Dha Yurt Bülteni - 15 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 15

Öğretmenden ilginç cezaKOCAELİ'nin Karamürsel İlçesi'nde, Karamürsel İmam Hatip Lisesi'nde öğretmen B.D. okulun açtığı kursa kayıt olmalarına rağmen derslere katılmayan öğrencileri uyarırken, tek tek başlarını masasına koyan öğrencilere hafifçe tokat attı.

30.03.2017 17:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Öğretmenden ilginç ceza

KOCAELİ'nin Karamürsel İlçesi'nde, Karamürsel İmam Hatip Lisesi'nde öğretmen B.D. okulun açtığı kursa kayıt olmalarına rağmen derslere katılmayan öğrencileri uyarırken, tek tek başlarını masasına koyan öğrencilere hafifçe tokat attı. Yaşananlar öğrenciler tarafından görüntülendi.

Olay, Karamürsel İmam Hatip Lisesi'nde yaşandı. İmam hatip lisesi meslek dersleri öğretmeni B.D. okulda açılan kursa kayıt olmalarına rağmen derslere katılmayan öğrencileri uyardı. Masasının önünde sıraya giren öğrenciler tek tek öğretmenlerinin masasına başlarına koyarken, B.D. uyardığı öğrencilere hafifçe tokat attı. B.D. bu sırada, "Sokaktaki itler gibi dolaşıyorsunuz. Bu ne demek devletle alay etmek demektir. Kursa yazılıyorsun ondan sonra gelmemek ne demek? Sen gelecek misin gelmeyecek misin? Gelmezsen uzaklaştırma cezası alırsın. Önümüzdeki hafta son şansınız, onu kullanacaksınız eğer orada da görmezsem uzaklaştırma çakıcam ona göre. Kur'an ciddiye alınacak bir ders tamam mı?. Sokakta it taşlamak yok. İti her gün taşlıyorsunuz ciddi şekilde geleceğiz. Sakin sakin duruyorsun ama sende de bayağı çakallık var. Tipine baktığında çok sakin görünüyor ama tipinde çakallık var. Gelecek misin? Son şans. Kur'an-ı ciddiye alacağız ileri seviyeye doğru götüreceğiz" diye uyarıda bulundu. Öğretmenin öğrencileri verdiği ilginç ceza ise sınıftaki öğrenciler tarafından cep telefonuyla görüntülendi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

-Cep telefonuyla çekilen görüntüler

Haber: Ergün AYAZ/ İZMİT(Kocaeli), -

========================================

Hırsızlıkta yakalanan kadından 'aşeriyorum' savunması

MUĞLA'da yaşayan 35 yaşındaki Hüseyin Topcu, evine hırsızlık için girdiği iddia edilen 45 yaşındaki M.K.'yi (Miki Karçık) odaya kilitleyip, polise yakalattı. Hırsızlık suçundan 12 ayrı sabıkası bulunan kadının kendini, "Hamileyim, aşeriyorum. Canım çağla çekti onun için eve girdim" diye savunduğu belirtildi.

Olay, bugün saat 14.30 sıralarında Muğla'nın merkez ilçesi Menteşe'nin Orhaniye Mahallesi'nde meydana geldi. Hırsızlıktan sabıkalı M.K. isimli kadın, Hüseyin Topcu'nun evinin çelik kapısını, iddiaya göre, kilidini zorlayarak açıp, içeri girdi. Evde uyuyan Topcu, gürültü üzerine uyandı ve bir kadının oturma odasındaki çekmeceleri karıştırdığını farketti. Kadını odaya kilitleyen Hüseyin Topcu, 112 Acil Çağrı Merkezi'ni arayarak ihbarda bulundu. Olay yerine gelen polis ekipleri, kadının hırsızlıktan 12 sabıkası bulunan M.K. olduğunu tespit etti. Eve hırsızlık amacıyla girmediğini öne süren M.K.'nin polislere, "Hamileyim, aşeriyorum. Canım çağla çekti. Onun için buradayım" dediği belirtildi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sağlık kontrolüne götürülen M.K., hastane çıkışı kendisini görüntüleyen gazetecilere, "Ne diye çekiyorsunuz" diyerek tepki gösterdi. M.K'nın, emniyetteki işlemlerinin ardından bugün adliyeye sevk edileceği bildirildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Hırsızlık yaparken suçüstü yakalanan M.K.'nin (Miki Karçık) görüntüsü

-Hırsızlık yapılmak istenen evin görüntüsü

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Cavit AKGÜN/ MUĞLA,

==========================================

Büfeden sigara ve alkollü içki hırsızlığı

BALIKESİR'in Savaştepe İlçesi'ndeki bir büfeden, 60 bin lira tutarında sigara ve alkollü içki hırsızlığı yapıldı. Hırsızlığı kimin yaptığının belirlenmesi ve yakalanması için çalışma başlatıldı.

Savaştepe'nin Altıeylül Caddesi'nde yer alan, 49 yaşındaki Şeref Kurnazoğlu'na ait büfeye giren kimliği belirsiz kişi ya da kişiler, 60 bin liralık sigara ve alkolü içki çaldı. Sabah işyerine gelen Kurnazoğlu, hırsızlığı fark etti. İşyeri sahibinin ihbarıyla olay yerine gelen polis, dükkanda inceleme yaptı. Büfenin arka bölümünde bulunan havalandırma penceresinden işyerine girildiği tespit edildi. Polis hırsızlığı kimin yaptığını belirleyip yakalamak için çalışma başlattı.

5 yıldan bu yana büfe işlettiğini söyleyen Şeref Kurnazoğlu, daha önce başına hiç böyle bir şey gelmediğini, Savaştepe gibi bir yerde böyle bir hırsızlık olabileceğine ihtimal bile vermediğini ifade etti. Büfesinden yaklaşık 60 bin TL değerinde sigara ve alkollü içkinin çalındığını belirten Şeref Kurnazoğlu, hırsız veya hırsızların biran önce yakalanarak adalet önünde hesap vermesini istedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

--------------------------------

Hırsızlığın gerçekleştirildiği büfeden görüntü

Şeref Kurnazoğlu'nun konuşması

Genel ve Detay görüntü

Haber- Kamera: Alper ÇOBANOĞLU/ SAVAŞTEPE (Balıkesir),

==========================================

2 yıl kaçabildi

KOCAELİ'de, 15 ayrı dolandırıcılık suçundan toplam 45 yıl hapis cezası alan 2 yıldır aranan 46 yaşındaki Halim S. polisin operasyonu ile yakalandı.

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, resmi belgede sahtecilik ve dolandırıcılık suçları olmak 15 ayrı suçtan 45 yıl hapis cezasıyla aranan Halim S.'nin Başiskele İlçesi'nde bir evde olduğunu tespit etti. Polis, sabah düzenlediği operasyonla Halim S.'yi gözaltına aldı. Hakkında Kocaeli Sulh Ceza Mahkemesi tarafından 15 ayrı suçtan toplam 45 yıl cezası bulunan, 2 yıldır aranan Halim S. emniyetteki işlemlerin ardından Kocaeli Adliyesi'ne sevk edildi. Halim S. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

-Adliyeye sevk edilmesi

Haber: Faruk KIYAK/İZMİT(Kocaeli), -

==========================================

Manisa'da dolandırdı İstanbul'da yakalandı

MANİSA'da yaşayan 61 yaşındaki Sebahat Engindere, telefon dolandırıcılarına 200 bin TL'sini kaptırdı. Kendisini komiser olarak tanıtıp, parayı Engindere'nin evinden teslim alan M.H., İstanbul'da yakalandı.

Geçen 29 Mart'ta Sebahat Engindere'yi İstanbul'dan telefonla arayan bir kişi kendisini savcı olarak tanıtıp, iddiya göre, "Banka hesaplarınız FETÖ'nün banka hesaplarıyla karışmış. Hesaplarınız üzerinden FETÖ'ye para aktarımı olmuş. Bunu düzeltmek için bankadaki paranızı çekip, belli süre bize teslim etmeniz gerekiyor. Tahkikat bittiği zaman paranız size teslim edilecek" dedi. Telefondaki kişiye inanan Engindere, bankadaki 200 bin TL'sini çekti. Engindere, ardından da telefondaki kişinin kendisinden parayı teslim almaya geleceği söylediği kendini komiser olarak tanıtan kişiye Şehzadeler İlçesi 1. Anafartalar Mahallesi'ndeki evinde parayı teslim etti. Parayı teslim alan sözde komiser, bir otomobille İstanbul'a hareket etti. Daha önceden de polisin takibinde olduğu öğrenilen sahte komiser M.H. (29) İstanbul'un Fatih İlçesi'nde yakalandı. Durum Manisa İl Emniyet Müdürlüğü'ne bildirildi. Polis, bunun üzerine Engindere'yi, ifadesi alınmak üzere İl Emniyet Müürlüğü'ne çağırdı. Oğlu ve gelini ile birlikte İl Emniyet Müdürlüğü'ne gelen Engindere dolandırıldığını öğrenince büyük şaşkınlık yaşadı. Parasının kurtarıldığını öğrenip, sevinen Engindere, dolandırıcıdan şikayetçi oldu. Engindere, ifadesini ardından beraberindekilerle Emniyet Müdürlüğü'nden ayrıldı. İstanbul'da yakalanan M.H.'nin Manisa'ya getirilip, dolandırdığı Engindere ile teşhis için yüzleştirileceği belirtildi. Ayrıca polis, Engindere'nin evinin bulunduğu bölgedeki işyerlerinin güvenlik kamerası kayıtlarını incelemeye aldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Sebahat Engindere'nin Manisa İl Emniyet Müdürlüğü'nden gönderilmesinden görüntü

-İl Emniyet Müdürlüğü'nden görüntü

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mehmed Hakkı ÖZBAYIR - İlker KILIÇASLAN/ MANİSA,

==========================================

Kilis'te, 4 bin 117 adet ilaç ele geçirildi

KİLİS İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Beşiriye Geçici Konaklama Merkezinde yapılan bir konteynerde 4 bin 117 tıbbı ilaç ele geçirildi.

Elbeyli Geçici Konaklama Merkezi Emniyet Tedbirleri Eylem Planı kapsamında yapılan çalışmada, arama yapılan Suriyeli bir ailenin konteynerinde poşet içerisine gizlenmiş 4 bin 117 adet tıbbi ilaç ele geçirildi. İlaçlara el konulurken, ev sahibi Suriyeli hakkında işlem başlatıldı.

Haber: Reşit ÇELEBİOĞLU/ KİLİS,

==========================================

Murat Şenlikleri sona erdi

DİYARBAKIR'ın Silvan İlçesi'nde bulunan Murat Ovası'nda kutlanan ve bölgenin en eski etkinliklerinden biri olan Murat Şenliği sona erdi. 3 gün 3 gece süren şenliklere katılan binlerce kişi, coşkulu etkinliklerle hem stres attı, hem de ibadet etti.

Silvan İlçesi'ne bağlı Kumgölü Köyü Dörtçatı Mezrası'nda her yıl geleneksel olarak 27-29 Mart tarihleri arasında yapılan Murat Şenlikleri 3'üncü gününde yapılan dualarla sona erdi. Üç gün süren etkinliğe bölgedeki il, ilçe ve çevre köylerden 10 binlerce kişi katıldı. Çadırlar açarak, piknik ve şölen havasında geçen kutlamalara katılan vatandaşlar, Muaz Bin Cebel Türbesi'nde mumlar yakarak, dua etti ve çeşitli dileklerde bulundu. Bazı vatandaşlar, şenlikte kurulan pazarda alışveriş yaparken, kimi vatandaşlar ise söylenen şarkı ve tef eşliğinde gün boyu halay çekti. Mardin Sultan Şehmus'tan gelen tef ustası hafız Haci Şehmus, çaldığı tef eşliğinde seslendirdiği beyitlerle şenliğe ayrı bir hava kattı. Kimi kadınlar ellerine kına yakarken, gözlerine sürme çekmeleri dikkat çekti.

Şenliğin sona erdiği akşam saatlerine doğru halk Muaz Bin Cebel Türbesi'ne akın ederek dualar okudu. Kimileri ise ağaçlara tespih ve ip asarak dileklerde bulundu. Türbede zikir yapıldığı sırada bazı kadınlar ise fenalık geçirdi.

Şenliğin en çok dikkat çeken ayrıntısı ise süvarilerin meydanda dörtnala sürdükleri atlar oldu. Gecenin geç saatlerinde şenlik sona erdi.

BİN 500 YILLIK GELENEK

Murat Şenlikleri M.S. 641 yılından beri kutlandığı belirtilirken, rivayetlere göre, İslam Orduları Komutanı Muaz Bin Cebel, Hz. Muhammed'in isteği ve annesinden alınan rıza ile Silvan ve çevresinin fetih görevi verilir. Komutan Cebel, savaştan dönerken Murat Ovası'nda pusuya düşer ve şehit olur. Yine rivayetlere göre, bu şenlik aslında nişanlı olan İslam Orduları Komutanı Muaz Bin Cebbel'in şehit edilmesi nedeniyle düğünü olarak kutlanır. Dolayısıyla bu etkinlik daha çok düğün gibi kutlanır. Bunun içindir ki Murat Şenliği'ne katılan insanlar, 3'üncü günün gecesinde kına yakıp geceyi türbede geçiriyor. Muaz Bin Cebel'in düğününe gelen yurttaşlar kendilerini dengbejlerin çalınan tefleri eşliğinde coşku uyandıran beyit ve kasidelerin ritmine bırakıp raks ederken, kadınlar da ellerine kına yakıp, mum yakıyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

------------------------------

-Murat Şenliklerinden görüntü

-Çadır görüntüsü

-Vatandaşların alışveriş yapması

-At koşusu

-Vatandaşların piknik yapması

-Vatandaşın zıkır ve dualar etmesi

-Erbaneler eşliğinde halaylar çekilmesi

-Kadınların baygınlık geçirmesi

-Gece görüntüsü

-Mumlar yakılıp, kınaların yakılması

-Türbeden görüntü

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: İhsan YILMAZ/DİYARBAKIR, -

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 15 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement