Dha Yurt Bülteni - 15 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 15

BİNALİ YILDIRIM: PENSİLVANYA'DAKİ ORTAYA ÇIKMIYOR ERKEKSEN ÇIK ORTAYA BEN YAPTIM DE (1)BAŞBAKAN Binali Yıldırım Ağrı'da konuştu.

31.03.2017 17:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BİNALİ YILDIRIM: PENSİLVANYA'DAKİ ORTAYA ÇIKMIYOR ERKEKSEN ÇIK ORTAYA BEN YAPTIM DE (1)

BAŞBAKAN Binali Yıldırım Ağrı'da konuştu. 15 Temmuz darbe girişimine değinen Yıldırım, " Türkiye'de Adil Öksüz denilen bir adam. Bir hain. Bu hain nereden emir alıyor? Pensilvanya'daki o FETÖ terörist başından emir alıyor. Darbeciler ile aradaki irtibatı sağlıyor. Gelip gidiyor. Bu Pensilvanya'daki kendisi ortaya çıkmıyor. Ne yapıyor? Böyle kuklalar kullanıyor. Kuklalar. Çık ortaya erkeksen çık ortaya ben yaptım de. Ama bunların bu işi yaptığını adımız kadar biliyoruz. Bu darbeyi tasarlayan, talimatları veren asker içindeki teröristleri harekete geçiren bizzat Pensilvanya'da oturan FETÖ'dur. Tüm belgeleri ABD'ye gönderdik. Amerika, hala ipe un seriyor. Bu da dikkatimizden kaçmıyor. 15 Temmuz akşamı maskeler düştü" diye konuştu.

"ONLAR RECEP TAYYİP ERDOĞAN'I İSTEMİYOR"

Yıldırım, "15 Temmuz akşamı, ibretlik bir olay anlatıyorum. Onlar Türkiye'nin güçlenmesini istemiyor. Türkiye'nin büyümesini istemiyor. Kardeşliğini istemiyor. Terörle uğraşamaya devam etmesini istiyor. Onlar Recep Tayyip Erdoğan'ı istemiyor" dedi.

Görüntü dökümü

-----------------------

-Yıldırım'ın konuşması

-Detaylar

Haber: AĞRI,

====================================

Bakan Ağbal: Şimdi tarihi bir fırsatın eşiğindeyiz (3)

İŞÇİLERLE BULUŞTU

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Gaziantep'te, Mustafa Topçuoğlu Camisi'nde cuma namazı kıldıktan sonra Organize Sanayi Bölgesi'ndeki bir fabrikada işçilerle öğle yemeği yedi. İşçilerle sohbet edip fabrikayı gezen Bakan Ağbal, burada yaptığı konuşmada Türkiye'nin gelişmesinde sanayicilerin ve işçilerin önemli katkısı olduğunu belirterek, şöyle dedi:

"Ben Bayburtluyum, orada Avrupa Birliği fonuyla 1 tane fabrika var. Ama burada nereye bakarsam gelişmiş fabrikalar var. Burada 150 bin insan ekmek yiyor. 150 bin insan demek, 150 bin aile demek. Ama bugün burada bütün bu fabrikalar ayakta ve işlek tıkır tıkır yürüyorsa, burada siz işçi kardeşlerimizin de büyük emeği var. Allah hepinizden razı olsun. Yatırımcı işçi hepimiz el ele verip inşallah Türkiye'yi hep birlikte kalkındıracağız. Gerçekten son 14 yılda bize verdiğiniz destek sayesinde Gaziantep'teki uçuş gibi Türkiye de uçuşa geçti. Bizim bugün bu geldiğimiz nokta yeterli değil. Daha iyisini arzuluyoruz. İnşallah 16 Nisan'da Gaziantep'te güçlü bir şekilde 'evet verecek miyiz? Ben yıllardır bu işin içindeyim. Paranın ne olduğunu biliyorum, yoksulluğu da bilirim."

'ÜLKEYİ TÜNELLERLE, KÖPRÜLERLE BİRBİRİNE BAĞLIYORUZ'

Bolu Dağı Tüneli'nin yıllarca tamamlanmamasına değinen Ağbal, Ak Parti hükümetleriyle yapılan yatırımları anlatarak, şöyle devam etti:

"Bu ülkenin hazinesi, bütçesi boşaltılmıştı, bankaları soyulmuştu. Yaptığımız bütçeler faiz bütçelerdi. Bütçenin yarısını sadece faize verirdik. Arta kalanı az sayıda okul yapardık. Ülkeyi bölünmüş yollarla birbirine bağladık. Yaptığımız tünellerin artık uzunluğunu, sayısını bilmiyoruz. Benim çocukluğumda Zigana Tüneli vardı. Biz şimdi Zigana Tüneli'nin yüz katını yaptık. Bütün ülkeyi tünellerle, köprülerle birbirine bağlıyoruz. Hastanelerle sağlık hizmetinde devrimler yaptık, 5 yıldız konforunda hastaneler yaptık. 2019 yılında tekli öğretime geçeceğiz. Bütün vilayetlerimizde ikili eğitimi ortadan kaldırıyoruz. Öğrencilerimizin müfredatımızı gözden geçirdik. Eğitimli insan demek, o ülkenin kalkınması demek. Eskiden sosyal devletin adı vardı, fakir fukaraya kimse bakmazdı. Bu hükümet geldi; engellisine, fakirine, fukarasına sahip çıktı. Bugün bütçeden engelli bakımına ayırdığımız kaynak 6 milyar lira. Bugün yaklaşık 500 bin engelli, evlerinden alınıp eğitim, bakım merkezinde bakılıyor. Eskiden paralar toplanırdı, başka yerlere giderdi. 90'lı yılların kayıp yılı olmasının en önemli nedeni aslında mevcut sistemdi. Bu ülkeye birileri uzun yıllardır vatandaş mevcut sistemde sandığa gidiyor ama sandıktan istediği iktidarı istediği gibi çıkamıyor. Ta ki 2002 yılına kadar. 2002'de yepyeni bir hikayeye başladık."

'HİÇBİR ZAMAN İÇİN TÜRKİYE'NİN YAKASINI BIRAKMADILAR'

Bakan Ağbal, 15 Temmuz'daki darbe girişiminin FETÖ ile dış mihraklar tarafından planlandığını ifade ederek, şunları söyledi:

"Türkiye bütün uçuş noktalarının merkezi olacak. Özellikle bazı ülkeler referandumdan 'hayır' çıksın diye ellerinden geleni yapıyorlar. Türkiye'nin yatırımından, gelişmesinden çekinen ülkeler. Niye? Çünkü Türkiye'nin genç ve dinamik bir nüfusu var. Hiç bir zaman için Türkiye'nin yakasını bırakmadılar. Her zaman aşağıya çekmeye çalıştılar. Darbe girişimini asla unutmayacağız, unutturmayacağız. 15 Temmuz'da dimdik durduk; hükümetimize, demokrasimize sahip çıktık. 15 Temmuz'daki milli birlik ve beraberlik şuuru ne ise, aynı beraberlik ve şuurla sandığa gireceğiz ve gerekeni hep beraber yapacağız. Bugünlerde yeni yeni yargıda iddianameler ortaya çıktıkça; bu hain darbe girişimi, içeriden birilerinin yaptığı bir darbe girişimi değil. Belli ki alçak FETÖ ile bir takım dış mihraklar bir araya gelmişler ve 15 Temmuz'u planlamışlar. Ama bir şeyi unutmuşlar. Sandılar ki bu millet; 'Ne yapalım kaderimiz buymuş' diyecek . Ama yanıldılar. Millet o kadar gerçekleri gördü ki 'Bu demokrasiyi sana yedirmem' dedi. 15 Temmuz, bu milletin adeta yeniden bir kurtuluş mücadelesi, kurtuluş savaşı oldu."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

Camideki güvenlik önlemleri

Bakan Ağbal'ın camiye gelmesi

Ağbal'ın fabrika ziyareti

Ağbal'ın işçilerle yemek yemesi

Ağbal'ın işçilere seslenmesi

Ağbal'ın işçilerle fotoğraf çektirmesi

Genel ve detay görüntüler

Haber: Mücahit YOLCU-Kamera: Ahmet ÖZER-GAZİANTEP-DHA)

======================================

BAKAN AĞBAL: 2 BİN GELİR UZMAN YARDIMCISI ALACAĞIZ - YENİDEN

MALİYE Bakanı Naci Ağbal, Mayıs'ta yapılacak sınavla Gelir İdaresi Başkanlığı'na 2 bin gelir uzman yardımcısı alınacağı çıklayarak, " KPSS'den puan almış bütün arkadaşlarımız sınava başvurabilir. Başbakanlık'tan onay çıktı, 2 bin gelir uzman yardımcısı alacağız" dedi.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Sakarya'nın Sapanca İlçesi'nde Sapanca Vergi Dairesi'nin açılışına katıldı. Naci Ağbal, açılışta yaptığı konuşmada Gelir İdaresi Başkanlığı'na Mayıs'ta yapılacak sınavla 2 bin gelir uzman yardımcısı alınacağı belirterek, "Bir müjdeli haberi de buradan vermiş olayım. Dün Başbakanlıkla da görüştüm. Başbakanlık'tan da onayı çıktı. Gelir İdaresi Başkanlığına 2 bin gelir uzman yardımcısı alacağız. Sınav iznini de Başbakanlık'tan aldık. 10 Nisan'da bütün genç mezun arkadaşlarımızı davet ediyorum. Gelir İdaresi Başkanlığı'nın açacağı bu gelir uzman yardımcılığı sınavına başvurun. 2015 ve 2016 KPSS'den puan alan bütün arkadaşlarımız bu sınava müracat edebilecekler ve Mayıs ayı içinde de inşallah bu sınavı yapacağız. Böylelikle Gelir İdaresi Başkanlığı hizmet ordusuna 2 bin tane genç arkadaşımızı da katmış olacağız" diye konuştu.

16 Nisan'da yapılacak referandum sonrası Türkiye'nin siyasi ve ekonomik açıdan büyük bir sıçrama yapacağını kaydeden Ağbal şöyle konuştu:

"Bugün içinde bulunduğumuz ortamda 16 Nisan'a giderken, anayasa değişikliğini yaparken bu konuları enine boyuna konuşmamız lazım. Yapmış olduğumuz değişiklik Türkiye'de siyasi istikrarı kalıcı bir şekilde tesis edecek bir değişikliktir. Bu ekonomik istikrarın kalıcı bir şekilde tesis edilmesi demek. Bunu 16 Nisan'da hep beraber yapacağız. 16 Nisan gerçekten Türkiye'nin ekonomisinde, siyasetinde yeni bir sıçrama yapacağı dönemin başlangıcı olacak."

Bakan Ağbal, iktidara geldikleri dönemde kişi başına düşen milli geliri 3'e katladıklarını belirterek konuşmasını şöyle tamamladı:

"1999 yılında Türkiye'nin kişi başına düşen milli gelir 2 bin 500 dolar ile 3 bin 500 dolar arasında gelmiş gitmiş. 1990'dan 2002 yılına kadar bazen 2 bin 600 dolar olmuş bazen 3 bin dolar olmuş ama bin dolarlık bir aralıkta gidip gelmiş. 12 yıl boyunca ülke ekonomik olarak yerinde saymış, refah artmamış kişi başına düşen milli gelir orta düşük seviyede kalmış. Dünyada ülkeleri milli gelirlerine göre sınıflandırıyorlar, biz 10 yıl boyunca kayıp yılları yaşamışız. 2002 yılına geldiğimizde kişi başına düşen milli gelir 3 bin 500 dolardı. Peki bugün kaç dolar, 11 bin dolar. Yani 3'e katlamışız. Vizyon sahibi Türkiye sayesinde bunları yaptık."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

-Bakanın konuşması

-Açılıştan görüntüler ve detaylar

Haber: Zafer TOKUŞ-Aziz GÜVENER/ SAKARYA,

=====================================

Kılıçdaroğlu: Binali Bey 80 düğme olsa 8 saniyede hepsini ilikler (2)

EN AZ OY ALDIĞI BUCAK'TA

KILIÇDAROĞLU: BİNALİ BEY 80 DÜĞME OLSA 8 SANİYEDE HEPSİNİ İLİKLER (HABERİNE EK)

EN AZ OY ALDIĞI BUCAK'TA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Burdur'un Bucak İlçesi'nde 'hayır' otobüsüyle şehir turu yaptı ve Bucaklıları selamladıktan sonra Beşler Plaza'da vatandaşla biraraya geldi. Yoğun ilginin olduğu toplantıda konuşan Kılıçdaroğlu, "Burdur'da en az oy Bucak'ta alıyoruz. 'Kılıçdaroğlu'nun Bucak'ta ne işi var' diye soranlar olabilir. Burada bulunmamın en önemli sebebi, her zaman ülkemin çıkarlarını üstün tutarım ve sözkonusu vatansa gerisi teferruattır. Bir araya geleceğiz. 16 Nisan'da sandığa gideceğiz ve kendi kaderimizi kendimiz belirleyeceğiz. ya demokrasi diyeceğiz, ya tek adam rejimi diyeceğiz. Bunun herhangi bir siyasi partiyle alakası yok. Tercih demokrasiden yanaysa hayır, tek adam rejiminden yanaysa evet diyeceğiz. Hayır demenin de evet deminin de iyi düşünülerek değerlendirilmesi gereken bir konu olduğunu iyi düşünmek zorundayız" diye konuştu.

HİTLER'DE DE SEÇİM VARDI

"Demokrasinin bize ne zararı oldu" diye soran Kemal Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Demokrasi içinde milletvekillerimizi seçtik, Ankara'ya gönderdik, yeri geldi milletvekillerini değiştirdik. Bazen A, bazen B partisi iktidar oldu, düşüncelerimizi özgürce ifade ettik, televizyon kanalları özgürce yayınlarını yaptı, yolumuzu köprümüzü yaptık. Peki şimdi hangi gerekçeyle demokrasiden vazgeçiyor, tek adam rejimini istiyoruz? Bana bunu çıkıp bir Allah'ın kulu açıklasın. Diyorlar ki 'demokrasiden vazgeçilmiyor, meclis yerinde duruyor, yine milletvekili seçilecek.' Tek başına seçim demokrasi değil. Hitler'de de seçim vardı. Suriye'de tek adam rejimi var, ama orada da seçim yapılıyor. Irak, Libya'da tek adam vardı. Şimdi bizi o ülkelere benzetmek istiyorlar."

TOPLUM KARPUZ GİBİ BÖLÜNECEK

Eğer bir kişiye bu kadar yetki verilirse, 80 milyonun sonu belli olmayan bir trene bindirileceğini kaydeden Kılıçdaroğlu, "Sevgili anne babalar evet demenin vebali ağırdır ve emin olun bunun hesabını torunlarınıza veremezsiniz. Şimdi daha büyük bir felaketle karşı karşıyayız. Bu anayasa değişikliği geçerse, bir kişiyi yani başkanı ikna ettiğiniz veya kandırdığınızda Türkiye Cumhuriyeti devletini en geç 24 saat içinde teslim alabilirsiniz. Böyle bir yetki devlette hiçbir kuruma verilmemiştir. O nedenle evet demenin vebali çok ağırdır. Eğer Bu anayasa değişikliği geçerse emin olun toplum karpuz gibi bölünecektir. Bir kişi parti devleti kuracaktır. Parti devletinde cumhurbaşkanı, bakanlar, yardımcıları, müsteşarlar, valiler, kaymakamlar partili, herkes partili. Eski komünist düzenlerde olur bu" şeklinde konuştu.

BAL GİBİ FESİH VAR

Atatürk'ün hayatının hiçbir döneminde tek adam olmadığı ve kararların hep ortak akılla verildiğini anlatan Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Şimdi anayasa değişikliğiyle bir kişiye fesih yetkisi veriyoruz. 'Efendim fesih yok.' Ne demek fesih yok, bal gibi fesih var. Görev süresi dolmadan siz bir meclisin görev yapmasını engelleyip tekrar seçime götürürseniz onun adı fesihtir. Buyrun açın Türk Dil Kurumu'na bakın. Ha ona inanmıyorlarsa açsınlar baksınlar Burhan Kuzu neler söylüyor. Ona da inanmıyorlarsa kendi adalet bakanlarına sorsunlar, bakalım fesih var mı yok mu? Zaten var olduğunu onlar da biliyorlar."

SABAH, ÖĞLE, AKŞAM KILIÇDAOĞLU

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, konuşmasını şöyle noktaladı:

"Sabah, öğle akşam konuşuyorlar bütün televizyonlar onları veriyor, versin canları sağolsun. Sabah Kılıçdaroğlu, öğle Kılıçdaroğlu, akşam Kılıçdaroğlu. Dilleri sağolsun varsın onu da söylesinler. Devletin forsunu, arabalarını, otobüslerini, uçaklarını, parasını, televizyonlarını kullanıyorlar fakat vatandaşa evet demeyi bir türlü anlatamıyorlar. Anlatılacak tarafı da yok. Peki bizim ne araba, ne forsumuz hiçbiri devletin değil, hepsi kendimizin. Biz neye güveniyoruz? Allah'a ve vatandaşımıza güveniyoruz. Bu ülkenin mütedeyyin, sosyal demokrat, ülkücü, milliyetçisi, liberaline, bu ülkenin insanına güveniyoruz. Bu ülkenin insanı kadim bir dosttur. 16 Nisan'da sandığa gidip hayır oyu kullandığımızda torunlarımıza onurla anlatacağımız bir hikayeye sahip olacağız."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

Kılıçdaroğlu'nun vatandaşlar selfi yapması

Bucak'ta konuşması

Haber: Mehmet ÇINAR- Kamera: Mehmet KILIÇASLAN/BURDUR,

=====================================

YANAN SOBAYA GAZ DÖKÜNCE CANINDAN OLDU

ADAPAZARI'nda, yanan sobaya gaz döken 80 yaşındaki Hatice Meriç sobanın parlaması sonucu yanarak yaşamını yitirdi. Camiden dönen Cemil Meriç annesinin öldüğünü öğrenince kapının önüne oturup ağladı.

Olay öğle saatlerinde, Adapazarı Acıelmalık Mahallesi Kıvrım Sokak'ta meydana geldi. Evde oğlu ve gelini ile birlikte yaşayan Hatice Meriç, gelininin komşuya oğlunun da camiye gittiği sırada sönmemiş sobaya gaz döktü. Soba bir alev alarak parlayınca Hatice Meriç'in üzerindeki elbiseler ve çevredeki eşyalar tutuştu. Dışarı çıkmak isteyen Hatice Meriç yere düşerek yandı. Evde çıkan yangını gören komşuları itfaiyeye haber verdi. Olay yerine gelen Sakarya Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri yangını söndürürken, Hatice Meriç'in cansız bedeni sobanın hemen yanında bulundu. Hatice Meriç'in camiden gelen oğlu Cemil Meriç annesinin öldüğünü öğrenince kapının önünde oturarak ağladı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

-Oğlunun ağlaması

-Evden görüntüler

- İtfaiye jandarma ekipleri

-Detaylar

Haber: Aziz GÜVENER/ADAPAZARI(Sakarya), -

=========================================

İNTİHAR GİRİŞİMİNDEN BULUNAN GENÇTEN POLİSE: BİRAZ YAVAŞ ÇEKSEYDİNİZ OLMAZ MIYDI

ANTALYA'da yaya üst geçidinde intihar girişiminde bulunan 26 yaşındaki Onur Heyder, kendisini kurtaran polise, "Biraz yavaş çekseydiniz olmaz mıydı" dedi.

Antalya'da Mevlana Kavşağı'ndaki yaya üst geçidinde intihar girişiminde bulunan Onur Heyder'i polis ekiplerinin yanı sıra Büyükşehir Belediyesi görevlileri ikna etmeye çalıştı. 5 kardeşiyle birlikte çadırda kaldığını ileri süren Heyder, biten mutfak tüpü için Antalya Defterdarlığı'na giderek yardım istediğini söyledi. Buradaki görevlilerin kendisini Büyükşehir Belediyesi'ne yönlendirdiğini iddia eden Onur Heyder, güvenlik görevlilerinin kendisini içeriye almadığını söyledi. Tüp için 100 liraya ihtiyacı olduğunu dile getiren Heyder'in bir anlık dalgınlığından faydalanan polis ekipleri, vatandaşların yardımıyla Heyder'i yakaladı. Polise kendisini hızlı kurtarmasından dolayı serzenişte bulunan Heyder, "Biraz yavaş çekseydiniz olmaz mıydı" dedi. Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası'na alınan Onur Heyder'e belediyenin destekte bulunacağı belirtildi. Onur Heyder'in daha önce de intihar girişiminde bulunduğu öğrenildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

-Antalya'da intihar girişiminde bulunan gencin görüntüsü

-Onur heyder'in üst geçitte parmaklıklarından sarkması

-Polis ile heyder arasındaki diyalog

-Vatandaşların heyder'le olan konuşması

-Polisin heyder'i yakalama anı

-Heyder'in polisin kolunda gidişi

-Polisin Heyder ile konuşması

Haber-Kamera: Hasan DEMİRBAŞ/ANTALYA-DHA)

=========================================

ÖZGE 14 BEYİN AMELİYATI OLDU, AZMİYLE YAŞAMA TUTUNDU

TRAFİK kazasında yaralanıp 17 gün yoğun bakımda kalan ve 14 beyin ameliyatı geçiren 25 yaşındaki Özge Karakuş, azmiyle yaşama tutundu; üniversiteyi bitirip Muğla'da Aktif Beyin Dikkat ve Algılama Merkezi açtı.

Bahçeşehir Üniversitesi İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Psikoloji Bölümü öğrencisi olan Muğlalı 25 yaşındaki Özge Karakuş, İstanbul'da 23 Mart 2014 tarihinde yolun karşısına geçmeye çalışırken bir otomobilin çarpmasıyla ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan ve beyin kanaması teşhisi konulan Özge Karakuş, yoğun bakım servisinde 17 gün tedavi gördü. 4 ay boyunca hastanede tedavisi süren Özge Karakuş'un en büyük destekçisi ailesi oldu. 14 beyin ameliyatı geçiren Karakuş, tedavisinin tamamlanmasının ardından üniversite öğrenimini tamamladı.

İstanbul'da kişinin kendi beyin dalgalarını değiştirmesine yardımcı olan bir öğrenme stratejisi olan 'neurofeedback' eğitimi alan Özge Karakuş, Muğla'nın merkez Menteşe İlçesi'nde, Aktif Beyin Dikkat ve Algılama Merkezi açtı.

BAŞARININ MUTLULUĞU

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülent Karakuş'un kızı Özge Karakuş, azmiyle tutunduğu hayatından çok memnun. Özge Karakuş, geçirdiği o zor günleri de şöyle anlattı:

"Psikoloji okurken trafik kazası geçirdim. Kazada başımı asfalta çarptığım için beyin kanaması teşhisi konulup, tedaviye alındım. Tedavi sürecimde beyin psikolojisine ilgi duydum. Taburcu edildikten sonra yarım kalan okulumu başarıyla bitirerek mezun oldum. Kaza sonucu oluşan psikolojik ve fizyolojik bir takım sorunlarım için 'neurofeedback' eğitimi alarak Muğla'ya memleketime döndüm. Yıllardır edindiğim psikoloji bilgilerini ve 'neurofeedback' yöntemini uygulayarak ihtiyacı olanlara yardımcı olmak için işyerimi açtım."

Şimdi açtığı Aktif Beyin Dikkat ve Algılama Merkezi'nde 'neurofeedback' yöntemi uygulayan Özge Karakuş, "İnsanlarımız yöntemin faydalarını öğrendiklerinden sonra destek almak için geliyorlar. Kişilere umut sağladığımı bilmek gururlu bir şekilde mutlu olmamı sağlıyor" dedi.

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülent Karakuş ve eşi Nurten Karakuş ise kızlarının azmi ile gurur duyduklarını söyledi. Anne Nurten Karakuş, "Çok zor bir tedavi süreci geçirdik. Özge asla pes etmedi. İnsanlarımıza umut olmaya çalışıyor. Kendisiyle gurur duyuyoruz" dedi.

NEUROFEEDBACK NEDİR?

Neurofeedback, biofeedback disiplini çerçevesinde, beyin dalgalarının eğitilmesiyle uğraşır. Biofeedback, genel olarak insan bedenindeki fizyolojik tepkileri (el sıcaklığı, ter bezleri aktivitesi, solunum sürati, kalp atışı sürati, kan basıncı ve beyin dalgaları paternleri) ölçmek için bir takım araçlardan faydalanan bir tedavi tekniğidir. Bu araçlar, vücut sistemleri üzerinde hastaya geribildirim verir ve hasta daha sonra bu sistemleri nasıl değiştirmesi gerektiğini öğrenir.

Neurofeedback tekniğinin temelinde, hastanın seanslarda zihin oyunları oynaması yatar. Neurofeedback seanslarında, hasta kafasına (saçlı deriye) yerleştirilen elektrotlar vasıtasıyla bilgisayar cihazına bağlıdır. Elektrotlar, beyinden gelen elektrik paternlerini ölçer, ekrana yansıtır. Beyne herhangi bir elektrik akımı vermez. Hasta, hangi beyin dalgası aktivitesinin geribildiriminin yapıldığını bilgisayar monitöründen görebilir. Bilgisayar tarafından sağlanan görsel ve işitsel feedback (geridönüş) sayesinde hastalar yavaş dalgaları thetayı, deltayı azaltıp hızlı dalgaları betayı, smr dalgasını yükseltmeyi öğrenirler. Bu process operant şartlanma olarak adlandırılır ki hayatımızın içerisinde birçok alanda bu mekanizmayı kullanırız. Neurofeedback'in çözümüne yardımcı olduğu sorunların tamamı beynin düzenli olmayan aktivitesinin sonuçlarıdır. Genel olarak etki alanındaki başlıklar anksiyete, depresyon spektrumu, dikkat-hafıza sorunları, stres, öğrenme ve davranış bozuklukları, migren ve kronik baş ağrıları, uyku bozukluklarından oluşmaktadır. Son 10 yıldır yapılan detaylı araştırmalar, neurofeedback'in nöbet geçirten bozukluklar (epilepsi vb.), otizm spektrumu hatta beyin felci gibi beynin organik sorunlarında bile oldukça yararlı sonuçlar yarattığını göstermektedir.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Azmiyle örnek olan Özge Karakuş ile röp.

-Anne Nurten Karakuş ile röp.

-Özge Karakuş'un açtığı Aktif Beyin Dikkat ve Algılama Merkezi'nin görüntüsü

-Özge Karakuş'un Aktif Beyin Dikkat ve Algılama Merkezi hakkında bilgi vermesi

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Cavit AKGÜN/ MUĞLA,

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Eskişehir'de Alkollü Engelli Sürücü Kaza Yaptı, Ambulansa Binmek İstemeyince Zorla Bindirildi
    16:49 Eskişehir'de Alkollü Engelli Sürücü Kaza Yaptı, Ambulansa Binmek İstemeyince Zorla Bindirildi

    Eskişehir'de trafikte seyir halindeyken başka bir aracın engelli aracına çarpıp kaçması sonucu meydana geldiği iddia edilen kazada, alkollü engelli sürücü kafasını kaldırıma vurarak yaralandı. Olay yerine gelen ambulansa binmek istemeyen sürücü, çevredeki vatandaşların yardımıyla zorla ambulansa bindirildi.

  • Kadim Dostlar Platformu, Murat Kurum'a destek verecek
    16:48 Kadim Dostlar Platformu, Murat Kurum'a destek verecek

    Kadim Dostlar Platformu Başkanı Yakup Sucuoğlu, 31 Mart'ta yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Murat Kurum'a destek vereceklerini duyurdu.

  • Hatay Valiliği, seçim için gelen vatandaşların yol masraflarını karşılayacak
    16:47 Hatay Valiliği, seçim için gelen vatandaşların yol masraflarını karşılayacak

    Hatay Valiliği, 31 Mart'ta yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri için kente gelecek vatandaşların yol masraflarının ödenebilmesi için ulaşım evraklarını kentteki AFAD müracaat noktalarına ibraz etmeleri gerektiğini bildirdi. Valilik, vatandaşların başvurabileceği 21 müracaat noktasını da paylaştı.

  • Eskişehir'de AB Onaylı Süt Çiftliği Sertifikası verildi
    16:44 Eskişehir'de AB Onaylı Süt Çiftliği Sertifikası verildi

    Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Tepebaşı İlçesi'nde bulunan bir süt çiftliğine 'Avrupa Birliği Onaylı Süt Çiftliği Sertifikası'nı teslim etti. İşletme, AB standartlarında süt ürettiği belirlenerek Tepebaşı ilçesinde ilk AB Onaylı Süt Çiftliği Sertifikası alan işletme oldu. Çiftlikte ayrıca hastalık taramaları ve süt kalite kontrolü yapılmaktadır. 2024 yılı için destekleme miktarının artırılması beklenmektedir.

  • İzmir'de Uyuşturucu Operasyonu: 4 Kişi Tutuklandı
    16:43 İzmir'de Uyuşturucu Operasyonu: 4 Kişi Tutuklandı

    İzmir'de gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda, Narkotik Suçlarla Mücadele ve İstihbarat şube ekipleri tarafından yakalanan 4 kişi cezaevine gönderildi. Yapılan aramalarda 26 kilo 150 gram esrar ile 2 kilo 65 gram sentetik uyuşturucu ele geçirildi. Şüpheliler, adliyeye sevk edildikten sonra tutuklandı.


Advertisement