Dha Yurt Bülteni - 15 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 15

Cinayet zanlısı CHP'li başkan tutuklandı AYDIN'ın Germencik İlçesi'nde, cinayetten gözaltına alınan CHP İlçe Başkanı M.B. (Mehmet Bozdağ), sevk edildiği adliyede tutuklardı.

04.05.2017 18:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cinayet zanlısı CHP'li başkan tutuklandı

AYDIN'ın Germencik İlçesi'nde, cinayetten gözaltına alınan CHP İlçe Başkanı M.B. (Mehmet Bozdağ), sevk edildiği adliyede tutuklardı. M.B.'nin ifadesinde, öldürülen Aytunç Şükrü Tek için "Yanımda çalışıyordu. Benden para istedi, 50 TL yolladım. Yolladığım parayı az buldu. Bana küfürlü mesaj yazdı. Konuşmak için evine gittim, bana yumruk attı. O sırada belimden tabancamı aldı. Boğuşma sırasında ben vuruldum sandım ama Tek'in vurulduğunu gördüm" dediği öğrenildi.

Germencik'te dün gece meydana gelen olayda; CHP Germencik İlçe Başkanı olan arazi sahibi, çiftçi, evli ve 3 çocuk babası M.B., yanında yevmiyeyle çalışan evli ve 2 çocuk babası Aytunç Şükrü Tek'i, iddiaya göre, çıkan boğuşmada tabancayla başından vurarak öldürdü. Olay yerinden uzaklaşan M.B., polisin takibiyle Söke İlçesi'nde yakalandı. Germencik İlçe Emniyet Müdürlüğüne getirilen M.B., ifadesinin ardından sevk edildiği adliyede tutuklandı. Öldürülen Tek, bugün kentte toprağa verildi. Germencik'te nöbetçi sulh ceza hakimliğinde ifade veren M.B., "Aytunç Şükrü Tek yanımda çalışıyordu. Dün akşama kadar birlikteydik. Birlikteyken akşamüzeri benden para istedi. Bende 50 TL verdim. Ancak 50 TL'nin az olduğunu söyleyerek bana küfürlü mesaj yolladı. Bende eve gittim, eski elbiselerimi giyerek bahçeye gidecektim. Ona da 'gel' dedim, ama gelmedi. Telefonla aradım açmadı. Ben de sinirlenerek evine konuşmaya gittim. Eşini aradım. Eşi Tek'i uyandıramadığını, benim yukarı gelip uyandırmamı istedi. Ben de yukarıya çıkarak arkadaşımı uyandırmaya çalıştım. O sırada kalkarak bana yumruk attı. Daha sonra boğuşmaya başladık. Belimdeki tabancayı alarak bana doğrultu. Daha sonra nasıl olduğunu anlayamadan tabanca patladı. Önce ben vuruldum zannettim. Ama Tek yere yığıldı. Daha sonra olay yerinden panikle ayrıldım" dedi.

"EŞİMİ BU VURDU"

Öldürülen Aytunç Şükrü Tek'in eşi Dilek Tek ise savcılıkta verdiği ifadesinde, "Eşimi M.B. eve gelerek vurdu. Daha sonrada olay yerinden kaçtı. Ben de ağlayarak şok halinde dışarıya bağırarak çıktım, yardım istedim. Emniyete şikayette bulundum" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

------------------------

CHP İlçe Başkanı M.B.'nin adliyeden çıkarılırken görüntü

Öldürülen Aytunç Şükrü Tek fotoğrafı

Olay yerinden görüntü

Haber- Kamera: Burhan CEYHAN/ GERMENCİK(Aydın),

===============================================

Çin ve Türkiye'nin ilk e-ticaret anlaşması Kayseri'de imzalandı

TÜRKİYE ile Çin arasında ilk e-ticaret anlaşması Kayseri'de imzalandı. Törende konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, "Ülkelerin birbirini daha iyi anlamasının ve yakınlaşmasının en güzel yolu ticarettir" dedi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Çin Devlet Başkanı Şi Cinping arasında Antalya'da 2 yıl önce yapılan G-20 zirvesinde yapılan anlaşma uyarınca, Türkiye'de e –ticaret yapılacak pilot il olarak Kayseri seçildi. Sınır Ötesi Elektronik Ticaret Pilot Projesinin  tanıtım toplantısına Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Vali Süleyman Kamçı, Çin'in Ankara Büyükelçisi Yu Hongyang, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kayseri Serbest Bölge Yönetim Kurulu ve Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, TOBB Başkan Vekili Selçuk Öztürk, Çin'in Chongging kenti yöneticileri, Çin ve Türk bakanlık yetkilileri, oda başkanları katıldı. Kayseri Serbest Bölge konferans salonunda yapılan toplantıda, kentte bulunan Doğu Türkistanlılar nedeniyle geniş güvenlik önlemleri alındı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, ticaretin ülkeleri yakınlaştırdığını ve birbirlerini daha iyi anlama fırsatı yarattığına dikkat çekerek, e –ticaret anlaşmasının Türkiye ve Çin açısından bir ilk olduğunu, bu anlaşmanın imzalanmasında en büyük payın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu olduğunu söyledi. Özhaseki şunları söyledi:

"Bugün burada kadim Türk-İslam medeniyeti ile köklü bir Çin medeniyetinin buluşmasını da yaşıyoruz. Ticaret bir erdemdir, haktır, hukuktur. Doğru tüccarın ahirette de peygamber efendimizle birlikte olacağını dinimiz bize bildiriyor. Öte yandan, bir Çin atasözünde, güler yüzlü, adaletli olmayan ticaret yapmasın deniliyor. Doğrusu da budur. Böyle iki köklü medeniyetin ticarette de birlikte hareket etmesi gerekir. Çok güzel üretim yapmasına rağmen, ürününü satamayan birçok insan var. Birçok bürokratik engellerin ötesinde, bu e-ticaret, çok daha kolay müşteriye ulaşmayı ve onlara bu ürünleri satabilmeyi sağlıyor. Türkiye ile Çin'in ticaret hacimleri kıyaslanamaz belki ama, bu konuda işbirliği ve ilişkilerin geliştirilmesi, bir yerden başlanması gerekiyor. Türk Türkiye'deki KOBİ'lerin Kayseri bir kapısı olacak. Dünya çapında 2 milyar insanın e-ticaret yaptığı bildiriliyor. Bizler, yaşı 50'lerin üzerinde olanlar, kredi kartı numarasını verip internetten bir şey almaya cesaret edemeyiz ama gençler böyle değil. İstesek de istemesek de bir değişim yaşanıyor. Bu değişime kayıtsız kalamayız. Değişimi yakalayamazsak, ancak geçmişimizle övünüp dururuz. İşte e-ticaret de bu değişimlerin başında geliyor. İnşallah burada hayırlı bir işe imza atıyoruz. Bizler, yöneticiler olarak böyle bir kapıyı açıyoruz. Bundan sonrası sizlere düşüyor. Bundan sonra bu işin emaneti sizlerde. İnşallah güzel bir başlangıç olur. Çinli kardeşlerimiz de Kayseri'ye güvenle huzur içinde gelip gitsinler. Bu iki ülke arasında kurulan ticaret köprüsünde Çinli dostlarımızın Kayseri'ye gelişlerinde bir tedirginlikleri vardı. Ama, bizin ne kadar misafirperver olduğumuzu gördüler."

İPEKYOLU TİCARETİ YENİDEN CANLANABİLİR

Çin Halk Cumhuriyetinin Ankara Büyükelçisi Yu Hongyang ise kürsüden yaptığı konuşmada "Çin'in sınır ötesi e-ticarette imzaladığı ilk anlaşmadır. Bugün burada iki taraf görkemli bir şekilde lansman toplantısını gerçekleştirmektedir. İki taraf için bu bağlantılar, iki ülke arasındaki ticari ilişkileri daha da geliştirmelidir. Çin, ticaret anlamında çok büyük tecrübelere sahiptir. Türkiye de köklü ticaret yaşantısı nedeniyle her iki ülke de bu değerlerini birleştirip tarihteki İpek Yolu ticaretini yeniden canlandırabilirler. Çin, e-ticarette başlangıçta 1.3 trilyon yuan gelir elde etti. Geçen yıl e-ticaret hacmi 6,5 trilyon yuana ulaştı, bu yıl sonu itibarıyla da 12 trilyon yuana çıkması hedeflenmektedir. Çin tarafı, Türk tarafıyla birlikte e-ticaret platformunu kurarak, ticaretteki zenginlikleri birlikte kullanabilirler. Hepinizin bu projeyi özlemle kurup, destek vereceğinizi ümit ediyorum" diye konuştu.

KENTİN İTCARİ GEÇMİŞİ 4 BİN YILLIK

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik'te kürsüye bir elinde elektronik tablet, diğer elinde Asur Ticaret kolonisi  Kültepe'den çıkarılan kil tablet imitasyonuyla çıktı. Kayseri'nin geçmişi asırlara dayanan bir ticaret kenti olduğunu, ticari anlaşmaların 4 bin yıl önce kil tabletlere  yazıldığına dikkat çeken Çelik, "4 bin yıl öncesinde, ticaretin tabletlere döküldüğü topraklardayız. O dönemin şartlarında, tüccarlar, ticaret odalarına kayıt yaptırıp sınır ötesi ticaret yapabiliyorlardı. Aynı zamanda topraktan yapılmış tabletlere çivi yazısıyla anlaşmalarını yazıyorlardı. O gün, bu topraklarda toprak tabletler üzerine anlaşmalar yazılarak ticaret yapılırken, günümüzde de elektronik tabletler üzerinden sınır ötesi ticaret yapılabiliyor. Kayseri, gelişmiş bir huzur şehridir.Çinli dostlarımızla uluslar arası e-ticaret kobilerimizin gelişmesine ve dış dünyaya açılmalarına yol açacaktır" diye konuştu

Kayseri Serbest Bölge yönetdim Kurulu Başkanı Memduh Büyükkılıç ta, "2 yıl önce, iki ülkenin devlet başkanları aracılığıyla Antalya'daki zirvede yapılan anlaşma bu gün hayata geçirildi. Kayseri'nin pilot bölge olarak seçilmesi ve serbest bölgemizin buna öncülük yapması çok önemlidir. Ekonomi, batıdan doğuya  kaydı. Siyasi ve ekonomik istikrar sayesinde ülkemiz 15 yılda önemli adımlar attı. Girişimcilik merkezi Kayseri'nin e-ticarette pilot il seçilmesi bence doğru bir adımdır" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------

-Toplantıdan genel görüntü

-Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik'in konuşması

-Çin'in Ankara Büyükelçisi Yu Hongyang'ın konuşması

-Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin konuşması

-Genel Detaylar

Haber: Oktay ENSARİ-Kamera: Zafer BARIŞ/KAYSERİ DHA)

================================================

Isparta'da fabrika yangını

SPARTA Eski Sanayi Sitesi'nde izolasyon malzemeleri ürileten fabrikada yangın çıktı. Yangına çok sayıda itfaiye ekibi müdahale etti.

Isparta merkezdeki Eski Sanayi Sitesi'ndeki izolasyon fabrikasında saat 16.30 sıralarında yangın çıktı. Elektrik aksamındaki kısa devreden çıktığı tahmin edilen yangında içerideki izolasyon malzemeleri yanmaya başladı. Büyüyen yangına Isparta Belediyesi ile çevre ilçe belediyelerinin itfaiye ekipleri müdahalede bulundu.

Fabrikadaki işçiler hızla tahliye edilirken, olayda herhangi bir yaralanmanın olmadığı belirtildi. Yangın söndürme çalışmaları devam ederken, alevlerin diğer binalara ve fabrikalara sıçramaması için yoğun çaba sarf ediliyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------------------

Yanan fabrikadan detaylar

Haber- Kamera: Ali ÇEVİKBAŞ/ISPARTA, -

================================================

Edirne'de 23 yaş üstü engellilere ömür boyu eğitim alacağı okul açıldı

EDİRNE'de Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 23 yaş üstü ağır zihinsel engelli, özel gereksinimlilerin ömür boyu eğitim alabilecekleri 'Özel Eğitim Sosyal Yaşam Merkezi' açıldı. Yaklaşık 5 ayda tamamlanıp açılışı yapılan okulda zihinsel vatandaşlara, terapiden seramik atölyesine kadar çeşitli sanat faaliyetlerde eğitim verilmesi hedefleniyor. Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Edirne Valiliği katkılarıyla Milli Eğitim Bakanlığı'nın "10'ncu Kalkınma Planıö kapsamında ağır zihinsel engelli öğrencinin eğitimden spora her türlü aktivitelerini sağlayıp eğitim almaları için 100 kişi kapasiteli Özel Eğitim Sosyal yaşam Merkezi okulu açtı. Açılışa Edirne Valisi Günay Özdemir, Edirne Belediye Başkanı CHP'li Recep Gürkan, Edirne Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan ve kurum müdürleri ile engelli öğrenci aileleri katıldı. Kocasinan Mahallesi'nde yapımı tamamlanan okul açılışı öncesi ağır zihinsel engelli öğrenciler Kafkas dansı gösterisi sundu.  Açılışta konuşan engelli annesi Vildan Koç, engelli anne ve babaların en büyük kaygısının 'benden sonra çocuğuma ne olacak?' düşüncesi olduğunu belirterek, "Engelli bireye sahip ailelerin önlerinde iki seçenekli bir hayat bulunmaktadır. ya hüzün ve umutsuzluk içinde bir ömür sürekler. Yahut da hayatlarında gerekli değişiklikleri gerçekleştirerek engelli biriyle yaşamaya uyum sağlayacaklardır. Bugün sağlıklı olanlar birer engelli adayıdır. Engellilere daha çok duyarlı olmamız gerekirö dedi.

"TÜRKİYE'DE BİR İLKö

Edirne Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, merkezin 23 yaş üstü özel gereksinimlilere ömür boyu eğitim vereceğini belirterek, "Türkiye'de bu alanda yapılmış projeler arasında bir ilk olarak yerini alacak olan Edirne Engelliler Yaşam Merkezi projesi bugün itibari ile hayata geçirilmiştir. Bu projemiz ile Edirne il merkezi ile merkez belde ve köylerinde yaşayan, eğitim-öğretim çağı dışındaki 23 yaş üstü özel gereksinimli vatandaşlarımızın, uzman personel eşliğinde alacakları eğitimlerle zorunlu eğitim çağında almış oldukları becerilerini korumaları ve geliştirmeleri sağlanacaktır. Ayrıca 23 yaş üstü özel gereksinimli vatandaşlarımız gerçek yaşam atölyesinde bağımsız yaşam becerilerini kazanıp bu becerilerini sürdürebilecekleri, yeteneklerine göre üretim yapabilecekleri, güvenli ve kontrollü spor yapabilecekleri ve sanatsal faaliyetler gerçekleştirebilecekleri ortamlara kavuşmuşlardırö şeklinde konuştu.

"765 FARKLI KURSTAN YARARLANACAKLARö

Engellilerin yetenek ve yeterlilik testinden sonra 765 farklı kursta eğitim alacaklarına vurgu yapan Özcan, "Üretim atölyelerinde Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğümüz ve Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğümüz işbirliği ile hazırlanan 765 farklı kurstan 23 yaş üstü özel gereksinimli vatandaşlarımızın ilgi yetenek ve yeterlilikleri doğrultusunda uygun olan kurslar verilecek. Müzik atölyesinde Özel Eğitime İhtiyacı Olan Bireyler İçin Müzik Eğitimi kursları açılacaktır. Ayrıca bakanlığımız talimatları doğrultusunda orta ve ağır düzeyde zihinsel yetersizliği bulunan öğrencilerimizin kurs merkezine ücretsiz olarak taşınması sağlanacaktırö dedi. Edirne Valisi Günay Özdemir de merkezin 23 yaş üstü engelliler için çok önemli olduğun belirterek, "Özellikle özel eğitime ihtiyacı olan çocukların 23 yaşına kadar eğitim gördüğü ve 23 yaşından sonra ise eğitimlerin dışında tutuluyor. Aslında bu çocuklarımız hayatı boyunca yaşam merkezinde hayata hazırlanması gerekiyor. Burada açılan okulda eğitim alan çocuklar hayatlarını kendileri devam ettirebiliyorö dedi.  Konuşmaların açılışı yapılan merkezi gezen Edirne Valisi Günay Özdemir ve Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, seramik atölyesinde zihinsel engelli öğrencilerle seramik hamurundan değişik figürler yaptı. Ardından müzik odasına geçen Edirne belediye Başkanı Recep Gürkan zihinsel engelli bir öğrenciyle birlikte davul çaldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

--------------------------

-Engelli öğrencilerin dans gösterisi

-Gösteriden genel detay

-Vildan Koç konuşması

-Hüseyin Özcan konuşması

-Günay Özdemir konuşması

-Okulun gezilmesi

-Seramik atolyesi

-Vali Günay Özdemir ve Recep Gürkan engelli öğrencilerle çalışmaya katılması

-Recep Gürkan davul çalması

Haber-Kamera: Ali Can ZERAY/EDİRNE,

================================================

Ahmet İsvan Yalova'da toprağa verildi

GEÇTİĞİMİZ pazartesi günü hayatını kaybeden İstanbul'un eski Belediye Başkanı Ahmet İsvan için İstanbul'un ardından Yalova'da da cenaze töreni düzenlendi. Cenazede kurultay tartışmalarıyla gündeme gelen CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal ile CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce de saf tuttu.

İstanbul'da öğle namazına müteakip Levent Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından Ahmet İsvan'ın cenazesi Yalova'ya getirildi. Yalova Merkez Camii'nde İsvan için bir tören düzenlendi. İsvan için Yalova Merkez Camii'nde ikindi namazına müteakiben cenaze namazı kılındı. İsvan, namazın ardından son yolculuğuna uğurlandı.  94 yaşında yaşamını yitiren ve 1973-1977 yılları arasında İstanbul Belediye Başkanı olarak görev yapan Ahmet İsvan, 9 Mayıs 2013'te yaşamını yitiren eşi Cumhuriyet Reha İsvan'ın yanında Yalova'nın Çiftlikköy İlçesi Taşköprü Beldesi'ndeki mezarlıkta toprağa verildi.

Cenaze törenine Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, CHP eski Genel Başkanı Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Yalova CHP Milletvekili Muharrem İnce, CHP Eski Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen, CHP Eski Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş ile partililer ve vatandaşlar katıldı.

Görüntü Dökümü

---------------------

-Cenaze töreninden görüntü

-Cenaze namazı kılınması

-Detaylar

Haber: Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA,-

================================================

Adıyaman'da uyuşturucu operasyonu: 10 gözaltı

ADIYAMAN'da, 10 farklı adrese eş zamanlı düzenlenen operasyonda bir miktar uyuşturucu ve 1 tüfek ele geçirilirken, 10 kişi gözaltına alındı.

Uyuşturucuyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, özel hareket polisleri ve uyuşturucu arama köpeği 'Sezar'ın da katıldığı 10 adrese eş zamanlı baskın yaptı. Adreslerde yapılan aramada ruhsatsız 1 tüfek, 149 gram eroin, 151 gram esrar, 33 uyuşturucu hap ve bir miktar sentetik uyuşturucu ele geçirildi. Uyuşturucuya el konulurken Umut A., Mahmut Ç., Sedat S., Mehmet K., Ramazan D., Tugay Y., Oğuzhan Y., Murat D., Şahin D. ve Ferdi T. gözaltına alındı.

Adıyaman Emniyet Müdürü Metin Alper, uyuşturucuyla mücadelenin devam edeceğini belirterek, şunları söyledi:

"Adıyaman Emniyet Müdürlüğü, Uyuşturucuyla Mücadele Şube Müdürlüğü'yle bu operasyonları sık sık yapmaktadır. Biz buradan okul önlerinde veya çeşitli yerlerde gençlerimizi zehirleye yönelik sokak satıcılarına karşı amansız olarak devam edeceğini tabiri caizse biz uyuşturucu satıcılarına ilimizde nefes aldırmayacağız. Özellikle narko timlerin faaliyete geçmesi ve narkotik köpeği Sezar'ın da ilimize gelmesinden sonra bu çalışmalar daha da artarak ivme kazanmıştır."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------------------

Özel hareket polisleri

Koç başı ile evlere girilmesi

Şüpheliler yere yatırılması

Evlerde arama yapılması

Köpeğin arama yapması

Ele geçirilen uyuşturucular

Emniyet Müdürü Metin Alper'in konuşması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mahir ALAN-ADIYAMAN-DHA)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 15 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement