Dha Yurt Bülteni-15 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-15

Dha Yurt Bülteni-15

Şehit ateşi Samsun'a düştüDİYARBAKIR'ın Lice İlçesi'nde terör örgütü PKK'ya yönelik yürütülen operasyonalarda çıkan çatışmada şehit olan 3 askerden Jandarma Uzman Çavuş 26 yaşındaki Gökhan Bayram'ın acı haberi memleketi Samsun'da ki evine ulaştı.

31.05.2017 19:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şehit ateşi Samsun'a düştü

DİYARBAKIR'ın Lice İlçesi'nde terör örgütü PKK'ya yönelik yürütülen operasyonalarda çıkan çatışmada şehit olan 3 askerden Jandarma Uzman Çavuş 26 yaşındaki Gökhan Bayram'ın acı haberi memleketi Samsun'da ki evine ulaştı.

Diyarbakır'ın Lice İlçe kırsalında yürütülen operasyonlarda bugün çıkan çatışmada şehit olan 3 askerden Jandarma Uzman Çavuş Gökhan Bayram'ın acı haberi memleketi Samsun'da ki evine ulaştı. Şehitin acı haberi Samsun Vali Yardımcısı Recep Yüksel tarafından anne Selma Hanım'a verildi. İlkadım İlçesi'nde ki şehidin oturduğu binaya ve sokağa Türk bayrakları asıldı. Bekar ve bir erkek kardeşi olan şehit Jandarma Uzman Çavuş Gökhan Bayram'ın 5 yıldır görev yaptığı, babası Hakan Bayram'ın işinden dolayı Trabzon'da olduğu öğrenildi. Anne ve babası ayrı olan şehit Uzman Çavuş Bayram'ın cenazesinin bu akşam Samsun'a geleceği, yarın ise ikindi namazı sonrasında düzenlenecek törenin ardından toprağa verileceği öğrenildi.

Görüntü dökümü

------------

-Şehit'in fotoğrafları

-Şehitin evinden detaylar

-şehitin oturduğu sokakdan detay

-Şehitin acı haberi alan yakınlarından detay

-Şehitin oturduğu sokağa asılan Türk bayrağından detay

(Süre: 02.38 Dk) - (Boyut: 84.24 MB)

Haber-Kamera: Hakan AKGÜN-Hakan ÇELİKBAŞ/SAMSUN,

=======================================

FETÖ'nün Çivril yapılanması davasından tutuklama çıktı

DENİZLİ'nin Çivril İlçesi'ndeki Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın ilk duruşmasının ara kararından tutuklama çıktı. 4'ü tutuklu 14 sanığın yargılandığı duruşmanın ara kararında tutuklu sanıkların tahliye talepleri kabul edilmedi, tutuksuz 5 kişinin tutuklanmasına karar verildi.

FETÖ/PDY Çivril İlçesi yapılanması soruşturması kapsamında 4'ü tutuklu 14 sanığın yargılanmasına 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde geçen 29 Mayıs'ta başlandı. Duruşmaya tutuklu ve tutuksuz sanıklar, avukatlar ve yakınları katıldı. Duruşmada savunma yapan sanıklar, haklarındaki iddiaları kabul etmedi. Sanık savunmalarının ardından tanıklarda dinlendi. Ara karar öncesi sanıklar ve avukatların talepleri alındı. Mahkeme heyeti duruşma sonunda ara kararını açıkladı. Kararda, tutuklu sanıklar tahliye talebi kabul edilmezken, tutuksuz yargılanan sanıklar Mesut Cengiz, Mehmet Köseoğlu, Musa Aytekin, Mustafa Tuncay ve İbrahim Çabuk'un tutuklanmasına karar verildi. Duruşma 11 Ağustos'a ertelendi.

Haber: Ramazan ÇETİN/DENİZLİ,

======================================

Bakan Akdağ: Terörle mücadelede başarıyı yakaladık

SAĞLIK Bakanı Recep Akdağ, 4 Haziran'da yapılacak İl Genel Meclisi seçimleri için geldiği Iğdır'da sivil toplum kuruluş (STK) temsilcileri ile yaptığı toplantıda, "Terörle mücadelede başarıyı yakaladık" dedi.

Iğdır'ın Tuzluca İlçesi'nde esnaf ziyaretinde bulunan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Iğdır Üniversitesi Karaağaç yerleşkesinde STK temsilcileri ile bir araya geldi. Iğdır Ak Parti Milletvekili Nurettin Aras, Vali Ahmet Turgay Alpman, Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma'nın da hazır bulunduğu toplantıda Bakan Akdağ, şunları söyledi: "Şükürler olsun ki ülkesini seven bir liderin, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın etrafında kenetlendik. Milletce bu mücadelede muvaffak olduk. Bugün terör mücadelesinde Türkiye Cumhuriyeti devleti müthiş bir başarıyı yakalamış durumdadır. Aman vermeyeceğiz, kararlıyız. Tehlikenin farkındayız bunun için kafalarını ezeceğiz."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

------------------------------------

-Iğdır milletvekli Nurettin Aras'ın konuşması

-Bakan Recep Akdağ'ın konuşması

-salondan görüntüler

HABER- KAMERA: Suat DENİZ/ IĞDIR,

6.23 dk/ 203 mb

======================================

Cam işçilerinden grevin yasaklanmasına tepki

KOCAELİ'nin Gebze İlçesi'nde Şişecam işçileri Bakanlar Kurulu kararıyla grev kararının yasaklanmasına tepki gösterdi. Birleşik Metal İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu grev kararının yasaklanmasına tepki göstererek, " Hükümet, anayasanın reddetmesine rağmen grevimizi yasaklıyor. Böyle demokratik bir ülke olabilir mi? Bu ülkede işçileri baskı altına alan bir yönetim bu ülkeye layık değildir" dedi.

Gebze'de bulunan Şişecam'a bağlı Çayırova Cam Fabrikası'nda işçiler fabrika bahçesinde toplanarak Bakanlar Kurulu kararıyla grev kararının yasaklanmasına tepki gösterdi. Mesainin sona ermesinin ardından sloganlar atarak fabrikadan çıkan işçileri dışarıda bekleyen sendika üyeleri alkışlarla karşıladı. Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu yaptığı konuşmada hükümete tepki göstererek, "İşçilerden korkuyorlar, korktukça sallanıyorlar, sallandıkça da korkuyorlar. Artık bu kısırdöngü oldu. Çünkü işçiler emekçiler, örgütlü kesimlerdir. Emeğin gücüyle ortaya çıkacak bir engellik her zaman sermayeyi ve iktidarı rahatsız eder, bugünkü rahatsızlıkları da onun içindir. Bugünkü hükümet ve işbirlikçisi sermaye grupları, 'Biz Türkiye'de grev yaptırmayacağız, anayasaya rağmen yaptırmayacağız, işçilerin taleplerine rağmen yaptırmayacağız' diyor. Biz de diyoruz ki, siz ne yaparsanız yapın biz bu ülkede anayasal hakkımızı mutlaka kullanacağız. Bugün hükümet, anayasanın redetmesine rağmen grevimizi yasaklıyor. Biz de diyoruz ki size uzatacak boynumuz yoktur, çekseniz dahi bu boyun önünüzde eğilmeyecektir" dedi. Adnan Serdaroğlu 50 metrelik yolda yürümek için dahi kendilerine izin verilmediğini belirterek, "Böyle bir demokratik ülke olabilir mi? Böyle bir yönetim bu ülkeye layık değil. Bu ülkede işçileri baskı altına alan bir yönetim bu ülkeye layık değildir. Elbette gün gelecek bunların hesabı sorulacaktır" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-----------------------------

-İşçilerin fabrikadan çıkışı,

-slogan atmaları

-Serdaroğlu'nun konuşması

Haber: Erol POLAT/GEBZE(Kocaeli),

=======================================

Takla atan motosikletin sürücüsü yaralandı

TEKİRDAĞ'ın Çorlu İlçesi'nde kullandığı motosikletin hakimiyetini kaybedip takla atarak devrilmesi sonucu sürücüsü Hüseyin Targan, yaralandı.

Kaza, Tekirdağ karayolu üzerinedik  Kültür Müdürlüğü mevkiinde meydana geldi. Hüseyin Targan, Tekirdağ'dan Çorlu'ya gelirken kullandığı 59 DB 900 plakalı motosikletin hakimiyetini  yol kenarındaki beton sete çarpması kaybedince takla atarak devrildi. Kazada yaralanan sürücü Targan'a ilk müdahaleyi çevrede bulunan vatandaşlar yaptı. Targan, olay yerine gelen ambulansla Çorlu Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Kazayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

Görüntü Dökümü

---------------------------------

Kaza yerinden detaylar

Yaralıya müdahale

Sağlık ekiplerinin müdahalesi

Yaralının ambulansa bindirilmesi

Haber-Kamera: Mehmet YİRUN/ÇORLU(Tekirdağ),

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-15 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kriket T-20 Büyük Erkekler Türkiye Şampiyonası Denizli'de yapılacak
    10:14 Kriket T-20 Büyük Erkekler Türkiye Şampiyonası Denizli'de yapılacak

    Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu faaliyet takviminde yer alan Kriket T-20 Büyük Erkekler Türkiye Şampiyonası 22-26 Nisan tarihleri arasında Denizli'de yapılacak. Şirinköy ve Akvadi Spor Tesisleri'nde gerçekleşecek şampiyonada 8 ilden 13 takım mücadele edecek.

  • Türkiye Hazır Giyim Sektörü Dünya Liderliğine Oynayabilir
    10:14 Türkiye Hazır Giyim Sektörü Dünya Liderliğine Oynayabilir

    Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Sanayici ve İş İnsanları Derneği (DOSABSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Nilüfer Çevikel, Türkiye'nin katma değeri yüksek ürünlerle marka olarak dünya liderliğine oynayabilecek durumda olduğunu belirtti. Hazır giyim ve tekstil sektöründe yaşanan düşüşe rağmen Avrupalı sektör temsilcilerinin Türkiye'ye yeniden 'yeşil ışık' yakması, sektöre umut verdi. Çevikel, Türkiye'nin artık ucuz değil, katma değeri yüksek marka üretmesi gerektiğini vurguladı ve Türk tekstil sektörünün dönüm noktasında olduğunu ifade etti.

  • Çaykur Rizesporlu Muhammet Taha Şahin: Her maç bizim için bir final
    10:13 Çaykur Rizesporlu Muhammet Taha Şahin: Her maç bizim için bir final

    Çaykur Rizespor'un 23 yaşındaki futbolcusu Muhammet Taha Şahin, Avrupa kupaları hedefleri olduğunu belirterek, "Her maç bizim için bir final" dedi. Şahin, Başakşehir maçı öncesi yaptığı açıklamada, takımın hedeflerine ulaşmak için her maça final gibi çıktıklarını vurguladı. Ayrıca Türkiye Milli Takımı'na gitmek istediğini ve Rizespor'un taraftarının kendileri için itici bir güç olduğunu söyledi.

  • Bursa'da Metruk Binalara Operasyon: Şüpheli Şahıslar Kontrol Edildi
    10:12 Bursa'da Metruk Binalara Operasyon: Şüpheli Şahıslar Kontrol Edildi

    Bursa'da Yunus Timleri, şehrin çeşitli mahallerinde bulunan metruk binalara şok baskınlar düzenledi. Metruk binalarda bulunan şüpheli şahıslar kontrol edilirken, bir şahıs polise 'odun toplamaya geldim' dedi.


Advertisement