Dha Yurt Bülteni-15 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-15

Dha Yurt Bülteni-15

11. Cummurbaşkanı Gül, babasının mezarı başında yasin okudu ONBİRİNCİ Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 1 Komando Tugayındaki iftar sofrasında 12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la buluşmak üzere, baba ocağı Kayseri'ye geldi.

08.06.2017 18:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

11. Cummurbaşkanı Gül, babasının mezarı başında yasin okudu

ONBİRİNCİ Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 1 Komando Tugayındaki iftar sofrasında 12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la buluşmak üzere, baba ocağı Kayseri'ye geldi. Gül, ayağının tozuyla bir süre önce kaybettiği babası Ahmet Hamdi Gül'ün mezarına giderek Yasin okudu.

İstanbul'dan bu gece Büyükşehir Belediyesi ve Genelkurmay Başkanlığı ev sahipliğinde düzenlenen iftara katılmak üzere THY'nin tarifeli uçağıyla gelen 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü, Vali yardımcısı Zekeriya Güney, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, kardeşi Macit Gül'ün kayınbabası eski milletvekili Şaban Bayrak karşıladı. Erkilet Havalimanında DHA muhabirinin körfezde bulunan Arap ülkelerindeki krizle ilgili soruya "Görevdeki arkadaşlar bu  süreci  iyi idare ediyorlar. Bunlar ayaküstü konuşulacak konular değil "yanıtını verdi. Gül, daha sonra kardeşi Macit Gül ile birlikte Asri mezarlığa gelerek yaklaşık 1 ay önce kaybettiği babası Ahmet Hamdi Gül'ün mezarıı başında Yasin-. 11 Cumhurbaşkanı korumaları vasıtasıyla gazetecileri uyarıp " Babama dua etmeye geldim. Görüntü almazsanız sevinirimö ricasında bulundu.

Öte yandan, 11.Cumhurbaşkanı Gül,Erkilet hava alanında iken, Cumhurbaşskanı Recep Tayyip Erdoğan ve diğer konukları 1. Komando Tugayına taşıyacak  helikopterler de alana iniş yaptı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------------------

-Abdullah Gül'ün uçaktan inişi

-Babasının kabrini ziyaret

-Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın helikopteri

-Genel detay

( Havaalanındaki karşılama ÖZEL)

Haber-Kamera: Oktay ENSARİ- Olcay DÜZGÜN/KAYSERİ,

DV 2 DOSYA, 2 dakika 08 saniye/70 MB

===============================================

İzmir'de yakalanan PKK'lı adliyeye sevk edildi/EK

İZMİR'DE YAKALANAN PKK'LI VE KARDEŞİ TUTUKLANDI

Mardin'de güvenlik güçlerinin operasyonu sırasında, sözde eyalet sorumlusu 'Reşo' kod adlı Hasan Turan ile birlikte öldürülen PKK'lı 5 teröristin yanında bulunan ve yaralı olarak kaçtığı İzmir'de yakalanan A.O., ile saklanmasına yardım ve yataklık eden kardeşi M.Ş.O., çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Diğer iki zanlı ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

============================================

LİSELİ HASAN, ERMENEK BARAJI'NDA KAYBOLDU

KARAMAN'ın Ermenek İlçesi'nde 3 arkadaşıyla birlikte Ermenek Barajı'na giden ve yüzme bilmediği için beton iskelenin kıyısından tutunup suya giren lise öğrencisi 15 yaşındaki Hasan Çoban, ayağı kayınca dibe battı. Çoban'ın bulunması için arama çalışmaları sürüyor.

Olay, bugün saat 12.00 sıralarında ilçe merkezinin 8 kilometre uzağındaki Karalar Mahallesi yakınlarda meydana geldi. Fatma Hadir Haranıoğlu Teknik Lisesi 9'uncu sınıf öğrencisi Hasan Çoban, arkadaşları 18 yaşındaki Hamdi Karapınar, 17 yaşındaki Ali Üresin ve 15 yaşındaki Mehmet Ali Bayındır ile birlikte Ermenek Barajı'na geldi. Arkadaşları suda yüzerken, yüzme bilmeyen Çoban da beton iskelenin kıyısına tutup suya girdi. Ancak kısa bir süre sonra ayağı beton bloktan kayınca dibe batmaya başladı. Durumu fark eden arkadaşları Çoban'ı kurtarmaya çalıştı. Ancak panikleyen Çoban, tüm çabalarına rağmen dibe battı. Arkadaşları jandarma ve AFAD'a haber verdi. AFAD ekipleri yaptıkları ilk arama Çoban'a ulaşamadı. Bunun üzerine Mersin'den dalgıç ekipler çağrıldı. Haberi alıp barajın kıyısına gelen Çoban'ın ailesi sinir krizi geçirdi. Aile fertlerine hazırda bekleyen 112 Acil Servisi'ne bağlı sağlık görevlileri ambulansta müdahale etti.

Yarın karnesini alacak olan, okulda öğretmen ve arkadaşları tarafından sevilen ve çalışkan bir öğrenci olduğu belirtilen Çoban'ın bulunması için çalışmalar sürüyor.

(Görüntü Dökümü

-------------

Barajdan detay

Çalışmalardan detay

Ailesi ve yakınlarını bekleyisi

Arkadaşları röp.

Genel ve detay

(KJ: Haber- Kamera: Ali Rıza ETCİ ERMENEK KARAMAN,

==================================================

GÖZALTINDAKİ FRANSIZ GAZETECİYE ANNESİNDEN ZİYARET (ÖZEL)

BATMAN'ın Hasnakey İlçesi'nde fotoğraf çekerken gözaltına alınan ve daha sonra sınır dışı edilmek üzere Gaziantep'teki Göç İradesi Geri Gönderme Merkezi'ne getirilen Fransız gazeteci ve belgesel fotoğrafçısı Mathias Depardon'u annesi Daniele Van de Lanotte ziyaret etti.

Ilısu Barajı'nın suları altında kalacak Hasankeyf'in taşınacağı yeni alanda fotoğraf çeken Matihas Depardon, geçen 8 Mayıs günü polis tarafından gözaltına alındı. Polislerin yaptığı araştırmada Depardon'un 3 yıl önce sosyal medya hesaplarında terör örgütü PKK lehine fotoğraflar paylaştığı ortaya çıktı. Terör örgütü propagandası yapmak suçundan hakkında yasal işlem yapılan Depardon, daha sonra sınır dışı edilmek üzere Gaziantep'in Oğuzeli İlçesi'ndeki Göç İdaresi Geri Gönderme Merkezi'ne getirildi. Gözaltına alınmasının üzerinden geçen 1 ayın ardından bugün Depardon'un annesi Daniele Van de Lanotte, Oğuzeli'ne gelerek oğlunu ziyaret etti. Ziyaret sonrası gazetecilere açıklamada bulunan anne Lanotte, şunları söyledi: "Bu çok duygusal bir andı oğlumla benim aramda, oğlumu duygusal bir şekilde ağlarken gördüm. Onu gördüğüme çok mutlu oldum ve bu yüzden ağlayamadım. İyi görünüyordu ama yemeklerle ilgili sıkıntı yaşıyormuş. Birbirimize tatlı sözler söyledik. Ona arkadaşlarının yazdığı küçük mektuplar verdim. O mektupları okudu ve bu onda pozitif etki yarattı. Tutukluluk koşullarını konuştuk. Ona Paris'te onun için yapılan eylemde duvara asılan büyük fotoğrafını gösterdim. Onun arkasında duran ve destek olan bütün isimleri ona söyledim. Çok güven verici görünüyordu. Bulunduğu koşullarda acı çektiği belliydi ama çıktığında çok mutlu olacağı anladım." Lanotte, ziyaretinin ardından ülkesine döndü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

----------------------------------

Geri gönderme merkezi binası

Anne Lanotte'nin konuşması

Genel ve detay görüntüler

Haber - Kamera: Eyyüp BURUN- GAZİANTEP,

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 114 MB

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement