Dha Yurt Bülteni - 15 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 15

Bakan Elvan, şehit ailelerini ziyaret ettiKALKINMA Bakanı Lütfi Elvan, son 2 günde 2 şehit veren memleketi Karaman'da, şehit ailelerini ziyaret etti.

29.06.2017 17:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bakan Elvan, şehit ailelerini ziyaret etti

KALKINMA Bakanı Lütfi Elvan, son 2 günde 2 şehit veren memleketi Karaman'da, şehit ailelerini ziyaret etti.

Kalkan Bakanı Lütfi Elvan,  bugün memleketi Karaman'da Hakkari'nin Oğul Köyü yakınlarında PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Özel Harekat polisi 25 yaşındaki Muhammed Ali Mevlüt Dündar'ın cenaze törenine katıldı. Ardından göreve yeni başlayan Vali Fahri Meral'ı ziyaret etti. Bakan Elvan, ziyaret sırasında terörle mücadelenin devam ettiğini belirterek,

"Artık inlerine, saklandıkları neresi varsa, hangi köşe bucak varsa her birini teker teker girip onları yok ediyoruz. Bu terör belasından da kurtulacağız. Özellikle son yıllarda Ortadoğu'da değişik küresel terör örgütleri kullanılarak birilerinin belirli kazanımlar elde etmeye çalıştıklarını da görüyoruz. Bizim mücadelemiz hem PKK terör örgütüne, hem DEAŞ'a, hem de FETÖ'ye ve diğer terör örgütlerine yöneliktir. Küresel terörle ve destekçileriyle mücadele etmeye devam edeceğiz. Allah'ın izniyle terörün kökünü de kurutacağız."dedi.

Bakan Elvan, daha sonra ilk olarak 2 gün önce defnedilen Hakkari'nin Şemdinli İlçesi Tekeli Üs bölgesine PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit düşen  sözleşmeli er 22 yaşındaki Oğuzhan Küçük'ün babası Alaaddin Küçük'ü ziyaret edip taziyede bulundu.

Elvan, "Devletimiz, milletimiz ayakta duruyorsa, vatanımız sapa sağlam duruyorsa, biz onlara borçluyuz. Teröre karşı inanılmaz bir mücadele veriyoruz."dedi.

Bir şehit yakını da şehit babası Alaaddin Küçük'ün, oğlunun şehit haberini ilk aldığında, "Bu bayrakta bizimde kanımız oldu. Ben sevinçliyim. Bayram yapıyorum. Silahım olsa navaya ateş edecektim"dediğini hatırlattı.

Bakan Elvan daha sonra bugün defnedilen şehit özel harekat polisi Muhammed Ali Mevlüt Dündar'ın ailesini ziyaret edip, başsağlığı diledi.

Görüntü Dökümü

------------------------

Bakan Elvan'ın valilik ziyareti

Elvan'ın şehit ailelerini ziyareti

Haber- Kamera: Muammer ŞEN KARAMAN DHA))

==============================

Kayseri'de trafik kazası: 2 ölü, 3 yaralı

Kayseri'de otomobilin takla atması sonucu meydana gelen kazada 2 kişi öldü, 3 kişi yaralandı.

Hacılar ilçesi, Güney Çevreyolunda meydana gelen trafik kazasında Eyüp Gerçekçioğlu yönetimindeki  38 BC 933 plakalı otomobil, arka sol tekerleğinin yerinden çıkması sonucu 300 metre takla atarak yolun karşı şeridine geçti. Kazada sürücü Eyüp Gerçekçioğlu ve kızları Şeyma ve Esra Gerçekçioğlu ağır yaralanırken, eşi Şener ve annesi Zahide Gerçekçioğlu kaza yerinde hayatını kaybetti.

Olay yerine gelen polis ekipleri, Güney çevreyolunu bir süre trafiğe kapattı. Kazada yaralı olarak kurtulan sürücü Eyüp Gerçekçioğlu Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılırken, yaralı 2 kızı  Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde tedavi altına alındı. Polis kaza ile inceleme başlatırken, otomobilin sökülen arka lastiği kaza yerine 100 metre uzaklıkta kayalıkların arasında bulundu

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

Kaza yerinden genel görüntü

Kaza yerinde inceleme yapan polislerden görüntü

Takla atan otomobil detayı görüntü

Otomobil sürücüsünün hastaneye gelmesi

Detay görüntü

Haber: Yasin DALKILIÇ- Kamera: Zafer BARIŞ/ KAYSERİ, DHA)

==============================

Otomobilin çarptığı 2 genç kız yaralandı

İZMİT'te, D-100 Karayolu'nda yolun karşısına geçmeye çalışan 2 genç kız otomobilin çarpması sonucu yaralandı.

Kaza, D-100 Karayolu Asayiş Şube Müdürlüğü mevkiinde meydana geldi. Melike Akın idaresindeki 41 NG 652 plakalı otomobil yolun karşısına geçmeye çalışan Şevval Yılmaz ve Şevval Uludağ'a çarptı. Şevval Uludağ ile Şevval Yılmaz çarpmanın etkisiyle yola savruldu. Yardıma koşan vatandaşlar yaralanan genç kızlara müdahalede bulunurken, 112 Acil'den yardım istenildi. Olay yerine gelen sağlık ekibinin ilk müdahalesinin ardından yaralılar hastaneye kaldırıldı. Otomobil sürücüsü Melike Akın ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

-Yerdeki yaralılardan görüntü

-Sağlık ekiplerinin müdahalesi

-Araçtan görüntü

HABER: Faruk KIYAK/ Orhan UZUN/ İZMİT(Kocaeli), -

===============================

Manavgat Motosiklet Festivali başlıyor

MANAVGAT Belediyesi tarafından 7'ncisi düzenlenecek Motosiklet Festivali 5 bin kişinin katılımıyla yapılacak.

Manavgat Belediyesi tarafından düzenlenen 7'nci Manavgat Motosiklet Festivali'ne katılanlar, Boğaz Motel kamping alanına gelmeye başladı. Festivale aralarında İtalya, Avusturya, Yunanistan ve Almanya'dan da motosiklet tutkunlarının yer aldığı 5 binden fazla kişinin katılması bekleniyor. Festivalin yapılacağı kamp alanına gelerek kayıt yaptıran ve çadırlarını kuran motosiklet tutkunları etkinliğin başlamasını bekliyor.

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, kentlerin markalarını oluşturmaları için bazı değerlerinin olduğunu belirterek, Motosiklet Festivali'nin de Manavgat'ın marka değerini artırdığını söyledi. Festivale yerli ve yabancı 5 binden fazla kişinin katılacağını belirten Başkan Sözen, katılımcıların sadece motelde değil, bir çoğunun çevredeki otellerde konakladığını anlattı.

Başkan Sözen, vatandaşları festivale davet ederek şöyle dedi:

"Ülkenin dört bir tarafından gelen, bütün şehirlerinden gelen motosiklet sevdalısı dostlarımızla bir araya geliyoruz, kent insanını buraya çekiyoruz. Onların bu yaşamı görmelerine olanak sağlıyoruz. Akşam etkinliklerimiz, yarışmalarımız, kortej gösterimizle sıra dışı bir festival burası. Her yıl üstüne bir şeyler koyarak geliştiriyoruz. Hatta ülkenin en güzel festivali."

Festivalin normal şartlarda bugün başlayacağını ancak, bayram tatili nedeniyle motosiklet tutkunlarının salı gününden itibaren kamp alanına giriş yapmaya başladığını kaydeden Başkan Sözen, "Yani keyifli bir ortam, katılan insanlar mutlu dönecek onu biliyoruz. Manavgat'ın marka değerine katkı yaptığını bildiğimiz bir etkinlik. Ben katılan herkese iyi tatiller diliyorum" dedi.

Başkan Sözen sinema sanatçısı Coşkun Göğen'le birlikte motosiklete bindi.

Bu akşam açılış konseriyle başlayacak olan festivalde Lebowski ve Kolpa Grubu konser verecek. Çeşitli yarışmaların düzenleneceği festivalde motosiklet akrobatı Brian Capper şov yapacak ve Koray Avcı konser verecek. Festivalin son günü ise Manavgat ilçe merkezine motosiklet korteji düzenlenecek. Aynı akşam Sibel Tüzün motosiklet tutkunlarına konser verecek.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

Alana girişteki tabelalardan detay

Park halindeki motosikletler

Alana giriş yapan motosikletliler

Belediye Başkanı Şükrü Sözen ve beraberindekiler detay

Motosiklet detay

RÖP: Şükrü Sözen

Motosikletler ve kamp alanından detaylar

HABER- KAMERA: Mithat ABAKAN/MANAVGAT,

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 15 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement