Dha Yurt Bülteni - 15 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 15

Manisa'da Mehter eşliğinde demokrasi nöbetiMANİSA'da 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında tutulan demokrasi nöbetinin son gününde Cumhuriyet Meydanı'ndan mehter sesleri yükseldi.

17.07.2017 03:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa'da Mehter eşliğinde demokrasi nöbeti

MANİSA'da 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında tutulan demokrasi nöbetinin son gününde Cumhuriyet Meydanı'ndan mehter sesleri yükseldi.

15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında bugün 21.00 ile 00.00 arası son demokrasi nöbeti tutuldu. Şehzadeler İlçesi Cumhuriyet Meydanı'nda tutulan demokrasi nöbetinin son gününe yaklaşık 2 bin Manisalı'nın yanı sıra Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, 1'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanı Albay Güven Dere, İl Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç, İl Jandarma Komutanı Özcan Kaplan, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, AK Partili Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, İl Müftüsü Sinan Cihan, AK Parti İl Başkanı Berk Mersinli ile sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Yaklaşık 2 bin kişi ellerinde Türk Bayrakları ile Mehter Takımı'nın seslendirdiği parçalara eşlik etti. Cumhuriyet Meydanı'nda kurulan sahnede kimi zaman 15 Temmuz ile ilgili şiirler seslendirilirken, 15 Temmuz Demokrasi şehitleri için Kuran-ı Kerim ve ilahiler okundu. Cumhuriyet Meydanı'nda tutulan demokrasi nöbeti saat 00..00'da son buldu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Mehter Takımını seslendirdiği parçalardan görüntü

Demokrasi nöbetinden görüntü

Meydandan görüntü

Genel ve detay görüntü

Haber - İlker KILIÇASLAN - Kamera: Ersan ERDOĞAN/ MANİSA,

===========================================

Zonguldak'ta "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" anma etkinliği

ZONGULDAK'ta, '15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü' anma etkinlikleri kapsamında başlayan demokrasi nöbeti sona erdi.

15 Temmuz darbe girişiminin birinci yılında vatandaşlar, akşam saatlerinde Gazipaşa Caddesi'ndeki Madenci Anıtı önünde ellerinde Türk bayrakları ile toplandı. Yaklaşık 250 kişi, 15 Temmuz'da yaşananların gösterildiği sunumu izledi. Etkinlik, Kuranı Kerim okunması ve dua edilmesiyle sona erdi

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------

-Alandaki kalabalık

-Çocukların Türk Bayrakları sallamaları

-Madenci Anıtı

Süre: (02.03) Boyut: (133 MB)

Haber-Kamera: Durmuş SEVİNDİK/ ZONGULDAK,

==============================================

Hakkarililer bu gecede demokrasi nöbetindeydi

HAKKARİ'de, Demkorasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle düzenlenen programın ikinci gününde şehitler için Türkçe ve Kürtçe mevlit okutuldu.

Akşam saat 21.00 da başlayan programa Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim,  Cumhuriyet Başsavcısı Altuğ Kürşat Şahin,  İl Jandarma Alay Komutan Vekili Albay Mehmet Gökgöz, Ak Parti Hakkari il Başkanı Nurettin Fırat, MHP Hakkari il Başkanı Fatih Özbek, Korucular Derneği Başkanı Sadi Özatak ve vatandaşlar katıldı. Valilik önündeki Demokrasi nöbeti, Cumhurbaşkanı Revep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye Büyük Millet Meclisinde yaptığı konuşması sinevizyonda izletildi. Ardından 15 Temmuz şehitleri için din görevlileri tarafından Kuran-ı Kerim tilaveti, Türkçe ve Kürtçe mevlit okutuldu. Hakkari Müftüsü Faruk Gürbüz'ün Şehitler için dua okumasıyla program son buldu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Demokrasi nöbötine katılan Vali ve diğer yetkilier

-Cumhurbaşkanının dün konuşması sinevizyonda izlenirken

-Nöbete katılanlardan genel ve detaylar

-Din görevlileri Kuran-ı kerim ve mevlit okurken

-Duaların okunması

-Dua edenler

SÜRE: 3 DK 16 SN

Haber-Kamera: Behçet DALMAZ/ HAKKARİ,

=======================================

Kahramanmaraş'ta Demokrasi Nöbeti

KAHRAMANMARAŞ'ta, binlerce kişi valilik önünde toplanıp Demokrasi Nöbeti tuttu.

Dün başlayan Demokrasi Nöbeti bugün de devam etti. Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, Ak Parti İl Başkanı Ahmet Özdemir, daire amirleri, sivil toplum örgütü temsilcilerinin de yer aldığı Demokrasi Nöbeti'ne 7'den 70'e her yaştan binlerce insan katıldı. Kuran-ı Kerim okunup duaların edildiği, ilahilerin söylendiği nöbette dev ekrandan 15 Temmuz darbe girişimini anlatan görüntüler izlettirildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------------------------

Meydanda toplanan kalabalık

Kur'an-ı Kerim okunması

İlahi okunması

Bayrak sallayan çocuklar

Talha Bora Öge'nin şiir okuması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ömer KOÇ-KAHRAMANMARAŞ-DHA)

==========================================

Adıyaman'da Demokrasi Nöbeti sona erdi

ADIYAMAN'da, 15 Temmuz darbe girişiminin birinci yıldönümünün ikinci günü Valilik önünde anma etkinlikleri ile sona erdi.

15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminin birinci yıldönümü nedeniyle Adıyaman Valiliği önündeki meydanda anma etkinlikleri ikinci gününde devam etti. Türk bayraklarıyla donatılan meydana gelenler, kontrol noktalarından polisler tarafından üst aramalarından gerçekleştirildi. Alana ellerinde Türk bayraklarıyla giren vatandaşlar seslendirilen şarkılara eşlik ederken, attıkları sloganlarla şehitleri andılar. Bazı vatandaşlar çocukları ile gelirken etkinlikler kapsamında alanda soğuk su ve çorba dağıtıldı. Etkinlikler gece yarısı okunan dualarla sona erdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Valilik önü

Toplanan vatandaşlar

Türk bayraklarını sallamaları

Slogan atmaları

Şarkılara eşlik edilmesi

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mahir ALAN/ ADIYAMAN,

=====================================

Terim'le kavga eden işletmeci ifadeye çağırıldı

İZMİR'in Çeşme İlçesi'nde, Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, damatları ve korumaları ile Adana Yüzevler Kebap sahibi Selahaddin Aydoğdu arasında yaşanan kavganın ardından Aydoğdu bugün akşam saatlerinde ifade vermek üzere polis merkezine gitti.

İzmir'in Çeşme İlçesi'nin turistik Alaçatı Mahallesi'nde Adana Yüzevler Kebap sahibi Selahaddin Aydoğdu ve çalışanları ile Milli Takımlar Sportif Direktörü Fatih Terim, damatları ve korumalarının geçen Cumartesi günü karıştığı kavga ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Olayın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Aydoğdu, bugün akşam saatlerinde iddiaya göre, basın yoluyla hakaret ve tehdit nedeniyle ifadeye çağrıldı. Bunun üzerine Adana Yüzevler Kebap sahibi Selahaddin Aydoğdu Alaçatı polis merkezine giderek ifade verdi. Aydoğdu'nun ifade verdikten sonra ayrılacağı belirtildi.

Haber: ÇEŞME(İzmir),

======================

İzmir'de kutlamalar sona erdi

İZMİR'de bugün de devam eden 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kutlamaları yapılan dua ile sona erdi. Alanda toplanan vatandaşlar, edilen dualara el açtıktan sonra meydanı terk etti.

İzmir'de binlerce kişinin ellerinde Türk bayraklarıyla bugün de katıldığı 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kutlamaları, saat 24.00'da Karabağlar İlçe Müftüsü Feyyaz İdin'in 15 Temmuz şehit ve gazileri adına yaptığı dua ile sona erdi.  İzmir Valisi Erol Ayyıldız ve AK Parti İl Başkanı Bülent Delican da sahneye çıkarak yapılan dualara katıldı.

TORKU'DAN 2 GÜNDE 1 TON PATATES

Konak Meydanı'nda bugün de demokrasi nöbetine devam eden İzmirlilere, TORKU 2 günde 1 ton patates kızartması, soğan halkası ve ayran dağıttı. Demokrasiyi korumak için alana gelen halka destek olmak adına çalıştıklarını belirten TORKU Batı Bölgeleri Satış Müdürü Zekeriya Bozdemir, "Dün ve bugün 10 biner kişiye çeşitli yiyecekler dağıttık. Bugün burada demokrasiyi korumak için gelen halkımıza destek oluyoruz. Demokrasi mitinglerimiz herkese hayırlı uğurlu olsun." dedi.

KADEM'DEN AY YILDIZLI KINA

Kadın ve Demokrasi Vakfı (KADEM), kutlama alanında kurdukları stantta vatandaşlara ay yıldızlı kına yaktırdı. İki günde yaklaşık 700 kişiye ay yıldızlı kına yaktırdıklarını belirten İzmir İl Temsilcisi Avukat Gamze Suznak Kızılırmak, "15 Temmuz şehitlerini anmak için biz de Konak Meydanı'ndaki bu demokrasi nöbetine katıldık. Biz kadınlar biliyorsunuz ki evlatlarımızı peygamber ocağına gönderirken kına yakar göndeririz, vatana kurban olsun diye. Bugün de burada temsili olarak gelen gençlerimize, delikanlılarımıza, kızlarımıza kına yakıyoruz." dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

------------------------------

Kadem İl Temsilcisi ile röp.

TORKU Batı Bölgeleri Satış Temsilcisi ile röp.

Haber-Kamera: Davut CAN/ İZMİR,

=================================

Antalya'da demokrasi nöbeti

ANTALYA'da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla dün başlatılan ve onbinlerce kişinin katılım sağladığı demokrasi nöbetinin ikinci gününde de vatandaşlar Cumhuriyet Meydanı'na akın etti.

Demokrasi nöbetine, Milletvekili Gökcen Özdoğan Enç, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, İl Garnizon Komutanı Tahir Savran, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, İl Jandarma Komutanı Yusuf Kelleli, İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, Ak Parti il Başkanı Rıza Sümer, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, AESOB Başkanı Adlıhan Dere, sivil toplum kuruluşları, dernek ve dernek temsilcileri ile binlerce Antalyalı katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan gecede dualar okundu, mehteran takımı gösteri yaptı. Meydana gelen vatandaşlar, demokrasi marşlarına eşlik etti. Kepez Belediyesi Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Abdullah Sürekli ile oğlu Yiğit Sürekli'nin sahnelediği ve 15 Temmuz gecesi şehit düşen Ömer Halisdemir'in şehitlik hikayesinin anlatıldığı oyun izleyenleri duygulandırdı.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, yaptığı kısa konuşmanın ardından Erdem Bayazıt'ın şiirini okudu. Daha sonra kürsüye çıkan Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, bir demokrasi nöbetinin sonuna gelindiğini belirterek, geçen yıl 27 gün boyunca tutulan demokrasi nöbeti ile aile olduklarını belirtti. Bu yıl da aynı manzaranın yaşandığını hatırlatan Başkan Türel, "Bu meydanlardan 15 Temmuz'u unutmadık, unutturmayacağız mesajını verdik. Seneye yine burada buluşacağız" dedi.

Vali Münir Karaloğlu ise "Emin olun şehitlerimizin fedakarlığını, hainlerin hainliklerini unutursak, korkarız bir gün yine içimizdeki satılmış ruhları birileri yine bulur gelir bu milletimize karşı komplo kurar, kumpas kurar. Ne olur ne olur unutmayalım, uyanık olalım" dedi. Şehitlerden sonra kendilerine de sıra gelmesi halinde bu ülke için canını seve seve vereceğini ifade eden Vali Münir Karaloğlu konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Şehitlerimizin kanı ile sulanan bu toprakları bizlerin de alın terimizle sulamamız gerekiyor. Daha çok üretmek, büyük ve güçlü Türkiye çıkarmamız lazım. Avrupa son zamanlarda bize karşı tavır aldı. Hollanda oraya giden bir bakanımızı ciddiye almıyor. Almanya, Sayın Cumhurbaşkanımızın video konferans ile halkına seslenmesine izin vermiyor. Diğer taraftan Kandil'den terörist başının konuşmasına telekonferansla izin veriyorlar. Bu neyi gösteriyor, biliyor musunuz? Büyük ve güçlü Türkiye'nin ayak seslerinden rahatsız oluyorlar. Daha çok rahatsız olacaklar. Biz şehitlerimize söz veriyoruz. Daha çok çalışıp, daha çok üreteceğiz."

Konuşmaların ardından protokol sahneye çıkarak halkı selamladı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-----------------------------

-Etkinliklerden genel ve detaylar

Haber: Süleyman EKİN/ ANTALYA,

=================================

Adanalılar 15 Temmuz şehitleri ve demokrasi için nöbet tuttu

ADANA'da 15 Temmuz darbe girişiminin birinci yıldönümünde 15 Temmuz Demokrasi ve Millik Birlik Günü anma etkinlikleri kapsamında onbinlerce Adanalı, şehitler ve demokrasi için nöbet tuttu.

Önceki gün 20.00'da ellerinde Türk bayrakları ile Merkez Park'a akın eden onbinlerce Adanalı, bugün saat 00.00'da sona eren nöbette Fetullahçı Terör Örgütü'ne lanet yağdırdı. Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, ilçe belediye başkanları, parti il başkanları ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin yaptıkları konuşmalarda, birlik ve beraberlik ile demokrasinin önemi vurgulandı. Akdeniz Mehteran Takımı, Adana Müftlüğü İlahi Ekibi ve Adana Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı Tasavvuf Grubu, alanı dolduran Adanalılara konser verdi. Havanın 30 derece seviyelerinde seyretmesinden dolayı dünkü gibi alana kurulan 10 adet dev vantilatör ile vatandaşlar serinletilmeye çalışılırken, Türk Kızılayı'da vatandaşlara içecek ikramında bulundu. Adana Emniyet Müdürlüğü'nün yoğun güvenlik önlemleri aldığı etkinlik, pazar gününü pazartesiye bağlayan 00.00'da sona erdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

------------------------------

Adana protokolünün ellerinde Türk bayraklarıyla vatandaşları selamlaması

Kentin yerel bir sanatçasının "Türkiyem" şarkısını söylemesi

Ellerinde Türk bayraklarıyla şarkıya eşlik eden vatandaşlardan görüntü

İlahi okunması sırasında eşlik eden vatandaşlardan görüntü

Mehtaran takımının gösterisinden görüntü

Genel ve detay görüntüler

Süre: 03'28" - Boyut: 212 MB

Haber-Kamera: Gökhan KESKİNCİ/ ADANA,

=======================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 15 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karabük Ambulans Servisi Başhekimi Engin Ekmekci'nin adı 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu'na verildi
    14:35 Karabük Ambulans Servisi Başhekimi Engin Ekmekci'nin adı 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu'na verildi

    Geçen yıl hayatını kaybeden Karabük Ambulans Servisi Başhekimi Engin Ekmekci'nin adı, Safranbolu Yenimahalle'de bulunan 1 Nolu 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu'na verildi. İl Sağlık Müdürü İsmail Kara, törende Ekmekci'nin Karabük halkına yaptığı hizmetleri ve başarılı çalışmalarını vurguladı. Törende, Ekmekci'nin kızları tarafından sağlık istasyonunun tabela açılışı gerçekleştirildi.

  • Çaykur Rizespor, RAMS Başakşehir maçı öncesi hazırlıklarını tamamladı
    14:34 Çaykur Rizespor, RAMS Başakşehir maçı öncesi hazırlıklarını tamamladı

    Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında deplasmanda RAMS Başakşehir'e konuk olacak Çaykur Rizespor, Mehmet Cengiz Tesisleri'nde gerçekleştirdiği antrenmanla maçın hazırlıklarını tamamladı. Sakatlıkları devam eden Laine, Faye, Benhur Keser ve Mithat Pala ise antrenmana katılmadı. Takım, antrenmanın ardından İstanbul'a hareket etti.

  • Ağrı'da baharın gelişiyle besiciler hayvanlarını meraya çıkarmaya başladı
    14:34 Ağrı'da baharın gelişiyle besiciler hayvanlarını meraya çıkarmaya başladı

    Ağrı'da küçükbaş ve büyükbaş hayvancılığın yaygın olduğu kentte, baharın gelmesiyle besiciler hayvanlarını meraya çıkarmaya başladı. Bol yağışlı geçen havaların ısınmasıyla meralar yeşillendi. Besiciler, sabahın erken saatlerinde hayvanlarını meraya çıkarıp akşam köylerine geri götürüyor. Baharın gelmesiyle çobanlık mesailerine başlayan besiciler, sezonun bereketli geçmesini temenni ediyor.

  • TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği'nde Dünya Çocukları Ankara'da
    14:33 TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği'nde Dünya Çocukları Ankara'da

    TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği kapsamında dünyanın dört bir yanından gelen çocuklar, Ankara Etlik Şehir Hastanesi'nde tedavi gören yaşıtlarını ziyaret etti. Şenlikte çocuklar, TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı ve hastane yetkilileriyle birlikte pasta kesti, hediyeler takdim etti. Şenliğe 29 ülkeden 500 çocuk katılıyor.

  • Beijing'in GSYİH'sı 2024'ün ilk çeyreğinde yüzde 6 arttı
    14:29 Beijing'in GSYİH'sı 2024'ün ilk çeyreğinde yüzde 6 arttı

    Çin'in başkenti Beijing'in gayrisafi yurtiçi hasılası (GSYİH), 2024'ün ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 6 artarak 1,05 trilyon yuanı (yaklaşık 148 milyar ABD doları) aştı. Kentin birincil sektörlerinin katma değeri yüzde 3,2 artarken, ikincil sektörlerinin katma değeri yüzde 7,3 artış gösterdi. Kentin üçüncül sektörlerinin katma değeri ise yüzde 5,8 arttı. Beijing, 2024 yılı için yüzde 5 civarında GSYİH büyüme hedefi belirlemiş bulunuyor.

  • Balıkesir'de Uyuşturucu Operasyonunda 9 Zanlı Gözaltına Alındı
    14:28 Balıkesir'de Uyuşturucu Operasyonunda 9 Zanlı Gözaltına Alındı

    Balıkesir'de uyuşturucu ile mücadele kapsamında yapılan operasyonlarda Bandırma, Gömeç, Edremit, Susurluk, İvrindi ve Susurluk ilçelerinde 9 zanlı gözaltına alındı. Şüphelilerin üst aramalarında 33,31 gram sentetik uyuşturucu, 5 gram esrar, 2 ruhsatsız tabanca, 15 adet fişek, hassas terazi, bir adet uyuşturucu hap ve payp ele geçirildi. Gözaltına alınan zanlıların emniyetteki işlemleri devam ediyor.


Advertisement