Dha Yurt Bülteni  - 15 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni  - 15

Dha Yurt Bülteni  - 15

Şırnak'ta PKK'lı teröristler kaçırdıkları çobanı öldürdü (2)PKK TARAFINAN ÖLDÜRÜLEN ÇOBAN TOPRAĞA VERİLDİŞIRNAK merkez Aslanbaşar köyünde hayvanlarını otlatırken PKK'lı teröristler tarafından kaçırılarak öldürülen 53 yaşındaki çoban Tayyip Fidan, Şırnak Devlet Hastanesi'ndeki...

17.07.2017 18:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şırnak'ta PKK'lı teröristler kaçırdıkları çobanı öldürdü  (2)

PKK TARAFINAN ÖLDÜRÜLEN ÇOBAN TOPRAĞA VERİLDİ

ŞIRNAK merkez Aslanbaşar köyünde hayvanlarını otlatırken PKK'lı teröristler tarafından kaçırılarak öldürülen 53 yaşındaki çoban Tayyip Fidan, Şırnak Devlet Hastanesi'ndeki otopsinin tamlanmasının ardından köyünde düzenlenen ve askerlerin de katıldığı bir törenin ardından toprağa verildi.

"BABABA İNSAFSIZCA İŞKENCE ETMİŞLER"

Aslanbaşar köyünde düzenlenen törene, Şırnak İl Jandarma Merkez Komutanı Yüzbaşı Levent Bal, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile Fidan'ın yakınları katıldı. Fidan yakınlarının gözyaşları arasında toprağa verilirken, 19 yaşındaki kızı Züleyha Fidan, geçtiğimiz yıl kuzeninin de PKK'lılar tarafından öldürüldüğünü belirterek, "Babam, kendi halinde yaşayan bir insandı. 8 gün önce hayvanları otlatmak için köyümüzün yıkanlarında bulanan meraya gitmişti. Dün gelmesini bekliyorduk. Babamın gelmemesi üzerine onu aramaya başladık. Bir çok yerde arama yaptık fakata bulamadık. Akşam saatlerinde eve gelmek zorunda kaldık. Bu sabah saatlerinde yine arama çalışmasına başladık. Saat 7.30 sıralından ensesinden vurulmuş bir halde gördük. Babamın kolunu da kırmışlardı. İnsafsızca işkence etmişlerdi. Babam çobandı hiçbir işle uğraşmıyordu. Sadece hayvanlarla ilgileniyordu. 8 kardeşiz 7'si kız, 1 erkek. Bir şeyle uğraşmıyoruz. Geçen sene amcamın oğlu da PKK'lılar tarafındın katledildi. Bu saldırıları kınıyoruz, hiçbir zaman arkalarında durmadık. Her zaman devletimizi, milletimizi koruduk, sevdik. Yaşadığımız sürece bu bir acı olarak içimizde yaşayacak. Bu hiçbir şekilde Kürt halkı meselesi değil. Babam korucu, asker değildi, sivildi. Bu insanlar sivilleri bile katlediyorsa ben hiçbir şey demiyorum. Görün, duyun, bilin, kendinize gelin milleti katleden insan insan değildir"diye konuştu.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Mezarlıkta defin işlemleri

-Duaların okunması

-Züleyha Fidan'ın konuşması

-Genel ve detay görüntü-

Haber-Kamera: Sekvan KÜDEN/ŞIRNAK, -

======================================

Vatan haini dediği oğlunu öldüren baba tutuklandı

BURSA'da uyuşturucu madde kullandığı iddiasıyla vatan haini dediği 25 yaşındaki oğlu Mehmet Öztürk'ü  tabancayla dört el ateş ederek öldüren kanser hastası 51 yaşındaki İsmet Öztürk sevk edildiği  mahkeme tarafından tutuklandı.

Olay dün Merkez Osmangazi ilçesi Emek Mahallesi Akasya Sokak'taki bulunan bir bir apartmanda dün meydana geldi. Bir süre önce cezaevinden çıkan ve birçok suçtan kaydı bulunan uyuşturucu bağımlısı olduğunu iddia ettiği  oğlu Mehmet Öztürk'ü  yatakta yattığı sırada başına ve gövdesine ruhsatsız tabancayla dört el ateş ederek öldüren dört çocuk babası kanser hastası İsmet Öztürk Emniyet Müdürlüğü'nde tamamlanan sorgulamasının ardından Cumhuriyet Savcılığı'na sevk edildi.

Polisteki sorgulamasında pişman olduğunu belirten "Oğlum uyuşturucu satıyordu. Vatan hainini temizledim" diyen Mehmet Öztürk çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine konuldu.

Görüntü Dökümü

---------------------

Zanlının ekniyetten çıkarılması

Emniyetin görüntüsü

Haber: Hüseyin TÜCCAR/BURSA,-

========================================

Çocuk sürücü, akrabasını ezdi

KAYSERİ'de 15 yaşındaki Furkan Can D'nin kullandığı iddia edilen otomobil, yolda yürüyen 62 yaşındaki akrabası Mercan Derebaşı'na çarparak ölümüne neden oldu.

Talas ilçesi Kepez Mahallesi'nde Furkan Can D., babasına ait 06 KB 2975 plakalı otomobile akrabası Serdar D'yi de alarak dolaşmak istedi. Bir süre mahallede gezen Furkan Can D, otomobilin direksiyon hakimiyetini kaybederek, yolda yaya olarak ilerleyen Mercan Derebaşı'na çarptı. Kontrolden çıkan otomobil, bir evin bahçesine çarparak durabildi. Kazada, Mercan Derebaşı olay yerinde hayatını kaybederken, sürücü çocuk ile otomobildeki Serdar D. ise yaralandı. İhbar üzerine olay yerine giren 112 Acil Servis ekipleri, Derebaşı'nın cansız bedenini ve yaralı çocukları, ambulansla Kayseri Eğitim ve Adaştırma Hastanesi'ne getirdi. Yaralı çocukların tedavisi tavma bölümünde yapılırken, talihsiz kadının cenazesi de otopsi yapılmak üzere morga konuldu. Ölen kadın ile çocukların akraba oldukları bildirildi. Yaralanan çocuklar ile ölen kadının yakınları, hastanede sinir krizi geçirdi. Jandarma olayla ilgili soruşturma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

-Yaralı çocukların hastaneye getirilişi

-Detay görüntü

Haber-Kamera: Zafer BARIŞ/KAYSERİ DHA)

======================================

Adana'da bir bankanın şubelerinin önü aynı anda kazıldı

ADANA'da bir bankanın il merkezi ve bazı merkez ilçelerindeki şubelerinin önleri, Büyükşehir Belediyesi'ne ait iş makineleri tarafından bu sabahtan itibaren kazılmaya başlandı. Kazıların, karakol yapılmak istenen bir binanın, banka tarafından yıktırılmasına misilleme olabileceği iddia edildi.

Fevzipaşa Mahallesi'ndeki Güney Sanayi Tekstil Fabrikası bankaya geçtikten sonra kentsel dönüşüm uygulaması yapılırken, buradaki bir bina Valilik tarafından kamulaştırılarak polis karakolu olması için hazırlıkları yapıldı, ilgili Seyhan Belediye Meclisi de bu konuda olumlu karar aldı. Dün ise 2012'de yıkım kararı alınmış olan bu binanın yıkılmakta olduğu görülünce, Seyhan Belediyesi ekipleri müdahale edip, 'güvenlik önlemi alınmadığı' gerekçesi ile yıkımı durdurdu. Bu sabah ise Adana Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) ekipleri tarafından toplam 28 şubesinin bulunduğu bankanın birçok şubesinin önünde iş makineleriyle kazı çalışması başlatıldı.

TARAFLAR NE DİYOR?

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar yaptığı açıklamada, "Sözkonusu binayı karakol yapmak üzere tahsisini bankadan istedik, karşılığında başka bir yer tahsis edebileceğimizi bildirdik. Prosedürler devam ederken bina yıktırılınca güvenlik önlemi alınmadığı görülerek durdurduk. Hukuki olarak yıkım hakları var ama uygun değil. Banka önlerindeki durumu bilmiyorum, böyle birşey varsa yanlış olur" dedi.

Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı bir açıklamada ise 15 ilçede günde ortalama 300 noktada hizmet verdiklerini, gün itibariyle ekiplerinin 77'si içme suyu 130'u da kanalizasyon çalışması olmak üzere 207 noktada çalışma yaptığını belirtilmekle yetinildi.

Adana Büyükşehir Belediyesi'nden ise gelişmelerle ilgili şu açıklama yapıldı:

"Adana Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi'ne (ASKİ) günlük ortalama 3 bin 500 civarında vatandaşlarımızın çeşitli talep ve şikayetleri ulaşmaktadır. Takdir edersiniz ki bu talep ve şikayetlerin tamamına dönmemiz mümkün olmamaktadır. Bugün ASKİ'nin çalışma noktaları arasında bankanın şubelerinin bulunması tesadüften ibarettir."

BANKA: İNCELİYORUZ

Bankanın Genel Müdürlüğü Kurumsal İletişim yetkilileri de konunun araştırıldığını, bir değerlendirme yapıldıktan sonra görüş bildirileceğini belirtti.

Görüntü Dökümü

----------------------------

Bankanın önündeki kazılı alandan görüntü

Bankanın görüntüsü

İş makinelerinin görüntüsü

Genel ve detay görüntüler

Haber: Yusuf BAŞTUĞ  -Kamera: Sude UÇAROĞLU/ADANA,

Görüntü Dökümü

------------------------

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ın konuşması

Zeydan Karalar'dan detay görüntü

Güney Sanayi Tekstil Fabrikası'nın genel ve detay görüntüleri

SÜRE: 02'51"    BOYUT: 174 MB

Haber: Yusuf BAŞTUĞ  -Kamera: Sude UÇAROĞLU-Çağlar ÖZTÜRK/ADANA,

==========================================

Hastane odasında nikah kıydılar

MANİSA'da yaşayan Serkan Zeyrek, annesinin yaklaşık bir aydır tedavi gördüğü hastane odasında, nişanlısı Tuba Adıgüzel ile hayatını birleştirdi.

Manisa'nın Şehzadeler İlçesi'nde özel bir lisede görev yapan öğretmen 29 yaşındaki Serkan Zeyrek, yaklaşık bir aydır Manisa Devlet Hastanesi'nde şeker hastalığından dolayı tedavi gören annesi 64 yaşındaki Şükran Zeyrek'i sevindirdi. Nişanlısı 26 yaşındaki Tuba Adıgüzel ile birlikte 17 Temmuz tarihine Manisa'daki Bedesten Salonu için nikah günü alan Serkan Zeyrek, annesinin tedavisi tamamlanmayınca yer değişikliği yapıp, nikah merasimi için Manisa Devlet Hastanesi Dahiliye Bölümü'ndeki 116 numaralı odaya geldi. Hasta yatağında oğlunun nikahını görebilen anne Şükran Zeyrek, zaman zaman gözyaşlarına hakim olamadı. Hastane odasına çağrılan nikah memuru Nurettin Başkurt da, çiftin nikahını kıydı. Nikaha katılanlara şeker ikram edildi, geline takılar takıldı.

Yakınları ile birlikte hastane koridorunda hatıra fotoğrafları çektiren çift, çok mutlu olduklarını söyledi. Damat Serkan Zeyrek, 17 Temmuz tarihine nikah günü aldıklarını, ancak annesinin hastanedeki tedavisinin sona ermemesi üzerine nikah yerini değiştirmeye karar verdiklerini belirterek, "Nikah günümüzü almıştık. Ama annem rahatsız diye yapamadık. Annemin de görmesini istiyorduk. Yetkililer de izin verdi. Çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-----------------------------

-Hastanede gelin ve damadın anne Şükran Zeyrek ile görüntüsü,

-Nikaha katılanlardan görüntü,

-Gelin ve damadın yakınlarıyla fotoğraf çekilmesinden görüntü,

-Serkan Zeyrek ile röp.

Haber - Kamera: Nermin UÇTU/ MANİSA,

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni  - 15 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement