Dha Yurt Bülteni - 15 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 15

Adıyaman'da taziye dönüşü kaza: 1 ölü, 5 yaralı (2)YARALILARDAN BİRİ ÖLDÜAdıyaman'da taziye ziyaretinden dönenleri taşıyan otomobil ile başka bir otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen kazada yaralanan 6 kişiden Zeliha Arslan, tedaviye alındığı hastanede hayatını kaybetti.

23.07.2017 23:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adıyaman'da taziye dönüşü kaza: 1 ölü, 5 yaralı (2)

YARALILARDAN BİRİ ÖLDÜ

Adıyaman'da taziye ziyaretinden dönenleri taşıyan otomobil ile başka bir otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen kazada yaralanan 6 kişiden Zeliha Arslan, tedaviye alındığı hastanede hayatını kaybetti. Arslan'ın cesedi otopsi için morga konulurken, 5 yaralının tedavileri devam ediyor.

Haber: Mahir ALAN/ ADIYAMAN,

==========================================

Adana'da 'Hero' tişörtü giyen 3 genç adliyeye sevk edildi (2)

Adliyeye sevk edilen 1'i kız 3 genç, terör örgütü ile bağlantıları bulunmadıkları gerekçesiyle Cumhuriyet Savcısı tarafından serbest bırakıldılar. Bugün gözaltına alınan Şahin B.'nin ise Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin devam ettiğ bildirildi.

Haber: Salih ÜÇTEPE/ ADANA,

====================================

Düğün salonunun trafoları patladı

ELAZIĞ'da bir düğün salonunun bodrum katında bulunan elektrik trafosunun patlaması paniğe neden oldu. Patlamanın olduğu sırada düğün salonunda bulunan davetlilerden bazıları gazdan etkilenirken, itfaiyenin zamanında müdahalesi olası bir faciayı önledi.

Elazığ'ın Cumhuriyet Mahallesi, Malatya Caddesi üzerinde bulunan bir düğün salonunun bodrum katındaki bulunan elektrik trafosu, bugün saat 21.00 sıralarında henüz belirlenemeyen bir nedenle patladı. Trafonun patlaması üzerine salonda bulunan davetliler kısa süreli panik yaşarken, çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Patlamanın olduğu sırada düğün salonunda bulunan davetlilerin büyük kısmı tahliye edilirken, bazı vatandaşlar ise çatıya ve yangın merdivenlerine çıktı. İtfaiyenin zamanında müdahalesi ile tüm davetliler salondan tahliye edilirken, dumandan etkilenen bazı davetlilere olay yerinde hazır bulunan 112 ekipleri tarafından oksijen verilerek müdahale edildi. Yangında herhangi bir yaralanma olayı meydana gelmezken, trafonun patlama nedeninin tespit edilmesi için çalışma başlatıldığı öğrenildi.

Görüntü Dökümü:

------------------------

Düğün salonu dışında çalışan itfaiye ekipleri

Dışarıda bekleyen vatandaşlar

İtfaiye vincinin çatıya çıkması

Düğün salonu girişinde yaşanan koşuşturma

Sağlık ekiplerinden görüntü

Genel ve detay görüntüler

Haber - Kamera: ELAZIĞ, -

=============================================

Nusaybin'de içme suyu şebekesi patladı, yollar su altında kaldı

MARDİN'in Nusaybin İlçesi'nden Artuklu ve Kızıltepe ilçelerine verilen içme suyu ana şebeke borusunun patlaması nedeniyle, yollar su altında kalırken, Midyat-Nusaybin karayolu trafiğe kapandı.

Mardin'in Midyat ilçesine bağlı Beyazsu Mahallesi'nden gelen ve Nusaybin üzerinden, Kızıltepe ve Artuklu ilçelerine giden içme suyu ana şebekesinin borusu, DSİ Çağ çağ Baraji mevkiinde henüz belirlenemeyen bir nedenle patladı. Su borusunun akşam saatlerinde patlaması nedeniyle Çağ çağ Barajı yakınlarında piknik yapan vatandaşlar zor anlar yaşadı.

Vatandaşların evlerine döneceği saatlerde meydana gelen olaydan sonra bazı yollar su altında kalırken, piknikten dönen vatandaşlar suyun içinden geçerek evlerine gidebildi.

Su borusunun patlaması nedeniyle Nusaybin - Midyat Karayolu trafiğe kapanırken, Mardin Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin müdahalesi ile su vanaları kapatıldı. Yaklaşık 40 dakika kapalı kalan Nusaybin - Midyat karayolu, su seviyesinin düşmesi üzerine yeniden trafiğe açıldı. Mardin Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, su seviyesinin düşmesinden sonra onarım çalışmalarına başlanacağını bildirdi. Bu arada içme suyu borusunun patlaması nedeniyle Nusaybin DSİ Çağ Çağ Barajı piknik alanı sular altında kaldı. Piknik için bölgede bulunan vatandaşlar, DSİ görevlilerinin uyarısıyla bölgeden çıkarıldı.

Görüntü Dökümü:

------------------------

Su altında kalan yoldan görüntü

Suyun içinden geçen araçlar

Yoldaki su akıntısı

Suyun içindeki çocuklar

Genel ve detay görüntüler

Haber - Kamera: Ahmet AKKUŞ/NUSAYBİN,(Mardin), -

================================

Şırnak Üniversitesi Rektörü memleketi İdil'de toprağa verildi

Şırnak'ta bugün kalp krizi geçirerek ambulans helikopter ile Batman'a sevk edilen ve burada hayatını kaybeden Şırnak Üniversitesi Rektörü Mehmet Nuri Nas, memleketi İdil'de toprağa verildi.

Bugün akşam saatlerinde evinde bulunduğu sırada kalp krizi geçiren, ambulans helikopter ile Batman'a sevk edilen ve burada hayatını kaybeden Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mehmet Nuri Nas'ın cenazesi akşam saatlerinde memleketi Şırnak'ın İdil ilçesine getirildi. Rektör Nas'ın cenazesi, İdil Merkez Camii'nde akşam namazının ardından kılınan cenaze namazından sonra aile mezarlığının bulunduğu Şeyh Hasan Mezarlığı'na defnedildi.Cenazeye Şırnak Valisi Mehmet Aktaş, İdil Kaymakamı Ersin Tepeli ve çok sayıda kişi katıldı. İdil'de bulunan Rektör Nas'ın yakınları cenazeyi ağıtlar ve gözyaşları içinde uğurladı. Cenazenin toprağa verilmesinin ardından vatandaşlar İdil Ziraat Fakültesi bahçesinde kurulan taziyeye giderek, Nas ailesine başsağlığı dileklerini iletti.

Görüntü Dökümü:

---------------------

Cenazenin mezarlığa getirilmesi

Cenazenin toprağa verilmesi

Cenazeye katılanlar

Genel ve detay görüntüler

Haber - Kamera: Bayram KAPLAN/İDİL(Şırnak), -

================================

Balık tutmak için girdiği Kızılırmak'ta boğuldu

SİVAS'ta balık tutmak için girdiği Kızılırmak Nehri'nde akıntıya kapılan 37 yaşındaki Ersoy Gülcan boğularak yaşamını yitirdi.

Olay, saat 19.00 sıralarında Kardeşler Mahallesi Eğri Köprü mevkinde meydana geldi. Ersoy Gülcan arkadaşı Murat Öztemur ile birlikte balık tutmak için Kızılırmak Nehri'ne gitti. Bir süre balık tutan iki arkadaş daha sonra nehre girdi. Suya giren 3 çocuk babası Ersoy Gülcan akıntıya kapılarak gözden kayboldu. Bunun üzerine arkadaşı Murat Öztemur durumu polis ve sağlık ekiplerine haber verdi. Olay yerine ayrıca Sivas İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nün (AFAD) dalgıç ekipleri sevk edildi.

"ÇOCUKLARIN NE OLACAK"

AFAD ekiplerinin aramaları sırasında Gülcan'ın kardeşi Harun Gülcan ve arkadaşları olay yerine geldi. Yaklaşık 1.5 saat süren aramaların ardından Gülcan'ın cesedine ulaşıldı. AFAD ekipleri tarafından nehirden çıkarılan Gülcan'ın cesedi olay yerine gelen ambulansa konuldu. Bu sırada ise Gülcan'ın kardeşi Harun Gülcan, 'Abim çocukların ne olacak. Allah'ım bunuda mı görecektik yarabbim' diyerek feryad etti. Gülcan'ın cesedi otopsi yapılmak üzere olay yerine gelen ambulansla Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi morguna kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü:

----------------------

-Olay yerinden görüntüler

-Ekiplerin sudaki aramaları

-Olay yerine gelen yakınları

-Kardeşinin sözleri

-Cesedin sudan çıkarılışı

-Yaşanan üzüntü

-Ölen kişinin fotosu

Haber-Kamera: Hüsnü Ümit AVCI/SİVAS,

================================

Adıyaman'da taziye dönüşü kaza: 6 yaralı

ADIYAMAN'da, taziye ziyaretinden dönenleri taşıyan otomobil ile başka bir otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen kazada 6 kişi yaralandı.

Kaza, akşam saatlerinde Yeni Mahalle'de meydana geldi. Akrabalarının cenaze töreninden dönenlerin bulunduğu Erkan Arslan yönetimindeki 63 HA 152 plakalı otomobil ile Abdurrahman Daş idaresindeki 34 GD 6820 plakalı otomobille çarpıştı. Kazada her iki otomobilin sürücüsü ile araçlarda bulunan Zeliha Arslan, Sema Arslan, Ayten Arslan ve Suriyeli uyruklu Nebhan Nuh yaralandı. Kazayı görenlerin ihbarı üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri tarafından sıkıştıkları araçlardan çıkarılan yaralılar, sağlık görevlileri tarafından ambulanslarla kentteki hastanelere götürüldü. Kaza sonrası kapanan yol otomobillerin çekilmesiyle yeniden ulaşıma açıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------------

Olay yeri

Kazada karışan araçlar

İtfaiye ve polislerin çalışması

Araçlardan yola savrulan parçalar

Yaralıların ambulansa taşınması

Vatandaşlar ile röp.

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mahir ALAN-ADIYAMAN-DHA)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 15 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement