Dha Yurt Bülteni-15 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-15

Elazığ'da yük treni devrildi: 2 ölü ELAZIĞ'ın Baskil İlçesi'nde henüz belirlenemeyen nedenle raydan çıkıp devrilen yük treninin 2 makinisti hayatını kaybetti.

04.08.2017 22:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Elazığ'da yük treni devrildi: 2 ölü

ELAZIĞ'ın Baskil İlçesi'nde henüz belirlenemeyen nedenle raydan çıkıp devrilen yük treninin 2 makinisti hayatını kaybetti.

Kaza, bugün akşam saatlerinde Baskil ilçe merkezine 5 kilometre mesafede meydana geldi. Elazığ'dan Malatya yönüne giden 33049 sefer sayılı yük treni, raydan çıkıp devrildi. Kazada, ilk belirlemelere göre trenin makisti Mehmet Kirkin ile yardımcı makinst Sergen Ayverdi yaşamını yitirdi. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine ambulans, itfaiye ve jandarma ekipleri sevk edildi.  Yaşamını yitiren Sergen Ayverdi'nin bugün başka bir makinistin yerine görev yaptığı ifade edildi. Bölgede çalışmalar sürerken, kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-olay yerinden fotoğraf

Haber: Şahismail GEZİCİ/ELAZIĞ,

====================================================

Bursa'da 8 sanıklı FETÖ davasına devam edildi

BURSA'da 15 Temmuz darbe girişiminin ardından tutuklanan il eski Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya'nın da aralarında bulunduğu 4'ü tutuklu, toplam 8 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Bursa'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında İl eski Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, İl Milli Eğitim eski Müdürü Atilla Gülsar ve Bursa Vergi Dairesi eski Başkanı İbrahim Saydam'ın da aralarında bulunduğu birçok kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden Ali Osman Kahya, Atilla Gülsar, İbrahim Saydam, Faruk Öztürk ve Yusuf Ziya Leventoğlu tutuklandı. Savcılık soruşturmasının ardından tutuklu sanıklarla birlikte Kemal Bayraktar, Ahmet Münir Acar ve Yüksel Yaşar hakkında Bursa 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 'silahlı terör örgütü kurma veya yönetme', 'silahlı terör örgütüne üye olma' ve 'örgüte finansman sağlamak' suçundan 35'er yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Geçen Mayıs ayında iddianamenin okunması ve sanık ifadelerinin alınmasıyla başlayan davanın duruşmasında Faruk Öztürk tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi.

'SARIYILDIZ OKUL İSTEDİ, BABAM YAPTIRDI'

Bugünkü duruşmada tutuklu ve tutuksuz sanıklar mahkemede hazır bulundu. Bir başka FETÖ soruşturmasında tutuklanıp 3 ay sonra etkin pişmanlık yasasından yararlanarak tahliye edilen işadamı Ferudun Kahraman, duruşmada tanık olarak dinlendi. Mahkeme başkanı Yaşar Sarcan'ın, "FETÖ sizden hiç bağış ya da himmet adı altında para istedi mi'ö sorusuna  Kahraman, "Cansun Sarıyıldız fabrikaya ayda bir babamın yanına gelirdi, himmet adı altında para istemeye, babam da bağış yapardıö şeklinde cevap verdi. Cansun Sarıyıldız'ın babasından okul yapılması için yüklü miktarda para istediğini, babasının da yaptırdığını söyleyen Kahraman şunları söyledi: "Sarıyıldız, 2013'te elinde bir listeyle, babamdan para istedi. O vermeyince bana geldi. Bu işlerde çekinilecek bir şey yok dedi ve bana vali, emniyet müdürü, başsavcı biziz dedi. Sonra benim şahsımdan para istedi. Ben bunu tehdit gibi şantaj gibi algıladım. Soruşturma yapıldığında düzenlenen vergi uzlaşma komisyonundaki belgeler incelendiğinde, örgüte yakın isimler ortaya çıkacaktır. Bu husus iş çevrelerinde konuşulan konulardır.ö Tutuklu sanıklar ile avukatları tahliye talebinde bulundu. Mütaalasını veren savcı, tutuklu İl Milli Eğitim eski Müdürü Atilla Gülsar ve Bursa Vergi Dairesi eski Başkanı İbrahim Saydam'ın tahliye yönünde görüş bildirdi. Mahkeme heyeti kısa bir aranın ardından yeniden toplandı. Mahkeme Başkanı Yaşar Sarcan, Gülsar ile Saydam'ın tahliyesi yönünde görüş bildirirken, iki üye hakim ise tutukluluklarının devamını istedi. 4 tutuklu sanığın tutukluluk hallerinin devamına, tutuksuz sanıkların adli kontrol kapsamında haftada üç günde bir imza atmaları, bir güne indirildi. Mahkeme heyeti duruşmayı 28 Eylül tarihine erteledi.

Haber: Halil ÖZÇOBAN/BURSA,

================================================

Marmaris'teki motoryat faciasında kaptan ve gemici serbest kaldı

MUĞLA'nın Marmaris ilçesinde 3 kişinin öldüğü facidan sağ kurtulan 8 kişi arasında bulunan teknenin kaptanı Mustafa Donka ile gemici Yücel Bektaş, sevk edildikleri adliyede yurt dışına çıkış yasağı konulup, serbest bırakıldı.

Marmaris'e 50 kilometre mesafedeki Bozburun Mahallesi'nin Kızılkum Mevkisi'nde, geçen 2 Ağustos Çarşamba günü saat 10.00 sıralarında, içinde 11 kişi bulunan Türk bayraklı, 20 metrelik 'Anemone' isimli motoryat battı. Motoryatın kaptanı Mustafa Donka, gemici Yücel Bektaş (28), Giray Donka (12), Bartu Donka (7) İsmail Turgut (50), Dilek Çayırlıoğlu (51), Zeynep Ağdemir (10), Ayhan Ağdemir (50) sağ olarak kurtarıldı. Motoryatın sahibi Ali Doğan Çayırlıoğlu (55), Mert Ali Ağdemir (15) ve annesi Safia Ağdemir'in (40) cesetleri ise dalgıçlar tarafından 30 metre derinliğindeki motoryattan çıkartıldı. Faciadan sağ olarak kurtulan kaptan Mustafa Donka ile gemici Yücel Bektaş, jandarma tarafından gözaltına alındı. Arkasındaki açık kalan kapaktan su alarak battığı ileri sürülen motoryatla ilgili soruşturma sürerken, işlemlerinin ardından dün (perşembe) akşam saatlerinde adliyeye sevk edilen teknenin kaptanı Donka ve gemicisi Bektaş, yurt dışına çıkış yasağı konularak, serbest bırakıldı. Öte yandan, motoryatın 30 metre derinlikteki batığı ise henüz çıkartılmadı.

Haber: Ali GÜNDOĞAN/ MARMARİS (Muğla),

====================================================

Kaza yaptı, "Ben bu rüyayı kaç sefer gördüm" dedi

KONYA'da kamyonla otomobilin kavşakta çarpışması sonucu otomobilde bulunan 2 kişi yaralandı. Kaza yaptığının farkına varamayan otomobil sürücüsü 19 yaşındaki Kerem Daş,"Zeki nerede sesini duyamıyorum. Ben bu rüyayı kaç sefer gördüm. Bana birisi mi çarptı ağabey" diye kendisine yardım eden vatandaşlara sordu.

Kaza, saat 19.00 sıralarında merkez Karatay İlçesi Konya- Aksaray Karayolu Aslım kavşağında meydana geldi. Afyonkarahisar'dan Kayseri'deki meyvesuyu fabrikasına kayısı taşıyan Abdil Çimen (40) idaresindeki kamyon kavşağa girdiği sırada Kerem Daş'ın kullandığı 42 PP 309 plakalı otomobille çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle sürücü Daş ile yanında bulunan arkadaşı Zeki Samet Sağdıç, metrelerce sürüklenen otomobil içerisinde sıkıştı. İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle otomobildeki yaralılar kurtarıldı. Otomobili kuzeninden emanet aldığı öğrenilen Kerem Daş kendisine yardım eden vatandaşlara "Zeki nerede sesini duyamıyorum. Ben bu rüyayı kaç sefer gördüm. Bana birisi mi çarptı ağabey" diye sordu. Kerem Daş ambulansla Konya Numune Hastanesi'ne kaldırılırken, ağır yaralanan Zeki Samet Sağdıç ise özel bir hastaneye götürüldü. Kaza sonucu otomobil hurdaya dönerken, polis kazayla ilgili soruşturma başlattı.

Görüntü dökümü:

-------------------------------------

-Yaralı Kerem Daş'ın yerde görüntüsü ve yaşanan diyalog

-Kaza yerinden görüntüler

-Hurdaya dönen otomobilin görüntüsü

-genel ve detaylar

Haber-Kamera: Hasan DÖNMEZ/KONYA,

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-15 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement