Dha Yurt Bülteni-15 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-15

Yük gemisi İskenderun Körfezi'nde su almaya başladı (Görüntü Ekiyle Yeniden) HATAY'da 'İkra' adlı 1994 gros tonluk gemi İskenderun Körfezi açıklarında su almaya başladı.

18.08.2017 18:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yük gemisi İskenderun Körfezi'nde su almaya başladı (Görüntü Ekiyle Yeniden)

HATAY'da 'İkra' adlı 1994 gros tonluk gemi İskenderun Körfezi açıklarında su almaya başladı.

Dörtyol İlçesi'ndeki Atakaş Limanı'ndan demir yükleyerek açılan Türkiye bayraklı geminin kaptanının, kazan dairesinin su alması nedeniyle 'Acil' kodu geçtiği belirtildi. 10 personeli bulunan gemiye bölgede bulunan Ege Yağız adlı tankerin yardım ettiği açıklandı.

Görüntü Dökümü

----------------------

Sahil güvenik botunun görüntüsü

Bot üzerindeki kurtarılan gemiciler

SÜRE: 22 SANİYE

Haber-Kamera: Ufuk AKTUĞ- Sedat İSKENDEROĞLU/DÖRTYOL(Hatay),

=====================================

Gaziantep'te 'Ne bakıyorsun?' kavgası: 1 ölü

GAZİANTEP'te, 'Ne bakıyorsun?' tartışmasında Şaban T.'nin ateşlediği tabancadan çıkan kurşunun isabet ettiği 35 yaşındaki Ramazan Bakar, ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

Olay, öğle saatlerinde Deniz Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre Ramazan Bakar, mahalledeki fırında çalışan arkadaşını ziyarete gitti. Bu sırada fırının karşısındaki evi bir süre izlediği iddia edilen Bakar, evin balkonunda oturan Şaban T. ile tartışmaya başladı. Evde oturan Şaban T.'nin "Ne bakıyorsun?" demesi üzerine ikili arasında tartışma büyüdü. İkili arasında çıkan tartışmada Şaban T., Ramazan Bakar'a yanında taşıdığı tabancayı gösterdi. Bakar bunun üzerine oradan ayrıldı ve bir süre sonra av tüfeğiyle gelerek Şaban T.'nin evine doğru ateş etmeye başladı. Şaban T.'nin de tabancayla karşılık vermesi üzerine ikili arasında silahlı çatışma çıktı. Çatışmada Bakar, Şaban T.'nin ateşlediği tabancadan çıkan kurşunun vücuduna isabet etmesiyle ağır yaralandı. Silah seslerini duyanların ihbarıyla bölgeye sağlık ekipleri ve polis sevk edildi. Polis bölgede güvenlik önlemi alırken, Bakar ambulansla götürüldüğü hastanede öldü. Bakar'ın cesedi otopsi işlemleri için Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi.

Olaydan sonra kaçan Şaban T. polis tarafından yakalanarak emniyete götürüldü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------------

Adli Tıp Kurumu

Ramazan Baka'nın fotoğrafı

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mustafa KANLI -GAZİANTEP,

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 29 MB

======================================

Kastamonu'da otomobil kamyona çarptı: 1 ölü, 2 yaralı

KASTAMONU'da kavşaktan dönüş yapan kamyona çarpan otomobilde bulunan 1 kişi öldü, 2 kişi yaralandı.

Kaza, saat 16.00 sıralarında Kuzeykent Köprülü Kavşak'ta meydana geldi. Daday İlçesi'nden Kastamonu'ya giden Hasan B.'nin kullandığı 37 BK 678 plakalı otomobil, kavşaktan dönüş yapan İl Özel İdaresi'ne ait Orhan U. yönetimindeki kamyona yandan çarptı. Kazada, otomobilde bulunan 21 yaşındaki Erol Değirmenci hayatını kaybetti, sürücü Hasan B. ve Yunus E. yaralandı. Yaralılar, sağlık ekiplerinin müdahalesinin ardından Kastamonu Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Kamyon şoförü Orhan U.'yu gözaltına alan polisin kazayla ilgili soruşturması sürüyor.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

-Kaza yeri

-Kazaya karışan kamyon

-Kazaya karışan otomobil

-Genel görüntü

Süre: (01: 45) Boyut: (47 MB)

Haber-Kamera: Gürkan YILMAZ/KASTAMONU,

=========================================

Besni'de kaza: 2 yaralı

ADIYAMAN'ın Besni ilçesinde iki otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen kazada 2 kişi yaralandı.

Kaza, öğleden sonra Besni- Araban karayolunda meydana geldi. Yakup Yıldırım yönetimindeki 02 EB 011 plakalı otomobil ile Murat Bağış'ın kullandığı 27 TA 567 plakalı otomobil, Yenikent Merinos Kavşağı'nda çarpıştı. Kazada otomobilde bulunan Aydın Ördekçi ve Ecrin Ördekçi yaralandı. Yaralılar, ihbarla gelen sağlık görevlileri tarafından Besni Devlet Hastanesi'ne götürülerek tedaviye alındı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------------------------

Olay yeri

Kaza yapan araçlar

Polislerin kazaya müdahalesi

Trafik polislerinin çalışması

Besni Devlet Hastanesi acil servis

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mustafa ÖNDOĞAN-ADIYAMAN,

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 133 MB

=========================================

Dövmeli hırsız yakalandı

Kayseri'de 2 iş yeri ve 3 binadan bisiklet çalan hırsız boynundaki dövmeden teşhis edilerek yakalandı. Olaylarla ilgili 2 kişi gözaltına alındı.

Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği tarafından yapılan çalışmada maddi değeri yüksek bisikletleri 2 iş yeri ve 3 binadan çalan F.G. (25), polisin yaptığı titiz çalışma sonucu boynundaki dövmeden tespit edilerek Merkez Kocasinan İlçesine bağlı Fuzuli Caddesi'nde yakalandı. Sorgusu yapılan F.G. çaldığı bisikletleri arkadaşı M.N.'nin (23) evinde sakladığını söyledi. M.N'nin evinde yapılan aramada çalıntı 5 bisiklet bulundu. Gözaltına alınan F.G. ve M.N. işlemlerinin ardından adliyeye gönderilecek.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------------------

Hırsızın bina çevresinden çaldığı bisikletlerin güvenlik kamera görüntüsü

Hırsızların sağlık kontrolü için emniyetten çıkarılışı

Diğer detaylar

Haber-Kamera/ KAYSERİ,

3 dakika 26 santi - 114 MB

===========================================

Ekşi Höyük'te, 8 bin 600 yıllık bulgulara ulaşıldı

DENİZLİ'nin Çal ilçesindeki kazı çalışmalarına başlanan Ekşi Höyük'te, 8 bin 600 yıllık bulgulara rastlandı.

Çal ilçesi Dayılar Mahallesi Ekşi Höyük mevkisinde Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından başlatılan kazılar sürüyor. Kazıya Ege Üniversitesi, Pamukkale Üniversitesi, Koç Üniversitesi, Trakya Üniversitesi, Nevşehir Üniversitesi'nden akademisyenlerde destek veriyor. Kazı Heyeti Başkanı Yrd. Doç. Dr. Fulya Dedeoğlu, Ekşi Höyük'te 2 yıl önce kazı çalışmalarını başlattıklarını belirterek, "Burası insanlık tarihi için çok önemli. 8 bin 600 yıllık bulgular elde ettik. 5 ayrı insan kemiği inceleniyor. Erkek iskeletinin oldukça iri olduğu göze çarpıyor. Kemiklerin incelemesi bittiğinde kaç yıllık oldukları belirlenecek. Kazı alanından çıkardığımız materyaller, insanların kullandığı aletler, mimari tabanları incelediğimizde buranın 8 bin 600 yıl önce kullanıldığını rahatlıkla söyleyebiliriz. Yeni bulgular inceleniyor. Höyüğün 9-10 bin yıl önce kullanıldığı da ortaya çıkabilir. Bu kazı bilim insanlarını oldukça heyecanlandırıyor" dedi. MHP'li Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, höyüğün ilçe için önemli olduğunu ve belediye olarak destek vermeye devam edeceklerini belirterek, "Burada görevli bilim insanları, 2-3 yıl sonra geniş kapsamlı daha yeni bulgulara ulaşılacağını söylüyor. Belediye olarak, 26 kişilik kazı ekibine destek veriyoruz ve vermeye de devam edeceğiz. Kısa süre sonra, aynı ekip Aşağıseyit Mahallesi'ndeki höyükte de kazı çalışmalarını başlatacak. Bu kazılar sadece Çal için değil, bilim dünyası ve insanlık tarihi adına da oldukça önemli" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

------------------------------

Kazı merkezinden detaylar

Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan röp.

Ekşi Höyükteki çalışmalardan detaylar

Kemik parçalarından detaylar

Kazı Başkanı Yrd. Doc. Fulya Dededoğlu röp.

Haber-Kamera: Deniz TOKAT/ DENİZLİ,

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-15 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement