Dha Yurt Bülteni-16 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-16

Yeni yıla görev başında girdilerKocaeli'de, sağlık, itfaiye ve emniyet personelleri yeni yıla görev başında girdi.

31.12.2017 23:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yeni yıla görev başında girdiler

Kocaeli'de, sağlık, itfaiye ve emniyet personelleri yeni yıla görev başında girdi.

Kocaeli'de yılbaşı akşamı sağlık, itfaiye ve emniyet personelleri gece boyunca vatandaşların güvenliği ve huzuru için görev yaptı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi personelleri olası yangınlara karşı hazır bekledi. Tüm vatandaşların yeni yılını kutlayan itfaiye eri Seçkin Yanık, "Biz tüm tatillere, yeni yıla görev başında giren kurumlardan birisiyiz. Vatandaşlarımızın sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir şekilde hayatlarını devam ettirebilmeleri ve yeni yıllarını rahat bir şekilde kutlamayabilmeleri için görevimizin başındayız. İtfaiyeciler olarak vatandaşlarımıza sağlıklı, mutlu bir yeni yıl diliyoruz" dedi. Hastanelerde de acil servisler yoğun bir şekilde mesai harcadı. Kocaeli Devlet Hastanesi Acil Servis Nöbetçi Hekimi Uzman Doktor Ergün Sevinç, "Bugün Kocaeli Devlet Hastanesi'nde görevli hekimlerden ve idari personel olarak acilde görevimizin başındayız. 1 acil uzmanı, 4 pratisyen doktoru, 2 uzman, 1 cerrahi müdahale doktoru ve şefler olmak üzere 10 hemşire, 3 sağlık memuru, 2 laboratuvar teknisyeni ve 2 triaj görevlisi olmak üzere yılbaşı akşamı görevimizdeyiz" diye konuştu. Yaklaşık 2 bin polisle görev yapan emniyet teşkilatı ise, halkın huzur ve güveni için yoğun çaba sarf etti. Saraybahçe Polis Merkezi Amirliği'nde görevli polis memurları, yeni yılı mesai arkadaşlarıyla kutladı.

Görüntü Dökümü:

------------------------

itfaiye erlerinden görüntü

itfaiyenin göreve çıkış yapması

itfaiye aracı içinden görüntü

itfaiye eri ile röp.

hastane içinden görüntü

doktorun hastayı muayene etmesi

nöbetçi doktor ile röp.

karakoldan görüntü

detay

Haber: Dinçer AKBİR-Selda Hatun TAN-Uğur AYDIN/İZMİT(Kocaeli),

================================================

Başbakan Yıldırım: Gün, birlik olma ve beraber olma günüdür (4)

DAĞ KOMANDO OKULU'NU ZİYARET ETTİ

Başbakan Binali Yıldırım, partisinin il kongresinin ardından Isparta Valiliği'ni ziyaret etti. Vali Şehmus Günaydın ile bir süre görüşen başbakan Yıldırım, daha sonra Dağ Komando Okulu ziyareti için Eğirdir'e gitti. Bu ziyaret öncesinde dağ komando okulunun Barla'daki eğitim tesislerini gezen Başbakan Yıldırım, burada komandoların gösterisini izledi. Başbakan Yıldırım, sonrasında Eğirdir ilçe merkezindeki Dağ Komando Okulu'na geldi. Buradaki ziyaretin ardından Başbakan Binali Yıldırım, 112 Acil Çağrı Merkezi'ni ziyaret etti.

Görüntü Dökümü

-------------------------

-Başbakan Yıldırım'ın yemek yemesi

-Başbakan Yıldrıım'ın askerlerle sohbet etmesi

-Genel ve detay

Haber: ISPARTA,

==========================================

Zatürreyi yendi, annesi ve dayısıyla kazada öldü - Yeniden

Osmaniye'nin Kadirli meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden diyetisyen Habibe İnandı (26) ile annesi Zeynep İnandı (48) ve dayısı Mustafa İnandı'nın (32) cenazeler, Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesinde yan yana toprağa verildi. Habibe İnandı'nın uzun süre Adana'da zatürre tedavisi gördüğü, kaza günü hastalığı yenip eve döndüğü ortaya çıktı.

Bir süre Adana Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'nde zatürre tedavisi gören Habibe İnandı, hastalığı yenip tedavisi tamamladıktan sonra ailesiyle hastaneden ayrıldı. Andırın'a gitmek üzere yola çıkan Mustafa İnandı yönetimindeki 80 DS 920 plakalı otomobil, Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde Serkan Yılmaz'ın (24) kullandığı 01 Y 518 plakalı kamyonetle çarpıştı. Kazada Habibe İnandı, annesi Zeynep İnandı ile aracı kullanan dayısı Mustafa İnandı hayatını kaybetti, babası İsmail İnandı ile kamyonette bulunan Serkan Yılmaz, Mehmet Yılmaz ve Osman Kızılkan yaralandı.

YAN YANA DEFNEDİLDİ

Otopsinin ardından yakınlarına teslim edilen Habibe İnandı ile annesi Zeynep ve dayısı Mustafa İnandı'nın cenazeleri uzun araç konvoyu ile Andırın'ın Efirağızlı Mahalle Mezarlığı'na getirildi. TBMM Başkanlık Divanı Üyesi ve Ak Parti Osmaniye Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu, Osmaniye İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, Andırın Belediye Başkanı Baki Tezcan, inandı ailesi ile yakınları ve vatandaşlarının katılımıyla kılınan namazın ardından cenazeler yan yana toprağa verildi. Kazada ağır yaralanan İsmail İnandı'nın kaldırıldığı hastanede yoğun bakımda tedavisinin devam ettiği belirtildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

Araç konvoyu

Cenazelerin defnedilmesi

Durmuşoğlu'nun mezara toprak atması

Genel ve detay görüntüler

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 682 MB

Haber-Kamera: İskender ZENGİN-KAHRAMANMARAŞ,

==============================================

Sivas ve Tokat'ta Mekke'nin Fethi kutlandı

Sivas ve Tokat'ta Anadolu Gençlik Derneği (AGD) tarafından 'Mekke'nin Fethi' gecesi düzenlendi.

Sivas'ta Mekke'nin fethinin 1387'nci yıldönümü nedeniyle 4 Eylül Spor Salonu'nda düzenlenen programa yaklaşık 2 bin kişi katıldı. İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda Ugandalı hafız Seyfullah Muhammed Kıyaze tarafından Kur'an-ı Kerim okundu. Programda konuşan AGD Sivas Şubesi Başkanı Bülent Şimşek, Mekke'nin fethinin önemine değindi. Fetih ruhunun her yıl genç nesillere aktarılması gerektiğini belirten Şimşek, "Mekke şehirlerin anasıdır. Kabe ise yeryüzündeki bütün müslümanların kıblesidir. Biz şehirlerin anası Mekke'nin fethinin önemini özellikle genç nesile her yıl tekrar tekrar hatırlatmak gerektiğine inanıyoruz. Mekke'den sonra yeryüzünde en eski şehir Kudüs'tür. Mescid-i Aksa ise ilk kıblemizdir. Kudüs 100 yıllık bir işgal altındadır. Bu işgalin devam ediyor olması canımızı yakmaktadır. Genç nesiller mutlaka fetih ruhunu anlamalı, fet,h ve işgal arasındaki farkı bilmeli, fetih aşkıyla yaşamalıdır. İstanbul'u, Diyarbakır'ı Kudüs'ü, Mekke'yi birbirine bağlayan ruh fetih ruhudur." dedi.

Programda Kemal İbni Hümam Vakfı Sivas Fetih Spor Kulübü Karete takımı ve Türkiye Kung Fu ve Wushu Milli Takımı gösteri yaptı. Programda Sivas Belediyesi Mehteran Takımı konser verdi. Ayrıca AGD tarafından düzenlenen Siyer-i Nebi yarışmasında dereceye giren öğrencilere hediye verildi. Program, ilahi grubu Grup Kıyam'ın 'Mekke' konulu ezgileriyle sona erdi.

TOKAT'TA DA KUTLANDI

Anadolu Gençlik Derneği Tokat Şubesi tarafından organize edilen 'Mekke'nin Fethi' programı Hüseyin Akbaş Kapalı Hüseyin Akbaş Spor Salonu'nda gerçekleştirildi. Geceye yaklaşık bin kişi katıldı. Kur'an-ı Kerim ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan etkinlikte konuşan AGD Tokat Şube Başkanı Hüseyin Reel, "Anadolu Gençlik Derneğimiz malum olduğu üzere 81 vilayetimizde ve yaklaşık 900 bölgede bugün Mekke'nin fetih ve Kudüs gecesini kutlamaktadır. Buraya gelen hanım efendilere ve beyefendilere ben bugün, miladi yılbaşı içkinin en çok içildiği bu gece, kumarın en çok oynandığı bu gece 'uzak durun bu menhiyattan, fuhuştan fücurdan' demeye gerek görmüyorum. 'Neslinizi çocuklarınızı koruyun, imanlı ve ahlaklı gençlik yetiştirmek için gayret edin' demeye gerek duymuyorum. Kudüs İslam'ındır, Yahudi mallarını boykot edin.  'Yahudilere Hıristiyanlara benzemeyin, onların adetlerini kutlamayın, onlar gibi olmayın' demiyorum. Çünkü buna gerek görmüyorumö dedi.

Düzenlenen program ilahi ve sinevizyon gösteri ile son buldu.

Görüntü Dökümü:

-Sivas'taki programdan görüntüler

-Kuran okunması

-AGD aşkanını konuşması

-Gösteriler

-Tokat'taki etkinlik

-Şube başkanını konuşması

-Detaylar

Haber-Kamera: Hüsnü Ümit AVCI-Halil İbrahim YEL/SİVAS-TOKAT,

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-16 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Yüksekova'da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı
    03:20 Yüksekova'da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı

    Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde iftar vakti gökyüzünde dikey şeklinde duran ve sarı bir ışık yayan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı. Esad Tek isimli vatandaş, evine giderken yolda bu ilginç manzarayla karşılaştı ve hızlıca evinin balkonuna çıkarak gökyüzünde duran cismi ve ışığı cep telefonuyla kayıt altına aldı. Cisim bir süre hareketsiz durduktan sonra kayboldu.

  • FTX Kurucusu Sam Bankman-Fried 25 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı
    03:15 FTX Kurucusu Sam Bankman-Fried 25 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı

    Dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri olan FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried, iflas eden firmasının müşterilerini ve yatırımcılarını dolandırmaktan 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Bankman-Fried, yatırımcılara ve borç verenlere yalan söylemekten ve milyarlarca dolarlık kripto para çalmaktan suçlu bulunmuştu. Mahkemede konuşan Bankman-Fried, yatırımcılardan ve çalışanlardan özür diledi.

  • Ayvalık'ta Fabrika İşçilerinin Taşındığı Servis İle Tır Çarpıştı: 9 Yaralı
    02:56 Ayvalık'ta Fabrika İşçilerinin Taşındığı Servis İle Tır Çarpıştı: 9 Yaralı

    Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, TIR ile fabrika işçilerinin taşındığı servis minibüsünün çarpıştığı kazada 3'ü ağır 9 kişi yaralandı. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor
    02:36 Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Bakan Özhakesi, deprem bölgesinde halen 300 binden fazla konut inşaatının devam ettiğini ifade etti.

  • 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi
    02:33 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi

    Türkiye'de gerçekleşecek yerel seçimler nedeniyle 1 Nisan'da okullar tatil edildi. Seçimlerin ardından eğitim kurumlarında temizlik yapılması gerektiği için bir sonraki gün eğitim ve öğretime engel oluşturulmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından valiliklere gönderilen yazıda, eğitim ve öğretimin 2 Nisan Salı günü itibariyle devam edeceği belirtilmiştir.

  • Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu
    02:27 Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Özhaseki, deprem bölgesinde devam eden konut inşaatları hakkında bilgi verdi ve İstanbul'da deprem uyarısında bulundu. Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi.

  • Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü
    02:21 Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü

    Güney Afrika Ulaştırma Bakanlığı, bir yolcu otobüsünün şarampole yuvarlanması sonucu araçtaki 46 kişiden 45'inin hayatını kaybettiğini, 8 yaşında bir çocuğun kazadan ağır yaralı olarak kurtulduğunu açıkladı. Otobüsün, komşu ülke Botsvana'dan Güney Afrika'nın Limpopo eyaletindeki Moria'ya gittiği sırada köprüden uçuruma düştüğü ifade edildi.


Advertisement