Dha Yurt Bülteni-16 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-16

Şırnak Beytüşşebap'ta öğrenci servisi kaza yaptı14'Ü ÖĞRENCİ 17 YARALIŞIRNAK'ın Beytüşşebap ilçesinde öğrenci servisi ile başka bir aracın çarpışması sonucu meydana gelen kazada, 14'ü öğrenci 17 kişi yaralandı.

09.05.2018 18:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şırnak Beytüşşebap'ta öğrenci servisi kaza yaptı

14'Ü ÖĞRENCİ 17 YARALI

ŞIRNAK'ın Beytüşşebap ilçesinde öğrenci servisi ile başka bir aracın çarpışması sonucu meydana gelen kazada, 14'ü öğrenci 17 kişi yaralandı. Yaralılar, Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.

Beytüşşebap ilçesindeki lisede öğrenim gören öğrencileri taşıyan ve sürücüsü ile plakası öğrenilemeyen okul servis aracı, Ayvalık köyü yolunda bir şirkete ait olan başka bir araç ile belirlenemeyen bir nedenle akşam saatlerinde çarpıştı. Kazada, öğrenci servisinde bulunan 1'i şoför 14 öğrenci ile diğer araçta bulunan 2 kişi yaralandı. Yaralılar, Beytüşebbap devlet hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.

Görüntü Dökümü:

-Hastane önünden görüntüler

-Yaralıların hastaneye getirilmesi

-Genel ve detay görüntüler

-Kaza yerinden fotoğraflar

Haber-Kamera: Emin BAL/BEYTÜŞŞEBAP/Şırnak,-

=======================================

Şehit Onbaşı Peker'in cenazesi Sivas'a getirildi

IRAK'ın kuzeyindeki Sare Batin bölgesinde PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit düşen Komando Piyade Uzman Onbaşı Furkan Peker'in (25) cenazesi memleketi Sivas'a getirildi. Şehit Uzman Onbaşı Peker'in cenazesi, yarın öğlende Garnizon Şehitliği'ne defnedilecek.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde görev yapan Komando Piyade Uzman Onbaşı Furkan Peker, dün Irak'ın kuzeyindeki Sare Batin bölgesinde PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit oldu. Şehidin cenazesi Van'da yapılan törenin ardından askeri kargo uçağı ile memleketi Sivas'a getirildi. Şehit Uzman Çavuş Peker'in cenazesini Sivas Nuri Demirağ Havalimanında Sivas Valisi Davut Gül, 5'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Ömer Ertuğrul Erbakan, İl Jandarma Komutanı Albay Sinan Şen, kurum müdürleri ile şehidin annesi Meral ve babası Ahmedi Duran Peker, eşi Özge Kılıç Peker ile arkadaşları karşıladı.

EŞİNİN INI BIRAKMADI

Şehidin cenazesi uçaktan indirildiği sırada eşi Özge Kılıç Peker ile şehidin yakınları sinir krizi geçirdi. Şehidin eşi Özge Kılıç Peker eşinin fotoğrafına sarılarak gözyaşı döktü. Şehit Peker'in cenazesi Sivas Numune Hastanesi morguna kaldırıldı. Şehit Uzman Onbaşı Furkan Peker yarın öğle namazı sonrası kılınacak olan cenaze namazının ardından Yukarı Tekke Mezarlığı içindeki Garnizon Şehitliği'ne defnedilecek.

Görüntü Dökümü:

-Havalanından görüntüler

-Uçağın gelişi

-Cenazesinin indirilişi

-Yakınlarının yaşadığı üzüntü

-Eşinin, şehidin fotoğrafyıla görüntüsü

-Cenazenin götürülüşü

Haber-Kamera:  Hüsnü Ümit AVCI-İrfan ÖZŞEKER/SİVAS,

==============================================

TREN RAYLARINDA MÜZİK DİNLEYEN GENÇ KIZA TREN ÇARPTI

ERZURUM'un Aşkale ilçesinde arkadaşı ile birlikte tren yolunda kulaklıkla müzik dinleyerek yürüyen lise öğrencisi Yağmur Gürbüz'e (15) tren çarptı. Yaralanan ve sağlık durumu iyi olan genç kız Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Yakutiye Araştırma Hastanesi Acil Servis Yoğun Bakım Ünitesinde tedavi altına alındı.Olay, dün saat 16.00 sıralarında Aşkale ilçesinin Şafak Mahallesinde meydana geldi. Çevresi tel örgülerle kapalı olan tren yoluna kız arkadaşı ile birlikte giren Yağmur Gürbüz, kulaklıkla müzik dinleyerek yürümeye başladılar. İki kız arkadaş kulaklık nedeniyle o sırada Ankara'dan Kars'a giden Doğu Ekspres treninin düdük sesini duymadı. Çevredekilerin bağırmasına rağmen sesleri duymayan iki genç kızdan lise birinci sınıf öğrencisi Yağmur Gürbüz'e tren çarptı. Olay yerine gelen ambulansla Yağmur Gürbüz Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Yakutiye Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanın ve olayla ilgili hiçbirşey hatırlamayan Yağmur Gürbüz'ün Acil Servis Yoğun Bakım Ünitesinde tedavisi sürürken, olaya tanık olan çocuklar, "Tren uzun uzun korna çaldı biz de raylarda yürüyen ablalara bağırdık ama kulaklarında kulaklık olduğundan bizi de duymadılar. Ablanın biri son anda atladı, diğerine tren çarparak yola savurdu" dediler.Kazanın ardından Aşkale Emniyet Müdürlüğü olay yeri ekipleri bölgede incelemelerde bulundu. Polisler, görgü tanıkları ve makinistlerin ifadesine başvurduğu için Doğu Ekspres treni 1,5 saat rötarlı olarak yoluna devam etti.

Görüntü Dökümü

--------------------

-Muhabir Hümeyra Pardeli'nin anonsu

-Tren istasyonu

-Yürüyen iki kız

-Yaralanan Yağmur Gürbüz'ün fotoğrafı

-Olay yeri

-Görgü tanıklarının olayı anlatması

-Polisler

Haber-Kamera: Hümeyra PARDELİ/ ERZURUM,

(2.42 dk-302 mb)

=====================================================

Isparta gülünü dünyaya tanıttı

TÜRKİYE'nin gül bahçesi olarak nitelendirilen Isparta, 11- 15 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek Gül Fuarı ve Uluslararası Gül Festivali'ne hazır olduğunu görsel şovla gösterdi. Yerli ve yabancı birçok turist önce gül topladı ardından gül bahçelerine kurulan tezgahlarda halı dokudu. Yöresel kıyafetli halk oyunları ekipleri güllerin içinde oynarken gelin ve damat kıyafetli öğrencilerden oluşan 17 çift güllerin içinde dans etti.

Dünyanın en kaliteli güllerinin üretildiği Isparta'da gül fuarı ve uluslararası gül festivali 11 Mayıs'ta başlıyor. Festivalin en önemli ayakları arasında gösterilen Ardıçlı köyündeki gül bahçeleri dolmaya başladı. Yerli ve yabancı konuklar sabahın ilk ışıklarıyla birlikte gül topladı, gül bahçesinde sabah kahvaltısı yaptı, ardından Isparta Belediyesi'nin kurduğu dev çadırlarda kendi elleriyle topladıkları güllerden gül reçeli yapıp, gülün suyunu çıkardı.

GÜL BAHÇESİNDE HALI DOKUDULAR

Gül bahçesi içerisine kurulan halı tezgahları gül toplamaya gelen birçok turistin ilgini çekti. Gül bahçesinde halı dokuyan turistler bu güzel kareyi bahçelerin kenarına kurulan kulelerden fotoğraf çekerek ölümsüzleştirdi.

GELİN VE DAMATLAR ŞAŞIRTTI

Güllerin içindeki şölen birbirinden güzel etkinliklerle devam etti. Isparta Belediyesi'nin gül festivaline Süleyman Demirel Üniversitesi öğrencileri de katılım gösterdi. Gelin ve damat kıyafeti giyen 17 çift, gül bahçelerinde güzel görüntüler oluşturdu. Gül bahçesinde dans eden çiftler daha sonra gül yapraklarını havaya fırlatarak hatıra fotoğrafı çektirdi. Öğrenciler burada özellikle mayıs ve haziran ayında düğün yapacak çiftlere "Gül bahçesinde fotoğraf çekilmelisiniz" mesajı verdi.

HALK OYUNLARI EKİBİ OYNADI

Isparta Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nün halk oyunları ekibi de gül bahçesi içerisinde yöresel kıyafetlerle gösteride bulundu. Diğer yandan Isparta Belediyesi, Osmanlı dönemine ait birçok kostümü de festivale katılanların fotoğraf çektirmesi amacıyla gül bahçelerine getirtti. Kostümleri kuşanan turistler hem gül topladı hem fotoğraf çektirdi.

'ÖLMEDEN ÖNCE BUNU MUTLAKA YAPIN'

Festival Koordinatörü Isparta Belediye Başkan Yardımcısı Recep Erdem, gül fuarı ve festivalinin dünyada büyük ses getireceğini söyledi. Şimdiden birçok tur operatörünün gül bahçesi gezisi için temas kurduğunu aktaran Erdem, "Dünyada ölmeden önce yapılması gereken şeyler arasında gül toplamak da var. Biz herkesi Keçiborlu'nun Ardıçlı köyündeki gül bahçelerine yani güllerin dünyasına davet ediyoruz. Anneler Günü'nde annenize bir hediye vermek isterseniz onu gül bahçesine getirin" dedi.

Isparta Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İrfan Veli Kayacan, Ardıçlı köyündeki festivale katılmak isteyenler için her gün belediye önünden şehir içi ulaşım ücretiyle her saat başı otobüs kaldırılacağını söyledi.

Keçiborlu Ardıçlı Köyü Muhtarı Yakup Yolcu, köylerinde böyle bir etkinlik düzenleniyor olmasından ötürü büyük mutluluk duyduğunu ifade etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------

Turistlerden detay

Gül bahçelerinden detay

Gül toplayanlar

Halı dokuma detay

Halk oyunları detay

Gelin ve damatlar detay

Gelin damat dans

Halk oyunları gösterisi

Röpler

Gül suyu üretimi

Röpler

Detay

Haber- Kamera: Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA-DHA)

=========================================

82 yaşında okuma-yazma öğrendi

TOKAT'ta okuma-yazma seferberliği kampanyası katılan 82 yaşındaki 3 çocuk babası Ali Aydın katılım belgesi aldı. Aydın ilk olarak çocukların ismini yazdığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan okuma-yazma seferberliği kampanyası kapsamında okuma ve yazma öğrenen 80 kişiye 26 Haziran Atatürk Kültür Sarayında düzenlene törenle kurs bitirme belgesi verildi. Düzenlenen törene Tokat Valisi Ömer Torman, Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, Cumhuriyet Başsavcısı Aydın Turhan, İl Jandarma Komutanı Albay Hidayet Arıkan ve kursiyerler katıldı.  Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan program okuma-yazma öğrenen kursiyerlere belgeleri verildi.

ÇOCUKLARININ ADINI YAZDI

Kent merkezinde yaşayan 3 çocuk babası, 9 torun sahibi işçi emeklisi 82 yaşındaki Ali Aydın, mahallelerinde bulunan cami imamının yönlendirmesi ile okuma yazma seferberliğine katıldığını ifade ederek, "Okuma ve yazmada hiç zorlanmadım. Hemen öğrendim. Bizim zamanımızda o zaman okul yoktu. Sonradan yapıldı. Yaşım geçtiği için de gidemedim. Okuma ve yazmayı öğrendiğimde ilk önce çocuklarımın ismini yazdım" dedi.

Tokat Valisi Ömer Toraman'ın elinden kurs bitirme belgesini alan Ali Aydın, çok mutlu olduğunu belirterek emeği geçenlere teşekkür etti.

Görüntü Dökümü:

-Törenden görüntü

-Belgelerin verilmesi

-82 yaşındaki Ali Aydın'ın konuşması

Haber: TOKAT,

========================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-16 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement