Dha Yurt Bülteni 16 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni 16

TEL ABYAD'DAKİ PYD/YPG FLAMALARI KÜÇÜĞÜYLE DEĞİŞTİRİLDİŞANLIURFA'nın Akçakale ilçesinin karşısında bulunan terör örgütü PKK denetimindeki Suriye'nin Tel Abyad kentine daha önce asılan PYD/YPG flamaları, daha küçükleriyle değiştirildi.

17.07.2018 01:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TEL ABYAD'DAKİ PYD/ YPG FLAMALARI KÜÇÜĞÜYLE DEĞİŞTİRİLDİ

ŞANLIURFA'nın Akçakale ilçesinin karşısında bulunan terör örgütü PKK denetimindeki Suriye'nin Tel Abyad kentine daha önce asılan PYD/YPG flamaları, daha küçükleriyle değiştirildi.

Akçakale'nin karşısında bulunan terör örgütü PKK/YPG denetimindeki Tel Abyad'ın yüksek yerlerine, daha önce ABD bayrakları asılmıştı. Bir süre sonra kaldırılan bu bayrakların ardından yerine PYD/YPG flamaları asıldı. Akçakale'nin Hürriyet Mahallesi'nden de görülen flamalar, bugün indirilerek yerine daha kaçükleri asıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------------

Sınırda nöbet tutan askerler

Yeni asılan PYD flması

Telebyad sınır kapısı

Akçakale sınır kapısı

Nöbetçi kulubesi ve askeri araçlar

Haber-Kamera: Hadi KURT - ŞANLIURFA

=============================================

HATAY'DAKİ ORMAN YANGINI 8 SAAT SONUNDA KONTROL ALTINA ALINDI

Amanos dağlarında çıkan, arazinin dik ve rüzagarın şiddetli olması nedeniyle güçlükle müdaha edilen orman yangını, 8 saatlik söndürme çalışmasının ardından kontrol altına alındı. Havadan ve karadan müdahale edilen yangında yaklaşık 35 hektarlık ormanlık alanın zarar gördüğü bildirildi.

Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü Orman Yangınları ile Mücadele Şube Müdürü Muzaffer Ketmen, söndürme çalışmalarında, 3 amfibi uçak, 7 helikopter, 40 arazöz, 20 su tankı, 3 iş makinesinin ve 250 orman işçisi ile 15 teknik elemanın görev aldığını söyledi. Ketmen, yangının bahçe temizliği sonrası yakılan ateşten kaynaklanabileceği üzerinde durduklarını kaydetti. Güçlükle kontrol altına alınan yangında alevlerin yaklaşık 35 hektarlık alana zarar verdiğini aktaran Ketmen, "Büyük ölçüde kontrol altına alındı. Yer yer küçük yangınlar devam ediyor.  Soğutma çalışmaları sabaha kadar devam edecek. Karanlığın çökmesiyle havadan söndürme çalışmalarına ara vermiştik. Sabah saat 06.00 itibarıyle soğutma çalışmalarına havadan da devam edilecek. Yangında can kaybı yaşanmazken bir işçimiz hafif şekilde yaralandıö dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------

Havadan helikopter ile müdahale edilmesi

Yangın söndürme uçağı ile yangına müdahale edilmesi

Gece iş makinelerinin ile çalışma yapılması

Haber: Hüseyin BOZOK - Kamera: HATAY,

==============================================

YALOVA'DA NOSTALJİK SİNEMA GÜNLERİNDE FİLİZ AKIN VE EDİZ HUN'A YOĞUN İLGİ

YALOVA Belediyesi'nin bu yıl 3'üncüsünü gerçekleştirdiği 'Nostaljik Yazlık Sinema Günleri'nde, Türk sinemasının efsane isimleri Filiz Akın ve Ediz Hun, Yalovalılarla buluştu.

TİGEM Tesisleri'ndeki etkinlik öncesi Filiz Akın ve Ediz Hun, gazetecilerin sorularını cevapladı. Ediz Hun, "Sevgili Filiz'le birlikte burada sizlerle bulunuyor olmaktan, Yalovalılarla kucaklaşıyor olmaktan çok büyük bahtiyarlık duyuyoruzö dedi. Yalova'da birçok film çektiklerini aktaran Hun, kendilerine gösterilen ilgiyle ilgili memnuiyetini dile getirdi.

Yeşilçam'ın eski filmlerine gösterilen ilginin sebebi sorulan Filiz Akın ise, "Tüketim toplumuna geçtiğimizden beri o dönemki bazı şeyleri kaybettik. Masumiyeti, büyük aşkları, komşuculuğu, işte güzel insanlılık. Onları bu filmlerde gördükleri için galiba, bu yüzden böyle büyük bir ilgi hala devam ediyor" diye konuştu.

Nostaljik filmlerin unutulmadığını dile getiren Ediz Hun ise, "Çok büyük titizlikle çekilmiş filmlerdi o filmler. Bugün 4-5 günde çekilen bir diziyi biz 25 günde tamamlıyorduk. Dolayısıyla dublajı, seslendirmesi, müzikleri ve hepsi birlikte halkın, toplumun hoşuna giden filmlerdi. O bakımdan onlar unutulmuyorö dedi.

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman'ın çiçek ve plaket hediye ettiği iki ünlü isim, daha sonra başröllerini paylaştıkları 'Cambazhane Gülü' filmini birlikte izledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Sanatçıların gelişi

-İki sanatçı ile de röportaj

-Plaket takdimi

-Genel detaylar

Haber-Kamera: Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA,

==============================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni 16 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement