Dha Yurt Bülteni -16 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni -16

16FIRAT KALKANI BÖLGESİNE ASKERİ SEVKİYATFırat Kalkanı Harekatı bölgesindeki askeri üslere konuşlanmak üzere farklı illerden gelen çok sayıda zırhlı aracın bulunduğu konvoy, Gaziantep'in Karkamış sınır kapısından Suriye'ye geçerek üs bölgelerine doğru yola çıktı.

25.12.2018 17:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

DHA YURT BÜLTENİ -16

FIRAT KALKANI BÖLGESİNE ASKERİ SEVKİYAT

Fırat Kalkanı Harekatı bölgesindeki askeri üslere konuşlanmak üzere farklı illerden gelen çok sayıda zırhlı aracın bulunduğu konvoy, Gaziantep'in Karkamış sınır kapısından Suriye'ye geçerek üs bölgelerine doğru yola çıktı.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Fırat'ın doğusuna yapacağı olası harekat öncesinde bölgeye askeri araç sevkiyatı arttı. Farklı şehirlerden gelen çok sayıda asker ve zırhlı aracın bulunduğu konvoy bugün Karkamış'a ulaştı. Öğleden sonra sınır kapısından Suriye'ye geçen konvoyun Fırat Kalkanı Harekatı bölgesindeki askeri üslere konuşlandırılacağı bildirildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------------

Askeri araçlar

Araçların başındaki askerler

Karkamış Sınır Kapısı

Genel ve detay görüntüler

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 98 MB

Haber: Eyyüp BURUN-Kamera: GAZİANTEP-DHA)

=======================

HASTANE TUVALETİNDE DOĞUM YAPIP, BEBEĞİNİ ÇÖPE ATTI

Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesinde, M.Ç. (21), gittiği devlet hastanenin tuvaletinde doğum yapıp, dünyaya getirdiği kız bebeği çöp kovasına attı. Temizlik görevlisinin bulduğu bebek, Kahramanmaraş Necip Fazıl Şehir Hastanesi'nde tedaviye alındı. Bebeğin sağlık durumunun iyi olduğu belirtilirken, M.Ç. ise polis ekiplerince evinden alınıp, tedavi için aynı hastaneye götürüldü.

Olay, dün gece, Andırın Devlet Hastanesi'nde meydana geldi. Hastanenin temizlik görevlisi, tuvalette duyduğu bebek sesi üzerine çöp kovasına baktı. Görevli, kovanın içinde yeni doğmuş bebek olduğunu gördü. Bebeği çöp kovasından çıkaran temizlik görevlisi, acil müdahale odasına götürdü. İlk müdahalesi yapılan kız bebek, Kahramanmaraş Necip Fazıl Şehir Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Servisi'ne sevk edildi. Burada tedaviye alınan bebeğin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

İhbar üzerine harekete geçen polis ekipleri, bebeğin annesini tespit etmek için çalışma başlattı. Yapılan çalışmada, bebeğin annesinin, karın ağrısı şikayetiyle hastaneye gelen M.Ç. olduğu belirlendi. Adresi tespit edilen M.Ç., polis ekiplerince evinden alınarak, hastaneye götürüldü. Yapılan muayenede yeni doğum yaptığı olduğu belirlenen genç kadın, tedavisi için bebeğinin götürüldüğü hastaneye sevk edildi.

TORUNU OLDUĞUNU EVE POLİSLER GELİNCE ÖĞRENDİ

Tedavisi sürdürülen M.Ç.'nin, hamileliği süresince bol elbiseler giyip, karnına bezler bağlayarak, gebeliğini gizlediği ve gece doğum sancısı başlayınca da annesine karnının çok ağrıdığı yalanını söyleyerek, kendisini hastaneye götürmesini istediği öğrenildi. Hastaneye giden M.Ç.'nin, doktorun yazdığı ilacı kullanma bahanesiyle tuvalete girdiği ve burada doğum yaptığı belirlendi. Her şeyden habersiz olduğu anlaşılan anne, torunu olduğunu sabaha karşı polisler eve gelince öğrendi.

'BEBEĞİN BABASI ASKER' DEMİŞ

Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, M.Ç.'nin hastane polisine verdiği ilk ifadesinde, bebeğinin babasının asker olduğunu söylediği; ancak ismini vermediği öğrenildi.

Görüntü Dökümü

-----------

Hastane binası

Hastane tabelası

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 73 MB

Haber-Kamera: Ömer KOÇ-KAHRAMANMARAŞ-DHA)

======================

GAZİANTEP'TE 'KAÇANLAR GRUBU'NA OPERASYON: 17 TUTUKLAMA

Gaziantep'te, 'Kaçanlar Grubu' olarak bilinen organize suç örgütüne yönelik operasyon düzenlendi. Aralarında örgüt lideri ve yöneticilerinin de bulunduğu 20 şüphelinin gözaltına alındığı operasyonda çok sayıda silah, mermi, çek, senet ve uyuşturucu ele geçirildi.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri 'Kaçanlar Grubu' diye bilinen organize suç örgütüne yönelik operasyon düzenledi. Ekipler çok sayıda adrese düzenledikleri eş zamanlı operasyonlarda, örgütün lideri olduğu ileri sürülen H.K. ile yöneticiliğini yaptığı iddia edilen M.M.K., S.K. ve A.K.'nin de aralarında bulunduğu 20 şüpheliyi gözaltına aldı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda 1 kaleşnikof tüfek, 9 dolu, 30 boş kaleşnikof mermisi, 1 G-3 piyade tüfeği, 5 tabanca, 84 tabanca mermisi, 4 av tüfeği, 27 av tüfeği fişeği, 9 ses fişeği, 6 kurusıkı tabanca, 1 sustalı bıçak, 10 uyuşturucu hap, 60 gram esrar, 100 gram skunk, 78'i boş 99 senet, 2 şirket kaşesi, 2 çek, 4 çek defteri, 4 vekaletname, 2 tapu, 1 ihtarname ve çok sayıda hayali şirket evrakı ile dekontlar ve çek fotokopileri ele geçildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 17'si tutuklandı, 3'ü ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------------

Polislerin operasyon yapması

Polislerin bir evin kapısını kırması

Evde yapılan aramalar

Ele geçirilen malzemeler

Şüphelilerin adliyeye götürülmesi

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 252 MB

Haber: Eyyüp BURUN-Kamera: GAZİANTEP-DHA)

====================

FETÖ'DEN TUTUKLU ESKİ REKTÖR PAKDEMİRLİ: POLİSLERİN DİNİ BİLGİSİ YOK

Manisa'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklu bulunan Manisa Celal Bayar Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli, ifadesinde polisin evinde bulup, davaya delil olarak sundukları dijital materyaller ve kitaplarla ilgili olarak, "Bazı kitaplar Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından basılmasına rağmen delil olarak kullanılmış. Polislerin dini bilgisi yok" dedi. Mahkeme başkanı da müdahale edip,  "Polislerin dini bilgisini sorgulamak ne size ne de bize düşer. Herkesin dini inancı ayrı. Bununla ilgili yorum yapmak uygun değil" uyarısında bulundu.

Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 'Silahlı terör örgütü kurma veya yönetme' suçundan 10 Ağustos 2016 tarihinde tutuklanan Celal Bayar Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli, 2'nci kez hakim karşısına çıktı. Manisa 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın bugün görülen duruşmasına tutuklu sanık Mehmet Pakdemirli ve avukatı Sezai Ege katıldı. Duruşmayı Pakdemirli'nin yakınları da izledi. Duruşma, sanık Pakdemirli'nin avukatı Sezai Ege'nin dava dosyasına eklenen dijital materyallere ilişkin cevabın yer aldığı dilekçesini mahkemeye sunmasıyla başladı. Dosyaya bugün savcılık tarafından eklenen dijital materyallerinin incelenmesi için ek süre talep edildi. Pakdemirli'nin avukatı, ayrıca müvekkili hakkında hazırlanan 252 sayfalık Hızlı Veri Toplama Sistemi(HTS) kayıtlarını incelediklerini ve bunların delil niteliğinde olmadığını savundu.

'BUNU TERÖR SUÇU OLARAK KABUL ETMİYORUM'

Sanık Mehmet Pakdemirli ise ifadesinde, her mahkemeye geldiğinde yeni dijital materyallerin dosyasına eklendiğini ve kendisinin de bunlara cevap vermek istemesi nedeniyle tutukluluk halinin sürekli uzadığını söyledi. Pakdemirli, 20 Kasım tarihindeki duruşmada dosyasına eklenen dijital materyelleri incelediğini, bununla ilgili sözlü olarak savunma yapacağını belirterek, "Hakkımda Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi tarafından hazırlanan materyalleri inceledim. Hazırlanan raporlar itibar edilemez. Emniyet tarafından hazırlanan raporlarda suç üretilmeye çalışılmıştır. Örnek olarak herkese açık ve herkesin indirebileceği ezan vakitleri programını indirmem, bu programının FETÖ üye mensupları tarafından kullanıldığı ve terör suçu olduğu yazılmış. Bunu terör suçu olarak kabul etmiyorum" dedi.

'POLİSLERİN DİNİ BİLGİSİ YOK'

Pakdemirli'nin "Evimde bulunan bazı kitapların Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından basılmasına rağmen bu delil olarak kullanılmış. Polislerin dini bilgisi yok" sözleri üzerine mahkeme başkanı, "Polislerin dini bilgisini sorgulamak ne size ne de bize düşer. Herkesin dini inancı ayrı. Bununla ilgili yorum yapmak uygun değil" dedi. Pakdemirli ise sözlerinin kayıtlara geçmesinde ısrar ederek, "Polislerin dini bilgisi yok. Çünkü, evimde bulunan bu kitaplar, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından basılmıştır" diye konuştu. Pakdemirli, tutukluluk halinin devam etmesinde bir gerekçe olmadığını, dosyasına eklenen yeni dijital materyallerin incelenmesi için ek süre ve tahliyesini istediğini söyledi.

Mahkeme, Pakdemirli'nin tutukluluk halinin devamına ve dosyaya yeni eklenen dijital materyallerin sanıkl ve avukatları tarafından incelenmesi için duruşmayı erteledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

----------

-Adliyeden genel görüntü

Haber-Kamera: Cemil SEVAL/ MANİSA,

===========================

SİVAS'TA OKULLARA 1 GÜN KAR TATİLİ

Sivas'ta gece beklenen yoğun kar yağışı nedenie ile yarın ilk ve orta dereceli okullar tatil edildi.

Sivas'ta meteoroloji verilerine göre gece beklenen yoğun kar yağışı için ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verildi. Sivas Valisi Salih Ayhan tatili Twitter hesabından duyurdu. Ayhan mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Sevgili Çocuklar, gece yarısından itibaren şehrimizde yoğun kar yağışı beklendiğinden, Sivas il genelinde 26.12.2018 Çarşamba günü ilk ve orta dereceli okullarımızda eğitime 1(bir) gün ara veriyoruz. Dışarı çıkmayacağınıza ve bol kitap okuyacağınıza inanıyorum."

SİVAS,

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni -16 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Turist Rehberliği ve Seyahat Acentaları Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi Görüşmeleri Tamamlandı
    00:16 Turist Rehberliği ve Seyahat Acentaları Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi Görüşmeleri Tamamlandı

    Turist Rehberliği Meslek Kanunu ile Seyahat Acentaları ve Seyahat Acentaları Birliği Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin tümü üzerindeki görüşmeler tamamlandı. Mesleğe kabul şartları ve seyahat acentelerinin müşteri bilgilerini başka işletmelere göndermesi gibi konular da kanun teklifiyle düzenleniyor.

  • Erzurum Atatürk Üniversitesi Kampüsünde Çıkan Kavgada 4 Kişi Yaralandı, 10 Kişi Gözaltına Alındı
    00:14 Erzurum Atatürk Üniversitesi Kampüsünde Çıkan Kavgada 4 Kişi Yaralandı, 10 Kişi Gözaltına Alındı

    Erzurum Atatürk Üniversitesi kampüsünde iki öğrenci grubu arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Çıkan kavgada 4 kişi yaralanırken olayla ilgili olarak 10 kişi gözaltına alındı. İhbar üzerine polis olay yerine geldi ve sağlık ekipleri müdahale için çağrıldı. İl Emniyet Müdürü Kadir Yırtar da olayları inceleyerek soruşturmanın devam ettiğini belirtti.

  • Gebze'de Elektrikli Battaniye Yangını: Yatak Odası Küle Döndü
    00:11 Gebze'de Elektrikli Battaniye Yangını: Yatak Odası Küle Döndü

    Kocaeli'nin Gebze ilçesinde bir binanın 6. katında elektrikli battaniyeden çıkan yangın, yatak odasını kullanılamaz hale getirdi. Bina sakinleri itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı ve herhangi bir yaralanma olmadı. Polis olayla ilgili inceleme başlattı.

  • Ordu'nun Altınordu ilçesinde çıkan yangında 5 kişi dumandan etkilendi
    00:08 Ordu'nun Altınordu ilçesinde çıkan yangında 5 kişi dumandan etkilendi

    Ordu'nun Altınordu ilçesinde bir binanın zemin katında çıkan yangın sonucu, itfaiye ekipleri tarafından söndürülen yangında, üst katlardaki evlerde mahsur kalan 13 kişi kurtarıldı. Kurtarılan vatandaşlardan 5'i dumandan etkilendi ve hastanelere kaldırıldı.

  • Adana'da pikap ile otomobil çarpıştı: 1 kişi ağır yaralandı
    23:59 Adana'da pikap ile otomobil çarpıştı: 1 kişi ağır yaralandı

    Adana'nın Kozan ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, Nuh S. yönetimindeki pikap ile Eyüp Ç. idaresindeki otomobil çarpıştı. Kazada otomobil sürücüsü ağır yaralandı ve itfaiye ekipleri tarafından araçtan çıkarıldı. Yaralı, ambulansla Kozan Devlet Hastanesine kaldırıldı.

  • Muğla'nın Datça ilçesinde batma tehlikesi geçiren bottaki 25 düzensiz göçmen kurtarıldı
    23:58 Muğla'nın Datça ilçesinde batma tehlikesi geçiren bottaki 25 düzensiz göçmen kurtarıldı

    Muğla'nın Datça ilçesi açıklarında, batma tehlikesi geçiren bottaki 25 düzensiz göçmen ekiplerce kurtarıldı. Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, lastik botun su alarak batma tehlikesi geçirdiği bilgisi üzerine harekete geçti. Aralarında çocukların da bulunduğu 25 düzensiz göçmen kurtarıldı. Ayrıca, ilçe açıklarında tespit edilen başka bir lastik bot içerisinde ise 34 düzensiz göçmen yakalandı ve İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.

  • Ordu'da 3 Katlı Binada Yangın: 13 Kişi Tahliye Edildi
    23:55 Ordu'da 3 Katlı Binada Yangın: 13 Kişi Tahliye Edildi

    Ordu'nun Altınordu ilçesinde bulunan 3 katlı bir binanın zemin katında çıkan yangın sonucunda 13 kişi tahliye edildi. Yangın nedeniyle dumandan etkilenen 5 kişi ise hastaneye kaldırıldı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın kontrol altına alındı ve polis ekipleri olayla ilgili inceleme başlattı.

  • Bosphorus Trio, Ankaralı müzikseverlere konser verdi
    23:49 Bosphorus Trio, Ankaralı müzikseverlere konser verdi

    Türk bestecilerin eserlerini keman, viyolonsel ve piyano ile dünyaya duyuran Bosphorus Trio, Erimtan Müzesi'nde düzenlenen konserde müzikseverlerle buluştu. Konser öncesinde BESOM Çağdaş Türk Müziği Ödülleri takdim edildi. Gruba 'Beste Ödülü' Turgay Erdener'e, 'İcra Ödülü' ise Bosphorus Trio'ya verildi. Konserde, İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası başkemancısı Özgecan Günöz, Borusan Viyolonsel Grubu Üyesi çellist Çağlayan Çetin ve Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Öğretim Üyesi piyanist Özgür Ünaldı yer aldı.

  • Avrupa 2.'si olan Emine Kılınç Niğde'ye döndü
    23:42 Avrupa 2.'si olan Emine Kılınç Niğde'ye döndü

    Hırvatistan'da gerçekleşen Gençler Avrupa Boks Şampiyonası'nda 50 kiloda mücadele eden milli sporcu Emine Kılınç, çeyrek finalde Bulgar rakibini, yarı finalde ise Sırbistanlı rakibini yenerek finalde İngiliz rakibiyle mücadele etti. Avrupa ikincisi olan Kılınç, memleketi Niğde'de coşkuyla karşılandı. Hedefinin olimpiyat şampiyonluğu olduğunu söyleyen Kılınç, daha iyi çalışarak gelecek şampiyonalara hazırlanacağını belirtti.


Advertisement