Dha Yurt Bülteni -16 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni -16

SEL SULARINDA MAHSUR KALAN KÖYLÜ VE KOYUNLARI, AFAD KURTARDI Bursa'nın Karacabey ilçesinde, sağanak yağış sebebiyle dereler taştı.

12.01.2019 19:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

SEL SULARINDA MAHSUR KALAN KÖYLÜ VE KOYUNLARI, AFAD KURTARDI

Bursa'nın Karacabey ilçesinde, sağanak yağış sebebiyle dereler taştı. Sel suları yükselince ağılında koyunlarıyla mahsur kalan bir çoban ise AFAD ekiplerince bot yardımıyla kurtarıldı.

Bursa'nın Karacabey ilçesinde sağanak yağış sebebiyle derelerde taşkınlar meydana geldi. Susurluk Çayı'nda da taşkın meydana geldi.  Ağılında 3 koyunuyla mahsur kalan 65 yaşındaki Murat İlhan, jandarma ve kurtarma ekiplerinden yardım istedi. Bölgeye gelen AFAD ekipleri, bot ile taşan dereden geçerek İlhan'ı ve koyunlarını kurtarıldı. İlhan, sağlık kontrolü amacı ile  Karacabey Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

------------------------

-AFAD, Jandarma ekiplerinden detaylar

Ekiplerin bot ile açılması

-Koyunlardan görüntüler

-Çobandan görüntüler

Haber-Kamera: Yasin KESKİN/BURSA,

=========================

BURSA'DA ÇAY TAŞTI, TARIM ALANLARI SU ALTINDA KALDI

BURSA'nın Mustafakemalpaşa ilçesinde, Susurluk Çayı'nın taşması nedeniyle ekili tarım alanları su altında kaldı.

Kentte son 24 saattir aralıksız devam eden yağışlar, Mustafakemalpaşa ilçesinde de yaşamı olumsuz etkiledi. Aşırı yağış sebebiyle Susurluk Çayı'nın taşması sonucu, kırsal Çeltikçi, Koşuboğazı, Durumtay ve Ovaesemen mahallelerinde buğday ekili alanlar sular altında kaldı. Yağışların durup, selin çekilmesinin ardından bölgede zarar tespit çalışmaları yapılacağı bildirildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------

-Taşan çaydan detaylar

-Tarım arazileri

-Detaylar

Haber-Kamera: Hatice Ayşe AĞAOĞLU/MUSTAFAKEMALPAŞA (Bursa),

==============================

KUŞADASI'NDA YAĞMUR ETKİLİ OLDU

AYDIN'ın Kuşadası ilçesinde akşam başlayan yağmur, cadde ve sokakları suyla doldurdu.

Kuşadası'nda saat 17.30 sıralarında etkili olan sağanak yağmur, hayatı olumsuz etkiledi. Aniden bastıran sağanakla birlikte Atatürk Bulvarı'nın bir bölümü, ilçe garajı önündeki yol, Davutlar ve Güzelçamlı mahallelerinde bazı cadde ve bulvarlar su altında kaldı.

Yağmur sularının doldurduğu caddelerde birçok araç, sular içinde kaldı. Ulaşım ise olumsuz etkilendi. Sahil şeridinde ve Karaova Mahallesi'ndeki bazı yazlık, ev ve işyerlerinde küçük çaplı su baskını oldu. Sağanak yağmurun kısa sürmesi üzerine, bir süre sonra hayat normale döndü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-----------------------------

Su içinde kalan araçlar

Haber- Kamera: Latif SANSÜR/ KUŞADASI (Aydın),

==========================

HURDACIDA PANİK YARATAN KOKU

İZMİT'te, bir hurdacıda, piknik tüpü büyüklüğündeki bir aletin kesimi sırasında akan kimyasal maddenin kokusu mahalleleri etkiledi. AFAD ekipleri, hurdacıda ve mahallede ölçümlerde bulundu.

Akşam saatlerinde, Doğan Mahallesi İnkılap Caddesi'nde bulunan bir hurdacıdan yayılan koku çevrede rahatsızlık yarattı. İş yeri sahibinin ifadesine göre, piknik tüpü büyüklüğündeki bir aletin kesildiği sırada içerisinde bulunan kimyasal madde yere aktı. Kimyasal maddeden yayılan koku mahalleyi sardı.

Vatandaşlar kokudan rahatsız olunca yetkililere haber verdi. Olay yerine itfaiye ve AFAD ekipleri geldi. AFAD ekipleri mahallede ve hurdacının bulunduğu alanda ölçümler yaptı. Olay yerinin yakınında bulunan bazı vatandaşlar, kötü koku nedeniyle burunlarını kapattı. İtfaiye ve AFAD ekipleri, hurdalıkta kesilen aleti bulmak için çalışmalarda bulunurken, bölgede incelemeler devam ediyor.

İş yeri sahibi Aytekin Kuş, "Piknik tüpü büyüklüğünde bir cisim getirdiler. Kestik, kesim anında koku yoktu. Kestikten sonra hatta benim de elime bulaştı. Daha sonra koku yayılmaya başladı. Koku bütün mahalleye yayıldı. Ekipler incelemelerini yapıyorlar. Şu anda maddenin ne olduğunu bilmiyoruz." dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------------------

-AFAD ve itfaiye ekiplerinin çalışmaları

-Mahalleliyle röportaj

-İş yeri sahibiyle röportaj

-Kokunun olduğu yerden detaylar

HABER: Dinçer AKBİR-Selda Hatun TAN/KAMERA: Alişan KOYUNCU/İZMİT,

======================

KARADENİZLİ, HAMSİYE HASRET KALDI

KARADENİZ'de, hamsi sürülerinin deniz suyunun daha soğuk olduğu kuzey sahillerine yönelmesi ile tezgahlar boş kaldı.

Hamsi sürülerinin, deniz suyunun daha soğuk olduğu Gürcistan, Rusya ve Ukrayna kıyılarına yönelmesi ile tezgahlar boş kalınca, Trabzon'da vatandaşlar hamsiye hasret kaldı. Trabzon'da kilosu 20 liraya kadar yükselen hamsi vatandaşların da cebini zorluyor. Balıkçılar ile vatandaşlar arasında ise yüksek fiyatlı hamsi tartışması yaşanıyor. Balıkçılar, hamsi sürülerinin kuzeye yöneldiğini anlatıyor, fırtınalı denizde ava çıkamadıklarını belirterek fiyat artışını açıklamaya çalışıyor.

Hamsiye hasret kaldıklarını anlatan vatandaşlarda hamsi yemedikleri zaman sinirli olduklarını belirtiyor.

Karadenizli vatandaşlar, hamsi sürülerinin yeniden güneye yönelerek bollaşması ve fiyatının ucuzlamasını bekliyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------

Muhabir anonsu

Hamsi tezgahları

Vatandaş ve balıkçı röportajları

Haber: Aleyna KESKİN - Kamera: Selçuk BAŞAR/ TRABZON

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni -16 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • CHP TBMM Grup Müdürü Levent Bayraktar'ın Vefatı
    11:06 CHP TBMM Grup Müdürü Levent Bayraktar'ın Vefatı

    CHP'de 2010 yılından bu yana TBMM Grup Müdürlüğü yapan Levent Bayraktar, 59 yaşında hayatını kaybetti. Bayraktar'ın cenazesi yarın Kocatepe Camisi'nde kılınacak cenaze namazının ardından Karşıyaka Mezarlığı'nda toprağa verilecek. CHP'li yöneticiler ve milletvekilleri baş sağlığı mesajları yayımladı.

  • Türkiye'de Tavuk Eti ve Yumurta Üretimi Azaldı
    11:05 Türkiye'de Tavuk Eti ve Yumurta Üretimi Azaldı

    Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, şubat ayında tavuk eti üretimi yüzde 0,7 azalarak 201 bin 680 ton, tavuk yumurtası üretimi yüzde 5,7 azalarak 1,73 milyar adet oldu. Şubat ayında bir önceki yılın aynı ayına göre tavuk yumurtası üretimi yüzde 7,3, kesilen tavuk sayısı yüzde 13,1, tavuk eti üretimi yüzde 14,6, hindi eti üretimi yüzde 31,2 arttı. Ocak-Şubat döneminde ise tavuk yumurtası üretimi yüzde 6,8, kesilen tavuk sayısı yüzde 9,4, tavuk eti üretimi yüzde 10,1, hindi eti üretimi yüzde 32,2 arttı.

  • Edirne'deki tarlalarda kanola bitkisi çiçek açmaya başladı
    11:04 Edirne'deki tarlalarda kanola bitkisi çiçek açmaya başladı

    Edirne'de tarlaları sarıya boyayan kanola bitkisi, çiçek açarak bölgeye ayrı bir güzellik katıyor. Sapsarı görüntüsüyle ilgi çeken tarlalara giren vatandaşlar, doğal stüdyo olarak nitelendirdikleri alanda güzel anları ölümsüzleştiriyor. Kanola, çiftçilerin tercih ettiği alternatif ürünler arasında yer alıyor ve bu yıl Edirne'de 35 bin dekar alana ekildi.

  • Bayburt İl Genel Meclisi Başkanı Hüseyin Şahin Seçildi
    11:04 Bayburt İl Genel Meclisi Başkanı Hüseyin Şahin Seçildi

    Bayburt İl Genel Meclisi'nde yapılan seçimler sonucunda Hüseyin Şahin başkan seçildi. İl genelindeki 8 meclis üyesinin 7'si AK Parti'ye ait olup, diğer üyeler ise komisyonlarda görev aldılar. Şahin, toplantıda yaptığı konuşmada yeni dönemde tüm arkadaşlarıyla birlikte daha üst noktalara taşıma mücadelesi vereceklerini belirtti.

  • Kırklareli Valisi Turizmcilerle Buluştu
    11:04 Kırklareli Valisi Turizmcilerle Buluştu

    Kırklareli Valisi Birol Ekici, kentteki turizmcilerle bir araya geldi. Ekici, Kırklareli'nin turizm açısından önemli bir kent olduğunu vurgulayarak, kentin deniz, doğa, tarih ve kış turizminde ön plana çıktığını belirtti. Belediye Başkanı Derya Bulut ise Kırklareli'nin her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti ağırladığını ifade etti. Kentin turizm sektöründe daha da ilerlemek için iş birliğine hazır olduklarını kaydetti.

  • CHP Grup Müdürü Levent Bayraktar'ın Vefatı
    11:03 CHP Grup Müdürü Levent Bayraktar'ın Vefatı

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, resmi hesabından hayatını kaybeden CHP Grup Müdürü Levent Bayraktar için başsağlığı mesajı paylaştı. Özel, uzun yıllar birlikte çalıştığı Bayraktar'a Allah'tan rahmet dileyerek ailesine başsağlığı dileğinde bulundu.

  • Çocukluğunda izlediği müsabakalardan esinlenip boksa başladı, Avrupa 3.'sü oldu
    11:03 Çocukluğunda izlediği müsabakalardan esinlenip boksa başladı, Avrupa 3.'sü oldu

    Adana'da çocukken izlediği boks müsabakalarından esinlenerek boksa başlayan 18 yaşındaki milli boksör Hüseyin Ege Tekdemir, Hırvatistan'da düzenlenen Gençler Avrupa Şampiyonası'nda Avrupa 3.'sü oldu. Adana'dan dünya şampiyonu olarak çıkmayı hedefleyen Tekdemir, Olimpiyatlarda Türkiye'yi temsil etmenin hayalini kuruyor.

  • Amasra'da sörf yapan şahıs sahil güvenliği alarma geçirdi
    11:03 Amasra'da sörf yapan şahıs sahil güvenliği alarma geçirdi

    Bartın'ın Amasra ilçesinde denizde sörf yapan bir şahıs, sahil güvenlik ekiplerini alarma geçirdi. Ekipler, bölgede sörf yapmanın tehlikeli olduğunu söyleyerek ikaz etti. Şahıs, uyarıları dikkate alarak denizden çıktı.

  • Kırklareli'de firari hükümlü yakalandı
    11:03 Kırklareli'de firari hükümlü yakalandı

    Kırklareli'nin Pınarhisar ilçesinde 44 yıl 1 ay 15 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan firari hükümlü yakalandı.

  • Haşim Şentürk, Aydıntepe Belediye Başkanı olarak göreve başladı
    11:03 Haşim Şentürk, Aydıntepe Belediye Başkanı olarak göreve başladı

    Yeniden Aydıntepe Belediye Başkanı seçilen Haşim Şentürk, mazbatasını Bayburt Adliyesi'nde aldı. Şentürk, teşekkür konuşmasında birlik ve beraberlik vurgusu yaptı.

  • Alev topuna dönen otomobil kullanılamaz hale geldi
    11:00 Alev topuna dönen otomobil kullanılamaz hale geldi

    Beypazarı ilçesinde meydana gelen olayda, apartman otoparkında bulunan bir otomobilde bilinmeyen bir sebepten dolayı yangın çıktı. Çevredekileri ihbarı üzerine bölgeye gelen itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın kontrol altına alındı. Alevlere teslim olan araç ise kullanılamaz hale geldi ve çevredekiler panik yaşadı.


Advertisement