Dha Yurt Bülteni-16 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-16

Karamollaoğlu: Oluşturdukları korkudan dolayı oy alırlar (2)TEMEL KARAMOLLAOĞLU, İZMİR ADAYLARINI TANITTISP İzmir İl Başkanlığı'nın düzenlediği aday tanıtım toplantısı, Karşıyaka Deniz Baykal Kültür Merkezi'nde Genel Başkan Temel Karamollaoğlu'un katılımı ile gerçekleştirildi.

24.02.2019 19:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karamollaoğlu: Oluşturdukları korkudan dolayı oy alırlar (2)

TEMEL KARAMOLLAOĞLU, İZMİR ADAYLARINI TANITTI

SP İzmir İl Başkanlığı'nın düzenlediği aday tanıtım toplantısı, Karşıyaka Deniz Baykal Kültür Merkezi'nde Genel Başkan Temel Karamollaoğlu'un katılımı ile gerçekleştirildi. Aday tanıtım toplantısına,  çok sayıda partili ve davetli katıldı. Salonda, 'Dürüst başkan dürüst yönetim' sloganları atıldı. İzmir'de partisinin düzenlediği çeşitli programlara katıldığını ve SP'lilerde seçimlerin kazanılmasına yönelik bir kararlılık gördüğünü ifade eden Temel Karamollaoğlu, ilçe seçim ofislerini açtıklarını, bunun da 'Biz varız' demenin bir işareti olduğunu söyledi. Karamollaoğlu, "Biz İzmir'i daha yakından tanıyacağız İzmirli bizi daha yakından tanıyacak. Biz bütün adaylarımız ile 'varız' dedik ve inşallah bütün adaylarımız ile birlikte İzmir'de bir destan yazacağız. Biz oylarımızı arttırmak için bu seçime girmiyoruz. Bütün  yerlerde seçimi kazanmak için giriyoruz. Kazanma azmi ile yola çıktığınız zaman ortamı siz oluşturuyorsunuz. Sadece oy arttırma azmi ile yola çıkarsanız başarısız olunur. İzmir'de özellikle bu coşkuya şahit olmak beni memnun ediyor. Kazanacağımız noktada umudumuz daha da artıyor" dedi.

'KİMSE İSRAFA KALKIŞMAYACAK'

İzmir'de belediye başkan adaylarından 4'ünün kadın olduğunu da anımsatan Temel Karamollaoğlu, şunları söyledi:

"4 kadın belediye başkan adayımız var. Bu kardeşlerimizle hep birlikte Türkiye'nin umudu olduğumuzu göstereceğiz. Kimlerle birlikte yola çıktık? Bizim bu prensiplerimiz ile yola çıkacak kardeşlerimize 'Cepsiz ceket' diyoruz. Cepsiz ceket önemli bir işaret. Neyin simgesi? Dürüst başkan, dürüst yönetimin simgesi."

SP'nin belediye başkan adaylarının dürüst olduklarını da kaydeden Temel Karamollaoğlu, 31 Mart yerel seçimleri için seçmenden oy isterken, partisinin ilkelerini de açıkladı. Karamollaoğlu, "Yolsuzlukların deliğini tıkayacağız. Bütçeden gelen bir çok delik var, harcamalar var ama bütçelerin en tehlikeli tarafı kontrol edilemeyen, kaybolan gelirleri. Biz bunları tıkayacağız. Kimse israfa kalkışmayacak" dedi.

'ÜRETİMİ DESTEKLEYECEKSİNİZ'

SP'nin oy almadığı yerlere de hizmet götüreceklerini vurgulayan Karamollaoğlu, şöyle dedi:

"Eğer partizanlık devam ederse yeni insanları kazanmalıyız. Evet kendinize destek verenlerin ihtiyaçlarını karşılayacaksınız ama karşı çıkanları dışlamayacak, ikinci sınıf vatandaş gibi görmeyeceksiniz. Bizim adaylarımız farklı. Biz bu ülkeyi ayağa kaldırmasını, ülkeyi yönetenlerden daha iyi beceririz. Yeni bir anlayışa ihtiyacımız var. Kimseyi hakaret etmeyiz, küçümsemeyiz, yalan kesinlikle söylemeyiz. Haram bizim boğazımızdan aşağı inmez. O nedenle biz farklıyız. Bizim iktidara gelmemiz bereket kapılarının açılması demektir."

Hükümetin ekonomi ve tarım politikalarını da eleştiren Temel Karamollaoğlu, "2 milyon arazisi ekilmiyor. Ülkede ekonomik kriz var. Senin 'yok' demenle bu iş ortada kalkmıyor. Üretimi artıracaksınız, üretimi destekleyeceksiniz. Üretim artmadan bir ülkede işsizlik çözülmez, ülke zenginleşmez. Gelir dağılımında adalet sağlanmaz. Bu arkadaşların  kitabında 'üretim' sözcüğü yazmıyor. Kaldırmışlar" dedi.

SP İZMİR ADAYLARI

SP'nin İzmir adayları şunlar;

İzmir Büyükşehir Belediyesi: Şerafettin Kılıç

Aliağa: İsmet Topal

Balçova: Seyfullah Özbek

Bayındır: Ayhan Bilgi

Bayraklı: Vedat Kolukısı

Bergama: Halit Gül

Beydağ: Mustafa Bekar

Bornova: İbrahim Orakçı

Buca: Ceren Kara

Çeşme: Abdulmelik Yüceer

Çiğli: Muhsin Gircude

Dikili: Mustafa İnan

Foça: Paşali Feyiz

Gaziemir: Ömer Çağlar

Güzelbahçe: Osman Tunç

Karabağlar: Mümin Baştürk

Karaburun: Zekeriya Yılmaz

Karşıyaka: Hatice Değerli

Kemalpaşa: Mehmet Ali Özüdoğru

Kınık: Selim Özcan

Kiraz: Mesut Sertkaya

Konak: Mustafa Erduran

Menderes: Hamza Demir

Menemen: Servet Yıldız

Narlıdere: Halil Yalçınkaya

Ödemiş: Şahap Bozkurt

Seferihisar: Zehra Çakar

Selçuk: Mine Güzel

Tire: Mehmet Ekmen

Torbalı: Kasım Ocak

Urla: Harun Güneş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-Aday tanıtım toplantısından görüntü

-SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun salonda partilileri selamlaması

-SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun konuşması

-Adayların tanıtılması

-Genel ve detay görüntü

Haber: Umut KARAKOYUN-Kamera: Tekin GÜRBULAK//İZMİR,

============

Türk Kızılay Genel Başkanı Kınık: 500 bin kök hücre bağışçısına ulaştık(2)

"KAN ÜRÜNLERİNDE DIŞA BAĞIMLILIĞI KESECEĞİZ"

Edirne'nin ardından Tekirdağ'da Türk Kızılayı olağan genel kuruluna katılan Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık, dünyada her yıl, 4 milyar ton gıda üretildiğini ancak 3 milyar ton gıdanın  hiç tüketilmeden çöpe atıldığını söyledi. Kınık, "Ülkemizde her yıl 2 milyar adet ekmeği çöpe atıyoruz. 500 bin ton ekmeği çöpe atıyoruz. Ülkemiz de çöpe attığımız ekmeklerle, 12 milyon insan 1 yıl boyunca beslenebilir. Ülkemiz de çöpe attığımız ekmekle her yıl 80 tane devlet hastanesi yaparız, her yıl 500 tane okul yaparız, her yıl 500 kilometre yol yapabiliriz. Tasarruf etmek zorundayız çünkü paramızın sahip olduğu servetler bizim değil, bize emanet. Bugün dünyada yaşıyoruz, dünya da bütün insanlara yetecek kadar gıda var, enerji var, toprak var, hava var, su var ama kimileri ihtiyaç duymadığı, hiç kullanmadığı, kullanmayacağı şeylere sahip olmak için başkalarının haklarını elinden alıyor. İşte bizler bu haksızlıkları ortadan kaldırmak için bizler bu adaletsizliği ortadan kaldırmak için daha fazla çalışmak, insanlığın meselelerini daha fazla gündeme getirmek durumundayız" dedi.

'KEMİK İLİĞİ NAKLİ VE KÖK HÜCRE NAKLİ TÜRKİYE'DE OLACAK'

Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, her gün yaklaşık 9 bin ünite kan toplayıp, Türkiye'nin bin 500 hastanesinin kapısına her sabah bu kanı bırakmak durumunda olduklarını belirterek, "Kan her gün, her dakika bir ihtiyaç. Yıllık yaklaşık 3 milyon ünite kan, 300 noktadan toplanıp Kızılaycılarla, sizlerin desteği ile toplanıp ihtiyaç sahibi hastalarımıza ulaştırılıyor. 2016 yılından beri büyük bir ivme ile gelişmekte olan kök hücre, Türk Kök projemizde hakeza yaklaşık yarım milyon bağışçıya ulaştı. 4 bine yakın kök hücre eşleşmesi oldu, Bini aşkın nakil gerçekleşti. Değerli dostlar bu bin nakilin büyük bir kısmı büyük bir ihtimalle nakil olamadığı için hayatını kaybedecekti, çünkü kök hücre nakli dediğimiz büyük oranda sadece maddi geliri olan insanların yurt dışına gidip yaptırabildiği lüks bir tedaviydi, bugün her vatandaşımız, her yavrumuz inşallah yakın bir zamanda tamamen kendi veri tabanımız içerisinde ki kök hücre bağışçılarımızın sayesinde burada kemik iliği, kök hücre nakillerini olabilecek ve şifa bulabilecekler" dedi.

Daha önce kan ürünleri bakımından tamamen dışa bağımlı olunduğunu söyleyen Kınık, "Kan ürünleri bakımından tamamen dışarıya bağlıydık. Silivri de size çok yakın bir lokasyonda  150 dönüm arazi içerisinde Kan ürünleri fabrikamızı önümüzdeki 3 yıl içerisinde inşallah faaliyete geçirmiş olacağız. Böylece kan ürünlerinde dışa bağımlılığımız tamamen bitecek. O biten projemiz ile beraber her yıl ülkemizden çıkan 3 milyar TL üretilen kan ürünleri için ihraç edilen para Türkiye'de kalacak. Aynı lokasyonda yine tamamen dışa bağımlı olduğumuz kan torbası üretimi noktasında da bir fabrikamızın fizibilite çalışması bitmek üzere. İnşallah bu anlamda da hem stratejik bir ürün olan kan ürünlerinde dışa bağımlılığımız Kızılay'ın bu yatırımları ile sona erecek. Tam tersi ihracat yaparak bu anlamda ülkemize bir gelir getireceğiz. Çok sayıda projemiz var bunları burada anlatmaya bu kongre yetmez" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------------------------------

Kongre salonundan detaylar

Kınık'ın konuşması

Kongreye katılanlar

Detaylar

Haber-Kamera: Ruhan YALÇIN/TEKIRDAG,

===============

Göreme'de kaçak yapıların yıkımına devam ediliyor

NEVŞEHİR merkezine bağlı Göreme beldesinde, peribacaları yakınına izinsiz yapıldığı belirlenen bağ evi ve at çiftliği yıkıldı.

Nevşehir merkeze bağlı Göreme'de peribacaları yanında yapılan otel inşaatının yıkılması ardından, bölgede konut, iş yeri, bağ evi olarak kullanılan 15 yapı için de yıkım kararı verildi. Avanos ve Ürgüp ilçeleri ile Göreme, Uçhisar, Ortahisar ve Çavuşin beldelerinde bulunan 15 yapıdan 12'si daha önce yıkıldı. Nevşehir İl Özel İdaresi ekipleri bugünde, Göreme Beldesi Zemi Vadisinde izinsiz olarak yapılan bağ evi ve at çiftliğini yıkmak üzere harekete geçti. Bu kapsamda ekipler, peribacaları yakınına yapılan izinsiz yapıları, iş makineleri ile yıktı. At çiftliğinde bulunan atlar ise başka çiftliğe taşındı. Peribacalarına zarar verebileceği düşünülen yerleri de işçiler elleri ile yıktı. Bu kapsamda bugüne kadar, 14 yapı yıkılmış oldu.

görüntü dökümü

yıkımdan detaylar

NEVŞEHİR,

==============

Vali Karaloğlu: Boğaçay sinek üretim merkeziydi, cennet oldu

ANTALYA Valisi Münir Karaloğlu, Konyaaltı'ndaki Boğaçayı'nın bir yıl öncesine kadar bataklık alan olduğunu belirterek, "Boğaçayı sinek üretim merkeziydi, cennet oldu. Bu eserin kıymetini bilelim" dedi.

Antalya, Sakarya, Rize ve Adanalı sporcuların, Antalya Boğaçayı'nda yaptıkları deneme kano yarışlarını Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ile Gençlik ve Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu, vatandaşlarla birlikte izledi.

Yarışlar sonunda konuşan Vali Karaloğlu, 8 ay önce bataklık olan yerin sinek üretim merkezi olduğunu belirterek, "Başkan burası için hayallerini anlatınca biz de 'keşke' diyorduk. Bugün geldik gördük. Cennet olmuş. Binlerce Antalyalı Boğaçayı'nın iki yakasında, hem günün güzelliğini paylaşıyor, hem de ilk kez Boğaçayı'nda yapılan kano sporundaki deneme yarışlarını izliyor" dedi.

Burada sporlarla ilgili her türlü aktivitenin yapılabileceğini aktaran Karaloğlu, "Kano, kürek, yelken yapılabilir. Antalya bir sahil şehri. Antalya'da mutlaka su sporlarına bundan sonra daha çok değer vermemiz gerekir. Su sporlarını daha çok teşvik etmemiz lazım. Başkanımı kutluyorum. Burası özellikle kano, kürek ve yelken için çok güzel bir parkur oldu. Bundan sonra belki de uluslararası yarışmaların yapılabileceği, belki İngiltere'de olduğu gibi üniversitelerin kano takımlarının yarışabileceği güzel bir pist oldu. Antalya çok önemli bir eseri, değeri kazanmış oldu. Kıymetini bilmek lazım" diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ise Boğaçayı Projesi'ni çok önemsediklerini ifade ederek, şunları söyledi:

"Boğaçayı Projesi, medyanın da 'çılgın proje' olarak nitelendirdiği bir projeydi. Cumhurbaşkanımızın teşvikleri ile ilk etabının açılışını yapmıştık. Bugün de kano sporcuları güzel bir etkinliğe vesile oluyor. Kaderine terk edilmiş ve adeta makus talihi içerisinde, ottan, çöpten geçilmeyen Boğaçayı'nı halkımıza güzel bir gezi ve yaşam alanı olarak kazandırmak istiyorduk. Buranın aynı zamanda sportif etkinliklerle de canlanması hedeflerimizden biriydi. Şimdi hedeflerimizden birini bugün gerçekleştirdik. Boğaçayı, Antalya'nın cennet köşesi oldu. Gecesi gündüzünden güzel. Su ve ışık gösterilerinin yapıldığı bir eklentiyi de birkaç ay içerisinde yapacağız. Boğaçayı muhteşem görüntüsüyle kartpostalları süsleyecek."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------

Kanoların çay içinde görüntüsü

Sporcuların görüntüsü

Protokolün kanocuları izlemesi

Protokol üyelerinin start vermesi

RÖP 1: Menderes Türel  (Belediye Başkanı)

RÖP 2: Münir Karaloğlu  (Antalya Valisi)

456 MB -- 04.07/// HD

Haber: Süleyman EKİN-Kamera: Mehmet KILIÇASLAN/ANTALYA,

=========================

Kazdağları'nda kar eğlencesi

BALIKESİR'in Edremit ilçesinde, Kazdağları Talimalanı mevkii, kar yağışı ve tipinin etkisini azaltmasıyla, piknik alanı ve eğlence merkezine döndü. Özellikle çocuklar gönüllerince eğlenip oyun oynarken, birçok kişi karda mangal keyfi yaptı.

Kuzey Ege sahilleri boyunca nadiren kar yağışı olurken, Balıkesir'in Edremit ilçesi ile Çanakkale'nin Yenice ilçelerini birbirine bağlayan yolda yoğun kar yağışı yaşanıyor. Edremit şehir merkezine yaklaşık 20 kilometre mesafede etkisini gösteren yoğun kar yağışının azalmasıyla, Kuzey Ege sahillerinde oturanlar bölgeye akın etti. Kazdağları içerisinden geçen yolda yüzlerce araç sıralandı. Birçok kişi, kar içinde yaktıkları ateşlerde hem ısındı, hem de mangal keyfi yaptı.

Çocuklar gibi, ebeveynlerde kar topu savaşı yapıp, salıncaklarda sallandı. Şu anda iklimin en güzel, en doğal zamanı olduğunu belirten Maruf Gündoğdu, "Balıkesir'imizin en güzide yeri Edremit'in meşhur Kazdağları mesire yerinde çocuklarımız ve ailemizle beraber sıcak bir atmosferde karın şu anda keyfini çıkarıyoruz. Ne mutlu bize böyle güzelliklerin olması, böyle harika yerlerin olması. Kendimizi burada çok ayrıcalıklı hissediyoruz. Buradaki, insanların doğayla, hayvanlarla, bitkilerle iç içe olması gerçekten insanların içini sıcacık ediyor bu soğuk havada" dedi.

Kar topu oynayıp kayarak günün tadını çıkaran çocuklardan biri de "Biz buraya eğlenmek için geldik ailece. Çok mutluyuz. Burası çok güzel, burayı çok seviyoruz" diye konuştu.

Karayolları ve Edremit Belediye Fen işleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler de bölgede önlem olarak dururken, zaman zaman tuzlama çalışması yapıp, yol boyunca önlem aldı.

GÖRÜNTÜ GEÇİLECEK

Fatih Emrah ERDOĞAN/EDREMİT (Balıkesir),

===============

Marmara Adası'nda kar yağışı etkili oldu

Balıkesir'in Marmara ilçesi yağan kar yağışından etkilendi. İlçeye yapılan gemi seferleri dün iptal olurken bugün ise seferler yeniden başladı. Ayrıca bazı yollar da araç trafiğine kapatıldı.

Dünden itibaren Marmara bölgesini etkisi altına alan kar yağışı, Balıkesir'in ulaşım yönünden kara ile bağlantısı bulunmayan Marmara Adası'nda hayatı olumsuz etkiledi. Dün ilçeye yapılan gemi seferleri iptal olurken, bugünden itibaren seferlerin tekrar başladığı öğrenildi. Marmara ilçesi ile kırsal mahallelere ulaşımı bağlayan karayolu da yoğun kar yağışından dolayı araç trafiğine kapandı. Marmara ilçesi kırsal mahallelerinden Çınarlı ve Topağaç yolları dün akşam ulaşıma kapanırken, bugün Marmara Adalar Belediyesi'ne bağlı fen işleri ekiplerinin yoğun çalışmaları sonunda ulaşıma açıldı.

Marmara Adalar Belediye Başkanı Süleyman Aksoy ise yaptığı açıklamada, "Marmara-Saraylar ana yolunda Belediye ekiplerimiz yol açma çalışmalarına hızla devam ediyor. Bugün ekiplerimiz kırsal mahallelerimize ulaşarak vatandaşlarımıza ekmek ve gıda tedarikinde bulunmuştur. Merkez ve kırsal mahallelerimizin yolllarını açık tutmak için çalışmalarımız aralıksız olarak devam ediyor" diyerek, yol çalışmalarında destek sağlayan herkese teşekkür etti.

Görüntü dökümü;

-Kar topu oynayan çocuklar

-Yol çalışmaları

-Kar yağışından detaylar

Haber-Kamera:  Tuncay ERTAN/ERDEK,(Balıkesir)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-16 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Pınarbaşı'nda Ziyaretlerde Bulundu
    13:05 Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Pınarbaşı'nda Ziyaretlerde Bulundu

    Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Pınarbaşı ilçesinde çeşitli ziyaretlerde bulundu. Büyükkılıç, Sosyal Yaşam Merkezi'ni ziyaret ederek kursiyerlerle sohbet etti ve esnafı ziyaret ederek park ve bahçe düzenlemelerini inceledi.

  • Serdivan'da kaydedilen uyuşturucu partisi görüntülerinde yer alan 2 kadın da yakalandı
    13:05 Serdivan'da kaydedilen uyuşturucu partisi görüntülerinde yer alan 2 kadın da yakalandı

    Sakarya'nın Serdivan ilçesinde bir evde kaydedilen ve sosyal medyada paylaşılan uyuşturucu partisi görüntülerinde yer alan 2 kadın da polis tarafından yakalandı. Şahıslar emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı ancak adli işlemleri devam ediyor.

  • Elazığ'da 3 Yıl 4 Ay Hapis Cezası Bulunan Zanlı Yakalandı
    13:04 Elazığ'da 3 Yıl 4 Ay Hapis Cezası Bulunan Zanlı Yakalandı

    Elazığ'da jandarma ekiplerinin yaptığı çalışmada, 'Açıkta Bırakılmış Eşya Hakkında Hırsızlık' suçundan 3 yıl 4 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan bir zanlı yakalandı. Zanlı tutuklanarak cezaevine gönderildi.

  • Bursa'da şafak operasyonunda 113 kişi yakalandı
    13:04 Bursa'da şafak operasyonunda 113 kişi yakalandı

    Bursa'da polis ekipleri tarafından gerçekleştirilen şafak operasyonunda, aranan firari hükümlü ve şüphelilere yönelik yapılan baskınlarda 113 kişi yakalandı. Operasyonda, hırsızlık, dolandırıcılık, yağma, kasten öldürme, kasten yaralama, dolandırıcılık ve siber suç gibi suçlardan arananlar bulundu. Firari hükümlüler cezaevine teslim edilirken, zanlılar hakkında işlemler devam ediyor.

  • Yalova'dan Şırnak'a Örülen Bereler Askerlere Ulaştırıldı
    13:03 Yalova'dan Şırnak'a Örülen Bereler Askerlere Ulaştırıldı

    Yalova'nın Çınarcık ilçesinde yaşayan Selma Özmen'in ördüğü 39 berenin terörle mücadelede görev yapan askerlere ulaştırılması sağlandı. Bereler, Yalova İl Jandarma Komutanlığı tarafından Şırnak'taki üs bölgesine gönderildi ve askerlere teslim edildi. Özmen'in duyarlılığı askerler tarafından teşekkür edildi.

  • Kırklareli'nde Yolcu Otobüsü Devrildi: Çok Sayıda Ambulans ve İtfaiye Ekibi Sevk Edildi
    13:03 Kırklareli'nde Yolcu Otobüsü Devrildi: Çok Sayıda Ambulans ve İtfaiye Ekibi Sevk Edildi

    Kırklareli'nde Metro Turizm'e ait X3362KC plakalı yolcu otobüsü Kavaklı beldesi Koru mevkisinde yoldan çıkarak devrildi. Kazanın haber edilmesi sonrası olay yerine çok sayıda itfaiye, sağlık ekibi, ambulans sevk edildi.


Advertisement