DHA YURT BÜLTENİ - 16 - Son Dakika
Güncel

DHA YURT BÜLTENİ - 16

İnegöl'de yağmur ve dolu, hayatı olumsuz etkilediBursa'nın İnegöl ilçesinde öğle saatlerinde etkili olan yağmur ve dolu, hayatı olumsuz etkiledi.

12.06.2019 16:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İnegöl'de yağmur ve dolu, hayatı olumsuz etkiledi

Bursa'nın İnegöl ilçesinde öğle saatlerinde etkili olan yağmur ve dolu, hayatı olumsuz etkiledi. Alt geçit ve tüneller suyla dolarken, ceviz büyüklüğündeki dolu, bazı araçlara zarar verdi.
İnegöl ilçesinde öğle saatlerinde dolu ve yağmur etkili oldu. Hazırlıksız yakalanan ilçe sakinleri, dükkanlara ve evlerinin saçaklarının altına sığındı. Ceviz büyüklüğündeki dolu ise araçlara zarar verdi. İlçedeki bazı tünel ve alt geçitler de suyla doldu.

Görüntü Dökümü
-----------
-Yağmurdan görüntüler
-Evlerin saçaklarına sığınan vatandaşlar
-Sel sularıyla dolan hemzemin geçitten görüntüler
- Göle dönen caddeler
-Detaylar

Süre: 03.00 Boyut: 338 MB

Haber-Kamera: Yavuz YILMAZ/ İNEGÖL (Bursa),

===================

Su terfi merkezine giren 'gelincik', kesintiye neden oldu

Kırıkkale'nin Keskin ilçesinde iki mahallede meydana gelen su kesintisine, su terfi merkezindeki elektrik panosuna girip, akıma kapılarak, telef olan gelinciğin yol açtığı ortaya çıktı.
Keskin'de Maden ve Bozkurt mahallelerinde meydana gelen su kesintisi sonrası belediye ekipleri çalışma başlattı. Ekipler, su boruları ile su terfi merkezinde inceleme yaptı. İncelemede, su terfi merkezindeki elektrik panosu içinde telef olmuş 'gelincik' bulundu. Panoya giren gelinciğin elektrik kablolarını kemirip zarar verdiği, bu sırada akıma kapılıp telef olduğu belirlendi. Gelincik ölüsü, panodan çıkarıldıktan sonra arıza tamir edildi ve iki mahalleye yeniden su verilmesi sağlandı.
'ELEKTRİK TELLERİNİ KEMİRMİŞ'
Keskin Belediye Başkanı Dede Yıldırım, kesintinin nedenini merak ettiklerini söyleyerek, "Arkadaşlarımız bir türlü kesintiyi bulamadılar. Borular tarandı, su hatlarına bakıldı. En son ana terfi yerine bakıldığında gerçek ortaya çıktı. Bölgemizde gelincik diye bilinen hayvan, deponun havalandırma boşluğundan içeri girmiş. Motorun sesinden korkan hayvan, elektrik tellerini kemirmiş. Arkadaşlar önlemini aldılar ve ilçemize suyu tekrar verdik" dedi.

Görüntü Dökümü
----------
-Su terfi merkezinden görüntü
-Elektrik panosundan görüntü
-Telef olan gelincik

Haber:  Hasan AKYILDIZ/KIRIKKALE, -

===================

Rus savaş gemisi 'Veliky Ustyug' Çanakkale Boğazı'ndan geçti

Rus Donanması'na ait 651 bordo numaralı 'Veliky Ustyug' isimli savaş gemisi, Çanakkale Boğazı'ndan geçti.
Marmara Denizi'nden bugün saat 12.00'de Çanakkale Boğazı'na giriş yapan Rus Donanması'nın ait 651 bordo numaralı 'Veliky Ustyug' isimli savaş gemisi, boğazın manevra yapılması en güç noktası olan Nara Burnu'nu döndükten sonra, saat 14.00 sıralarında Çanakkale önlerine ulaştı. Kilitbahir Köyü Dağı'nda bulunan 'Dur Yolcu' yazısı ile Kilitbahir Kalesi önünden geçen savaş gemisi, Ege Denizi'ne açılmak üzere yoluna devam etti.
Rus savaş gemisine Çanakkale Boğazı'nı geçişi sırasında güvenlik nedeniyle Türk Sahil Güvenlik Botu eşlik etti.

Görüntü Dökümü
-------------
-Çanakkale Boğazı'ndan geçen Rus Savaş gemisinden genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera:  Cemhan ŞEN/ÇANAKKALE,

====================

Polisten okul çevrelerinde sıkı denetim

Adana İl Emniyet Müdürlüğünce, eğitim-öğretim yılının güvenle tamamlanması ve öğrencilerin zararlı faaliyetlerden uzak durması adına okul çevrelerinde denetim uygulaması yapıldı.
Adana Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri koordinesinde gerçekleşen uygulamaya, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele, Narkotik Suçlarla Mücadele, Trafik Denetleme, Asayiş ve Terörle Mücadele ekipleri katıldı. Okul çevresinde bulunan bakkallar, kafeler, internet kafeler ve her türlü gıda ve tütün ürünleri satan iş yerlerini denetleyen ekipler, ayrıca o bölgede seyir halinde bulunan araçlarda da denetleme yaptı. Daha sonra okul servislerini Karayolları Trafik Kanunu ve Okul Servis Araçları Yönetmeliği kapsamında inceleyen güvenlik güçleri öğrencileri zararlı faaliyetlere karşı uyardı.

Görüntü Dökümü
---------
-İşyerlerinde arama yapılması
-Otomobilin durdurulması
-Sürücünün üzerinin aranması
-Otomobilin aranması
-Uygulamadan genel görüntüler

SÜRE: 02'15" BOYUT: 249 mb

Haber-Kamera: Can ÇELİK/ADANA,

===================

Bitlis'te uçurtma şenliği

Bitlis'te 'Çevre Günü' etkinlikleri kapsamında uçurtma şenliği düzenlendi. Şenliğe katılan öğrenciler, uçurtma uçurup, keyifli bir gün geçirdi.
Bitlis- Tatvan Karayolu üzerinde bulunan El Aman Hanı arkasında düzenlenen etkinliğe öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Şenliğe katılan öğrencilere hediye olarak şapka ve tişört dağıtıldı. Çevre ve Şehircilik Müdürü Hüseyin Aras, her yıl 5 Haziran'da kutlanan Çevre Günü'nün bu yıl Ramazan Bayramı nedeniyle gecikmeli olarak kutlandığını belirterek şöyle konuştu:
"Okullarımızda 2'nci dönemin başından bu yana çevre bilincinin oluşturulması ve aktifleştirilmesi için etkinliklerimizi sürdürdük. Bugün de etkinliklerin bir devamı olarak 4 farklı okuldan öğrencilerimizi alarak şenlik alanına getirdik. Buradaki amacımız, çocuklarımıza henüz küçük yaşlarda çevre bilincinin aşılanması, farkındalık oluşturulması ve aileden başlayarak, okul-aile ve veli üçgeninde çevreye duyarlı, çevreyi bir emanet olarak bilen çevreyle bütünleşen bireylerin yetişmesini temin etmek. Öğrencilerimizi araçlarla buraya taşıdık. Uçurtmalarının ve yiyeceklerini verdik. Etkinliğin sonunda da tekrardan okullarına bırakacağız. İyi bir katılım oldu."
Etkinliğe katılan ve eğlenceli bir gün geçiren öğrenciler de kendilerine imkan sağlayan yetkililere teşekkür etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-Uçurtmaların öğrencilere dağıtılması
-Öğrencilerin uçurtmaları yapmaları
-Öğretmen ve velilerin öğrencilerle birlikte uçurtma uçurmaları
-Detay görüntüler
- Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hüseyin Aras ile röportaj
Özel ve genel detaylar

Haber-Kamera: Özcan ÇİRİŞ/BİTLİS, -

===================

Balıkesir'de 36 kaçak göçmen ile 1 organizatör yakalandı

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinden yasa dışı yollarla Yunanistan'ın Midilli Adası'na geçmek isteyen 36 kaçak göçmen ve 1 organizatör yakalandı.
Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Ayvalık ilçesi Küçükköy Mahallesi'nden göçmen kaçakçılığı yapılacağı istihbaratı üzerine harekete geçti. Jandarma ekipleri, bölgeye düzenledikleri  operasyonla yasa dışı yollardan Yunanistan'ın Midilli Adası'na geçmeye hazırlanan Afganistan ve Suriye uyruklu 36 kaçak göçmen ile organizatör M.N.'yi yakaladı.
21'i çocuk, 8'i kadın kaçak göçmenler ile M.N.'nin Ayvalık İlçe Jandarma Komutanlığı'ndaki işlemleri devam ediyor.

Haber: Fatih Emrah ERDOĞAN/AYVALIK (Balıkesir), -


Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel DHA YURT BÜLTENİ - 16 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Osmaneli'de Öğrencilere Trafik Güvenliği ve Güvenli İnternet Kullanımı Eğitimi Verildi
    13:59 Osmaneli'de Öğrencilere Trafik Güvenliği ve Güvenli İnternet Kullanımı Eğitimi Verildi

    Bilecik'in Osmaneli ilçesinde, Hisarcık Beşevler İlkokulu ve Ortaokulu'nda öğrenim gören 176 öğrenciye trafik güvenliği, güvenli internet kullanımı ve mahremiyet konularında eğitim verildi. İlçe Jandarma Komutanlığı Trafik Şube Müdürlüğü, Asayiş Şube Müdürlüğü ve Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen eğitimlerde, genel trafik kuralları, yayaların uyacakları trafik kuralları, güvenli internet kullanımı ve kişisel güvenlik konuları ele alındı. Program sonunda öğrencilere çeşitli hediyeler takdim edildi.

  • Bolu'da Hafif Ticari Araç Devrildi: 1 Yaralı
    13:59 Bolu'da Hafif Ticari Araç Devrildi: 1 Yaralı

    Bolu'nun Paşaköy Mahallesi'nde meydana gelen kazada, otomobil ile çarpışan hafif ticari araç devrildi. Kazada hafif ticari aracın sürücüsü yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Yeşilırmak Elektrik Dağıtım A.Ş., Çorum'da Enerji Altyapısını Güçlendiriyor
    13:56 Yeşilırmak Elektrik Dağıtım A.Ş., Çorum'da Enerji Altyapısını Güçlendiriyor

    Yeşilırmak Elektrik Dağıtım A.Ş. (YEDAŞ), Samsun, Ordu, Çorum, Amasya ve Sinop illerinde hizmet veren yaklaşık 3 milyon kişiye kesintisiz ve kaliteli enerji sağlamak amacıyla Çorum'da dev bir yatırım gerçekleştiriyor. Yatırım kapsamında Çorum Zanaatkarlar Sitesi'nde yapılan çalışmalarla enerji altyapısı tamamlanırken, bölgeye toplamda 165 milyon TL yatırım yapıldı. YEDAŞ'ın bu projeleri desteklemesiyle Çorum'da hizmet veren esnafların tek bir çatı altında toplanacağı modern sanayi projesi tamamlanmış oldu.

  • Alanya'da apartmanın 3. katından düşen kız çocuğu yaralandı
    13:54 Alanya'da apartmanın 3. katından düşen kız çocuğu yaralandı

    Antalya'nın Alanya ilçesinde bir apartmanın 3. katından düşen 9 yaşındaki kız çocuğu yaralandı. Olayın ardından kız çocuğu hastaneye kaldırıldı.

  • Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Bursa Valiliği'ne ziyarette bulundu
    13:54 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Bursa Valiliği'ne ziyarette bulundu

    Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, yerel seçim çalışmaları kapsamında Bursa Valiliği'ne ziyarette bulundu. Erdoğan, otobüsle geçtiği güzergahta vatandaşları selamladıktan sonra Valilik makamında Vali Mahmut Demirtaş'la görüştü. Daha sonra mitingin yapılacağı Gökdere Meydanı'na hareket etti.

  • Emekli ve yaşlılara yapılan yardımlar sosyal harcamaların en büyük bölümünü oluşturdu
    13:53 Emekli ve yaşlılara yapılan yardımlar sosyal harcamaların en büyük bölümünü oluşturdu

    TÜİK'in istatistiklerine göre, emekli ve yaşlılara yapılan yardımlar, sosyal harcamaların en büyük bölümünü oluşturdu. 1 trilyon 267 milyar 924 milyon liralık sosyal yardımların 567 milyar 450 milyon TL'si emekli ve yaşlılar için yapıldı. Sosyal koruma harcaması 2022'de bir önceki yıla göre yüzde 60,2 artış göstererek, 1 trilyon 291 milyar 77 milyon TL oldu. Sosyal koruma yardımlarında ise en büyük harcama 567 milyar 450 milyon TL ile emekli/yaşlılara yapılan harcamalar oldu.

  • Emekliler, düşük maaşlara tepki gösterdi
    13:53 Emekliler, düşük maaşlara tepki gösterdi

    Emekliler, düşük maaşlarını artırma taleplerine yanıt vermeyen iktidarın, ulaşım, tarım kredi marketleri, GSM operatörleri, sinema ve tiyatrolarda özel indirim başlatılacağını ilişkin açıklamalarına tepki gösterdi. Emekliler, sıkıntılarını ve taleplerini dile getirdi.

  • CHP İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu, İzmirlilere seçimlerde oy kullanmaları çağrısı yaptı
    13:53 CHP İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu, İzmirlilere seçimlerde oy kullanmaları çağrısı yaptı

    CHP İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu, İzmirli seçmenlere pazar günü yapılacak seçimlerde sandığa gitmeleri çağrısı yaptı. Nalbantoğlu, İzmir'in iradesini kırmaya çalışanlara karşı dik duruş sergilenmesi gerektiğini belirtti ve İzmirlilerin demokrasi ve özgürlük temelli kazanımlarını korumak için sandığa gitmelerinin yurttaşlık görevi olduğunu vurguladı. Ayrıca, AKP adayının algı ve illüzyon yaratma üzerinden kampanya yürüttüğünü ancak İzmirlilerin buna karşı karınlarının tok olduğunu ifade etti.

  • 5 Ocak Demirspor Kadın Futbol Kulübü Seyhan Belediye Başkanı'nı ziyaret etti
    13:50 5 Ocak Demirspor Kadın Futbol Kulübü Seyhan Belediye Başkanı'nı ziyaret etti

    5 Ocak Demirspor Kadın Futbol Kulübü, Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay'ı ziyaret etti. Başkan Karalar, 'Kadın futbol takımlarımızın mutlak suretle desteklenmesi gerekiyor. Göreve geldiğimizden itibaren imkanlarımız dahilinde  sporun ve sporcunun yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz' dedi.

  • CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay Alevi Bektaşi Federasyonu'nu ziyaret etti
    13:50 CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay Alevi Bektaşi Federasyonu'nu ziyaret etti

    CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, CHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Bakan ve İzmir milletvekilleriyle birlikte Alevi Bektaşi Federasyonu'nu ziyaret etti. Federasyonun Genel Başkanı Mustafa Aslan, 'Tüm Alevi canlar sandığa gitmeli. Küskünlüklerini sandığa yansıtmamalı. 22 yıldır ülkeyi yöneten iktidarın, ülkeyi ne hale getirdiğini anlatmamıza gerek yok. Her geçen gün ekonomi, adalet anlamında geri gidiyor. Bunu değiştirmeliyiz' dedi.


Advertisement