Dha Yurt Bülteni - 16 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 16

Başbakan Yıldırım'dan Kılıçdaroğlu'na: Freni boşalmış araba gibiBURDUR'daki referandum mitinginde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef alan Başbakan Binali Yıldırım, "Yalanın hiç birinden hayır gelmez ama öyle yalanlar, öyle şeyler var ki adeta vitesi, freni boşalmış bir araba gibi,...

24.03.2017 18:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yıldırım'dan Kılıçdaroğlu'na: Freni boşalmış araba gibi

BURDUR'daki referandum mitinginde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef alan Başbakan Binali Yıldırım, "Yalanın hiç birinden hayır gelmez ama öyle yalanlar, öyle şeyler var ki adeta vitesi, freni boşalmış bir araba gibi, ha babam gidiyor, nerede toslayacak belli değil. Şimdi ama o 16 Nisan'da toslayacak. Millete toslayacak, cevabını alacak" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, Burdur ve Isparta illerinde referandum mitingleri için saat 12.00 sıralarında Başbakanlık'a ait uçakla Süleyman Demirel Havalimanı'na geldi. Buradan otobüsle Burdur'a geçen Yıldırım, cuma namazını Burdur Ulu Camii'nde kıldı. Camiye yürüyerek giderken yol üzerindeki esnaf ve vatandaşlarla sohbet eden Başbakan Yıldırım'a, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve Vali Şerif Yılmaz, Burdur Milletvekilleri Bayram Özçelik ve Reşat Petek eşlik etti. Yıldırım, daha sonra Burdur Valiliği'ni ziyaret etti.

BURDUR'DA 5 BİN KİŞİYE KONUŞTU

Başbakan Binali Yıldırım, partisince Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde halka hitap etti. Yoğun güvenlik önlemleri altında miting alanına giren herkes tek tek x-ray cihazından geçirildi, çanta ve üst araması yapıldı. 'Kararımız net tabi ki evet', 'Sayın Başbakanımız Göller, Güller ve Gönüller Diyarı Burdurumuza Hoşgeldiniz' pankartları yer alan meydanda kadınlar ve erkekler için ayrı yerler yapıldı ve arasına da güvenlik bariyerleri çekildi. Meydandaki mitinge yaklaşık 5 bin kişi katıldı.

Meydandaki coşkunun büyük Türkiye'nin habercisi olduğunu belirten Başbakan Yıldırım, demokrasiyi taçlandırmak için 16 Nisan'a doğru gün saydıklarını, birlik, beraberlik, kardeşlik, demokrasi, gelecek, büyük ve güçlü Türkiye için 'Evet' diyeceklerini söyledi.

16 Nisan'da mührün millete geçeceğini belirten Başbakan Yıldırım, "Kurulduğumuz günden bu yana 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' anlayışından hiç ayrılmadık. Tek adres, tek durak millet oldu. Tek dayanağımız milletimiz oldu. Sırtımızı birileri gibi terör örgütlerine yaslamadık, sırtımızı vesayet odaklarına dayamadık. Siz istediniz, sizin istediğinizi yaptık. 15 yıldır devam eden bu kutlu yürüyüşümüz şimdi milletin efendi, patron olduğu koltukla taçlanacak. Yeni anayasa öyle bir değişiklik getiriyor ki tek bir patron var, o da millet. Milletten başka hiç kimsenin sözü geçmeyecek" diye konuştu.

BU ANAYASA ARTIK YÜRÜMÜYOR

Geçmişte vesayet odaklarının milli iradenin önüne geçtiğini, ülkenin başbakanı ve bakanlarını darağacında kaybettiğini hatırlatan Yıldırım, ülkenin nice gençlerini terör olaylarında yitirdiğini kaydetti. Başbakan Binali Yıldırım, "Bu ülke çok vakit ve imkan kaybetti. Bu anayasa ile eğer devam edersek kayıplarımız artarak devam edecek. Önümüzde darbeden kalma 82 model bir anayasamız var. Bu anayasa artık yürümüyor, yolda kalıyor. Milleti de yolda bırakıyor. Artık bu anayasadan Türkiye'ye, gençlere, kadınlarımıza fayda gelmiyor" dedi.

ŞİMDİ BUNU DEĞİŞTİRME ZAMANI

2007 yılındaki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bir hukuk garabeti yaşandığını anımsatan Yıldırım, şöyle konuştu:

"O dönemde Ak Parti'ye, milletin partisine cumhurbaşkanlığı seçimi yaptırmadılar. Bir icat yaşadık. Bunu neye dayanarak yaptılar? Anayasa'ya dayanarak yaptılar. Gelişmiş ülkelerde anayasalar ülkenin önünü kapatmak değil önünü açmak, daha kolay yönetilmesini sağlamak için kullanılır. Bizim anayasamız ise ülkenin, memleketin, seçimlerin önünü tıkamak için kullanılır. Şimdi zaman bunu değiştirme zamanıdır. Öncelikli olarak istikrar, kalkınma için mutlaka tek başına iktidar şart. Artık yüzde 30- 35'ler ile iktidar devri kapanıyor. Sandığa gidecek millet, kime oy verecekse yüzde 50 ve daha yukarı oy verecek."

Son 14 yılda Ak Parti'nin bir yandan kalkınma, büyüme ve hizmet için çalıştığını, bir yandan da engellerle uğraştığını vurgulayan Yıldırım, "Cumhurbaşkanı seçelim, dedik, 367 icadıyla önümüzü kestiler. Darbe senaryoları hazırladılar, Balyoz, Ergenekon, Cumhuriyet mitingleriyle halkın iradesini engellemeye çalıştılar, muhtıra verdiler" diye konuştu.

'CUNTAYA DUR' DEMEK İÇİN 'EVET'

17- 25 Aralık'ta seçilmiş hükümete darbe yapılmaya, o dönemde Başbakan olan Recep Tayyip Erdoğan'ın işbaşından indirilmeye çalışıldığını kaydeden Yıldırım, terör saldırılarıyla sürekli hükümetin yıpratılmaya çalışıldığına söyledi. Yıldırım, "En son 15 Temmuz'u hatırlıyorsunuz. FETÖ'cüler, alçak teröristler milletin silahlarını milletin üzerine kullanıp, demokrasimizi yıkmaya, parlamentomuzu lağvetmeye ve ülkemizi işgal etmeye kalktılar" dedi.

Bir daha bunların yaşanmaması ve sürekli istikrar için artık kararın ve sözün millette olduğuna dikkati çeken Başbakan Yıldırım, "16 Nisan'a 'evet' demek, 'cuntaya dur' demek, 'PKK'ya, FETÖ'ye, terör örgütlerine dur' demektir. 16 Nisan'dan sonra hiç kimse sizin verdiğiniz yetkiyi gasp edemeyecek, patron sadece millet olacak" şeklinde konuştu.

KILIÇDAROĞLU'NU ELEŞTİRDİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşmalarında "Bu referandum 'evet' ile sonuçlandırılırsa, Türkiye'de muhtarlıklar kaldırılacak" ve "Bu referandumdan sonra başkent, Ankara'dan İstanbul'a taşınacakmış" dediğini aktararak, milletin buna inanmadığını vurguladı. Kılıçdaroğlu'nun "18 yaşta milletvekili olunur mu?" şeklindeki eleştirisini de hatırlatan Yıldırım, şunları söyledi:

"İşte gençler burada. Seçerken size 'buyur seç, oy ver' diyor ama seçileceğiniz zaman 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 olmaz, 25 bitecek ondan sonra aday olabilirsiniz. Senin keyfin gelince mi aday olacak bunlar Kılıçdaroğlu, kendine gel. 18- 25 yaş arasında 9 milyon gencimiz var, 9 milyon insana sen nasıl 'seçilemezsiniz dersin.' Bir de 'bunlar 18 yaşı askerlikten kurtarmak için getirdiler' diyor. 9 milyonun yarısı kızlarımızdan oluşuyor, Kılıçdaroğlu kadınlarımızı, kızlarımızı yok sayıyor, adamdan saymıyor."

'16 NİSAN'DA MİLLETE TOSLAYACAK'

Kılıçdaroğlu'nu yalancılıkla suçlayan Başbakan Yıldırım, eleştirilerini şöyle sürdürdü:

"Öyle bir şey söyleyin ki yalanın da bir kalitesi olur. Yalanın hiç birinden hayır gelmez ama öyle yalanlar, öyle şeyler var ki adeta vitesi, freni boşalmış bir araba gibi, ha babam gidiyor, nerede toslayacak belli değil. Şimdi ama o 16 Nisan'da toslayacak. Millete toslayacak, cevabını alacak. İşte Burdur, hazır mısın? Kılıçdaroğlu sen önce SSK'yı nasıl batırdın bunun izahını ver. Tekrar istiyor ki Kılıçdaroğlu, eski günlere gidelim ilaç, doktor, kuyruğu olsun, insanlar tedavi kuyruklarında hasta olsun. Bu değişikliği istemeyecek ne var? Be kardeşim sen bunların hepsine karşı çıkacağına biraz çalış bu yeni sistemde sana da, herkese şans var."

'BİRDEN KUZU TAKLİDİ YAPIYOR'

Kılıçdaroğlu'nun geçen günlerde 'Bu sistem değişirse eğer cumhurbaşkanı ile başbakan aynı partiden olmazsa aralarında kavga ederse ne olacak?' dediğini belirten Binali Yıldırım, "Bunun cevabı bu sistemde zaten böyle birşey okumamış, farkında değil. Böyle diyene hadi uyan da balığa gidelim diyorlar. Kılıçdaroğlu kendine gel kardeşim. İşte bu değişiklik tam bunun için yapılıyor. Cumhurbaşkanı başbakan kavgasından geçmişte millet çok çekti bedel ödedi. O tutmayınca bu sefer 'ben başbakanı düşünüyorum, başbakan gitmesin', ağzından bal akıyor adeta, birden bire kuzu taklidi yapıyor. Eski CHP'yi sanki unuttu, kuzu, süklüm püklüm hiç hakaret etmiyor, millete masum gözükerek milleti kandıracağını zannediyor. Hadi ordan bu millet yemez" diye konuştu.

'7 SEÇİM KAYBETTİN TEK ADAMSIN'

Kılıçdaroğlu'nun 'tek adam' eleştirilerini hatırlatan Yıldırım, şöyle konuştu:

"Ya kardeşim 7 seçim var 7'sini de kaybettin hala tek adamsın. Tek adam arıyorsan aynaya bak. Demokrasinin olduğu, çok partililiğin olduğu yerde diktatörlük olur mu, olmaz. Tabi ki tek cumhurbaşkanı olur. Kılıçdaroğlu'nun hatırı için iki tane cumhurbaşkanı mı seçeceğiz, iki muhtar, iki belediye başkanı mı seçeceğiz? Ama adam kafayı bozmuş. Niye bugünlerde HDP'yle çok kol kola, içli dışlılar onlardan eşbaşkanlık hastalığı geçmiş. Tek adam diye tutturdu, o zaman siz iki tane genel başkan seçin kardeşim. Bir tane Kılıçdaroğlu yetmiyor. Aslında daha kimin genel başkan olduğu da belli değil. Baykal ayrı bir propaganda yapıyor, Muharrem İnce ayrı propaganda yapıyor, Gürsel Tekin ayrı bir havadan çalıyor. Hepsi 16 Nisan'dan sonra genel başkanlığa hazırlanıyor. Referandum bunların umurunda değil."

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber: Mehmet ÇINAR- Mesut MADAN- Kamera: Mehmet KILIÇASLAN/BURDUR,

=============================================

Bakan Yardımcısı Yavilioğlu, 'Cumhurbaşkanlığı Hükümet' sistemini anlattı

MALİYE Bakan Yardımcısı Cengiz Yavilioğlu, Çanakkale'de düzenlenen 'Sistem Değişikliğini, Konuşuyoruz' konulu toplantıda, 'Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi' ve yeni anayasayı anlatı.

Maliye Bakan Yardımcısı Cengiz Yavilioğlu, Çanakkale'de 'Sistem Değişikliğini, Konuşuyoruz' konulu toplantıda konuştu. Nedime Hanım Kız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ndeki toplantıya; AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, sivil toplum temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ve yeni anayasa konulu toplantının moderatörlüğünü, Sivil Dayanışma Platformu Başkanı Ayhan Ogan yaptı. Yavilioğlu'nun dışında Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Şahin ve AK Parti 25'nci Dönem Milletvekili Adayı Av. Pınar Kandemir Hacıbektaşoğlu da konuşmacı olarak katıldı.

Ülkede siyasal ve ekonomik anlamda istikrarın olması gerektiğini belirten Yavilioğlu, bu istikrarın yeni sistemle geleceğini söyledi. Yavilioğlu, şöyle konuştu:

"Taleplerini karşılayacak. Başka türlü yaşama hakkı yoktur. Mümkün değil. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile biz bir yenilik öneriyoruz. O yeniliğin ana temasını söyleyeyim. Bizi krizlerden, kaoslardan, darbelerden kurtaracak olan bir sistem öneriyoruz. ve bu sistemin sahibi de siz olacaksınız. Sıkıntı çıktığında başkaları müdahale edemeyecek" diye konuştu.

Bakan Yardımcısı Yavilioğlu'nun konuşmasının ardından diğer konuşmacılar da konu hakkında görüşlerini paylaştı. Toplantı, soru ve cevapla sona erdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Toplantıdan görüntü

Maliye Bakan Yardımcısı Dr. Cengiz Yavilioğlu'nun konuşması görüntü

Haber-Kamera: Mustafa SUİÇMEZ/ ÇANAKKALE,

==============================================

Ak Partili Şahin: Doğu ve Güneydoğu'da tercihlerin nasıl değiştiğini göreceksiniz (2)

'BAŞINIZA ÇALIN AVRUPA BİRLİĞİNİZİ'

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Karabük Şubesi'nin açılış töreninde konuşan Mehmet Ali Şahin, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın bir an önce Türkiye'nin başından uzaklaşmasını açıkça temenni eden ve bizimle de müttefik olduğunu söyleyen ülkeler var. Biz, herhangi bir Avrupa ülkesinde bir seçim ve referandum olsa 'Bize ne bundan' deriz. Ama Merkel, 'Eğer 16 Nisan'da 'evet' çıkarsa Türkiye AB'yi unutsun' diyor. Başınıza çalın AB'nizi. Zaten çözülmeye başladınız. İngiltere ayrıldı. Göreceksiniz önümüzdeki süreçte diğer ülkeler de ayrılma sürecine girecekler" dedi. Şahin, şöyle devam etti:

"Efendim Türkiye Avrupa değerlerinden uzaklaşıyor. Hayır, siz uzaklaşıyorsunuz. AB değerleri içerisinde ırkçılık var mı, yabancı düşmanlığı var mı, İslam düşmanlığı var mı? Hep böyle dediniz. Ama şimdi siz Avrupa'nın değerlerine aykırı hareket ediyorsunuz. AB'nin değerlerinden uzaklaşan sizsiniz. Hz. Ömer'in anlattığı gibi, 'Biz, İslam'dan önce sabahtan helvadan put yapar, akşama kadar ona tapar, sonra onları yerdik.' dediği gibi bunlar da 'demokrasi, insan hakları, hukukun üstünlüğü' diyorlar. İşte şimdi görüyorsunuz. Biz, demokrasiyi de, hukukun üstünlüğünü de, insan haklarını da onlardan öğrenecek değiliz. Gün gelecek demokrasinin ne olduğunu da, insan haklarının ne olduğunu da hukukun üstünlüğünün ne olduğunu da bizden öğrenmek durumunda kalacaksınız. Avrupa'ya sesleniyorum. Çünkü siz helvadan put yaptınız akşam yediniz."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------------

-Mehter takımı eşliğinde yürüyüş

-AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin'in konuşması

-Kurdele kesimi

Haber-Kamera: Bülent DİKTEPE/KARABÜK,

==============================================

Bahçeli: Her vatan evladının kararına sonsuz hürmetimiz var

BURSA'da düzenlenen mitingde konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Bizim gönlümüzde evet, hayır iradesine sahip her vatan evladı değerli yeri dolmaz bir ve eşittir. Hepsinin kararına sonsuz hürmetimiz vardır. Hayır diyen kardeşlerim sizlere sesleniyorum. Türkiye'nin şartlarını düşünün gelişmeleri yorumlayın, araştırın sorgulayın inceleyin muhatap kalınan badirelere dikkat edin samimiyetle hayır karırınızı tekrar gözden geçirin ülkeniz için geleceğiniz için inisiyatif üslenin" dedi.

Devlet Bahçeli, anayasa değişikliğine ilişkin halk oylaması sürecinde partisince Gökdere Meydanı'nda düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, ABD'li askerlerin ardından Rus askerlerinin de PYD- YPG armalarıyla poz verdiklerini ifade ederek şunları söyledi:

"Bu bir defa milletimize meydan okumaktır. Türkiye'nin, PYD'nin Menbiç'ten çekilmemesi halinde vururuz açıklamasını ciddiye ve dikkate alan yoktur. Sınırlarımızın hemen dibindeki Afrin, Cezire, Ayn El Arab, yani Kobani'de PYD sözde federal yönetim ilan etmiştir. Rusya, Suriye topraklarında özerk ve federal yönetim kurulmasından bahsetmektedir. 20 Mart günü, yabancı bir haber ajansı Rusya'nın Afrin'de üs kuracağını duyurmuştur. Rusya ise üs değil, Ateşkes İzleme Merkezi olacağını açıklamıştır. Ne var ki gerçekler Rusya'nın iddia ettiğinin tam tersidir. Rusya'nın Afrin'e zırhlı araçlarla askeri birlik yığdığı görüntülenmiş ve suçüstü basılanlar belgelenmiştir. PYD-PKK ofisleri Moskova'dadır. Rusya, Esad, PYD-YPG ittifak halindedir. ABD ise bu koalisyona örtülü destek vermektedir. Suriye'nin bölünmesi konusunda derin ve tesirli bir işbirliği devrededir. Bu durum, Türkiye için bir beka ve güvenlik sorunudur."

FIRAT KALKANI HAREKATINDA SONUNA KADAR GİDİLMELİ

Bahçeli, IŞİD'le mücadele örtüsü altında ülkenin etrafındaki kuşatmanın daraldığını vurgulayarak, Türkiye'nin, 24 Ağustos 2016'da başlattığı Fırat Kalkanı harekatında başarısız olması halinde vatan topraklarının direkt tehlikeye gireceğini belirtti. Bu durumda Güneydoğu ve Doğu Anadolu'nun ateşe atılmış olacağına değinen Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Karşımızdaki jeopolitik buhranın telafisi mümkün olmazsa toprak ve insan kaybımız kaçınılmaz hale gelecektir. Biz Fırat Kalkanı Harekatında sonuna kadar gidilmesini bu nedenle hep istedik, sürekli gündemde tuttuk. Kahraman Mehmetçiğin başarısı için dua ve desteğimizi hiç esirgemedik. Devletimizin ve hükümetin arkasında durduk, çünkü konu Türkiye'dir dedik. Çünkü konu vatan ve milletin selametidir kararlılığında olduk."

Tüm dünyanın gözünün Türkiye'de olduğunu söyleyen Bahçeli, ülke üzerinde karanlık hesaplar söyledi. Avrupa ülkelerinin 16 Nisan Referandumundan rahatsız olduklarını hatırlatan Bahçeli, " Norveç, geçtiğimiz günlerde beş FETÖ'cünün sığınma talebini kabul etmiş, yani teröristlere kucak açmıştır. Milletimizin kaderine sahip çıkacak olması Hollanda'sından Almanya'sına kadar birçok ülkeyi korkutmaktadır. PKK'nın, FETÖ'nün 16 Nisan'da hayır diyecek olması, efendilerinin buyruk ve beklentisidir. Ancak çabalar boşunadır, tezgahlar nafiledir" dedi.

ABD'nin aralarında Türkiye'nin de bulunduğu sekiz ülkeden yapılacak direkt uçuşlara elektronik cihaz yasağı getirdiğini hatırlatan Bahçeli, 22 Martta menfur terör saldırısıyla sallanan İngiltere'nin de Türkiye'den yapılacak uçuşlara ambargo koyma hevesinde olduğunu ifade etti.

İngiltere'nin bu karara gerekçe olarak da 'güçlü terör tehditlerinin ticari uçaklara sızabileceğini' gösterdiğini belirten Bahçeli, "Türkiye'nin uluslararası güvenlik kurallarına uyması önemsenmemiştir. Türkiye'nin itibar ve saygınlığına gölge düşürme teşebbüsü demek olan ABD'nin siyasi kararı art niyetlidir, müttefiklik hukukuna aykırıdır. ABD terörizme verdiği desteği ne çabuk unutmuştur? ABD, dökülmesinde bir numaralı sorumlu ve suçlu olduğu Müslüman kanlarını nasıl telafi edecektir? PKK'ya verilen silah ve mühimmatları nereye koyacağız, nasıl izah edecekler? ABD'ye diyorum ki, Türk uçaklarını bırak da kol kola girdiğin, emel ve hedef birlikteliği yaptığın PYD-YPG'ye bak, onların caniliklerine kafayı tak" diye konuştu.

CHP'Yİ SERT SÖZLERLE ELEŞTİRDİ

CHP'ye tepki gösteren Bahçeli, Kılıçdaroğlu'nun 15 Temmuz'u neredeyse hiç ağzına almadığını ileri sürdü. Bahçeli, şunları söyledi:

" Yüzsüzce 'freni olmayan bir anayasaya 80 milyonu bindiriyorlar' sözleriyle eleştirilerini sürdürüyor. Aslında kendi partisinin freni patlamış, şanzımanı dağılmış görmüyor, göremiyor. 16 Nisan'da evet çıkması durumunda Suriye'de, Irak'ta, Libya'da ne olduysa Türkiye'de olacağını pervasızca söyleyebiliyor. Sayın Kılıçdaroğlu, evet felakettir, kaostur diyor; ama zihniyetinin karanlık ve kriz olduğunu gizlemiyor, gizleyemiyor. Asıl hayır çıkarsa Türkiye'nin yeni darbelere, yeni kutuplaşma ve kavgalara gebe olduğunu ya anlamıyor, ya da kafası almıyor. CHP'nin yanında eli kanlı Aydınlıkçılar, PKK, PYD, YPG, FETÖ, DHKP-C, hayırcı yoldaşları varken, çok şükür bizim yanımızda Bursa vardır, Türk milleti ayaktadır. Israrla 16 Nisan'da yüzde 100 evet çıksa da meşruiyeti olmaz diyen çürümüşleri de duyuyoruz. Bunlar neredeyse 15 Temmuz ihanetinin yarım kalmasından dolayı infiale kapılan kanun kaçakları, milli irade karşıtları, milliyetçiliğin içine saklanmış niyeti karanlık siyaset eskileridir. 2007'deki 367 garabetinin mimarı olan emekli başsavcı da utanmadan, sıkılmadan 16 Nisan'ın meşruiyetini tartışmaya açmaya yelteniyor. Elbette hevesleri kursaklarında kalacaktır. Elbette Türk milleti bunlara gününü gösterecek, Bursa hak ettikleri demokrasi dersini her halde verecektir. Bunlar kaçamayacak, saklanamayacak, 16 Nisan'dan sonra yakayı ele vereceklerdir."

"KARARLARA SAYGILIYIZ"

Bahçeli, başkanlığa değil, Cumhurbaşkanı hükümet sistemine evet dediklerini kaydederek, "Biz Türkiye'nin diriliş ve toparlanmasına evet diyoruz" dedi.

Kararlara saygılı olduklarını da ifade eden Bahçeli, "Bizim gönlümüzde evet hayır iradesine sahip her vatan evladı değerli, yeri dolmaz bir ve eşittir. Hepsinin kararına sonsuz hürmetimiz vardır. Hayır diyen kardeşlerim sizlere sesleniyorum. Türkiye'nin şartlarını düşünün gelişmeleri yorumlayın, araştırın, sorgulayın, inceleyin muhatap kalınan badirelere dikkat edin samimiyetle hayır karırınızı tekrar gözden geçirin ülkeniz için geleceğiniz için inisiyatif üslenin. Biliniz ki, hayırda hayır yoktur. 16 Nisan'a henüz vakit varken hayırdan vazgeçip evetle buluşun, Türkiye'nin bekası evet'e dönün" dedi.

Yeni darbeden bahsedenlerin olduğunu belirten Bahçeli, "FETÖ'cülerin, bunların kuklalarının entrika ve algı oyunları tutmayacaktır. Yeni darbeden bahsedenler ise bilsinler ki, eğer yeni bir istila harekatı olursa, can feda olsun, bu vatanı son damla kanımıza kadar, korkusuzca savunacağız, darbeye kalkışanları da rezil rüsva edeceğiz. Millet hakim ve hakem, biz ise hadimiz. Bursa dün evet dedi kuruluşa imza attı, 16 Nisan'da bir kez daha evet deyip bu defa da kurtuluş iradesini ilan edecektir." ifadesini kullandı.

Haber: Hüseyin TÜCCAR- Hasan BOZBEY/BURSA, -

================================================

Hakkari'de yol kenarında 300 kiloluk patlayıcı bulundu

HAKKARİ merkeze bağlı Kavaklı Köyü yolunda güvenlik güçlerinin yaptığı çalışmalarda, asfalt altına gizlenmiş 300 kilo el yapımı patlayıcı bulundu. Patlayıcı, alınan güvenlik önlemlerin ardından imha edilirken, aynı bölgede bombalı eylemlerde kullanılabileceği değerlendirilen bir araç da ele geçirildi.

Hakkari Valiliği, merkeze bağlı Kavaklı Köyü Çeltik Mahallesi kırsalında yola döşenen patlayıcı ile ilgili açaklama yaptı. Açıklamada şöyle denildi:

"İlimiz Merkez Kavaklı Köyü Çeltik Mahallesi kırsalında yapılan operasyon esnasında yol üzerinde asfalt altına gizlenmiş vaziyette 300 kg kablo düzenekli EYP(el yapımı patlayıcı) tespit edilmiş, olay yerinde usulüne uygun olarak imha edilmiştir. Ayrıca operasyon neticesinde aynı bölgede bombalı eylemlerde kullanılabileceği değerlendirilen bir araç ele geçirilmiş, aracın yapılan sorgulamasında çalıntı araç olarak arandığı tespit edilmiştir. Konu ile ilgili adli tahkikat devam etmektedir."

Haber: HAKKARİ, -

================================================

Yeni doğan bebeği türbe önüne terk ettiler

ÇORUM'da yeni doğan bir kız bebeği, türbe önüne terk edildi.

Çorum'un Kunduzhan Mahallesi'nde bugün meydana gelen olayda, kimliği belirsiz kişi ya da kişiler, Iraklı ailenin oturduğu gecekondunun bitişiğindeki Armutlu Dede Türbesi önüne gelip, pardösüye sarılı haldeki bebeği bıraktıktan sonra kayıplara karıştı. Evden çıkanlar, bebeği görüp hemen içeri aldı. Ardından da polis ve sağlık ekiplerine haber verildi. Gelen sağlık ekipleri, bebeği kontrolden geçirdi. Sağlık durumu iyi olmayan bebek, Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılıp küvöze konuldu. Hastanedeki hemşireler bebeğe 'Kader' ismini verdi. Polis, bebeği terk edenleri bulmak için çalışmasını sürdürüyor.

Görüntü Dökümü:

------------------------

Bebekten hastane görüntü

Dr. Selik Sancak açıklama

Bebeği bulan mahalleli ropörtaj

Detaylar

Haber: Yusuf ÇINAR/ÇORUM,-

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan: Kürt olanlar JİTEM ittifakıyla iş tutmazlar
    16:44 DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan: Kürt olanlar JİTEM ittifakıyla iş tutmazlar

    DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Kars Digor'da yaptığı konuşmada, Kürt olanların JİTEM ittifakıyla iş tutmadığını belirtti.

  • Moskova'daki Terör Saldırısında Ölü Sayısı 143'e Yükseldi
    16:43 Moskova'daki Terör Saldırısında Ölü Sayısı 143'e Yükseldi

    Rusya Acil Durumlar Bakanlığı'nın yayımladığı listede, Moskova'nın banliyösündeki bir konser salonunda gerçekleşen terör saldırısında hayatını kaybedenlerin sayısı 143'e yükseldi.

  • Standart Altının Kilogram Fiyatı 2 Milyon 416 Bin Liraya Çıktı
    16:43 Standart Altının Kilogram Fiyatı 2 Milyon 416 Bin Liraya Çıktı

    Borsa İstanbul Kıymetli Madenler ve Kıymetli Taşlar Piyasası'nda (KMKTP) standart altının kilogram fiyatı 2 milyon 416 bin liraya yükseldi. Altın piyasasında en düşük 2 milyon 264 bin lira, en yüksek 2 milyon 420 bin lira olan standart altının kilogram fiyatı, gün sonunda yüzde 0,3 artarak 2 milyon 416 bin lira oldu. KMKTP'de altın işlem hacmi 2 milyar 416 milyon 736 bin 884,50 lira olarak gerçekleşti. Altın borsasında bugün en fazla işlem yapan kurumlar arasında Kuveyt Türk Katılım Bankası, Türkiye İş Bankası, Ahlatcı Metal Rafineri, Uğuras Kıymetli Madenler ve Ziraat Bankası yer aldı.

  • Diyarbakır Anneleri, HDP İl Binası Önünde Oturma Eylemini Sürdürüyor
    16:43 Diyarbakır Anneleri, HDP İl Binası Önünde Oturma Eylemini Sürdürüyor

    Diyarbakır anneleri, dağa kaçırılan çocukları için eski HDP il binası önündeki oturma eylemini 1669'uncu gününde sürdürüyor. Ellerinde çocuklarının fotoğrafıyla bekleyişini sürdüren anneler, evlatlarını almadan gitmeyeceklerini ve eylemlerinden vazgeçmeyeceklerini belirtiyor.

  • CHP'li Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel Belevi'de Miting Yaptı
    16:43 CHP'li Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel Belevi'de Miting Yaptı

    Yeni dönemde tekrar aday gösterilen CHP'li Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, Belevi'de miting yaptı. Sengel, "5 yıl boyunca elimizden geldiğince çaba sarf ettik. Az konuştuk, çok çalıştık. Biz yine az konuşmaya, çok çalışmaya devam edeceğiz. Pazar günü hepinize emanetiz" dedi.

  • Samsun'da uyuşturucu ticaretinden gözaltına alınan 1 kişi tutuklandı
    16:41 Samsun'da uyuşturucu ticaretinden gözaltına alınan 1 kişi tutuklandı

    Samsun'da uyuşturucu ticareti yaptığı tespit edilen bir kişi, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Samsun Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yapılan operasyonda sentetik ecza, metamfetamin ve uyuşturucu madde ticaretinden elde edildiği değerlendirilen para ele geçirdi. İfadesi alınan diğer şüpheliler serbest bırakıldı.

  • CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda 'para sayma' görüntüleri soruşturması
    16:40 CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda 'para sayma' görüntüleri soruşturması

    CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda çekildiği öne sürülen 'para sayma' görüntülerine ilişkin soruşturma kapsamında Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin'in ifadesi ortaya çıktı. Keskin, bağış kampanyası ve paranın harcanmasıyla ilgili sorumluluğun CHP İstanbul İl Başkanlığına ait olduğunu belirtti.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kocaeli'de Slogan Karşısında Şaşkınlık Yaşadı
    16:38 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kocaeli'de Slogan Karşısında Şaşkınlık Yaşadı

    Seçim çalışmaları kapsamında Kocaeli'de vatandaşlara hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, alandaki bir grubun "Muhsin başkan" şeklinde sloganlar atması üzerine "Nereden çıktı bu?" diyerek şaşkınlığını dile getirdi.


Advertisement