Dha Yurt Bülteni - 16 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 16

Bakan Avcı kadınlara yeni hükümet sistemini anlattıKÜLTÜR ve Turizm Bakanı Nabi Avcı Bilecik'te kadınlara 'Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni anlattı.

29.03.2017 20:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bakan Avcı kadınlara yeni hükümet sistemini anlattı

KÜLTÜR ve Turizm Bakanı Nabi Avcı Bilecik'te kadınlara 'Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni anlattı. Avcı, "Türkiye 15 yıldır istikrarlı bir hükümet tarafından idare ediliyor. Bu yeni düzenleme, bu istikrarın garanti altına alınmasına yöneliktir" dedi.

Bakan Nabi Avcı ile Ak Parti Ankara Milletvekili eski Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Bilecik Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen 'Kadınlar soruyor' adlı yemekli toplantıya katıldı. Kadınlara 'Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni anlatan bakan Avcı, yeni sistemin istikrarı garanti altına alacağını söyledi. Avcı şöyle konuştu:

"Türkiye 15 yıldır istikrarlı bir hükümet tarafından idare ediliyor. Bu yeni düzenleme, bu istikrarın garanti altına alınmasına yöneliktir. 7 Haziran seçimlerinden sonra ortaya çıkan belirsizliğin Türkiye'ye nelere mal olduğunu, hepimizin nasıl bir karamsarlık içine düştüğünü tüm Türkiye olarak ve o tarihte 7 Haziran seçimlerinde farklı oy kullananların bile 8 Haziran sabahı 'Keşke şu seçim yenilense de yeniden oy kullansak' dediklerini ve sonra çok şükür 1 Kasım'da tekrar her şey toparlanıp istikrarın yeniden geldiğini hatırlıyorsunuz. Bu referandumun en önemli belirleyicisi aynı zamanda Türkiye'de istikrarı kalıcı hale getirmek. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile 5 yıllık istikrar dönemlerini 5 yıllık istikrarın garantisinin sağlanmasıdır, işin özü budur. Bunu da en iyi kadınlar bilir. Lütfen bunu komşularınıza, burada bulunmayan hanım kardeşlerimize tane, tane anlatınız. Bunun anlatılmasına ihtiyaç var." Bakan Avcı konuşmasının sonunda toplantıya katılan kadınların yönelttiği çeşitli soruları yanıtladı.

MÜZE AÇILIŞINA KATILDI

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Bilecik'te 'Yaşayan Şehir Müzesi' açılış törenine katıldı. Bakan Avcı törende yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Ülkemiz pek çok kadim medeniyetin yaşadığı, kurulup yıkıldığı doğu ve batı kültürlerinin harmanlandığı çok önemli bir coğrafya. Söz konusu medeniyetlerin tarihi miraslığına ev sahipliği yapıyoruz. Tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapan bu topraklar adeta bir açık hava müzesi mahiyetindedir. Bizler bu zengin müzenin hamisi olarak ülkemize miras kalan değerlerin muhafazası ve geliştirilmesi için önemli adımlar atıyoruz. Milletlerin mazilerini ihya ve imar ederek medeniyet olabileceğine inanıyoruz. Bugün de Devlet-i Aliyye'nin ve Cumhuriyetimizin kuruluşunda çok önemli bir rol oynayan Bilecik'imizin Osmanlı mimarisi ve şehrimizin ruhuna uygun şekilde tasarlanmış yaşayan şehir müzesini açarak mazimize ve ecdadımıza olan mesuliyetimizi bir nebze olsun yerine getiriyoruz." Yapılan konuşmaların ardından Bakan Avcı beraberindeki protokol, kurdeleyi keserek müzenin açılışını gerçekleştirdi.

MHP'NİN 'EVET' STANDINI ZİYARET ETTİ

Bakan Avcı, açılışını yaptığı müzeyi gezdikten sonra Tevfik Bey Caddesi'nde MHP'lilerin açtığı 'Evet' standını ziyaret etti. Avcı, bir gazetecinin "Ziyaretinizle ilgili kısa bir açıklama yapar mısınız?" demesi üzerine MHP Merkez İlçe Başkanı Talha Özkan'ın da aralarında bulunduğu MHP'lileri yanına alıp fotoğraf çekilmesini isteyerek "Bundan daha iyi açıklama mı olur" dedi.

Görüntü dökümü:

------------------------

-Bakan Avcı'nın gelişi,

-Bakanın kadınlar tarafından karşılanması,

-Bakan Avcı'nnı konuşmasından,

-Müze açılışından,

-Müzenin gezilmesi,

-MHP standını ziyareti

Haber: Cafer ELMAS/BİLECİK, -

====================================

Bakan Albayrak: Sakın yalanlara kulak asmayın (4)

BAKAN ALBAYRAK İŞADAMLARI VE STK'LARLA BULUŞTU

Rize Ticaret Borsası'nda işadamları ve Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri ile bir araya gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Rize'nin çayı, yaylaları, rafting alanları ile turizmin alt yapısını oluşturan farklı nimetlere sahip olduğunu belirterek mübarek topraklar olan kentin mübarek insanlar yetiştirdiğini ifade etti.

Rize'nin Ardeşen, Çayeli, Güneysu ve Pazar ilçelerinin bu yıl sonuna kadar doğalgaza kavuşacağını müjdeleyen Bakan Albayrak, ülkede gelecek 2 yılda 220 ilçede 5 milyon kişinin doğalgaza kavuşacağını belirterek şunları söyledi:

"Türkiye özelinde doğalgazda 2 yılda büyük bir planlama yaptık. 220 ilçede 5 milyondan fazla vatandaşa yeni dönemde doğalgaz seferberliği başlatıyoruz. Sadece ısınma ve hane halkı için değil fabrikalar içinde adımlar atacağız. Bu yolculuğa yeni başladık. Tarih sahnesinde birileri bizi oyalasa da son 15 yılda güçlü liderlik ve dirayetli duruşla nereden nereye geldiğimizi biliyoruz. Dün neredeydik bugün neredeyiz? İş camiamız bunu çok daha net görüyor. Türkiye gayrisafi milli hasıla olarak büyüdü. 200 milyar dolarlardan 850 milyar dolara ulaştık. Bunu nasıl yaptık? 80'lerin ekonomisinde Türkiye'de kamu yüzde 80, özel sektör yüzde 20'idi. Türkiye bunu terse çevirdi. Bugün Türkiye ekonomisinin yüzde 60'ından fazlası KOBİ. Refahı da, istikrarı da, üretimi de orta ve büyük ölçeğe doğru istikamet alan toplumun her kılcal damarına giren bir ekonomik alt yapı ile sağladık. Sağlıklı büyüme de budur, hormonlu olmayan. Bu olgunlaşma süreci adım adım gidiyor."

"3-5 YILDA OLANLARI HOLLYWOOD FİLMİNDE İZLESEK İNANDIRICI BULMAYIZ"

Bu yolda giderken enteresan süreçler yaşadıklarını ifade eden Bakan Albayrak konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Son 3-5 yılda ülkemizin başına gelenleri Hollywood filminde izlesek inandırıcı bulamayacağımız şeyler. Bu Türkiye'nin büyümesi ile ilintili. Dünyada küresel bir pasta var. 15 yıl önce Türkiye bu pastadan ne kadar pay alıyordu, bugün ne kadar pay alıyor? Bu pastadan aldığı pay arttığı için mi, birilerinin payı azaldığı için mi içerde, dışarıda farklı ülkeler noktasında farklı şeylerle karşı karşıyayız. Türkiye önemli bir yolculuktan geçiyor. 15 Temmuz tüm vahşeti, gafleti, delaleti ve ihaneti ile ete kemiğe büründüğü bir tarih oldu. Kadın, çoluk çocuk, genç, yaşlı demeden karşısındaki insana düşman askerinin ülkeyi istila ettiğinde bile yapmayacağı bir zulümle, ülkenin geleceğine, bekasına, demokrasisine ve cumhuriyetine kast edildi. Rize başta olmak üzer 81 vilayetimizin gösterdiği dik duruşla bunu püskürttük. Yeni dönemde büyük ve güçlü Türkiye söyleminin inşaası için eskisinden daha çok çalışmak zorundayız. En çok iş camiası. Eski Türkiye'yi aklımızdan çıkarmamalıyız. Çok acı yıllar yaşadık. Bunu tarih kitaplarından okuyarak değil içinden geçerek görüyoruz."

"ADAM 18 MADDEYİ OKUMAMIŞ, EVET'İ SAVUNUYOR"

Anayasa değişikliğine ilişkin değerlendirmelerde bulunan ve 18 maddenin okunması tavsiyesinde bulunan Albayrak, "18 madde ne anlatıyor? Bunu okuyalım yoksa birileri gibi sıkıntılı duruma düşeriz. Adam okumamış, haberi yok, programda konuşuyor, evet'i savunuyor. Adamın neyi savunduğundan haberi yok. Fikir sahibi olacaksın, biraz araştır. İş camiası olarak bakalım bu 18 madde ne getiriyor. Sloganik yalanların peşine takılmadan 15 yıldır ortaya ne konuşmuş ona bakalım. Türkiye'nin başında, Rize'nin gururu çok büyük bir lider var. Rabbim sağlık, sıhhat uzun ömürler versin. Rize kıymetini biliyor. Biz bazen unutuyoruz. Zannediyoruz ki bu düzen böyle geldi böyle istikrarlı gidecek. 7 Haziran'da ne yaşandı? Aylarca hükümet kurulamadı. Ağustos ayında teskere geçiremedik. Hepimizin evlatları var. 7 Haziran sonrası yaşananlar bize ders oldu. Bunu aklımızdan çıkarmamamız lazım." dedi.

Bakan Albayrak, 16 Nisan'ın bu ülkeyi bir yıllık yolculuğunun ortaya koyduğu birikimle bu coğrafyada yeni bir yıldız bir ülke yapma sürecine doğru yol alacağını belirterek konuşmasını tamamladı.

Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan da Bakan Albayrak'a, adının yazılı olduğu 53 numaralı Çaykur Rizespor forması ile çay hediye etti. Bu sırada sahneye gelen Ramazan Çepni adlı bir kişi Bakan Albayrak'a el yapımı iskemle hediye etti. Lakabının Rambo olduğunu söyleyen Ramazan Çepni'ye Bakan Albayrak, 'Sana yerli bir lakap bulalım' dedi. Bakan Albayrak ardından Trabzon'a hareket etti.

Görüntü Dökümü

------------------------

-Bakanın açıklamaları

-Detaylar

Haber: Muhammet KAÇAR Kamera: Osman ŞİŞKO/ RİZE,

====================================

Memiş: Sağlıkçıya şiddet uygulayan SGK'dan faydalanmasın

SAĞLIK ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) Genel Başkanı Metin Memiş, sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin önüne geçmek için şiddeti uygulayanların SGK haklarından 6 ay boyunca faydalanmamaları gerektiğini söyledi.

Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş sendikasının İl Divan Toplantısı'na katılmak üzere Sivas'a geldi. Kentte faaliyet gösteren özel bir restoran da düzenlenen toplantıda konuşan Memiş, sendikal faaliyetleri hakkında sendika üyelerine bilgi verdi. Sağlık çalışanlarına şiddet uygulayanlarla alakalı düzenlemeler yapıldığını söyleyen Memiş, "Sağlık çalışanlarına şiddet uygulayanlarla alakalı düzenlemeler yapıldı. Bunların en önemlisi beyaz kod uygulaması ile şiddetin kayıt altına alınması, güvenlik tedbirlerinin artırılması ve hep 'hasta hakları var, çalışan hakları yok' derdik, çalışan hakları birimlerinin kurulması gibi önemli kazanımlar elde ettik. Daha sonra, mecliste kurulan Şiddeti Araştırma Komisyonu'na vermiş olduğumuz öneriyle birlikte sağlık çalışanlarına şiddet uygulayanların tutuklu yargılanması gibi çok önemli kazanımların altına imza attık. Ama maalesef bu konuda savcılar gereğini yapmıyor. Tutuklu yargılama maalesef olmuyor. Arkadaşlarımız saldırıya uğruyor ve ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakılıyor. Bu konuda biran önce düzenleme yapılmalıdır. Şiddet uygulayanlar mutlak suretle tutuklu yargılanmalıdır. Bu süreci takip ediyoruz. Sürekli takip ettiğimiz bir önerimiz daha var. Sağlık çalışanlarına şiddet uygulayanlar Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) haklarından 6 ay boyunca faydalanmamalıdır. Nasıl ki SGK'ya borcu olan kişi cebinden para verip harcıyorsa benim sağlık çalışanıma şiddet uygulayan kişinin de 6 ay boyunca SGK sağlık giderini ödemesin ve o kişi cebinden ödemek zorunda kalsın. Biz bunun şiddete karşı caydırıcı olabileceğine inanıyoruz. Bunu inşallah sağlıkta şiddete sıfır toleransa getirmek noktasında sendika olarak üzerimize düşen sorumluluğu layıkıyla yerine getirmenin gayretindeyiz" diye konuştu.

Görüntü Dökümü:

--------------------------

-Toplantıdan görüntüler

-Memiş'in konuşmaları

Haber-Kamera: Hüsnü Ümit AVCI/SİVAS,

================================

'Çiçek Abbas' filmindeki hırsızlık sahnesi gerçek oldu

ŞANLIURFA'da, park halindeki otomobilin altına biriket koyan kimliği belirsiz kişi ya da kişiler, 4 lastiği söküp kaçtı. Yaşanan hırsızlık, İlyas Salman ile Şener Şen'in oynadığı 'Çiçek Abbas' filmindeki hırsızlık olayını hatırlattı.

Olay, akşam saatlerinde Bamyasuyu Mahallesi'nde meydana geldi. Cuma Demir'in evinin önüne park ettiği otomobilin altına briket koyan kimliği belirsiz kişi ya da kişiler, 4 lastiği jantlarıyla birlikte söküp çaldı. İşyerine gitmek için park ettiği otomobilin yanına gelen Demir, 4 lastiği çalınmış aracının briket üzerinde bırakıldığını görünce polise haber verdi. İhar üzerine gelen polisler, otomobilden parmak izi alıp şüphelilerin kimliklerinin belirlenerek yakalanması için çalışma başlattı.

Yaşanan hırsızlık olayı, 1982 yılında çekilen İlyas Salman ile Şener Şen'in başrolünü paylaştığı 'Çiçek Abbas' filmini hatırlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------------------------

Lastikleri çalınan otomobil

Briket üzerinde duran otomobil

Otomobilin sahibi Cuma Demir ile röp.

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: ŞANLIURFA-DHA)

==================================

Karahan : Artvin halkı gereğini yapacaktır

Artvin'in Kafkasör Yaylası Cerattepe bölgesinde madencilik faaliyetlerine karşı halkın tepkisi devam ediyor. Yaklaşık 6 aydır toplantı, gösteri, yürüyüş ve basın açıklamasının yasaklandığı Artvin'de OHAL uygulamasının sona ermesi ile maden karşıtları sokağa döküldü. Açıklamalarda bulunan ve daha önce acıklama yapmalarının engellenmesini eleştiren Yeşil Arvin Derneği Başkanı Nur Neşe Karahan, referandum sürecine değindi, "Artvin halkı gereğini yapacaktırö dedi.

Yasak kararının kalkması sonrasında Halitpaşa Meydanı'nda toplanan ve aralarında Cumhuriyet Halk Partisi Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan'ın da bulunduğu kalabalığa seslenen Yeşil Artvin Dernek Başkanı Nur Neşe Karahan şunları söyledi:

"Yeşil Artvin Derneği olarak son kez 6 ay önce basın açıklaması yaparak kamuoyunu bilgilendirme fırsatımız olmuştu. 2016 yılının Temmuz'unda yaşanan darbe girişiminin ağırlığı yetmezmiş gibi Rize İdare Mahkemesi'nde duruşmamızın olduğu gün, 19 Eylül 2016 tarihinde Valilik kararnamesi ile bütün demokratik haklarımız askıya alınmış, Cerattepe projesi ile ilgili Artvin ve ülke kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla basın açıklaması ve diğer etkinlikleri yapmamız engellenmişti. Sonraki aylarda rutin hale gelen, her ay yenilenen valilik genelgesi ile bizler susturulmaya çalışılırken, maden şirketi de her türlü yalan ve yanlışı kamuoyuna rahatça, hiçbir engel olmadan söylemekteydi. Nihayet bu gün yeniden sözümüzü söyleme imkanı bulabiliyoruz.ö

"ARTVİN HALKI GEREĞİNİ YAPACAKTIR"

Yakın bir süreçte referandum yapılacağını hatırlatan Karahan açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Elbette ülkemiz için doğru olana halkımız karar verecektir. Ancak ilimiz için doğru olanı biliyoruz. Bizler Cerattepe için, 25 bin kişinin sağlıklı yaşam hakkı için, eşsiz bir ekosistemin korunması ve gelecek kuşaklara, önceki kuşaklardan devir aldığımız şekilde aktarılabilmesi için, bu yağma ve talan anlayışına karşı çıkabilmek için bağımsız yargı ve adalet arıyoruz. Yargının bağımsız olacağı, hakimlere baskı yapılmayan, doğru karar veren mahkemelerin tarumar edilip yerine atanmış mahkemelerin getirildiği bir yargı sistemi değil, kurdun, kuşun, eşsiz bir doğa cennetinin ve sadece sağlıklı bir yaşam ve huzur isteyen insanların yaşam hakkına saygılı bir hukuk sistemi istiyoruz. Artvin halkı bu düşüncelerle kararını verecek, gereğini yapacaktır.ö Yoğun güvenlik önlemleri eşliğinde yapılan basın açıklaması sorunsuz bir şekilde tamamlandı.

Görüntü Dökümü

------------------------

-Nur Neşe Karahan'ın konuşması

-Detaylar

Haber-Kamera: Adem GÜNGÖR/ ARTİV,

===========================================

Bursa'nın İznik ilçesinde miras kavgasında kan aktı

BURSA'nın İznik ilçesinde 2 aile arasında çıkan miras kavgasında 2 kişi av tüfeği ile yaralandı.

Olay, Bursa'nın İznik ilçesi Elbeyli Köyü ovasında İnceteller mevkiindeki zaytin tarlasında meydana geldi. Alınan bilgiye göre, Sabriye Kaymaz (67), kızı Gülümser Kaymaz (43) ve torunu Okan Demirbüken (21), İnceteller mevkiindeki tarlada çalışırken, akrabaları olan İsa Çakır (43) ile tartıştılar. Çakır, satışa çıkarılan tarlada hissesi bulunan halası Sabriye Kaymaz'ın neden imza atmadığına kızdı. Tarlada başlayan sözlü tartışmanın ardından Çakır, yanında bulunan av tüfeği ile ateş ederek halası Sabriye Kaymaz ile yeğeni Gülümser Kaymaz'ı ayaklarından vurdu. Kaymaz'ın torunu Okan Demirbüken ve yanında bulunan diğer akrabası ile olaya müdahale ederek Çakır'ın elinden tüfeği aldı. Çıkan arbedede İsa Çakır, yüzünden bağ bıçkısıyla yaralandı. Olay yerine çağrılan 112 ambulans ekipleri yaralı anne kızı İznik Devlet Hastanesine kaldırdı. Acil serviste yapılan ilk müdahalenin ardından her iki yaralı Bursa'ya sevk edildi. Zanlı İsa Çakır ise jandarma ekiplerince olay yerinde gözaltına alınarak, yüzündeki kesiğin tedavisi için hastane acil servisine getirdi. Yüzüne dikiş atılan zanlı buradan ifadesi alınmak üzere Jandarma karakoluna götürüldü. Bu arada Annanesi sevk olunacak olan torun Okan Demirbüken, ambulansa binmak istedi. Görevlilerin yasak ikazına sinirlenen genç, ortalığı birbirine kattı. "Cebimde param yok, ben nasıl gideceğim. Bırakın izin verin binayim. Annanemi yalnız bırakamam" desede ambulansa binemedi. Acılı genci polis ve jandarma teselli etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Yaralılardan görüntüler

-Jandarma ve polis ekiplerinden görüntüler

Haber: Halil ATAŞ/İZNİK,-

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 16 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı
    23:38 Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde, kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 hükümlü ile çeşitli suçlardan aranan 5 şüpheli yakalandı. Operasyonlarda bir tabanca, 90 fişek, 4 tüfek, 11 tüfek fişeği ile 1 bıçak ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı
    23:33 Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı

    Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik Kuzey Ege Grup Komutanlığı ekipleri tarafından hareket halinde bir lastik bot tespit edildi. Yapılan operasyonda Afganistan ve İran uyruklu 8'i çocuk toplam 29 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından Ayvacık Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.

  • Kayseri'de Tarihi Eser Operasyonu: Çok Sayıda Sikke ve Obje Ele Geçirildi
    23:20 Kayseri'de Tarihi Eser Operasyonu: Çok Sayıda Sikke ve Obje Ele Geçirildi

    Kayseri'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda arama yapılan bir araçtan çok sayıda tarihi eser çıktı. İstihbari çalışmalar sonucunda durdurulan araçta ve sürücüsü üzerinde yapılan aramalarda 10 adet sikke, 5 adet obje ve 20 gram altın tozu bulundu. Materyallere el konulurken, sürücü gözaltına alındı.

  • CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek
    23:19 CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek

    CHP Genel Merkezi, 31 Mart yerel seçimlerinde parti aleyhine açık veya gizli çalışma yürüten üyelerle ilgili ihraç istemiyle disiplin sürecinin başlatılacağını duyurdu. Parti, il, ilçe örgütleri ve başkan adaylarına gönderdiği yazıda, bu üyelerin isim ve görevleri ile aleyhe yaptıkları çalışmalara ilişkin delillerin bildirilmesini istedi.


Advertisement