Dha Yurt Bülteni - 16 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 16

Şehit hakimin memleketi Ordu'ya ateş düştüTUNCELİ'nin Pülümür İlçesi yakınlarında olumsuz hava koşulları nedeniyle düşen polis helikopterinde şehit olan 12 kişiden hakim Onur Alan'ın acı haberi memleketi Ordu'ya ulaştı.

18.04.2017 20:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şehit hakimin memleketi Ordu'ya ateş düştü

TUNCELİ'nin Pülümür İlçesi yakınlarında olumsuz hava koşulları nedeniyle düşen polis helikopterinde şehit olan 12 kişiden  hakim Onur Alan'ın acı haberi memleketi Ordu'ya ulaştı.

Tunceli'de görevli hakim Onur Alan'ın şehit olduğu haberi, memleketi Ordu'nun merkez Altınordu İlçesi'ne bağlı Karapınar Mahallesi'nde yaşayan ailesine yetkililerce bildirildi. Acı haberi alan aile gözyaşına boğuldu. Şehit hakimin ailesinin Tunceli'ye gitmek üzere evden ayrıldığı belirtildi. Şehit hakim Onur Alan'ın baba ocağında ve komşuları evlerin penceresine Türk bayrağı astı.

Görüntü Dökümü

------------------------

-Şehit hakimin baba evinden görüntü

-Türk bayrağı asılırken pencerelere görüntü

Haber-Kamera: Nedim KOVAN -ORDU-DHA

================================

Şehit astsubayın ateşi Çorum'a düştü

TUNCELİ'deki helikopter kazasında şehit olan Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Yavuz Selim Karaman'ın acı haberi memleketi Çorum'a ulaştı.

Tunceli Pülümür'de düşen helikopterde şehit olan 12 kişiden biri olan Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Yavuz Selim Karaman'ın acı haberi memleketi Çorum'un Sungurlu İlçesi'ndeki ailesine ulaştı. Sungurlu'nun Akçay Mahallesi'nde ikamet eden şehidin babası Hasan Karaman ve annesi Mine Karaman'a acı haberi askeri yetkililer ile İlçe Kaymakamı Mitat Gözen, Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner, Emniyet Müdürü Uğur Çalışkan.verdi. Acı haberi alan şehidin yakınları gözyaşlarına boğuldu. Bekar olduğu öğrenilen 25 yaşındaki Karaman'ın cenazesi, Tunceli'deki askeri törenin ardından defnedilmek üzere yarın memleketi Sungurlu'ya gönderileceği belirtildi.

Görüntü Dökümü

------------------------

Şehit 'in  evinden görüntü

- Şehit'in fotoğrafı

-Detaylar

Haber-Kamera: Yusuf ÇINAR-ÇORUM-DHA

================================

Şehit ateşi Kütahya'ya da düştü

TUNCELİ'de düşen helikopterde şehit olanlardan polis memuru teknisyen 44 yaşındaki evli 2 çocuk babası Murat Ködük'ün memleketi Kütahya'daki yakınları yasa boğuldu.

Polis memuru Murat Ködük'ün şehit olduğu haberini Emniyet Müdür Yardımcısı Kadir Yıldırım ile Emniyet Müdürlüğü Sosyal Hizmetler Şube Müdürü Gülbahar Önderışık, Osmangazi Mahallesi Mermer Sokak'ta oturan ve marangozluk yapan babası Mustafa Ködük ile annesi Zahide Ködük'e verdi. Şehidin 2 katlı babaevinin önünde bir 112 ambulansı hazır bekletildi. Eve ve sokağa Türk Bayrakları asıldı.

Şehit Murat Ködük'ün Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nde helikopter teknisiyeni olarak görev yaptığı, eşi ve 2 çocuğunun da Diyarbakır'da bulunduğu öğrenildi.

Bu arada şehitlerden Balıkesirli olan evli 2 çocuk babası polis memuru Ekrem Dereli'nin de 12 yıla yakın süre Kütahya Emniyet Müdürlüğü Haber Merkezi'nde görev yaptıktan sonra geçen yıl Tunceli'ye tayininin çıktığı belirtildi.

Görüntü dökümü:

------------------------

-Şehit Murat Ködük'ün Kütahya'daki baba evininin dışından,

-Evin önündeki polislerin ve yakınlarının,

-Vatandaşların konuşmasından çekilen görüntüler bulunuyor.)

Haber-Kamera: Oğuzhan KILIÇ-KÜTAHYA,

================================

Otomobil 10 metreden uçuruma düştü: 1 ölü 4 yaralı

AYDIN'ın Çine İlçesi'nde birbirine paralel giden iki otomobilin çarpıştığı birinin 10 metreden uçuruma düştüğü kazada 1 kişi öldü 4 kişi ise yaralandı.

Kaza, bugün saat 16.30 sıralarında, Aydın- Muğla Karayolu Hallaçlar Mahallesi yakınlarında meydana geldi. Aydın'dan Çine yönüne birbirine paralel ilerleyen iki otomobilden Cemal Ömeroğlu yönetimindeki 48 ABC 19 plakalı araç, 20 yaşındaki Halil Adıgüzel'in kullandığı 09 TL 648 araca yandan çarptı. Adıgüzel'in otomobili çarpışmanın etkisiyle yoldan çıkarak yaklaşık 10 metre uçuruma düştü. Kazada Eskişehir'de vatani görevini yapan ve izne geldiği öğrenilen jandarma er Halil Adıgüzel kaza yerinde öldü. Otomobilinde bulunan baba Hüseyin Adıgüzel ise ağır yaralandı. Diğer araçtakiler sürücü Cemal Ömeroğlu ile eşi Yeter Ömeroğlu ve 7 oğlu yaşındaki Mustafa Gürkan Ömeroğlu da kazada yaralandı. Yaralılar ambulanslarla Aydın'daki çeşitli hastanelere kaldırılarak tedaviye alındı. Çine Cumhuriyet Savcısının kaza yeri incelemesinin ardından Halil Adıgüzel'in cesedi uçurumdan çıkarılarak hastane morguna kaldırıldı. Jandarma, kazayla ilgili soruşturma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

--------------------------------

Kaza yerinden görüntü

Ambulansta yaralı görüntü

Genel ve Detay görüntü

Haber- Kamera: Burhan CEYHAN/ AYDIN,

================================

Gaziantep'te, eylem ve etkinliklere 1 ay yasaklama

GAZİANTEP Valiliği; terör örgütlerinin halk oylamasının sonucunu sabote etmek amacıyla yapılan protestoların provokatörlerce halkı tahrik ettiğinin tespit edildiğinden dolayı kentte tüm etkinlik ve eylemlerin 1 ay süreyle yasaklandığını duyurdu.

Gaziantep Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, pazar günü yapılan halk oylaması sonucunu sabote etmek ve gölgelemek amacıyla terör örgütleri ve legal uzantıları içerisindeki mensuplarının küçük çaplı asayiş olayları ve protestoların yükselen siyasi tansiyonun etkisiyle büyük toplumsal olaylara dönüştürülebileceği belirtildi. Ankara, Eskişehir ve Antalya'da yapılan protestolara katılanların içerisindeki provokatörlerin halkı tahrik ettiğinin tespit edildiği vurgulanan açıklamada şöyle denildi:

"16 Nisan 2017 tarihinde gerçekleşen Halkoylaması sonucunu sabote etmek ve gölgelemek amacıyla başta DEAŞ olmak üzere PKK/KCK, DHKP-C, FETÖ/PYD vb. terör örgütleri ve legal görünümlü uzantıları içerisinde faaliyet gösteren örgüt mensuplarınca ülkemiz bütünlüğüne zarar vermek amacıyla muhtemel küçük çaplı asayiş olayları ve protestoların, yükselen siyasi tansiyonun etkisiyle büyük toplumsal olaylara dönüştürülebileceği; halkoylaması sonuçlarının kesinleşmesinin ardından ülke genelinde kutlamalar yapıldığı da göz önünde bulundurulduğunda, karşıt görüşlü gruplar arasında gerginlikler yaşanabileceği, belirtilen çerçevede gerçekleştirilecek protestoların, terör örgütleri ve marjinal gruplarca büyük çaplı infial yaratacak toplumsal olayları tetiklemeye yönelik faaliyetlerde bulunacakları yönünde istihbarı bilgiler elde edilmiştir. Bu bağlamda terör örgütü PKK/KCK etrafında oluşturulan HBDH (Halkların Birleşik Devrim Hareketi) tarafından, başta Ankara, Eskişehir ve Antalya illerimiz olmak üzere toplumsal barışı bozmaya yönelik kaos, şiddet ve çatışma ortamının olması amacıyla protestoların yapıldığı, grup içerisinde bulunan provokatörlerin halkı tahrik ettiği tespit edilmiştir. Yukarıda belirtilen konularla ilgili olarak 2935 sayılı Olağanüstü Hal Kanununun 11/m ve 14/c maddeleri ile 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11/c maddesi gereğince yapılacak olan açık alanlardaki 'Açık Yer Toplantısı, Basın Açıklaması, Stant Kurma, İmza Kampanyası, Bildiri Dağıtma, Pankart Asma, Çadır Kurma, Oturma Eylemi vb. etkinlikler' genel asayiş ve kamu düzenin korunması için İl Genelinde 18 Nisan 2017 ile 18 Mayıs 2017 tarihleri arasında yasaklanmıştır."

Haber: GAZİANTEP, -

===================================

Bir kişiyi tabancayla, bir kişiyi de darp sonucu başından yaralayan şüpheli kaçtı

SAMSUN'da "Beni S.E. gönderdi" diyerek belindeki tabancayı çıkartıp 56 yaşındaki Şaban Kahya'yı sol bacağından, 41 yaşındaki Nevzat İpek'i de demirle vurup başından yaraladıktan sonra kaçan O.P.'nin yakalanması için polis soruşturma başlattı.

Olay bugün Samsun'un İlkadım İlçesi Kıran Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre arkadaşına ait oto yıkama dükkanında bir süre onun yerine bekleyen Nevzat İpek, buraya gelen O.P.'nin "Beni S.E gönderdi" dedikten sonra işyerinde misafir olarak bulunan Şaban Kahya'ya tabancayla ateş edip sol bacağından yaraladı. Ardından da Nevzat İpek'i de kafasına demirle vurup yaraladıktan sonra geldiği otomobile binerek olay yerinden kaçtı.

İhbar üzerine olay yerine gelen ambulansla Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne yaralılardan Şaban Kahya'nın bacağına isabet eden merminin damarına isabet etmesi nedeniyle Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi. Polis kaçan şüphelinin yakalanması için geniş çaplı soruşturma başlattı.

Görüntü Dökümü

------------------------

-Yaralı Nevzat  İpek'in polise ifade vermesi

-Nevzat İpek röpörtaj

-Diğer yaralının ambulansa taşınması

-Acil Servisten detay

-Olay yerinden detay

Haber-kamera: Hakan ÇELİKBAŞ/SAMSUN, -

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 16 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul'da Banka Dolandırıcılığı Operasyonunda 16 Kişi Tutuklandı
    23:03 İstanbul'da Banka Dolandırıcılığı Operasyonunda 16 Kişi Tutuklandı

    İstanbul merkezli 5 ilde, kendilerini banka çalışanı olarak tanıtıp mağdurları ikna ederek hesaplarındaki paraları üçüncü kişilerin hesaplarına aktardığı iddiasıyla gözaltına alınan 18 şüpheliden 16'sı tutuklandı. Şüphelilerin, 19 ayrı eylemde yaklaşık 6 milyon lira haksız kazanç sağladığı tespit edildi.

  • Yeşilhisar'da yasa dışı silah ve mühimmat ticareti yapan şüpheli gözaltına alındı
    22:54 Yeşilhisar'da yasa dışı silah ve mühimmat ticareti yapan şüpheli gözaltına alındı

    Kayseri'nin Yeşilhisar ilçesinde, H.Ç. isimli şüphelinin yasa dışı silah ve mühimmat ticareti yaptığı bilgisi üzerine Jandarma Komutanlığı ve Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından çalışma başlatıldı. Şüphelinin iş yerinde yapılan aramada 2 tabanca, seri numarası kazınmış ruhsatsız av tüfeği ve 1846 tabanca fişeği ele geçirildi. Gözaltına alınan şüphelinin jandarmadaki işlemleri devam ediyor.

  • Beşiktaş Kültür Merkezi'nden 'Dragons and Mythical Beasts' kukla gösterisi
    22:54 Beşiktaş Kültür Merkezi'nden 'Dragons and Mythical Beasts' kukla gösterisi

    Beşiktaş Kültür Merkezi (BKM) tarafından düzenlenen 'Dragons and Mythical Beasts' kukla gösterisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Maximum Uniq Hall'de seyirciyle buluştu. Yazar ve yönetmen Derek Bond'un mitolojik hikayelere yer verdiği gösteri, çocukların zihnindeki canavar algısını değiştirmeyi hedefliyor. Seyirciler arasından seçilen çocuklarla interaktif bir oyun oynanan gösteride, oyuncu Ata Dirilgen çocuklara hem hikaye anlatıcısı hem de kahraman yetiştiricisi olarak eşlik ediyor. Gösterinin amacı, çocukların hayal güçlerini geliştirmek ve onlara cesaret vermek. İngiltere tiyatrosunun önemli ödüllerinden Olivier Ödülü'ne aday olan kukla şovu, devasa taş trol, gizemli Indrik, görkemli Griffin, tek boynuzlu at, diş perisi ve ejderha gibi birçok kukla ile çocukları fantastik hikayelerle tanıştırıyor. Gösteri, 20-23 Nisan tarihleri arasında sahnelenmeye devam edecek.

  • CHP'li Meclis Üyesi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'na Cemil Bayık Dedi
    22:54 CHP'li Meclis Üyesi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'na Cemil Bayık Dedi

    Aliağa Belediyesi CHP'li Grup Sözcüsü İbrahim Doğangül, meclis toplantısında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'nın ismine 'Cemil Bayık' dedi ve Gemi Söküm sektörüne 'uyuşturucu trafiğinin durağı' iddiasında bulundu.

  • Ankara'da Cumhuriyet Korosu Türk Halk Müziği Konseri Verdi
    22:49 Ankara'da Cumhuriyet Korosu Türk Halk Müziği Konseri Verdi

    Başkentte çeşitli meslek gruplarından gönüllülerin oluşturduğu Cumhuriyet Korosu, 'Yüzyılın Başkenti Ankara' adlı Türk halk müziği konseri verdi. Yenimahalle ilçesindeki Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte, Ankara'nın türkülerinin yanı sıra Rumeli, Kütahya, Burdur, Kırıkkale, Sivas, Erzincan, Artvin yöreleri ile Kıbrıs ve Azerbaycan'dan ezgiler dinleyicilerle buluştu. Başkentteki, Ulusal Mimarlık akımlarına örnek teşkil eden tarihi yapı ve binaların da tanıtıldığı konserde, çeşitli halk oyunu gösterileri yapıldı. Şef Serdar Yasun yönetiminde 30 eserin seslendirildiği konsere Ankaralılar yoğun ilgi gösterdi.

  • İstanbul'da toprak kayması: 24 bina tahliye edildi, 78 kişi otellere yerleştirildi
    22:49 İstanbul'da toprak kayması: 24 bina tahliye edildi, 78 kişi otellere yerleştirildi

    İstanbul Valiliği, Gaziosmanpaşa'da meydana gelen toprak kayması nedeniyle 24 binanın tahliye edildiğini, 78 kişinin otellere yerleştirildiğini bildirdi. Yıldıztabya Mahallesi'nde yaşanan olayda, toprak kayması sonucu 14 gecekondu etkilendi ve 3 gecekondu kullanılamaz hale geldi. Bölgede yaşayan 70 kişi tedbir amaçlı tahliye edildi. Tahliye edilen binalarda hasar tespit çalışmaları yapılacak.

  • Elazığ'da 9 kız öğrenciyi taciz ettiği iddiasıyla adliyeye sevk edilen lise müdürü tutuklandı
    22:48 Elazığ'da 9 kız öğrenciyi taciz ettiği iddiasıyla adliyeye sevk edilen lise müdürü tutuklandı

    Elazığ'da bazı öğrencileri taciz ettiği iddiasıyla gözaltına alınan lise müdürü G.C, çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Ancak devam eden soruşturma sürecinde bir öğrenci daha şikayette bulundu ve müdür tekrar gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen müdür, 9 öğrenciyi taciz ettiği öne sürüldüğü gerekçesiyle tutuklandı.


Advertisement