Dha Yurt Bülteni 16 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni 16

Dha Yurt Bülteni 16

Diyarbakır'da markete patlayıcı atıldıDİYARBAKIR'ın Bağlar ilçesinde yüzleri maskeli bir grup, içeride müşterilerin olduğu sırada bir markete el yapımı patlayıcıyı attı.

05.06.2017 01:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'da markete patlayıcı atıldı

DİYARBAKIR'ın Bağlar ilçesinde yüzleri maskeli bir grup, içeride müşterilerin olduğu sırada bir markete el yapımı patlayıcıyı attı. Saldırıda herhangi bir can kaybı veya yaralanma olmazken markette maddi hasar oluştu.

Bağlar ilçesi, 5 Nisan Mahallesi, Lezgin Avcı Caddesi üzerinde bulunan bir markete bugün saat 21.50 sıralarında el yapımı patlayıcı ile saldırı düzenlendi. Olay saatinde market önüne gelen yüzleri maskeli bir grup, ellerindeki patlayıcı maddeyi marketin kapısına attı. Market içinde müşterilerin bulunduğu sırada yapılan bombalı saldırı, çevrede büyük paniğe yol açtı. Büyük bir gürültüyle infilak eden patlayıcı marketin camlarına zarar verirken, içerideki vatandaşlar kısa sürede kaçarak marketten dışarı çıktı.Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda güvenlik görevlisi sevk edildi. Patlamanın etkisi ile marketin ön kapısında maddi hasar oluştu. Polis, olayın ardından çevrede zırhlı araçlarla güvenlik önlemi alırken, olay yeri inceleme ekipleri de parmak izi çalışması yaptı. Polis, markete patlayıcı madde ile saldıran şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

---------------

-Market önü

-Polis ekipleri

-İnceleme yapılması

-Olay yeri inceleme ekipleri

-Güvenlik şeridi

-Hasar gören market

-Zırhlı araçlar

-Genel ve detay

Haber-Kamera: DİYARBAKIR,

============================

Başbakan Yıldırım Haymana'da iftar açtı

BAŞBAKAN Binali Yıldırım, eşi Semiha Yıldırım'la birlikte Ankara'nın Haymana ilçesinde bir vatandaşın iftar sofrasına konuk oldu. İftar sonrası parkta vatandaşlarla bir araya gelen Yıldırım, " 15 Temmuz'un kahraman ilçesi Haymana'da olmaktan çok memnunum. O gece Polatlı'daki birliklerin Ankara'ya gelmesini Haymanalılar engellemiştir. Hepinizle gurur duyuyorum" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, Haymana Belediyesi'den malulen emekli olan 62 yaşındaki Şükrü Sarı'nın evinde iftar açtı. İftar sofrasında Başbakan Binalı Yıldırım ve eşi Semiha Yıldırım, AK Parti Ankara Milletvekili Murat Alparslan, AK Parti İl Başkanı Nedim Yamalı, Haymana Kaymakamı Hüseyin Göktürk ve Haymana Belediye Başkanı Özdemir Turgut da hazır bulundu. Basına kapalı olarak yapılan iftardan sonra Haymana Prof Dr. Ömer Özkan Meydanı'ndaki parkta ilçe halkı ile bir aray geldi, çay içip sohbet etti. Buradaki sohbete Ankara Valisi Ercan Topaca da katıldı.

Başbakan Binali Yıldırım burada yaptığı konuşmada, "15 Temmuz'un kahraman ilçesi Haymana'da olmaktan çok memnunum. O gece Polatlıdaki birliklerin Ankara'ya gelmesini Haymanalılar engellemiştir. Hepinizle gurur duyuyorum. Burası aynı zamanda dünyaca ünlü kaplıcaları ile de meşhurdur. Sizler bize seçimlerde gereken desteği verdiniz. Bizde AK Parti olarak her türlü yatırımı buraya yapacağız. Hepinize hayırlı Ramazanlar dilerim" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım daha sonra Haymana Paşa Camii'nde terahvi namazı kıldıktan sonra ilçeden ayrıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Başbakan Yıldırım'dan detay

Başbakan Yıldırım'ın parkta halka hitap etmesi

Haber-Kamera: Yavuz ÇİFÇİ/ HAYMANA(Ankara),

===========================================

Bakan Özlü: Bir tek zeytin ağacının kesileceğini bilsem yasayı çekerim

BİLİM Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, kendisine bilimsel rapor getiremeyen sivil toplum kuruluşlarının bir takım sanatçı ve köşe yazarlarını kışkırtarak siyaset yaptığını belirterek, "Komisyonda da bunu dedim. Bir tek zeytin ağacının kesileceğini bilsem bu yasayı çekerim. Bugünde aynı fikirdeyim. Bir ülkede tarım arazileri için, zeytinlik bahçeleri için Tarım Bakanı'na güvenmeyeceksek kime güveneceğiz" dedi.

Bakan Özlü, partisinin Düzce İl Başkanlığı tarafından belediye sosyal tesislerinde düzenlenen iftar yemeğine katıldı. Yemeğe Bakan Özlü'nün yanı sıra AK Parti Düzce Milletvekili Fevai Arslan, AK Parti İl Başkanı Hikmet Keskin ve partililer katıldı. İftar sonrası partililere seslenen Bakan Özlü, zeytin ağaçlarının bazı sanatçıların ve yazarların gündemine girdiğini söyleyerek, "AK Parti olarak son 14 yılda 71 milyon zeytin ağacı diktik. Biz iktidara geldiğimizde zeytin ağaçları 100 milyon civarındaydı. Şu anda 171 milyon. 71 milyon zeytin ağacı dikmişiz. 71 milyon zeytin ağacı diken bir iktidar neden zeytin kessin? Neden zeytin sahalarını yok etsin? Zeytin kıyımı, zeytin katliamı yapacağımızı söylüyorlar. Bunların hepsi yalan, büyük yalan. Biz neden zeytin ağacı keselim? Türkiye'de bir kanun, yasa var. Bu yasa zeytin ağaçlarına 3 kilometreden itibaren yaklaşma diyor. Bu yasanın çıktığı tarih 1939. Bu yasa 1995 yılında revize edilmiş ve halen gündemde. 1939 yılındaki teknolojilerle şimdiki teknolojiler bir değil. O yıllarda bugünkü arıtma sistemleri, filtre sistemleri yoktu. Bugün nerdeyse içme suyuna yakın arıtma yapan tesisler var. O günkü teknoloji ile bugünkü teknoloji bir değil. Zeytin ağaçlarına 3 kilometre yaklaşmayın demek bugünkü teknolojilere bakıldığında pek anlamlı değil. Fakat biz yine yasanın bu kısmını değiştirmedik. Avrupa Birliği standartları var, oraya baktık. Bir dönüm arazide 2.5 zeytin ağacı varsa orası zeytinlik sahasıdır diyor. Bizim yaptığımız düzenlemede bir ağaç varsa bile orası zeytinlik alandır. STK adı altında kuruluşlar var. Bu kuruluşlar siyaset yapıyorlar. Bana bilimsel yöntemlerle hazırlanan bir rapor getirmediler" diye konuştu.

Bakan Özlü, Zeytin Sahaları Koruma Kurulu kuracaklarını ifade ederek şunları söyledi:

"Bu kurulda 9 üye olacak. Bunların içinde Ziraat Odası Başkanı, Ziraat Fakültesi Dekanı yada hocası, Zeytinlik Araştırma Enstitüsü Müdürü, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü, Orman ve Su İşleri İl Müdürü gibi tarımsal toprakla direk ilişkili kişiler var. Bunların yanında maliye yetkilisi de var. Çünkü bunların bir bölümü hazine arazisi. Bize dediler ki 'Siz bu yasayı çekin kendinizi inkar edin. Biz biraz daha çalışalım ve size gelelim'. Bu yasayı çekin biz bir ay daha düşünelim demek gayri ciddi bir durumdur. Ben komisyonda da bunu dedim, Bir tek zeytin ağacının kesileceğini bilsem bu yasayı çekerim. Bugünde aynı fikirdeyim. Bu kişilerin bazı basın kuruluşlarında boy boy fotoğrafları çıktı. Birde bize 'Siyaset yapmıyoruz' diyorlar. Bana bir bilimsel rapor getiremeyen STK'lar bir takım sanatçı ve köşe yazarlarını kışkırtarak siyaset yapıyorlar. Bir ülkede tarım arazileri için zeytinlik bahçeleri için Tarım Bakanı'na güvenmeyeceksek kime güveneceğiz. Bunlardan sorumlu Tarım Bakanıdır. Bu kişileri ciddiye almayın, bu haberler doğru değil. Bu kişiler STK adı altında siyaset yapıyorlar. Önümüzdeki hafta bu yasayı meclisten geçireceğiz. Belki tartışmalar olacak, yeni sanatçılar çıkacak, yeni yazarlar devreye girecek. Ama biz ne yaptığımızı biliyoruz. Biz uzun zamandır bu yasaya çalışıyoruz. Ben bir yıldır çalışıyorum. Yapısal reformlar için çalışıyorum. TÜBİTAK reformu da böyle. Türkiye'nin büyümesi lazım."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Bakan Özlü'nün iftar yemeğinin yapılacağı salon önünde karşılanması

-Yemekten detay görüntüler

-Bakan Özlü'nün açıklamaları

Haber-Kamera: Tezcan SOLMAZ/ DÜZCE,

======================================

Bakan Soylu: Ülkemize bu acıyı yaşatmaya çalışanlara tek tek hesabını soracağız

İÇİŞLERİ Bakanı Süleyman Soylu, Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde şehit yakınları ve gazilerle iftarda bir araya geldi. Soylu yaptığı konuşmada, "Hiç endişe etmeyin ülkemize bu acıyı yaşatmaya çalışanlara tek tek hesabını soracağız. Hangi şempanzeliği mahkemelerde yaparlarsa yapsınlar hangi maymunluğu gerçekleştirirler gerçekleştirsinler hangi yalanları şahsiyetsiz onursuz şekilde ifade etmeye çalışırlarsa da çalışsınlar akıbetlerinden kurtulamayacaklar" dedi.

O GECE BURADA BÜYÜK BİR KAHRAMANLIK DESTANININ ALTINA İMZA ATTINIZ

Kahramankazan Belediyesi Kumpınar Kültür Merkezi'nde verilen iftar yemeğinde Bakan Süleyman Soylu salona girişte alkışlarla karşılandı. Masaları tek tek gezen Soylu, şehit çocuklarıyla da yakından ilgilendi. Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan iftar programının ardından Soylu davetlilere hitap etti.  Bakan Soylu konuşmasında, "O gece burada büyük bir kahramanlık destanın altına imza attınız, belki bunu yüz yıl sonra, elli yıl sonra bir kitabın bir sayfasında okumak kolay bir şeydir. 'Ya böyle miymiş' diye cümlelerini takdir de edebilirsiniz. Ama o gece bambaşka bir şeydi. O gece, o kahramanca direnişi elbetteki buradaki bu insanlar yaptılar. Şimdi bu salonda olmayan insanlar da yaptılar. Çıplak ellerle tankların önüne gitmek kolay değildir, Çıplak ellerler doğrultulmuş silahlara karşı vatanımızı size gasp ettirmeyiz sizin aklınızı almışlar demek de kolay değildir. Madem kolay değil, bunlar nasıl oldu. Evet bu cesareti, bu asil milletin aklına, gönlüne koyan Cenabı Allah'tır. Başka bir şey bilmiyorum ben÷ Bildiğim budur. Eğer bu cennet vatanın, bu Müslüman yurdun, bu güzel insanların memleketine, başkalarına evet onların ihanet planlarına düşürmemek için bu asil millete bu cesareti yükledi. O gün hakikaten her attığınız adımda hem akıl vardı, hem feraset vardı, hem dayanışma vardı. O şehit olan kardeşimizi muhtarım anlatıyordu. Hiç böyle öyle hali yoktu, ama köyde illaki tutturdu ki, 'ben sizinle beraber geleceğim'. ve geldi Kahramankazan'da, o kutlu direnişte, kutlu mücadelede şehit oldu. Onun kalbine cesareti verende onu o mücadeleye sevk eden de Cenabı Allah'tır" dedi.

AKİBETLERİNDEN KURTULAMAYACAKLAR

Bakan Soylu konuşmasının devamında, "Hiç endişe etmeyin ülkemize bu acıyı yaşatmaya çalışanlara tek tek hesabını soracağız. Hangi şempanzeliği mahkemelerde yaparlarsa yapsınlar hangi maymunluğu gerçekleştirirler gerçekleştirsinler hangi yalanları şahsiyetsiz onursuz şekilde ifade etmeye çalışırlarsa da çalışsınlar akıbetlerinden kurtulamayacaklar. Şunu açık venetlikle ifade etmek istiyorum, o Pensilvanya'daki meczup dahilbu milletin ahı da şehitlerimiz kanıda yerde kalmayacak ve her birine tek tek gereğini yerine getireceğiz, siz bize itimat edin" diye konuştu.

Bakan Soylu, bu memlekette 15 Temmuz'a kadar yöneticilik devlet idaresi, ülke yönetimi yapmanın elbette farklı olduğunu, ama 15 Temmuz'dan sonra bambaşka. olduğunun altını çizdi. Atılan her yanlış adımın şehitlerimizin ve aziz milletimizin gazabıyla karşı karşıya bırakacağını ve bunun sorumluluğunda olduklarını belirten Soylu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

GEÇEN YIL KEVİR EKİLEN TARLALARDA BU YIL BUĞDAY EKİLİYOR

"10 bin evladımız nerede, Lice de, Lice kırsalında, evet teröristlerin ensesinde,10  bin evladımız operasyon yapıyor, yaklaşık 5 gündür yapıyor ve uzunca bir süre de devam edecek. Oraya kenevir ekiyorlar. O uyuşturucuyu satıyorlar onun parasıyla PKK'yı besliyorlar. Bu operasyon sıklığı nedeniyle,size güzel bir haberim var,geçen sene kenevir ekilen çoğu tarlalarda bu sene buğday ekiliyor. Bu Türkiye cumhuriyeti devletinin ve aziz milletin gücüdür kudreti ve kuvvetidir. Ne kadar çırpınırlarsa çırpınsınlar ne kadar hainlik ortaya koyarlarsa koysunlar PKK DAEŞ, FETÖ  her ne varsa hepsini bir araya getirsinler, biz dünyanın en büyük 10 devletinden biri olacağız hiç merak etmesinler,  Şunu açık venetlikle ifade etmek istiyorum, o Pensilvanya'daki meczup dahilbu milletin ahı da şehitlerimiz kanıda yerde kalmayacak ve her birine tek tek gereğini yerine getireceğiz, siz bize itimat edin.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Gazi Mustafa Zorova'ının hasta nakil aracından indirilmesi

Haber-Kamera: Hasan POLAT/ KAHRAMANKAZAN(Ankara),

======================================

Bakan Müezzinoğlu'nun gözleri önünde kürsüye yığıldı

ÇALIŞMA ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun davetli olarak katıldığı Bursa'daki iftar programında Balkan Rumeli Türkleri Konfederasyonu Onursal Başkanı Turhan Gençoğlu, konuşma yapmak üzera geldiği kürsüde rahatsızlanarak yere yığıldı. Hemen müdahale edilen Gençoğlu, bir süre dinlendikten sonra kısa bir konuşma yaptı.

Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği'nin (BAL-GÖÇ) Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlediği iftar programına Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun yanısıra protokol ve dernek üyeleri katıldı. Programda konuşma yapmak üzkere kürsüye gelen Balkan Rumeli Türkleri Konfederasyonu Onursal Başkanı Turhan Gençoğlu, konuşmasına başladıktan yaklaşık 1 dakika sonra kürsüye yığıldı. 2014 yılında kalp rahatsızlığı sebebiyle ameliyat olduğu belirtilen Gençoğlu'na ilk müdahaleyi salondakiler yaptı. Kürsünün hemen yanındaki sandalyeye oturtulan Gençoğlu'na su verildi. 5 dakika dinlenen Gençoğlu, yaptığı konuşmada, "Rahatsızlığım sebebiyle sendrom yaşadım. Kusura bakmayın. Balgöç'ümüzünü düzenlediği iftar programında sizlerle olmak mutluluk verici" dedi.

MÜEZZİNOĞLU: İSTİSNAİ VATANDAŞLIK STATÜSÜNE KAVUŞTURACAĞIZ

Ardından kürsüye gelen Bakan Müezzinoğlu, göreve geldikleri günden beri Balkanlarda yaşayan soydaş vatandaşların sorunlarıyla ilgilendiklerini söyledi. Bakan Müezzinoğlu,  "Annesi ve babası vatandaş olan ancak birinci derece yakınları vatandaş olamamış olanların istisnai vatandaşlıkla ilgili müracaatlarını Balgöç alacak ve dosya halinde tamamlayacak. Onları hızlı bir şekilde vatandaşlığa almanın gayretini göstereceğiz. Sizlerden istirham ediyorum.Bu alanda sorunu olan ne kadar kişi varsa Balgöç'e müracaat etsin. Bunları 1 yada 2ay içinde İçişleri Bakanlığı'mızla birlikte istisnai vatandaşlık statüsüne alacağız. Artık Balkanlardan gelen vatandaşımız pasaport süresi kadar daimi ikametini alıyor. Bununla ilgili sorun varsa teknik sıkıntıdır. Sorun olan varsa bize bildirsin" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Gençoğlu'nun kursude konuşma yaparken kursuye yığılması

-Vatandaşların müdahalesi

-Sandalyeye oturtulması

-Bakan müezzinoğlunun yanına gelmesi

-Gencoglunun konuşması

-Bakanın konuşması

Haber: BURSA,

============================

Çanakkale'de Mahalle İftarları başladı

ÇANAKKALE Belediyesi'nin, Kent Konseyi Mahalle Meclisleri ve Mahalle Muhtarlıkları ortaklığında düzenlediği geleneksel mahalle iftarları, Cevatpaşa Mahallesi'nden başladı.

Cevatpaşa Mahallesi muhtarlık binası önünde gerçekleşen iftar yemeğine, Çanakkale Belediye Başkanı CHP'li Ülgür Gökhan ve eşi Hale Gökhan, CHP Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, Kent Konseyi Başkanı Engin Kandemir, Cevatpaşa Mahalle Muhtarı Evren Kızoğlu, Cevatpaşa Mahalle Meclis Başkanı Şevket Ağan, Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyeleri, Mahalle Meclisi Yürütme Kurulu Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri ve mahalle sakinleri katıldı.

Her yıl Ramazan Ayı'nda kentin tüm mahallelerinde iftar yemekleri düzenlediklerini belirten Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, "İftarlarda bir araya geliyoruz. Hepimiz dinimizin gereğini yapmak için çaba gösteriyoruz. Mahalle sakinlerimiz bir araya geliyor, birbirini görüyor, mutlu oluyorlar. Bizde mutlu oluyoruz. Buna vesile olan herkese teşekkür ediyorum. İslam alemi çok sıkıntılı günlerden geçiyor. Bunu yaşıyoruz, görüyoruz. Biliyoruz ki dinimiz en güzel, en yüce din ve kardeşliği, beraberliği emreden dindir. Çanakkale'de biz kardeşçe, bir arada, mutlu yaşamanın mücadelesini yapıyoruz. Birbirimizi seviyoruz, beraber oluyoruz ve bu noktada bir yerde Allah'ın rızasını alıyoruz diye düşünüyorum. Bizim kardeşliğimiz, beraberliğimiz inşallah bozulmaz. Bugüne kadar vatan, millet için canını seve seve vermiş bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Onlar bizim birliğimiz, bütünlüğümüz, huzurumuz için canlarını seve seve verdiler. Onların bizim için canlarını verdiğini unutmayalım, şehitlerimizin ailelerine sahip çıkalımö dedi.

Mahalle iftarlarına 6 Haziran Salı günü Esenler Mahallesi'nde devam edilecek. İftar yemeği, Sağlıklı Yaşam Parkı önünde verilecek.

Haber: ÇANAKKALE,

========================

İki genç kızın ağır yaralandığı kaza güvenlik kamerasında (2)

DİĞER YARALININ DA KİMLİĞİ BELİRLENDİ

İzmir'in Karabağlar İlçesi'nde, aşırı hız yaptığı öne sürülen Suriyeli minibüs sürücüsünün yolun karşısına geçmek isterken çarptığı kimliği belirsiz genç kızın 16 yaşındaki Hilal Önder olduğu öğrenildi. Kazada ağır yaralanan Önder ile arkadaşı Simge Kekeç'in tedavilerinin sürdüğü ve hayati tehlikelerinin bulunduğu belirtildi.

Haber: İZMİR,

========================

İntihar eden kadını kurtarmaya çalışırken canından oldu

MALATYA'nın Battalgazi İlçesi'nde bulunan Karakaya Barajında bir kadının boğulmak üzere olduğunu gören askeri personel İsmail Öztürk, suya atladı. Kısa sürede suda kaybolan öztürk yaşamını yitirirken, intihar etmek üzere suya atladığı ileri sürülen kadın ise olay yerine gelen Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye daire Başkanlığı'na bağlı dalgıçlar tarafından kurtarıldı.

Battalgazi ilçesinde bulunan Karakaya barajı kıyısına eşi ile birlikte balık tutmaya giden Jandarma Alay Komutanlığı'nda elektrik personeli olarak çalışan İsmail Öztürk, suyun içinde bir kadının çırpındığını gördü. Sivil memur Öztürk, kadını kurtarmak için suya atladı. Ancak kısa süre sonra Öztürk, suda kayboldu. Haber verilmesi üzerine Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye daire Başkanlığı'na bağlı dalgıç ekibipleri olay yerine gelerek intihar girişiminde bulunan kadını kurtardı. Daha sonra arama kurtarma çalışması başlatan ekipler Öztürk'ün cansız bedenine ulaştı.

Eşinin gözleri önünde barajdan çıkarılan Öztürk'ün cansız bedeni Malatya Adli Tıp Kurumu'na götürüldü. Barajdan çıkarılan kimliği belirsiz kadının ise yapılan ilk müdahalenin ardından Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. Jandarma ekipleri olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Olay yerinden görüntüler

-Genel ve detaylar

Haber-Kamera: Mikail PELİT/ MALATYA,

=====================================

Hakkari TSO Başkanı Taş: Hakkari'nin taşınması, halka hakaret ve zulümdür

HAKKARİ'nin il statüsünden çıkarılmasının gündeme gelmesinin ardından, kentteki Sivil Toplum Kuruluşları'nın öncülüğünde aralarında kanaat önderleri, işadamları, esnaf, MHP ve CHP il yöneticilerinin de bulunduğu geniş katılımlı bir toplantı yapıldı. Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet Taş, böyle bir uygulamanın düya tarihinde bir benzeri bulunmadığını, bunun Hakkari halkına ciddi bir hakeret ve zulüm olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Şırnak Cizre'ye, Hakkari de Yüksekova'ya dönüşecek" açıklamasının yankıları Hakkari'de sürüyor. Hakkari'de 40'a yakın STK temsilcisi, MHP Hakkari il Başkanı Fatih Özbek, CHP Hakkari İl Başkan Yardımcısı Metin Kahraman ile kentin ileri gelenlerini de aralırında bulunduğu yaklaşık 500 işadamı ve esnaf, iftar sonrası Ticaret ve Sanayi Odası'nda biraraya gelerek konuyla ilgili görüş ve önerilerini deli getirdi.

YÜKSEKOVA 82'NCİ İL OLSUN

Toplantıda konuşan Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet Taş, Hakkari il merkezinin bir ilçeye taşınması düşüncesinin hayata geçirilebilmesi için o kentin çok ciddi bir afet ve yok olmasıyla ancak uygulanabileceğini söyledi. Taş, "Hakkar'yi yok eden bir deprem, bir sel felaketi olmadı. Merkez ve köylerde nüfusu 80 bini aşan kentimiz, ekonomik ve sosyal kalkınmaya hazırlanırken, insanlarımız ticaretlerini geliştirmeyi ve yatırım planları yaparken böylesi bir talihsizliğin yaşanacak olması hepimizin çok derin düşüncelere kapılmasına sebep olmuştur. Böyle bir uygulamanın dünya tarihinde bir benzeri bulunmamaktadır. Düşencesi ve gündemi bile biz Hakkarililere ciddi bir hakaret ve zulümdür. Bizler geçmişten bu yana her söylemimizde Yüksekova ilçemizin il olmasına karşı olmadığımızı dile getirdik. Hiç bir zaman da karşı olmadık. 82'nci il olarak Yüksekova'nın il stütüsüne kavuşması da bizleri mutlu eder, sevindirir. Ama Hakkari'nin statüsüne ve dokusuna karışılmasın" dedi.

Hakkari coğrafyasında atalarının, dedelerinin  yaşadığını anlatan TSO Başkanı Taş, "Bu kentin dokusunu, değerlerini yok sayıp, halkımıza danışmadan bizleri buradan başka bir yere savurmak hiç bir hükümetin veya gücün hakkı değildir. Bu topraklarda, bu coğrafyada hatıralarımız var, ölülerimiz var. Bizim değerlerimizle oynayarak, bizleri yoksullaştırarak duygularamızı incitmek çok büyük bir haksızlıktır. Hakkari genel nüfusu itibariyle Türkiye'deki 17 ilden ve merkez nüfusu Gümüşhane, Sinop, Bilecik, Artvin, Ardahan, Bayburt gibi illerden büyük bir şehirdir. Aşiretler ve beylikler kenti geleneğinden gelen ilimiz, dünyanın en zengin coğrafyasına sahip bir ildir" diye konuştu.

MHP GENEL BAŞKANI BAHÇELİ'YE TEŞEKKÜR

Taş, Hakkari'nin il kalabilmesi için büyük çabalar sarfeden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye de teşekür etti. Taş'ın bu teşekkürü alkışlarla karşılandı. Taş, Hakkari için yarın yapılacak yürüyüşe de herkesin katılması çağrısında bulundu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet Taş'ın açıkaması

-Toplantıya katılanlarden genel ve detay

-Taş'ın konuşmasınan detaylar

-Toplantıa katılanlar MHP Hakkari il Başkanı Fatih Özbek ve MHP Genel Başkanı Bahçeliye alkış yaparken

-Toplantıya katılan MHP Hakkari il Başkanı Özbek

-Esnafların görüşlerini dile getirmesi

BOYUT: 268 MB - SÜRE: 4 DK 10 SN

Haber-Kamera: Behçet DALMAZ/ HAKKARİ,

========================================

Demir-çelik fabrikasında yangın: 1 ölü

HATAY'ın Payas İlçesi'nde bir demir-çelik fabrikasında çıkan yangında bir işçi öldü.

Yangın, akşam saatlerinde Organize Sanayi Bölgesi'ndeki bir demir-çelik fabrikasının demir eritme bölümündeki potanın patlaması sonucu başladı. Yangının hızla yayılması üzerine fabrika işçileri, itfaiyeyi arayarak yardım istedi. Olay yerine sevk edilen itfaiye ekipleri, alevleri kısa sürede söndürürken, Mustafa Damar isimli işçinin patlama sırasında öldüğü belirlendi. Dumandan etkilenen çok sayıda işçi, olay yerine çağrılan ambulanslarla ilçedeki hastanelere kaldırıldı. Hastanelerde tedavisi devam eden işçilerin durumlarının iyi olduğu belirtilirdi. Polis, yangınla ilgili soruşturma başlattı.

Haber: Ufuk AKTUĞ/ PAYAS(Hatay),

=================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni 16 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement