Dha Yurt Bülteni-16 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-16

GÜMÜŞHANE, ÜNİVERSİTELİ ATAKAN'A AĞLIYOR / EKVALİ MEMİŞ: OLAYLA İLGİLİ İKİ İHTİMAL ÜZERİNDE DURUYORUZGümüşhane Valisi Okay Memiş, Gümüşhane Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü 3.

14.06.2017 18:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÜMÜŞHANE, ÜNİVERSİTELİ ATAKAN'A AĞLIYOR/ EK

VALİ MEMİŞ: OLAYLA İLGİLİ İKİ İHTİMAL ÜZERİNDE DURUYORUZ

Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Gümüşhane Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü 3. sınıf öğrencisi Abdullah Atakan Öztürkmenoğlu'nun kafasına kaya düşmesi sonucu hayatını kaybetmesinden büyük üzüntü duyduğunu söyledi. Vali Memiş, "Olayın vuku buluşu ve kamera görüntülerinin yayınlanması infal oluşturdu. Olay adli mercilere ulaştı. Orada bir yol çalışması var. Olayla ilgili iki ihtimal üzeri duruyoruz. Üst kısımda müteahhit firmanın kepçe operatörünün kaldırım düzenleme çalışması yaptığı sırada kaya kütlesini kaçırmış olabileceği ihtimallerden kuvvetli olanı. Son günlerde aşırı yağışlardan dolayı kaya kütlesinin yerinden oynamış olması ihtimali de diğer olasılık. Adli merciler bunu ortaya çıkaracak. İlimizde okuyan her öğrenci bize emanet. Bu çocuklar bizin geleceğimiz. Bunu talihsiz bir kaza olarak değerlendiriyoruz. Ama kaza ve kader olarak değerlendirip yerimizde oturmayacağız, sorumlu kim ve hangi kuruluşsa gereği yapılacak. Burası benim çok kullandığım bir yol. Bu kaza benim de başıma gelebilirdi. Gümüşhane topografyası bu tür heyelana müsait bir yapıya sahip. Kaya düşmesine açık bir yapı. Hem Trabzon, hem de Kürtün- Giresun yolu üzerinde neredeyse her gün toprak kayması, kaya düşmesi gibi olaylarla karşı karşıya kalıyoruz. Her türlü tedbir alınacak. Tüm kamera görüntüleri emniyet ve adli merciler tarafından inceleniyorö dedi.

Bu arada, olayın tanığı ve kaza anı görüntülerinde düşen kayalardan saniyelerle kurtulduğu gözlenen Sinan Yılmaz da yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Okuldan yurda dönerken telefonla konuşuyordum. Olay yerine geldiğimde birisi, 'Kaya geliyor' diye bağırınca yukarı baktım ve kayaları gördüm, koşmaya başladım. Arkamdan birinin geldiğini fark etim. Kayalar o arkadaşa çarptı. Arkadaşa yardım etmeye çalıştım, ambulansı aradım. Burada bir araba vardı. Kayalar arabaya da çarptı. Olaydan 5 dakika sonra yanımızdan bir kepçe geçti. Kepçe operatörüne, "Siz mi yaptınız'ö diye sorduk ama cevap vermeyerek yanımızdan geçti, kepçeyi park ederek gitti.ö

Görüntü Dökümü:

---------------------------

-Vali Memiş'in açıklaması

Sinan Yılmaz'ın açıklaması

Haber-Kamera: Osman ŞİŞKO DHA

===============================================

ZONGULDAK'TA İKİ GRUP CADDE ORTASINDA KAVGA ETTİ

ZONGULDAK'ta caddede iki grup arasında çıkan kavgayı çevredekiler ayırdı.

Kentin en işlek caddesi Gazipaşa'da saat 16.00 sıralarında karşı karşıya gelen iki grup bilinmeyen bir nedenle tartıştı. Kısa süre kavgaya dönen olayda taraflar tekme tokat birbirine girdi. Bir kişi yerden aldığı kaldırım taşını karşı tarafa fırlattı. Taş kimseye isabet etmedi. Bir süre yumruklu kavga eden grup, çevredekilerin araya girmesi üzerine ayrıldı.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Kavga anı

-Bir kişinin karşısındakine taş atması

-Çevrediklerin müdahalesi

Süre: (1.22) Boyut: (91 MB)

Haber-Kamera: Gürkay GÜNDOĞAN- Durmuş SEVİNDİK/ZONGULDAK,

================================================

TIR, KIRMIZI IŞIKTA BEKLEYEN MOTOSİKLETE ÇARPTI:  2 ÖLÜ

Gemlik Karayolu'nda, kırmızı ışıkta bekleyen motosiklete çarpan TIR'ın iki gencin ölümüne neden oldu.

Kaza, saat 16.10 sıralarında merkez Osmangazi İlçesi Yeni Yalova Yolu Caddesi Ovaakça Mahallesi'ndeki trafik lambalarında meydana geldi.  43 yaşındaki Sefer Sarı yönetimindeki 43 FZ 460 plakalı TIR, kırmızı ışıkta bekleyen 38 yaşındaki Hüseyin Mülayim'in kullandığı 41 F 1735 plakalı motosiklete ve ardından 16 J 6687 plakalı otomobile çarptı. Kazaya neden olan TIR, otomobil ve motosikleti yaklaşık  20 metre sürükledi. Otomobilin arka kısmında maddi hasar oluşurken motosiklette bulunan 34 yaşındaki Rabia Karaca  olay yerinde, Hüseyin Mülayim kaldırıldığı Çekirge Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybetti.

TIR sürücüsü Sefer Sarı gözaltına alındı. Olayın ardından yolda trafik tek şerit halinde ilerledi. Cumhuriyet savcısının talimatı ile 2 kişinin cesedi otopsi için Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-----------------------------

-Olay yerinden görüntüler

-Cesetten görüntüler

- Motosiklet ve TIR'dan görüntüler

-Polis ekiplerinden görüntüler

Haber: Berktuğ ÖNCÜ/BURSA,

BOYUT: 142 MB,SÜRE: 1 dakika 52 saniye

=================================================

'BIÇAK PARASI' İSTEYEN DOKTORA SUÇÜSTÜ

BURSA'da ameliyatını yaptığı genç kızın babasından bıçak parası istediği öne sürülen Dr. Ümit Ç., seri numaraları belirlenen 1000 lira parayı alırken suçüstü yakalandı.

Bursa'da burnundaki eğriliği düzeltmek isteyen 18 yaşındaki Kübra S., geçtiğimiz cuma günü Onkoloji Hastanesi'nde Kulak Burun Boğaz Uzmanı olarak görev yapan Dr. Ümit Ç.'ye ameliyat oldu. İddiaya göre ameliyat sonrası Kübra S.'nin babası Hacı Ahmet S.'nin yanına giden Dr. Ümit Ç. dikişleri almadan önce kendisine 2 bin 500 lira bıçak parası vermesini istedi.  Doktor Ümit Ç., o kadar parası olmadığını söyleyen hasta yakınından bu kez 1000 lira istedi. Parayı vermeden "Birazdan geleceğim" diyerek hastaneden ayrılan Hacı Ahmet S., Emniyet Müdürlüğü'ne giderek yaşadıklarını anlattı. Bunun üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri seri numaraları alınmış bin lirayı kendisine teslim etti. Hacı Ahmet S. odasına girip doktora parayı verdikten sonra polis baskın yaptı. Seri numarası alınan para üzerinden çıkan Ümit Ç. suçüstü yakalandı.Yapılan sorgusunda sonra bugün görevi kötüye kullanmak ve rüşvet suçlarından adliyeye çıkartılan Ümit Ç., gazetecilerin "Hastalarınızdan bıçak parası aldığınız doğru mu?" sorusunu yanıtsız bıraktı.

Görüntü Dökümü:

---------------------------

-Şüpheli doktorun emniyetten çıkışı ve araca binişi

-Emniyet binasından detaylar

Haber: Mehmet İNAN/BURSA,

Süre:  50 saniye Boyut:  76 MB

===================================================

SANATÇI BÜLENT SERTTAŞ, ŞEHİT POLİS SEKİN'NİN MAZARINI ZİYARET ETTİ

İZMİR Adliyesi'ne PKK'lı teröristlerin düzenlediği saldırıda şehit olan polis memuru Fethi Sekin'in Elazığ'daki mezarını ziyaret eden sanatçı Bülent Serttaş, burada dualar okudu.

Memleteki Elazığ'a gelen sanatçı Bülent Serttaş, 4 Ocak 2017 günü görev yaptığı İzmir Adliyesi'ne terörist saldırıda şehit olan polis memuru Fethi Sekin'in Baskil İlçesi'ndeki mezarını ziyaret etti. Şehit polis memuru Sekin'in mezarı başında dua eden Serttaş, annesi ve babasının mezarına uğramadan buraya geldiğini belirterek, "Böyle bir hemşerimizin olmasından gurur duyarız. Keşke böyle olmasaydı, keşke o iki teröristi de öldürseydi. İzmir'deki ailesini de ziyarete gideceğim. Mekanı cennet olsun" dedi.

Serttaş, konuşmasının ardından şehidin mezarı başındaki fotoğrafı gözyaşlarıy öptüğü görüldü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

------------------------------

-Serttaş'ın mezara gelişi

-Dua okuması

-Şehidin fotoğrafını öpmesi

-Serttaş'ın açıklaması

-Ağlaması

-Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Şahismail GEZİCİ/ELAZIĞ,

==================================================

CAMİ İNŞAATINDA BULUNAN LAHİTLER MÜZEYE TAŞINDI

HATAY'ın Arsuz İlçesi'ne bağlı Yukarı Kepirce Mahallesi'nde cami inşaatı için temel kazılırken bulunan lahitler Hatay Arkeoloji Müzesi ekiplerinin çalışmasıyla çıkartıldı.

İlçenin Yukarı Kepirce Mahallesi'nde yaptırılacak olan cami için temel kazı çalışmasında çıkan lahitler için Hatay Arkeoloji Müzesi ekipleri gün boyu süren bir çalışma yaptı.15 personel tarafından başlatılan kazı çalışmaları gün sonunda tamamlandı. Ekiplerin mağara şeklindeki odada yürüttüğü çalışma sonucu alandan 2'si küçük 8 lahit ile 2 büyük küp çıkarıldı. Üzerleri kapatılan lahit ve küpler daha sonra Hatay Büyükşehir Belediyesi'ne ait kamyonete konularak incelenmek üzere Hatay Arkeoloji Müdürlüğü'ne götürüldü. Jandarmanın çevrede güvenlik tedbirli aldığı kazı alanında ise mahalle sakinleri gün boyu süren çalışmaları meraklı gözlerle izlediler.

Görüntü Dökümü

--------------------

Kazı alanından görüntü

Çevrede izleyen mahalle sakinleri

Lahitlerin üzeri kapalı, içinden görüntü

Kamyona yüklenmesi

SÜRE  2.30  SN  BOYUT: 114 MB

Haber - Kamera Ufuk AKTUĞ/ İSKENDERUN(Hatay),

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-16 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Antalya Turizmde Rekor Bekliyor
    12:12 Antalya Turizmde Rekor Bekliyor

    Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Kaan Kavaloğlu, turizmde 2024 yılına ilişkin beklentileri açıkladı. Kavaloğlu, Alman ve İngiliz turistlerin yoğun ilgisiyle Antalya'ya olan talebin arttığını belirtti. Ayrıca, astro turizm ve festivaller gibi yeni planlarla turizm sektörünü daha da geliştirmeyi hedeflediklerini söyledi.

  • Koçarlı'da İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, zirai ilaç ve gübre bayilerini denetliyor
    12:11 Koçarlı'da İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, zirai ilaç ve gübre bayilerini denetliyor

    Koçarlı İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, zirai ilaç ve gübre bayilerinin denetimlerini sürdürerek tarımsal üretimin daha sağlıklı ve verimli bir şekilde gerçekleşmesine katkı sağlamaya devam ediyor. Ziraat mühendisleri, denetimler sırasında zirai ilaç ve gübrelerin depolama şartlarını, etiket ve ambalaj kontrolünü, ürünlerin ruhsatlı olup olmadığını ve çevreye zararlı olabilecek unsurların bulunup bulunmadığını titizlikle inceliyor. Bu denetimler, tarım sektörünün sağlıklı ve sürdürülebilir bir şekilde gelişmesine katkı sağlarken, çiftçilerin de güvenilir ve kaliteli tarım ürünlerine erişimini sağlıyor.

  • Adıyaman'da merdivenden düşen işçi yaralandı
    12:11 Adıyaman'da merdivenden düşen işçi yaralandı

    Adıyaman Organize Sanayi Bölgesi'nde bir işletmede çalışırken merdivenden düşen A.T. isimli işçi yaralandı. Olay yerine çağrılan sağlık ekipleri tarafından Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan yaralının durumunun iyi olduğu bildirildi.

  • Manisa'da Kayıp Alzheimer Hastası Kadın Dere Yatağında Bulundu
    12:10 Manisa'da Kayıp Alzheimer Hastası Kadın Dere Yatağında Bulundu

    Manisa'nın Köprübaşı ilçesinde kayıp ihbarı yapılan 78 yaşındaki alzheimer hastası kadın, jandarma ekipleri tarafından bir dere yatağında bilinci açık şekilde bulundu. Sağlık ekipleri tarafından kontrol edilen kadın, ailesine teslim edildi.

  • Kars'ta Husumetli Gruplar Arasında Kavga: 2 Yaralı
    12:10 Kars'ta Husumetli Gruplar Arasında Kavga: 2 Yaralı

    Kars Merkez Yalınkaya köyünde önceden husumet bulunan 2 grup arasında çıkan kavgada 2 kişi kafalarına aldıkları darbelerle yaralandı. Polis ve sağlık ekipleri olay yerine sevk edildi. Yaralılar hastaneye kaldırıldı ve kavga ile ilgili tahkikat başlatıldı.

  • Alkollü araç kullanan şahsın aracında ruhsatsız tabanca ele geçirildi
    12:10 Alkollü araç kullanan şahsın aracında ruhsatsız tabanca ele geçirildi

    Besni İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Dumlupınar Mahallesi Atatürk Caddesi üzerinde şüphe üzerine durdurulan araçta yapılan aramada 1 adet tabanca ve 8 adet mermi bulundu. Araç sürücüsü C.T. ve araçta bulunan T.A. isimli şahıslar gözaltına alındı. Alkol testinde araç sürücüsü C.T.'nin alkollü olduğu tespit edildi ve kendisine 6 bin 453 TL para cezası kesilerek sürücü belgesine 6 ay süreyle el konuldu.

  • Afyonkarahisarlı Sporcu Kübra Saltık, Para Yüzme Müsabakaları'nda Gümüş Madalya Kazandı
    12:10 Afyonkarahisarlı Sporcu Kübra Saltık, Para Yüzme Müsabakaları'nda Gümüş Madalya Kazandı

    Afyonkarahisarlı sporcu Kübra Saltık, Eskişehir'de düzenlenen Türkiye Yüzme Federasyonu tarafından organize edilen Para Yüzme Müsabakaları'nda üstün bir performans sergileyerek yarışmayı gümüş madalya ile tamamladı. Saltık, görme engeline rağmen azmi, disiplini ve yeteneği sayesinde diğer sporcular arasında öne çıktı ve engelli bireylerin spor yapma potansiyeline ışık tuttu.

  • Lenfoma kanseri olan öğretmen, zorluklara rağmen öğrencilerini geleceğe hazırlıyor
    12:09 Lenfoma kanseri olan öğretmen, zorluklara rağmen öğrencilerini geleceğe hazırlıyor

    Bitlis'teki 8 Ağustos İlkokulu'nda görev yapan ve trafik kazasında bir bacağını kaybeden lenfoma kanseri Uğur Taşkaya, yaşadığı zorluklara rağmen öğrencilerini geleceğe hazırlıyor. 6 yaşında trafik kazası sonucu bacağını kaybeden Taşkaya, eğitim hayatını sürdürerek Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi'nden mezun oldu. Mezun olduğu okula öğretmen olarak atanan Taşkaya, lenfoma kanseri teşhisi konulmasına rağmen mesleğini sürdürüyor ve öğrencilerine ilham oluyor.

  • Bodrum'da 6'sı çocuk 24 düzensiz göçmen yakalandı
    12:08 Bodrum'da 6'sı çocuk 24 düzensiz göçmen yakalandı

    Muğla'nın Bodrum ilçesinde Sahil Güvenlik ekipleri, Bodrum açıklarında lastik bot içerisinde bir grup düzensiz göçmen olduğu bilgisini alarak harekete geçti. Durdurulan bot içerisinde 18 düzensiz göçmen ve 6 çocuk yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından Muğla İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne gönderildi.

  • Ramazan Ayında Osmangazi'deki Fırınlar Denetlendi
    12:07 Ramazan Ayında Osmangazi'deki Fırınlar Denetlendi

    Osmangazi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, ramazan ayında ilçedeki fırınlara yönelik denetimlerini sıklaştırdı. Denetimlerde, üretilen pidelerin gramajları ve hijyen koşulları kontrol edildi.


Advertisement