Dha Yurt Bülteni - 16 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 16

Dha Yurt Bülteni - 16

Herekol'da PKK'nın 3 mağarasında 18 ton malzeme ele geçirildiSİİRT 3'üncü Komando Tugay Komutanlığı ve Şırnak Çakırsöğüt Jandarma Komando Tugay Komutanlığı ile Siirt İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı askerler ile güvenlik korucularının katıldığı Herekol Dağı'ndaki operasyonda, terör örgütü...

21.06.2017 20:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Herekol'da PKK'nın 3 mağarasında 18 ton malzeme ele geçirildi

SİİRT 3'üncü Komando Tugay Komutanlığı ve Şırnak Çakırsöğüt Jandarma Komando Tugay Komutanlığı ile Siirt İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı askerler ile güvenlik korucularının katıldığı Herekol Dağı'ndaki operasyonda, terör örgütü PKK'ya ait 3 büyük mağara bulundu. Mağaralar içerisinde mühimmat el yapımı patlayıcı ve 18 ton malzeme ele geçirildi.

Pervari İlçesi yakınlarındaki Herekol Dağı bölgesinde, 9 günden beri devam eden operasyonla ilgili Siirt Valiliği'nce yapılan yazılı açıklamada, "Siirt 3'üncü Komando Tugay Komutanlığı, Şırnak Çakırsöğüt Jandarma Komando Tugay Komutanlığı, Siirt İl Jandarma Komutanlığı ve Güvenlik Korucularının katılımı ile Siirt İli Pervari İlçesi Yazlıca (Herekol) Dağı kırsalında 12 Haziran 2017 tarihinde başlayan 'Şehit Piyade Kurmay Albay Gökhan Peker-01' Operasyonu zor arazi şartlarında (9) gündür aralıksız devam etmektedir. Operasyonun 9'uncu gününde (17 Haziran 2017) tarihinde sağ olarak ele geçirilen teröristin yer göstermesi sonucunda; üç büyük Mağarada gıda ağırlıklı yaklaşık 18 ton malzeme olmak üzere, tespit edilen mağaralarda yapılan aramalarda ele geçirilen mühimmat ve malzemeler : 200 Adet kullanılamaz dıurumda  (Bixi)  ve Kanas Mühimmatı, 2 Adet El Yapımı Patlayıcı, 1 adet savunma tipi el bombası, 62 Adet büyük tüp, 8 Adet Küçük tüp, 2 adet ortaboy Jeneratör, 5 Adet  Akü, 3 adet tüplü Ocak, 2 Adet Fırınlı ocak, 4 adet büyük tip delici Matkap, 1 Adet Ağaç kesme Motoru, 3 adet keser, 2 adet DVD oynatıcı, 1 adet LCD TV, 7 Adet Frlash bellek, 25 Adet Cd/DVD, örgütsel içerikli doküman, büyük bir miktarda yiyecek ve yaşam malzemesi ele geçirilmiştir. Ele geçirilen mühimmat ve yaşam malzemeleri olay mahallinde imha edilmiştir. Bölgede geniş çaplı operasyon devam etmektedir" denildi.

Görüntü dökümü

-------------------------

-Bulunan mağara

-Mağara ile ilgili bilgi veren asker

-Mağara içerisinden görüntüler

-Mağara içerisinde bulunan malzemeler

-Mağaranın imha edilmesi anı

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: SİİRT, -

======================================

Saral Ailesi'nin acı günü

MUĞLA'nın Marmaris ilçesinde, Ankara eski Emniyet Müdürü Cevdet Saral'ın, kalp krizinden yaşamını yitiren 71 yaşındaki ağabeyi Fuat Saral, gözyaşları içinde son yolculuğuna uğurlandı.

1999 yılında, FETÖ elebaşı Fethullah Gülen ile ilgili ilk raporu hazırlayan Ankara eski Emniyet Müdürü Cevdet Saral'ın, ağabeyi Fuat Saral, Armutalan Mahallesi'ndeki evinde, dün (salı) kalp krizinden yaşamını yitirdi. Saral için bugün ikindide Armutalan Merkez Cami'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene, Saral'ın Ankara eski Emniyet Müdürü olan kardeşi Cevdet Saral, Marmaris İlçe Emniyet Müdürü Ertan Sarıkaya, Muğla Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, Aydın İl Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ, Marmaris Karadenizliler Derneği Başkanı Gıyasettin Doğanay, Trabzon, İstanbul ve Ankara'dan gelen Saral ailesinin yakınları katıldı. Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, Mete Şirketler Grubu ve Saral Ailesi'nin yakın dostları çelenk gönderdi. Kılınan namazın ardından Saral'ın bir süre omuzlarda taşınan cenazesi Armutalan Mezarlığı'na götürülüp, toprağa verildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Fuat Saral'ın fotoğrafı

-Armutalan Merkez Camisi'ndeki cenaze töreninden görüntü

-Cenaze namazının kılınmasından görüntü

-Genel ve detay görüntüler

Hüaber-Kamera: Ali GÜNDOĞAN/ MARMARİS (Muğla),

======================================

Kovalamaca sonucu yakalanabildiler

ÇANAKKALE'de iki işyerinin camlarının kıran ve alkollü olduğu ileri sürülen bir kişi ile kaçarken kendisini motosikletine alarak yardımcı olmaya çalışan bir arkadaşı polisin yaklaşık 1 kilometrelik kovalamacası sonucu yakalanıp, gözaltına alındı.

Bugün saat 12.30 sıralarında, alkollü olduğu ileri sürülen A.O., İsmetpaşa Mahallesi, Cuma Pazarı yakınındaki biri kuruyemişçi, diğeri cep telefonu satışı yapılan iki işyerine, camlarını kırarak zarar verdi. A.O., olayın ardından koşarak kaçtı. İşyeri sahiplerinin şikayeti üzerine gelen polis ekipleri, A.O.'nun peşine düştü. A.O, yolda kendisini alan motosikletli arkadaşı H.K. ile kaçmayı sürdürdü. Polis, yaklaşık 1 kilometrelik kovalamaca sonucu motosikleti durdurup, şüphelilere biber gazı ile müdahalede bulundu. Şüphelilerden H.K., gözaltına alınırken, A.O., yaşanan kargaşadan yararlanıp, kaçmak istedi. Ancak, kısa süren kovalamaca sonucu tekrar yakalandı. Gözaltına alınma anları çevredeki işyerlerinin güvenlik kameraları tarafından görüntülenen iki şüpheli, işlemleri için Anafartalar Polis Merkezi'ne götürüldü.

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Şüphelilerin yakalanma anlarından güvenlik kamerası görüntüleri

Haber: Mustafa SUİÇMEZ/ ÇANAKKALE,

============================================

Denizli'de 6 işadamı FETÖ'den gözaltına alındı (4)

DENİB'TEN AÇIKLAMA

Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB), gözaltına alınıp, ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılan TİM Başkanvekili ve DENİB Başkanı Süleyman Kocasert ile ilgili yazılı açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, "Faaliyetleri sonlandırılan bir dernek ile ilgili bilgi alma amaçlı olarak Denizli İhracatçılar Birliği Başkanı Süleyman Kocasert'in ifadesine başvurulmuş olup, resmi işlemlerin ardından kendisi Denizli Emniyet Müdürlüğünden ayrılmıştır" denildi.

Ramazan ÇETİN/DENİZLİ,

============================================

Gaziantep'te FETÖ operasyonuna 4 tutuklama

GAZİANTEP'te, Fethullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) finans sağladığı iddia edilen dört ayrı şirkete düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 5 yetkiliden 4'ü tutuklandı.

FETÖ/PDY'ye finans sağladığı iddiasıyla harekete geçen Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla kentteki 4 şirkete eş zamanlı operasyon yaptı. Aranan adreslerde FETÖ/PDY terör örgütü yasaklı yayınlardan çok miktarda kitap, dergi, CD, doküman ve dijital materyal ele geçirilirken, 4 ayrı şirketteki yetkililerden M.Y., Ö.F.K., S.P., M.I. ve A.S.M. gözaltına alındı. Emniyette işlemleri tamamlanan şüpheliler, bugün adliyeye sevk şüphelilerden M.Y., Ö.F.K., S.P. ve A.S.M.  tutuklanırken, M.I. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------

Aranan adres

Ele geçirilen malzemeler

Emniyet Müdürlüğü

Şüphelilerin emniyetten çıkarılması

Genel ve detay görüntüler

Haber: Mücahit YOLCU-Kamera: GAZİANTEP-DHA)

============================================

Bursa'da helikopter destekli uyuşturucu operasyonu

BURSA'nın tüm merkez ilçelerinde Özel Hareket ekipleri ve polis helikopterinin desteğiyle uyuşturucu operasyonu düzenleniyor. Ekipler önceden tespit edilen adreslerde şüphelileri gözaltına alırken, ev, iş yeri ve otomobillerde aramalar yapılıyor.

Bursa Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Şube Ekipleri, Bursa'nın tüm  ilçelerinde eş zamanlı olarak uyuşturucu operasyonu düzenledi. Önceden tespit edilmiş ev ve işyerlerine Özel Harekat Ekipleri ile baskın düzenlendi. Evlerin kapılarını koçbaşı ile kıran ekipler, tespit edilen şüphelileri gözaltına aldı. Mahallelerin giriş ve çıkışları çevik kuvvet ekipleri tarafından kapatılırken, polis bölgede kuş uçurtmuyor.

HELİKOPTER DESTEKLİ OPERASYON

Yoğun güvenlik önlemleri altında gerçekleşen operasyonu Polis Helikopteri de havadan takip ediyor. Evlerde, iş yerlerinde ve otomobiller üzerine arama yapılıyor. Operasyonda 4 narkotik köpeği ve yaklaşık bin polis görev yapıyor. Operasyon devam ederken Bursa Emniyet Müdürü Selami Yıldız operasyonu yakından takip ediyor.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber: Berktuğ ÖNCÜ/BURSA,-

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 16 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement