Dha Yurt Bülteni - 16 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 16

Kayıp madencinin cesedi limanda bulunduSOMA'da özel maden ocağında çalışırken 16 Nisan'da yapılan referandum da oy kullanmak için memleketi Zonguldak'a gelen ve bir daha kendisinden haber alınamayan 40 yaşındaki maden işçisi İlhan Çelik'in deniz de cesedi bulundu.

02.07.2017 01:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayıp madencinin cesedi limanda bulundu

SOMA'da özel maden ocağında çalışırken 16 Nisan'da yapılan referandum da oy kullanmak için memleketi Zonguldak'a gelen ve bir daha kendisinden haber alınamayan 40 yaşındaki maden işçisi İlhan Çelik'in deniz de cesedi bulundu.

Kilimli İlçesi'nde, tekneyle denize açılanlar, açıkta bir insan cesediyle karşılaştı. Haber verilmesi üzerine gelen Sahil Güvenlik ekipleri, cesedi kıyıya çıkarttı.  Yarı çıplak halindeki cesedin üzerinde yapılan aramada İlhan Çelik'e ait bir kimlik, kredi kartları ve fotoğraflar çıktı. Araştırma da, İlhan Çelik'in yaklaşık 3.5 ay önce ailesi tarafından kayıp başvurusunda bulunduğu maden işçisi olduğu tespit edildi. Çelik'in geçen 16 Nisan'da gerçekleştirilen referandumda oy kullanmak için Zonguldak'a geldiği, daha sonra ise ailesine Soma'ya döneceğini belirterek evden ayrıldığı öğrenildi. Cesedin kesin kimliğinin yapılacak olan otopsi ve incelemelerin ardından ortaya çıkacağı açıklandı. Olay Yeri İnceleme ekiplerinin çalışmasının ardından Çelik'in cenazesi otopsi yapılmak üzere  Atatürk Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

-Cesedin çıkarılması

-Cesette inceleme yapılması

-Cesedin ambulansa koulması

Süre: (02.37) Boyut: (122 MB)

Haber-Kamera: Cüneyt ÖZFİDAN/ZONGULDAK,

==================================

TERÖR ÖRGÜTÜ, AK PARTİ İLÇE BAŞKANI YARDIMCISINI ÖLDÜRDÜ (1)

Van'ın Özalp İlçesi Boğazkesen mahallesinde Ak Parti Özalp İlçe Başkan Yardımcısı Aydın Ahi, evinden dışarıya çıkarılarak kurşunlandı. Kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, olaydan hemen sonra twitter hesabından bir açıklama yaparak, Aydın Ahi'nin fotoğrafını paylaştı ve "van Özalp İlçe Başkan Yardımcımız Aydın Ahi hain teröristler tarafından alçakça şehit edildi. allah şehadetini kabul etsin" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-----------------------------

Aydın Ahi foto-slayt

Haber: VAN/ DHA

======================================

PKK'lı teröristler, Ak Parti Özalp İlçe Başkan Yardımcısını öldürdü (2)

VAN'ın Özalp İlçesi'nde PKK'lı teröristler, evini basıp silah zoruyla kaçırdıkları AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı Aydın Ahi'yi başka bir mahalleye götürerek vurdu. Ağır yaralanan Ahi, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

Olay, bugün saat 22.30 sıralarında ilçeye bağlı Boğazkesen Mahalles'inde meydana geldi. PKK'lı teröristler, aynı zamanda eski mahalle muhtarı olan AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı Aydın Ahi'nin evine geldi. Silah zoruyla içeri giren teröristler, Ahi'yi dışarı çıkarıp araca bindirerek Şemsettin Mahllesi'ne götürdü. Teröristler burada, Ahi'yi indirip uzun namlulu silahla birkaç el ateş ederek vurdu.

PKK'lılar kaçarken, silah sesleri üzerine olay yerine giden mahalle sakinleri, Aydın Ahi'yi kanlar içerisinde buldu. Ağır yaralı olarak özel araçla Özalp Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Ahi, doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı.

Olayın ardından bölgeye güvenlik güçleri sevk edildi. Kaçan teröristlerin etkisiz hale getirilmesi amacıyla hava destekli geniş çaplı operasyon başlatıldı.

DÜN DE AK PARTİ LİCE İLÇE BAŞKAN YARDIMCISI ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ

PKK'lı teröristler, dün gece de Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde evininin önünde pusu kurdukları Ak Parti İlçe Başkan Yardımcısı 34 yaşındaki Orhan Mercan'a saldırı düzenlemişti. Saldırıda Mercan yaşamını yitirirken, olayla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında 19 kişi gözaltına alınmıştı.

HABER: Orhan AŞAN/VAN,

======================================

Gelin ve damatla birlikte 143 kişi, düğün yemeğinden zehirlendi

ARDAHAN'da bir kır düğününde ikram edilen yemekten yiyen, gelin ve damadın da aralarında bulunduğu 143 kişi zehirlendi.

Kent merkezine 15 kilometre uzaklıktaki, 65 hane ve 170 nüfuslu Değirmenli Köyü'nde Mustafa Ünal ve Gelin Nurcan Ünal, yapılan kır düğünüyle hayatlarını birleştirdi. Düğünde davetlilere tavuk eti, pilav, ayran ve tatlı ikram edildi. Ancak bir süre sonra gelin ve damat ile davetlilerde ateş, karın ağrısı ve mide bulantısı şikayetleri görülmeye başlandı. Damat Mustafa Ünal ve gelin Nurcan Ünal ile birlikte 143 kişi, özel araçlar ve ambulanslarla Ardahan Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı, serum tedavisi uygulandı. Zehirlenenlerin hayati tehlikesinin olmadığı, ancak kontrol altında tutulacağı belirtildi.

Gelin Nurcan Ünal, "Yediğimiz yemekten zehirlendik. En mutlu günümüz bize zehir olduö diye sitem etti.

Uzman Doktor Mehmet Çalar Özgür, besin rahatsızlananlara besin zehirlenmesi teşhisi konuduğunu söyledi.

Ardahan Cumhuriyet Başsavcılığı Medya İletişim Bürosu'ndan yapılan açıklamada ise, "Akşam saatlerinde yaşanan zehirlenme vakası nedeniyle gerekli soruşturma başlatıldı. Hastane yetkililerinden alınan bilgiye göre hayati tehlikesi olan yok. Düğün yemeğinden olduğu tahmin ediliyor. Bütün yemek ve içecek çeşitlerinden numuneler alınarak Tarım İl Müdürlüğü'ne gönderildi. Zehirlenmeye neden olan yiyecek ve içeceklerin nereden temin edildiği araştırılıyorö denildi.

Öte yandan Vali Mehmet Emin Bilmez de hastaneye gelerek yetkililerden bilgi aldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-----------------------------

-Hastanede tedavi gören hastalardan görüntü

-Gelin Nurcan Ünal ile röp.

-Gelin ve damat'dan görüntü

-Hastaneden genel görüntü

Haber-Kamera: Deniz BAŞLI/ ARDAHAN,

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 16 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement