Dha Yurt Bülteni - 16 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 16

Bacakları kopan hamile kediye protez bacak takıldı BURSA'nın İnegöl ilçesinde kaza sonucunda iki bacağı kopan hamile kedi, İnegöl Belediyesi Sahipsiz Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezi'nde hem yeni protez bacaklarına kavuştu, hemde yavrusunu dünyaya getirdi.

09.07.2017 22:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bacakları kopan hamile kediye protez bacak takıldı

BURSA'nın İnegöl ilçesinde kaza sonucunda iki bacağı kopan hamile kedi, İnegöl Belediyesi Sahipsiz Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezi'nde hem yeni protez bacaklarına kavuştu, hemde yavrusunu dünyaya getirdi.

İnegöl'de plakası ve sürücüsü belirlenemeyen bir aracın çarpması sonucu sokak kedisinin arka iki bacağı koptu. Hamile olan kediyi bu halde gören bir hayvansever yakında bulunan İnegöl Belediyesi Sahipsiz Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezi'ne götürdü. Burada ameliyata alınan kedi bir gün sonra yavrusunu dünyaya getirdi. Tedavi merkezinde kediye daha sonra protez bacaklar katıldı. Yeni bacaklarına kavuşan kedi, yürümeye başladı.

Ameliyatı gerçekleştiren veteriner hekimler, kedinin önce kopan iki bacağına müdahale edildiğini, bir gün sonra da yavrularını doğurduğunu belirttiler. Protez takıldığını ve ve şu anda sorun yaşanmadığını belirten merkez görevlileri, kısa süre sonra da kauçuktan pati takılacağını söylediler.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Kedinin yürüyüşü

-Kedi ile yavrusunun görüntüsü

-Veteriner röjportaj

-Detaylar

Haber-Kamera: Yavuz YILMAZ/ İNEGÖL(Bursa),

==========================================

Şehit kepçe operatörünün babası: Gitme dedim (2-3)

ŞEHİT İŞÇİ TOPRAĞA VERİLDİ

Hakkari'de teröristler tarafından şehit edilen kepçe operatörü Halil İbişoğlu'nun cenazesi Van Büyükşehir Belediyesi'ne ait cenaze aracı ile karayoluyla memleketi Erzurum'un Aziziye ilçesine bağlı Ömertepe Mahallesi'ne getirildi. Saat 18.30'da konvoy eşliğinde mahalleye giriş yapan şehidin Türk Bayrağı'na sarılı tabutu son kez evinin önüne götürüldü. Ambulanstan indirilen Halil İbişoğlu'nun tabutu açılarak yakınlarına şehidin yüzü gösterildi. Şehidin annesi Aysel, babası Mahmut, kardeşleri ile kızları 11 yaşındaki Kübra ile 7 yaşındaki Zeynep tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Fenalık geçiren şehidin yakınlarına ambulansta müdahale edildi. Ardından şehit İbişoğlu'nun tabutu omuzlarda taşınıp mahalle mezarlığına götürüldü. Burada kılınan cenaze namazına Ak Parti Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı, Vali Yardımcısı Hamza Özer, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Güray Alpar,Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mevlüt Doğan, İl Jandarma Komutunı Albay Mustafa Çelik, İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan katıldı. Halil İbişoğlu'nun cenazesi kılınan namazın ardından gözyaşları arasında toprağa verildi.

BAŞBAKAN BİNALI YILDIRIM ŞEHİT BABASINA TAZİYE VERDİ

Ak Parti Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı şehidin cenaze töreninden sonra taziye evinde cep telefonu ile Başbakan Binali Yıldırım'ı şehidin babası Mahmut İbişolu ile görüştürüldü. Başbakan Yıldırım, baba İbişoğluna, "Maymut bey başınız sağolsun. Harun kardeşimin mekanı cennet olsun. Allah sizlere hayırlı ömürler sabırlar versin, acılarını paşlaşıyoruz. Merak etmeyin bu alçaklar bunun hesabını verecek. Kırıkkaledeyim buradaki vatandaşlarımızın, milletvekilerimizin taziyeleri ver. Buradan bütün aile efradına yakınlarınıza taziyelerimizi iletirisiniz Allah sabır versin, mekanı cennet olsun" dedi. Baba Mahmut İbişoğlu'da Başbakan Binali Yıldırdım'a teşekkür etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Şehidin evinin önünde toplanan kalabalık

-Cenaze aracını taşıyan ambulansın gelişi

-Şehidin yüzünü gören yakınlarının fenalık geçirmesi

-Şehidin yüzünü görmesi için iki kızının yukarı çıkarılması ve ağalamaları

-Şehidin cenaze töreni

-----------

-Milletvekili Mustafa Ilıcalı Başbakanla görüşüp telefonu şehit babasına vermesi

-Başbakanın şehit babası ile telefonla görümesi

Haber-Kamera: Turgay İPEK/ ERZURUM,

=====================================

Sedat Peker Sivas'ta festivale katıldı

SİVAS'ın Doğanşar İlçesi'nde, bu yıl 52'ncisi düzenlenen 'Ahmet Ayık Karakucak Güreşleri ve Bal Festivali ikinci gününde düzenlenen çeşitli etkinliklerle sona erdi. Festivale katılmak üzere Sivas'a gelen Sedat Peker yoğun ilgi gördü.

Sivas'ın Doğanşar İlçesi'nde, bu yıl 52'ncisi gerçekleştirilen 'Ahmet Ayık Karakucak Güreşleri ve Bal Festivali düzenlenen çeşitli etkinliklerle sona erdi. Bugünkü programda yöresel sanatçılar sahne aldı. Vatandaşlar halaylar çekerek gönüllerince eğlendi. Festivale Doğanşar Kaymakamı Mustafa Serin, Sivasspor Kulüp Başkanı ve aynı zamanda festival ağası Mecnun Otyakmaz, Sedat Peker, Eski Milli Güreşçi, Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Ahmet Ayık ve çok sayıda Doğanşar halkı katıldı. Mecnun Otyakmaz'ın daveti üzerine Sivas'a gelen Sedat Peker yoğun ilgi gördü.

"DEVLET DÜŞMANLARINA KARŞI KİNİMİZİ DİRİ TUTALIM"

Etkinlikte basın mensuplarına açıklamalarda bulunan  Peker, 15 Temmuz darbe girişimine değinerek, "Bu konuyla ilgili söylenebilecek her şeyi bizim vatanımızın aziz evlatları o gün söylediler. Daha önce yaptığım mitinglerde söylemiştim, onlar bu milleti tanımıyorlar. Yurt dışında aynı şeyler tekrar yapılıyor. Devlet büyüklerimizin konuşma yapacağı alanda engel çıkarıyorlar. Sayın Cumhurbaşkanımızın öldürülmesi karşılığında 'araba' verilecek diye Alman hükümeti önünde pankart açılıyor. Bu yüzden kinimizi, din ve devlet düşmanlarına karşı olan kinimizi diri tutmamız gerektiğine inanıyorum. Bu kini içimizde diri tutarken yüce Allah'a devamlı yalvarmamız gerektiğini düşünüyorum. Daha sonra ise görevimiz tamamlandıktan sonra küllerimizden yeniden doğacağımızı biliyorum. Bizim milletimizin rehberliğinde tüm cihan-ı aleme yüce Allah'ın adının ve adaletinin hakim kılınacağına inanıyorum. Bu şekilde inandığını bildiğim ülkede on milyonlarca vatan evladı var. İnşallah bu sayı ileride daha da fazlalaşacak. Tüm dünyadaki Müslüman Türklerle beraber bu kutsal davanın menzile ulaşması için mücadele edeceğiz" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Festivalden görüntüler

-Sedat Peker'e gösterilen ilgi

-Yaptığı açıklama

-Detaylar

Haber-Kamera: Hüsnü Ümit AVCI/ SİVAS,

=====================================

Çorum'da tartıştığı arkadaşını kalbinden bıçaklayıp öldürdü

ÇORUM'da 27 yaşındaki Cengizhan Çakaröz, kavga ettiği arkadaşı tarafından kalbinden bıçaklanarak öldürüldü.

Olay Çorum'un Bahabey Çamlığı'nda meydana geldi.İddiaya göre Hamit Bayraktar (50), Cengizhan Çakaröz ve Cengiz Salar (32), alkol almak üzere Bahabey Çamlığı mevkiine gitti. Bir süre içki içen üç arkadaştan Hamit Bayraktar ve Cengizhan Çakaröz arasında alacak verecek nedeniyle tartışma çıktı. Kısa sürede büyüyen tartışma kavgaya dönüştü. Kavgada Hamit Bayraktar, arkadaşı Cengizhan Çakaröz'ü önce kalbinden sonra da karın bölgesinden bıçaklayıp kaçtı. Çakaröz, kaldırıldığı Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadı.

Olay sonrası polis tarafından gözaltına alınan Cengiz Salar ile ilgili soruşturma sürüyor:

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

------------------------------

-Polisin cinayet sonrası Cengiz Salar'ı polis otosuna bindirmesi

-Olay yeri ekipleri yaptığı çalışma

-Hastane önü görüntü

-Detaylar

(SÜRE: 2 DK - BOYUT: 130 MB)

Haber-Kamera : Yusuf ÇINAR - ÇORUM,

====================================

Kongrede oylar sayılırken sahne çöktü

KAHRAMANMARAŞ'ta yenilenen MHP İl Kongresi'nde adaylardan Ömer Özkan 2 oy farkla başkanlığı Süleyman Öner'den aldı. Kongrede oylar sayılırken asansörlü sahnenin çökmesi sonucu  masayla birlikte oy sandığı ve pusulalar çevreye dağıldı.

21 Mayıs'ta mevcut başkan Süleyman Öner'in 272 oy alarak kazandığı MHP Kahramanmaraş Olağan İl Kongresi, 263 oy alan Ömer Özkan'ın itirazı üzerine Yüksek Seçim Kurulu tarafından iptal edildi ve kongre bugün yinelendi. Süleyman Öner ile Ömer Özkan'ın adalığında Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen kongrede oylar kullanıldıktan sonra sayıma geçildi. Sayım yapıldığı sırada asansörlü sahne birden çöktü. Oy sandığı, oy pusulaları ve masa düşerken, polis de sahnede önlem alarak kimseyi yaklaştırmadı. Şans eseri yaralananın olmazken, yapılan incelemede sahnenin asansörlü olan bölümünün aşağıya doğru indiği belirlendi. Asansörün neden indiği belirlenmezken, oylar toplanıp yeniden sayıldı. 1 oyun eksik olduğunun ortaya çıkması üzerine sahne asansörü aşağıya indirildi. Yapılan kontrollerde kayıp oy sahnenin altında bulundu.

2 OY FARKLA BAŞKAN OLDU

Oyun bulunmasının ardından sayıma geçildi ve Ömer Özkan 226, Süleyman Öner 224 oy aldı. 2 oyla fark başkan olan Özkan'ı ilk tebrik eden Süleyman Öner oldu. Daha sonra kısa bir değerlendirme yapan Özkan, kongrede kaybedenin olmadığını belirterek, "Kazanan MHP'dir. Ben burada bütün oyları kendime almış kabul ediyorum. Kahramanmaraş'ta artık Adalet ve Kalkınma Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi'nden korksun. Milliyetçi Hareket Partisi artık sahada olacak, her yerde olacak, tüm belediyelere talip olacak" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------

Çöken sahne

Aşağıdaki oy pusulası ve sandık

Sahnenin yukarı çıkması

Sahne etrafında toplanan kalabalık

Oyların toplanması

Oyların sayılması

Ömer Özkan'ın salona gelmesi

Özkan ve Öner'in delegeleri selamlaması

Ömer Özkan'ın konuşması

Haber-Kamera: Ömer KOÇ-KAHRAMANMARAŞ,

==========================================

Hendek'te kauçuk fabrikası yandı

SAKARYA'nın Hendek İlçesi'nde bir kauçuk fabrikasında çıkan yangında gökyüzü dumandan siyaha bürünürken, alevler güçlükle kontrol altına alındı. Dumandan etkilenen bir kişiye 112 Acil ekibi müdahalede bulundu.

Saat 20.00 sıralarında, Hendek Yeni Mahalle'de bulunan bir kauçuk fabrikasında belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Gökyüzü simsiyah dumanla kaplanırken, yangına Sakarya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'na bağlı çok sayıda itfaiye ekibi ve Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri müdahalede bulundu. Söndürme çalışmalarına iş makineleri de katıldı. Yangın itfaiye ekiplerinin çalışması sonucu güçlükle kontrol altına alındı. Söndürme çalışmaları sırasında dumandan etkilenen bir kişiye 112 Acil ekibi müdahalede bulundu. Soğutma çalışmaları devam ederken, yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Yanan fabrikadan görüntü

Söndürme çalıymalarından görüntü

Haber-Kamera: Aziz GÜVENER-Ahmet ÇİLECİ/ HENDEK(Sakarya),

=====================================

Denizli'de 8 dönüm ormanlık alan yandı

DENİZLİ'nin Pamukkale İlçesi'ndeki bir piknik alanında çıkan yangında 8 dönüm ormanlık alan kül oldu. Yangın yarım saatlik bir çalışmayla kontrol altına alındı.

Karataş Mahallesi'nde bulunan piknik alanında bugün saat 15.00 sıralarında henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı yangın çıktı. Alevler, rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüdü. Çevredekilerin ihbarı üzerine yangın bölgesine çok sayıda itfaiye ve orman ekibi sevk edildi. Söndürme çalışmalarında bir de helikopter yer aldı. Yarım saatlik çalışma sonunda kontrol altına alınan yangında 8 dönüm ormanlık alan küle döndü. Bölgede soğutma çalışmalarına başlanırken, polis yangının çıkış nedenini belirlemek için çalışma başlattı.

-fotoğraflı

Haber: Deniz TOKAT/ DENİZLİ,

=============================

Tartıştığı ağabeyini bıçakla yaraladı

KAYSERİ'de, tartıştığı kardeşi Erdal Köprülü tarafından bıçakla ağır yaralanan emekli polis memuru 56 yaşındaki Mustafa Köprülü hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

Merkez Kocasinan ilçesi Örnekevler Mahallesi'nde meydana gelen olayda, emekli polis memuru Mustafa Köprülü ile beden eğitimi öğretmeni kardeşi Erdal Köprülü (50) arasında henüz bilinmeyen bir nedenle tartışma çıktı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesiyle Erdal Köprülü, eline geçirdiği ekmek bıçağı ile ağabeyi Mustafa Köprülü'yü göğsünden bıçakladı. Olay sonrası Erdal Köprülü, 112 ekiplerini arayarak durumu bildirdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri Mustafa Köprülü'yü Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırdı. Tedavi altına alınan Mustafa Köprülü'nün durumunun ağır olduğu öğrenilirken, olayın zanlısı kardeşi ise polis ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Haber: Olcay DÜZGÜN/ KAYSERİ,

================================

Traktör şarampole yuvarlandı, 12 yaşındaki kız öldü

SAMSUN'un Vezirköprü ilcesinde traktörün şarampole devrilmesi sonucu 12 yaşındaki Betül K., romörkün altında kalarak hayatını kaybetti.

Kaza Samsun'un Vezirköprü ilçesi Kabalı mahallesinde meydana geldi. 17 yaşındaki O.K.'nın kullandığı 37 PS 482 plakalı traktör, sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu şarampole yuvarlandı. Yanında bulunan 12 yaşındaki kuzeni Betül K., römorkun altına kalarak can verdi. Kazada ehliyetsiz sürücü  O.K. yara almadı. Kazayla ilgili soruşturma sürüyor.

Haber: Suat PALA/ VEZİRKÖPRÜ(Samsun),

=======================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 16 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement