Dha Yurt Bülteni - 16 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 16

Ereğli'de 29 kişi pastadan zehirlendiZONGULDAK'ın Ereğli İlçesi'nde 29 kişi, pastaneden aldıkları pastadan zehirlendikleri iddiasıyla hastanede tedavi altına alındı.

21.07.2017 17:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ereğli'de 29 kişi pastadan zehirlendi

ZONGULDAK'ın Ereğli İlçesi'nde 29 kişi, pastaneden aldıkları pastadan zehirlendikleri iddiasıyla hastanede tedavi altına alındı.

Dün akşam ve gece saatlerinde 29 kişi, mide bulantısı, kusma ve halsizlik şikayetiyle Ereğli Devlet Hastanesi'ne müracaat etti. İlçedeki bir pastaneden aldıkları pastadan zehirlendikleri iddia edilen 11'i çocuk 9'u kadın toplam 29 kişi, hastanede tedavi edildi. Zehirlenenler arasında hamile bir kadının da bulunduğu öğrenildi. Sağlık durumları iyi olan 29 kişiden 15'i tedavisinin ardından taburcu edildi. 14 kişinin ise tedavisinin devam ettiği öğrenildi. Pastanede satılan pastadan numune alındığı ve incelemenin sürdüğü belirtildi.

Görüntü Dökümü:

--------------------------

-Devlet hastanesi acil girişi

-Acilin önünden bekleyen ambulans

-Bir hastanın acile götürülmesi

-Acilin içerisindeki kalabalık

-Hastanesi genel görüntü

Haber-Kamera: Sinan KABATEPE/EREĞLİ(Zonguldak),

=============================================

CHP'liler Başkan Saka'ya verilen cezaya tepki gösterdi

BALIKESİR'in Edremit İlçesi'ndeki CHP'liler, Belediye Başkanı Kamil Saka'ya 10 yıl önce Güre belediye başkanlığı yaptığı dönemde taş ocağının maden ruhsatını denetlemediği gerekçesiyle para cezası kesilmesinin haksızlık olduğunu öne sürerek karara tepki gösterdi.

CHP'li Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka'ya, 10 yıl önce Güre'de belde belediye başkanlığı yaptığı dönemde bir taş ocağının maden ruhsatını denetlemediği gerekçesiyle verilen bin 500 TL para ve 38 gün hak mahrumiyeti cezası nedeniyle, CHP İlçe Başkanlığı önünde basın açıklaması yapıldı. Açıklamaya CHP Balıkesir İl Başkanı Ender Biçki, CHP Edremit İlçe Başkanı Yusuf Sel, CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm ile çok sayıda partili katıldı. CHP Balıkesir İl Başkanı Ender Biçki, dürüstlüğü, insan severliği ile kamu yararını gözeten tavrıyla Kamil Saka'nın Türkiye'ye örnek olmuş bir Belediye Başkanı olduğunu savunarak Kamil Saka'nın karşılaştığı ve ceza aldığı suçlamaları aklın almadığını söyledi. Biçki, "Yargıya FETÖ'cü hakimleri ve savcıları atayıp, genel kurmay başkanını 6 yıl cezaevinde tutanlar, şimdi bu atadıkları hakim ve savcıların FETÖ'cü olduklarını iddia ederek, FETÖ'cü hakim ve savcılarla mücadele ettikleri masalını bize anlatmaktadırlar. Biz Adalet istiyoruz derken, ne kadar haklı olduğumuzu tüm dünya ve Türkiye görmüş oldu. Adalet Türkiye'de var oluncaya kadar diktaya da, faşizme de karşı duracağız. Bu mücadele kanımızın son damlasına kadar devam edecek" diye konuştu. CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm Kamil Saka'ya verilen cezanın haksızlık olduğunu öne sürerek, "Kamil Saka'ya verilen bu cezanın hukukla ilgisi yoktur. Siyasi kararlardır. Yargı adaletin temelidir diyorlar, yargı tamamen sarayın emrindedir. Sarayın emriyle iş yapıyorlar. Kamil Saka'ya o cezayı veren o hakim, savcıya da bir gün adalet lazım olacaktır. Sonuna kadar başkanımızın yanındayız, arkasındayız" dedi.

Alanı dolduran kalabalığa destekleri için teşekkür eden Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, Edremit Belediyesi'nde yıllardır müfettişin eksik olmadığını hatırlatarak, "Müfettişlerin kimisi FETÖ'cü çıktı. Edremit Belediyesi belki tarihinde ilk defa Sayıştay'dan teşekkür belgesi aldı. Gazeteci süsü verilmiş, insanlıktan bile uzak 3-5 tane zibidinin dilekçileri ile 10 yıl önce kapanmış bir taş ocağının ruhsatını denetlemedi diye, bana hak mahrumiyeti verdiler. Bu ceza bana değil, Edremit'e ve Edremit halkına verilmiştir" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-CHP'lilerden görüntü

-Ender Biçki'nin konuşmasından görüntü

-Mehmet Tüm'ün konuşmasından görüntü

-Kamil Saka'nın konuşmasından görüntü

Haber - Kamera: Fatih Emrah ERDOĞAN/ EDREMİT (Balıkesir),

=====================================================

Sivas'ta halk otobüsü için halk oylaması

SİVAS Belediyesi, kentte hizmet vermesi planlanan yeni otobüsleri halk oylaması ile seçiyor. Meydanda sergilenen otobüsleri gezenler, kurulan sandığa tercihlerini atıyor.

Sivas Belediyesi kentte ihtiyaca cevap vermeyen halk otobüslerinin değiştirilmesi konusunda Halk Otobüsçüleri Kooperatifiyle görüşme yaparak anlaştı. Bu çerçevede tanıtım amacıyla kente gelen 2 otobüs kent meydanındaki Kongre Müzesi bahçesinde sergilenmeye başlandı. Hangi otobüsün tercih edileceği konusunda da halk oylaması başlatıldı. Otobüsleri gezen vatandaşlar, yanlarına kurulan sandıkta ise oy kullanarak tercihlerini belirledi. Şu anda sergilenen otobüslere alternatif yeni modellerin de kente getirilerek tercih listesine ekleneceği belirtildi. Özellikle engellilerin rahatça binebilecekleri engelli rampaları da bulunan otobüslerde klima ve ısıtma sistemleri ilk tercih olarak ön plana çıkıyor. Halk oylamasıyla belirlenecek olan araçlar kısa süre içerisinde satın alınarak kentte hizmete alınacak.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

-Otobüslerin görüntüsü

-Zipyaret eden vatandaşlar

-Otobüslerin önüne kurulan sandıkta oy kullanılması

Haber: SİVAS,

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 16 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement