Dha Yurt Bülteni - 16 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 16

Şanlıurfa'da, yeni Bakan Fakıbaba'ya coşkulu karşılama (2)BAŞKANLIK KOLTUĞUNA OTURMADIGıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, 2 dönem başkanlık yaptığı Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret etti.

25.07.2017 22:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa'da, yeni Bakan Fakıbaba'ya coşkulu karşılama (2)

BAŞKANLIK KOLTUĞUNA OTURMADI

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, 2 dönem başkanlık yaptığı Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret etti. Burada  Başkan Nihat Çiftçi tarafından makam koltuğuna oturması teklifi yapılan Fakıbaba, 'Orası benim değil' diyerek bu teklifi reddetti.

2014'teki yerel seçimlerde koltuğunu eski Vali Celalettin Güvenç'e bıraktıktan sonra belediyeye uğramadığı öğrenilen bakan Fakıbaba 4 yıl sonra Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı olarak ziyaret ettiği belediyede yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Bakan olarak yükünün çok ağır olduğunu ifade eden Fakıbaba, "Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı sadece Türkiye'yi değil, dünyayı ilgilendiren en önemli konulardan birisidir. İnsanın yaşaması için gıda çok önemlidir. Her 25 dakikada dünyada yaşayan insanların birisi açlık sınırının altına düşüyor. Bu da şu anlama geliyor; 10, 15 yıl sonra gıda, dünyanın en önemli konusu olacaktır. Şu anda 7 milyar ortalama nüfusumuz var, halen açlıktan ölen insanlar var. Bu nedenle yükümüz çok ağır" dedi.

'KURBAN FİYATLARI İÇİN BİRAZ BEKLEYECEĞİZ'

Yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla kurbanlıkların fiyatı konusunda kısa  açıklamada bulunan Bakan Fakıbaba, "Kurbanlıkların fiyatın ne olacağı konusunda bir şey söylemem mümkün değil. İşi rakamlarla ifade etmem ama Fakıbaba olarak, samimi bir şekilde Cumhurbaşkanımızın bana direktifi 'Herkesin mutlu olabileceği, üreticinin, tüketicinin, esnafın, kasabın, sanayicinin, üretenin herkesin dengeyi bulabileceğimiz bir sistem bulacaksın' dedi. Ben de 'Emrin olur' dedim ve arkadaşlarla birlikte onun için çalışıyoruz ama kurbanda fiyatlar 'Böyle olacak, şöyle olacak' demem bana göre doğru olmaz. Biraz beklemek lazım" diye konuştu.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba tamamlanan programının ardından özel görüşmeler için otele geçti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------------------------

Fetıbaba'nın gelmesi

Fakıbaba'nın karşılanması

Bakan Fakıbaba'nın şeref defterini imzalaması

Bakan Fakıbab'nın konuşması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ömer ŞULUL-ŞANLIURFA-DHA)

===============================================

Öğreticiye cinsel istismar davasında rekor ceza

GİRESUN'un Alucra ilçesinde Kuran Kursu'nda yaşları 9 ila 13 arasında değişen öğrencilere cinsel ve fiziksel istismarda bulunduğu suçlamasıyla yargılanan yardımcı öğretici Halil İbrahim U., 217 yıl 4 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Alucra Erkek Yatılı Hafızlık Kuran Kursu'nda yardımcı öğretici olarak çalışan Halil İbrahim U., cinsel istismara uğradığını iddia eden bazı çocukların velilerinin şikayetleri sonrasında yapılan araştırmaların ardından geçen yıl 29 Ağustos'ta gözaltına alındı. Sorgusunun ardından ertesi gün adliyeye sevk edilen Halil İbrahim U., çıkarıldığı mahkemece 'çocuklara cinsel istismar' suçlamasıyla tutuklandı. Şebinkarahisar Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açılırken, Cumhuriyet Başsavcılığı'nca duruşmada mağdur çocukların daha fazla mağdur olmaması, çocukların menfaati ve yararı gereğince davanın kapalı yapılmasına ve duruşma içeriği ile ilgili yayın yasağı getirilmişti.

SANIK ÖĞRETİCİYE 203 YIL HAPİS CEZASI

Kuran Kursu'nda yaşları 9 ila 13 arasında değişen 9 öğrenciye cinsel ve fiziksel istismarda bulunduğu suçlamasıyla tutuklu yargılanan yardımcı öğretici Halil İbrahim U., Şebinkarahisar Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasında hakim karşısına çıktı. Duruşmaya ayrıca mağdur çocuklar, aileleri, Giresun Barosu Genel Sekreteri Murat Bektaş, Baro Çocuk Hakları Komisyonu Başkanı Özge Üstün ve Baro Kadın Hakları Komisyonu Başkanı Sevil Göksüzoğlu da katıldı.

Yapılan duruşmada mahkeme heyeti, sanık Halil İbrahim U.'ya,  9 çocuk öğrenciye karşı işlemiş olduğu 'Çocuğun cinsel istismarı' ve 'Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlamalarından rekor cezaya çarptırdı. Her bir çocuk için farklı cezalar alan Halil İbrahim U., toplamda 217 yıl 4 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.

BARO BAŞKANI AÇIKLAMA YAYINLADI

Kararın ardından Giresun Barosu Başkanı Av. Soner Karademir tarafından yapılan yazılı açıklamada her bir çocugun baro üyesi avukatlar tarafından temsil edildiği belirtilerek, şu ifadelere yer verildi"

"Bu yaşanan vahim hadisede, çocukların kimlik bilgilerinin gizli tutulması, bu bilgiler ile yine mağdurlara ilişkin fotoğrafların basın-yayın organlarınca paylaşılmaması da ayrıca önemle üzerinde durulması gereken bir konudur. Bu anlamda her bir kişi ve kurum, bu bilinçle hareket ederek ikinci bir mağduriyetin yaşanmasının önüne geçmelidir. Zira aslolan ve öncelik, çocuğun üstün menfaatidir.ö

Haber: Hakan KABAHASANOĞLU/GİRESUN, -

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement