Dha Yurt Bülteni-16 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-16

Kokpit camı çatlayan uçaktaki yolcu: Uçak denize inecek dedikLEFKOŞA- İstanbul seferini yapan Türk Hava Yolları'na (THY) ait yolcu uçağının kokpit camı, İstanbul semalarındayken dolu isabet etmesi sonucu çatladı.

27.07.2017 23:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kokpit camı çatlayan uçaktaki yolcu: Uçak denize inecek dedik

LEFKOŞA- İstanbul seferini yapan Türk Hava Yolları'na (THY) ait yolcu uçağının kokpit camı, İstanbul semalarındayken dolu isabet etmesi sonucu çatladı. Kulenin yönlendirmesiyle Çanakkale Havaalanı'na iniş yapan uçaktaki yolcuların sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi. Yolculardan Şakir Bahadır, yaklaşık 2 saat havada kaldıklarını belirtip, "Bir ara, 'herhalde uçak denize inecek dedik" dedi.

Ercan Havaalanı'ndan bugün saat 16.15'te, 183 yolcusuyla İstanbul'a gitmek için havalanan THY'ye ait 'TK 969' sefer sayılı Airbus A321 tipi 'Balıkesir' isimli yolcu uçağı, İstanbul Atatürk Havalimanı'na inişe geçeceği sırada dolu ve fırtınaya yakalandı. Dolunun isabet ettiği uçağın kokpit camı çatladı. Pilot, kulenin yönlendirmesiyle burnunda hasar meydana gelen uçağın yönünü Çanakkale'ye çevirdi. Uçak, Çanakkale Havaalanı'na iniş yaptı.

Yolcuların ve mürettebatın sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi. Yolculardan bir kısmı karayolu ile İstanbul'a giderken, bir kısmının ise Çanakkale'de çeşitli otellerde misafir edileceği belirtildi.

'UÇAK DENİZE İNECEK HERHALDE DEDİK'

Uçaktaki yolculardan 40 yaşındaki Şakir Bahadır, "İstanbul Havaalanı'na yaklaştığımız zaman bize dediler ki; 10 ile 15 dakika arası gecikme olacak. 15 dakika oldu, 20 dakika oldu. Uçak alçalmaya başlar gibi oldu. Ama alçalamadı. Baya bir döndük, türbülansa girdik. Bir ara dedik, 'herhalde uçak denize inecek.' Uçak denize inmedi. Uçağın üzerine baya dolu yağdı. İki saate yakın havada kaldık"  dedi.

KKTC BAKANI HAVAALANINA GELDİ

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Çanakkale'de bulunan KKTC Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova, Çanakkale Valisi Orhan Tavlı ile birlikte havaalanına gelerek, uçağın durumu hakkında yetkililerden bilgi aldı, yolculara geçmiş olsun dileklerini iletti. KKTC Bakanı Berova, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bugün bizi İstanbul'dan Çanakkale'ye burada Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı kamplarda kalan öğrencilerimizi görmek amacıyla gelmiştik. Ancak bu üzücü olayla karşılaştık. Başta Sayın Valim ve ilin tüm yetkilileri bu zara gören uçak ve yolculara yardım etmek için sefer olmuşlar. Biz de Sayın Valimle buraya gelerek uçağın halini gördük. Gerçekten yolcuların çok zor saatler atlattıkları uçaktan ve uçağın üzerindeki hasardan belli. Böyle bin afet durumunda hiçbir yolcunun burnunun kanamadan zararsız bir şekilde Çanakkale'ye inebilmeleri de ayrı bir güzellik. Yolcularımız durumu gayet iyi. Gayet sağlıklılar" dedi.

Görüntü Dökümü:

---------------------------

-Uçaktan genel görüntüler

-Uçaktaki hasardan görüntüler

-Yolculardan görüntüler

-Yolculardan Şakir Bahadır açıklama görüntüsü

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova konuşma görüntüsü

Haber: Mustafa SUİÇMEZ/ÇANAKKALE,

==============================================

HDP'nin vicdan ve adalet nöbeti 3'ncü gününde (2)

HDP'LİLER DÜDÜK ÇALARAK, GÜRÜLTÜ EYLEMİ YAPTI

HDP'li milletvekillerinin 25 Temmuz'da başlattığı vicdan ve adalet nöeti eylemi, merkez Kayapınar İlçesi Ceren Ekin Parkı'nda devam ediyor. Bugün akşam saatlerinde Sırrı Sürreya Önder, eylemin yapıldığı parka gelerek arkadaşlarına cümbüş çalarak moral verdi. Kısa bir süre cümbüş çalan Önder, şarkı söylemede alandan ayrıldı. Akşam saat 21.00'ı gösterdiği sırada ise HDP milletvekilleri Osman Baydemir, Ahmet Yıldırım, Hüda Kaya, Garo Paylan, Behçet Yıldırım, Feleknas Uca, Müslüm Doğan, Nimetullah Erdoğmuş, Ziya Pir, Dilan Dirayet Taşdemir ve Berdan Öztürk ile partinin üst düzey yöneticileri düdük çalarak, ellerindeki çubuklarla parktaki oturma banklarına vurarak gürültü eylemi yaptı. HDP'li milletvekillerinin vicdan ve adalet nöbeti eylemi, 31 Temmuz tarihine kadar devam edecek.

Görüntü Dökümü

----------------------------

-Sırrı Sürreya Önder cümbüş çalarken

-HDP'li vekiller düdük çalıp gürültü çıkarırken

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Canan ALTINTAŞ/DİYARBAKIR,

===============================================

Kaçak göçmenleri Sivas'a bırakan 4 şüpheli yakalandı

SİVAS'ta İstanbul ve Ankara'ya gitmek için Türkiye'ye kaçak yollarla giriş yapan 104 yabancı uyruklu kişilari Sivas'a bırakan 4 şüpheli yakalandı.

Olay geçtiğimiz günlerde Yenişehir Mahallesi'nde meydana geldi. Yurda kaçak yollarda giriş yaparak Ağrı'nın Doğubeyazıt ilçesinden İstanbul ve Ankara'ya gitmek için 76 AP 368 plakalı otobüse binen 104 Afganistan ve Pakistan uyruklu şahsı insan tacirleri 'Burası Ankara' diyerek Sivas Şehirlerarası Otobüs Terminali'ne bıraktı. Terminalden indikten sonra etrafta dolaşmaya başlayan şahıslardan şüphelenen vatandaşlar polise haber verdi. İhbar üzerine Yenişehir Mahallesi'ne sevk edilen çok sayıda polis ekibi cadde ve sokaklara dağılan 104 Afganistan ve Pakistan uyruklu şahsı yakaladı. Polis ekipleri şahısları terminale bırakan şüpheli veya şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı.

"ADALETSİZLİKTEN YAPTIM"

104 yabancı uyruklu şahsı yasa dışı yollarla Türkiye'ye girişini sağlayan ve otobüsle getirdiği Sivas'a bırakan otobüs şoförü Mücahit D.  ile otobüse öncülük yaptıkları iddia edilen Hasan D., Serdar İ. ve Abdullah Y. Sivas'ın Zara ilçesinde bir benzin istasyonunda polis ekipleri tarafından yakalandı. Emniyetteki işlemlerinin ardından şüpheliler adliyeye sevkedildi. Hakim karşısına çıkan şüphelilerden otobüs şoförü Mücahit D.  tutuklanırken, Hasan D., Serdar İ. ve Abdullah Y. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Otobüse el konulurken araç sahibine ise para cezası uygulandı. Şoför Mücahit D. mahkeme çıkışı bir gazetecenin 'neden yaptınız?' sorusuna "Adaletsizlikten yaptım. Ülkede adalet yoktur. Ortada şahit yok, delil yok, hiçbirşey yok. O yüzden tek suçum direksiyonda olmak. Devlet gitsin sınırları korusun. Kaçakları bu ülkeye sokan devlet, cezasını çeken biziz" diyerek tepki gösterdi. Mücahit D., Sivas E Tipi Cezaevin'e götürüldü.

Görüntü Dökümü:

---------------------------

-Adliyeden görüntü

-Tutuklanan şoförün götürülüşü

-Konuşmaları

Haber-Kamera: Hüsnü Ümit AVCI/SİVAS,

=================================================

Nilüfer Müzik Festivali'nde hedef 120 bin katılımcı

NİLÜFER Belediyesi'nin, Bursa'da ilkini 2015 yılında 'Dünyayı sev, geyiği öp, festivale gel' sloganıyla düzenlediği Nilüfer Müzik Festivali, bu yıl da meraklılarını, müziğin farklı sesleri ile buluşturmaya hazırlanıyor. 10-13 Ağustos tarihleri arasında Balat Atatürk Ormanı'nda gerçekleştirilecek festival, 12 ülkeden 60'tan fazla sanatçıyı ağırlayacak.

Türkiye'nin en büyük müzik festivallerinden biri olan Nilüfer Müzik Festivali, bu yıl da her türden müzikal beğeniye hitap eden zengin sanatçı listesiyle on binlerce kişiyi ağırlamaya hazırlanıyor. Festival kapsamında Cihan Mürtezaoğlu, In Hoodies, Gaye Su Akyol, Adamlar, Bubituzak, Flört, Gevende, Duman, Sattas, Yüzyüzeyken Konuşuruz, Büyük Ev Ablukada: Fırtınayt, Akın Sevgör, Jakuzi, Korhan Futacı ve Kara Orkestra, İlhan Erşahin, Kaan Düzarat, Hey! Douglas gibi son dönem yerli sahnenin öncü isimlerinin yanı sıra dünya sahnesinden Erik Truffaz, Txarango, Men With a Plan, La Caravane Passe, Dubioza Kolektiv ft. Dzambo Agusev, Maximo Park gibi isimler de müzikseverlerle buluşacak.

HEDEF 120 BİN KATILIMCI

Nilüfer Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Nilüfer Müzik Festivali, Türkiye'de bir kamu kurumu tarafından düzenlenen en büyük festival olma özelliği taşıyor. Avrupa Festivaller Birliği "YOUROPEöa Türkiye'den üye olan tek kamplı festival olan festival, 260 dönümlük ormanlık alanda pek çok sürprize de ev sahipliği yapacak. Bu yıl 120 bin müzikseveri bir araya getirmeye hazırlanan festival, gerçekleştirilecek atölyeler, oyun alanı, tasarım stantları, farklı ve yerel yeme-içme duraklarıyla katılımcılara bol müzik, bol eğlence vaat ediyor. 3 farklı sahnenin kurulacağı ve aralıksız müziğin olacağı festival alanında 15 bin kişinin de kamp yapması planlanıyor.

AYNI ZAMANDA BİR SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ

Bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilecek olan festival, barışa katkıda bulunmak, çevrenin ve ekolojik dengenin korunması amacıyla da farklı çalışmalar gerçekleştiriliyor ve mesajlar veriliyor. Bu hedefle, 2015 yılında yapılan Nilüfer Müzik Festivali'nin ilkinde katılımcılar bilet almak yerine bağışta bulundu ve elde edilen gelirin tamamı Tohum Kütüphanesi için kullanılmak üzere Ekolojik Yaşam Derneği'ne (EKODER) bağışlandı. Nilüfer Müzik Festivali bu çabasıyla daha ilk yılında çok sayıda ödüle değer görüldü.

Festivalin İstanbul'da düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, festivalde bu yıl 121 bin civarında müzikseveri bir araya getirmeyi planladıklarını söyleyerek, "Bu yılki sloganımız sorumlu tüketim ve üretim festival süresince hem katılımcıların hem de yer alacak kurum ve markaları sorumlu tüketim ve üretim konusunda daha da  işlenmesini hedefliyoruz" dedi.

GÖRÜNTÜ GEÇİLECEK

Haber: Berktuğ ÖNCÜ/BURSA

===================================================

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement