Dha Yurt Bülteni-16 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-16

Ayvalık' ta orman yangını Balıkesir' in Ayvalık ilçesi'nde çam ve zeytin ağaçlarının bulunduğu bölgede yangın çıktı.

17.08.2017 17:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ayvalık' ta orman yangını

Balıkesir' in Ayvalık ilçesi'nde   çam ve zeytin ağaçlarının bulunduğu bölgede yangın çıktı. Yangına 6 helikopterle havadan ve karadan  müdahale ediliyor.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Olay yerinden fotoğraflar

Haber: AYVALIK,

===========================================

Hatay'da göçük: 1 ölü, 3 yaralı

HATAY'ın Arsuz İlçesi'nde özel bir okulun inşaatında meydana gelen göçükte 1 işçi öldü, 3 işçi ise yaralı olarak kurtarıldı.

Olay, ilçeye bağlı Karaağaç Mahallesi'nde saat 16.00 sıralarında meydana geldi. Özel Yükseliş Okulları'na ait inşaatta tabla dökülürken göçük meydana geldi. Tablanın üzerinde bulunan işçilerden 2'si göçük altında kalırken, 2 kişi ise yaralı olarak arkadaşları tarafından kurtarıldı. Olay yerine çağrılan AFAD ve Hatay Büyükşehir Belediyesi ekipleri, göçük altındaki 2 kişiyi de çıkardı. Ancak bu işçilerden birinin yaşamını yitirdiği belirlendi. Diğer yaralı işçiler İskenderun Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Polis, göçükle ilgili soruşturma başlattı.

Görüntü Dökümü

------------------------

Göçük altında kalan işçilerin kurtarılması

Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Ufuk AKTUĞ/HATAY,

===========================================

Mahkeme: Kerkük'te Kürdistan bayrağı çekilmesi yasal değil

IRAK'ın Kerkük kentine 28 Mart'ta Kerkük İl Meclisi'nin kararı ile resmi kurumlarda asılan Irak Bölgesel Kürt Yönetimi'nin bayrağı ile ilgili Bağdat İdare Mahkemesi kararını açıkladı. Mahkeme, Kerkük'teki resmi kurumlarda Irak Kürdistan Bölgesi bayrağın asılmasının yasal olmadığına karar verdi.

Kürt internet sitelerinde yer alan habere göre, Bağdat İdare Mahkemesi, Kerkük'teki resmi kurumlarda Kürdistan bayrağının bulundurulması kararının  'yasal olmadığına' hükmetti. Mahkemenin kararında, "Kerkük İl Meclisi'nin resmi kurumlarda Kürdistan bayrağının bulundurulması kararı, Irak'ta mevcut yasalara aykırıdır" dedi. Mahkeme ayrıca, tüm mahkeme giderlerinin, Kerkük İl Meclisi Başkanı Rebwar Talabani tarafından ödenmesine hükmetti. Kerkük İl Meclisi, 28 Mart 2017'de, Kürdistan bayrağının, kentteki tüm resmi kurumlarda bulundurulması kararı almıştı. Bunun üzerine Türkmen Cephesi'nin 5 il meclisi üyesi, İl Meclisi Başkanı Rebwar Talabani hakkında Bağdat İdare Mahkemesi'nde dava açmıştı.

Haber: Ferit ASLAN/DİYARBAKIR,

========================================

Kapıkule'de gurbetçilerin dönüş kuyruğu gümrükten taştı

YAZ tatillerini anavatanda geçirip yaşadıkları ülkelere dönen  gurbetçiler, sınır  kapılarında yoğunluğu arttırdı. Karayoluyla Kapıkule Sınır Kapısı'ndan çıkış yapmak isteyen araçlar gümrük sahası dışında yaklaşık 5 kilometre kuyruk oluştururken, son 3 günde yaklaşık 10 bin aracın çıkış işlemi yapıldı.

Avrupa'da yaşayan Türkler  anavatnda geçirdikleri yaz tatillerinin ardından yaşadıkları ülkelere dönüşlerini sürdürürken, sınır kapılarında da araç yoğunluğu arttı. Yaşadıkları ülkelere gitmek için karayoluyla Kapıkule Sınır Kapısı'nı tercih edenler gümrük sahasını tamamen doldururken, dışarı taşan araç kuyruğu yaklaşık 5 kilometreyi geçti. Bulgaristan'ın işlemleri yavaş yapması nedeniyle gurbetçiler çıkış yapmak için saatlerce kuyruklarda beklemek zorunda kaldı. Memleketlerinde yaz tatillerini en iyi şekilde geçirdiklerini anlatan Şaban Erdem, Almanya'ya dönmek için yola çıktıklarını belirterek, "İlk defa bu kadar uzun bir konvoy gördüm. Bunda vatandaşlarımızın da kabahati var. Hepsi aynı anda gümrüklere doluşuyor. 45 senedir gidip geliyorum, yollarda bu kadar kuyruk olmazdı" dedi. Kuyrukta bekleyen sürücülerden Erdem Kelter, "Sabah 9'dan bu yana yoldayız ve kuyrukta bekliyoruz. Kimse bilgi vermiyor, bizde mecburen kuyruğun erimesini bekliyoruz. Ben Hollanda'da yaşıyorum, Türkiye'de tatil çok güzel geçti. Dönüş yolunda tatil rezil oldu. En az 4-5 saat daha Bulgaristan sınırından geçmek için bekleyeceğiz" şeklinde konuştu. Almanya'nın Stuttgart kentinde yaşadığını ifade eden Ayten Kocaoğlu ise kuyrukta beklemenin zor olduğunu ancak Türkiye'yi çok özledikleri için dert edinmediklerini söyledi. Kocaoğlu, "Tatili yaptık ama şuanda kuyrukta bekliyoruz. Sırada çok sıkılınca hava almak için yürüdüm. Eşim araçta bekliyor, ama her şeye rağmen Türkiye'de olmaktan mutluyum. Sırada beklemekten sıkılmadım. Kuyrukta çok sıkılanları görüyorum ama Türkiye'yi o kadar özledik ki, kuyrukta beklemeye değer diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

SON 3 GÜNDE 10 BİN ARAÇ

Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü verilerine sadece Bulgaristan'a açılan Kapıkule Sınır Kapısı'ndan son 3 günde 9 bin 963 aracın çıkış işlemi yapıldı. Yunanistan'a açılan İpsala Sınır Kapısı'nda ise 3 günde 3 bin 855 araç çıkış yaptı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

------------------------------------

-Kuyrukta bekleyen araçlar

-Araç ve içindekilerden detaylar

-Jandarmanın trafiği düzenlemesi

-Araç dışında bekleyenler

-Gurbetçilerle röp.

-Seyir halinde kuyruk görüntüsü

-Kapıkule Sınır Kapısı

-Bekleyen araçlar

-Genel görüntüler

Haber-Kamera: Engin ÖZMEN- Ali Can ZERAY/EDİRNE,

========================================

Ak Parti Şırnak İl Başkanı Aşan, istifa etti

AK Parti Şırnak İl Başkanı Mehmet Aşan, İl başkanlığı görevinden istifa ettiğini açıkladı. Aşan, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte il başkanlığı binasında düzenlediği toplantıda yaptığı konuşmada, görev yapmanın bir bayrak yarışı olduğunu belirterek, görevi devralacak kişiye başarılar diledi.

AK Parti İl Başkanı Mehmet Aşan, il binasında düzenlediği basın toplantısında yaptığı konuşmada, 3 yıldır yürüttüğü il başkanlığı görevinden istifa ettiğini açıkladı. Halka hizmet etmenin gururunu yaşadığını anlatan Aşan, "Yaklaşık üç yıldır Şırnak AK Parti İl Başkanlığı görevini yürütmekteyim. AK Parti'nin içerisinde olup halkımıza hizmet etme şansını yakalamaktan ayrıca gurur duyduğumu belirtmek isterim.  Görevim süresince başta Şırnak halkının desteği olmak üzere il ve ilçe teşkilatlarında görev alan ve birebir siyaset yapmaktan mutlu olduğum dava arkadaşlarımın, akrabalarımın ve ailemin destekleri ve fedakarlıklarıyla yol aldım. Bu süre içerisinde beraber siyaset yaptığım başta Genel Başkanımız Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, her kademedeki yol arkadaşlarımla siyaset yapmanın şerefini yaşadım. Bu süreçte beraber olduğumuz dava arkadaşlarımın hepsine varsa benden yana bir hakkım helal ediyorum, kendilerinin bende varsa hakları helal etmelerini istiyorum.Şırnakta ağır şartlarda siyaset yapmanın bilincinde bu görevi gönüllü olarak sürdürdüm. Bu süre içerisinde Türkiye'nin birlik ve bütünlüğüne olan inancımız Devletimize, Partimize ve Halkımıza karşı olan görev ve sorumluluğumuzun bilincinde olarak asla taviz vermedik, inancımızı cesaretimizi hep diri tutarak yüzümüz ak alnımız açık ve gururla gördüğüm lüzum üzerine AK Parti İl Başkanlığı görevini bu gün itibarıyla bırakıyorum.önümüzdeki kongrede aday olmayacağımı belirtiyorum. Bu bir bayrak yarışıdır bundan sonra bu görevi devr alacak dava arkadaşıma şimdiden başarılar diliyorum.Kongrelerimizin dirilişe ve yükselişe vesile olmasını diler bu günden sonrada bir vatandaş olarak gücüm oranında partimizin ve halkımızın hizmetinde olduğumu belirtiyorum" dedi.

Görüntü Dökökümü

--------------------------------

-Mehmet Aşan'ın konuşması

-Toplantıya katılan yöneticiler

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Sekvan KÜDEN/ŞIRNAK,

=========================================

Bilal Erdoğan, "Dünyanın gönlü en geniş milleti olduk"

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Yüksek İstişare Kurulu üyesi Bilal Erdoğan, dünyada milli gelire oranla kişi başına en yüksek dış yardımı yapan ülkenin Türkiye olduğunu belirterek "Biz dünyanın en büyük ekonomisi değiliz ama Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde dünyanın gönlü en geniş milleti olduk" dedi.

TÜGVA Balıkesir İl Temsilciliği bugün (perşembe) vakfın Yüksek İstişare Kurulu üyesi Bilal Erdoğan'ın da katılımıyla açıldı. Açılış için düzenlenen törene Vali Ersin Yazıcı, AK Parti Balıkesir milletvekilleri Ali Aydınlıoğlu, Sema Kırcı, Kasım Bostan, AK Partili Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, TÜGVA Genel Başkanı İsmail Emanet ile ilçe belediye başkanları katıldı. TÜGVA Genel Başkanı İsmail Emanet, gençlerle birlikte birçok alanda projelere imza attıklarını belirterek,  "Ülkemizin 2023, 2053, 2071 hedeflerine ulaşabilmesi için, özgüveni yüksek, donanımlı, milli manevi duygulara sahip, vatanına, milletine, ümmetine hizmet edecek gençlerin yetişmesi için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Şu anda 81 ilde 230 ilçede hizmet veriyoruz" dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu ve TÜGVA Yüksek İstişare Kurulu üyesi Bilal Erdoğan, yaptığı konuşmada dünyada büyük güç savaşlarının yaşandığını söyleyerek "Bugün Kuzey Kore ile ilgili haberleri takip edebiliyorsanız, 'dünya acaba nükleer savaşın eşiğinde mi' onu tartışıyoruz. Dünyanın dört bir yanında mazlum halkların daha çok çile çektiğini, daha çok kan ve gözyaşı akıttığını yaşayarak görüyoruz. Son 100-150 yılda egemen olan Batı medeniyetinin bir ümit de vaat edemediğini görüyoruz. Avrupa ekonomik olarak eski büyüme rakamlarını yakalayamıyor. Bunun acısını göçmenden çıkarıyor, azınlıktan çıkarıyor. Dolayısıyla müslümandan çıkarmış oluyor" dedi.

Gençlerin geleceğe hazır olacak bir şuur ve donanımla yetiştirilmesinin önemine dikkat çeken Erdoğan, "Biz kabile devleti değiliz, küçük bir topluluk değiliz. İslam'ın bayraktarlığını bin yıla yakın süredir yapan bir ecdadın torunlarıyız. Azıcık geçmişi okuyabildiğimiz zaman görüyoruz ki, üzerimizde sorumluluklar var, bize yüklenen beklentiler var. Dünyada sadece müslüman mazlum milletler değil, gayrimüslim mazlum milletlerin bile ümidi noktasında Türkiye'den başka kimse kalmadı. Dünyada milli gelire oranla kişi başına en yüksek dış yardımı yapan ülke Türkiye'dir. Biz dünyanın en büyük ekonomisi miyiz? Dünyanın en büyük ekonomisi değiliz ama Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde dünyanın gönlü en geniş milleti olduk. Elhamdülillah... Demekki biz böyle bir misyonun taşıyıcıyız. Çocuklarımızı, gençlerimizi de böyle bir misyonun taşıyıcısı olarak yetiştirmek durumundayız. Türkiye Gençlik Vakfı bunun için yola çıkmış. Bütün gençlerimizin inançlı, şuurlu, geçmişiyle barışık, değerleriyle yoğrulmuş bir şekilde geleceğini kurması için çalışan bir vakıfız" diye konuştu. Gençlerin dünyadaki egemen güçlerin ona biçtiği dar kalıpların dışına çıkabilmesi için okuyup araştırmasını isteyen Erdoğan, emeği geçenlere teşekkürlerini iletti. Konuşmaların ardından Vali Ersin Yazıcı, Erdoğan'a Yağcıbedir halısı, AK Parti Balıkesir milletvekili Sema Kırcı da yay ve içinde oklar bulunan sadak hediye etti. Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından TÜGVA'nın yeni hizmet binası gezildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------------------------

-Bilal Erdoğan'ı bekleyen gençlerden görüntü,

-Bilal Erdoğan'ın konuşmasından görüntü,

-Erdoğan'a hediye verilmesinden görüntü,

-Açılıştan görüntü.

Haber: Hilmi DUYAR- Kamera: Coşkun YAMAN/ BALIKESİR,

========================================

Kadın işçi, tacizci servis şoförünü bacağından bıçakladı

KAYSERİ'de bir fabrikada çalışan kadın işçi, kendisini taciz ettiğini ileri sürdüğü servis sürücüsünü bacağından bıçakladı.

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi (OSB) 6. Cadde üzerinde bulunan bir fabrikada işçi olarak çalışan Emrah K.Ü. (42) , mesai bitiminde otobüse binerken servis sürücüsü Ali D'nin (52) kendisini sözle taciz ettiğini ileri sürdü. İkili arasındaki tartışma büyüyünce kadın, çantasında bulunan bıçağı çıkararak salladı ve Ali D.'yi sağ bacağından yaraladı. İhbar üzerine olay yerine gelen 112 Acil Servis ekibi, yaralı adamı kanlar içinde yerde yatarken buldu ve ambulansla Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirdi. Hastanede tedavi altına alınan ve sağlık durumunun iyi olduğu yaralı, kendisini bıçaklayan kadını tanımadığını, ortada hiçbir şey yokken kadının birden kendisine saldırdığını söyledi. Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

-Yaralı adamın hastaneye getirilişi

-Detay görüntü

Haber-Kamera: Zafer BARIŞ/KAYSERİ,

41 Saniye/21,8 MB

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-16 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement