Dha Yurt Bülteni-16 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-16

Dha Yurt Bülteni-16

1)ZEYBEKCİ, SELİN VURDUĞU BÖLGEYİ İNCELEDİ Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, yanında Vali Hasan Karahan, AK Parti Denizli milletvekilleri Sema Ramazanoğlu, Şahin Tin ve Cahit Özkan, Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Osman Zolan ile birlikte, bugün Serinhisar İlçesi'ne giderek, selin hasar...

31.08.2017 18:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1)ZEYBEKCİ, SELİN VURDUĞU BÖLGEYİ İNCELEDİ

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, yanında Vali Hasan Karahan, AK Parti Denizli milletvekilleri Sema Ramazanoğlu, Şahin Tin ve Cahit Özkan, Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Osman Zolan ile birlikte, bugün Serinhisar İlçesi'ne giderek, selin hasar verdiği bölgeleri inceledi ve bilgi aldı. Selden zarar gören Antalya Karayolu üzerindeki leblebi ve hediyelik eşya satan mağazalara gelen Bakan Zeybekci, işyeri sahiplerine geçmiş olsun diyerek, hasar hakkında bilgi aldı. Serinhisar Kaymakamı Hakan Alkan ve İlçe Belediye Başkanı AK Partili Mehmet Kobaş, selin yol açtığı hasar hakıknda Bakan Zeybekci'ye bilgi verdi. Tek tesellilerinin can kaybı olmaması olduğunu belirten Bakan Zeybekci, "Selin oluşturduğu yaraları birlikte saracağız. Zarar ziyan tespiti yapılıyor. Yeter ki cana gelmesin, sevindirici olan bu. Bundan ders çıkarmalıyız. Gerekli kurumlarla nerelerde zayıf noktalarımız var onları görmüş olduk. İlçe derelerin önünde bir yer. Bu tür sıkıntıların yaşayabileceği ihtimali olan bir yer. Bir daha olmaması için alt yapı konusunda tüm desteği vereceğiz. Gelmiş geçmiş olsun. Bütün imkanlarımızı kaynaklarımızı kullanacağız. Yaraları saracağız" dedi.

"YAŞLI KADININ EVİ TEKRAR YAPILSIN" TALİMATI

Bakan Zeybekci, daha sonra ilçe merkezindeki hasar gören sokaklar ile evleri inceledi. Zeybekci, hasar gören evlerini incelerken, yanına yaklaşan 11 yaşındaki Emine Tahmaz, komşuları olan 65 yaşındaki işitme engelli Ayşe Ana Tahmaz'ın evinin büyük hasar gördüğünü söyledi. Bunun üzerine Bakan Zeybekci, küçük kız ile birlikte Tahmaz'ın evine gitti. Ayağında kösele ayakkabı ile yerlerdeki çamurlara basıp kerpiç eve giren Zeybekci, sel basması sonucu büyük hasar gören evin yıkılıp, tekrar yapılması talimatını verdi. Bakan Zeybekci, daha sonra ilçedeki çocuklara bayram harçlığı verip ayrıldı.

Evinin yeniden yapılacağını öğrenen işitme engelli Ayşe Ana Tahmaz ise kendisine yardımcı olunmasını sağlayan küçük Emine'ye sarılıp, gözyaşı döktü.

KAYMAKAM ZARAR HAKKINDA BİLGİLENDİRDİ

Serinhisar Kaymakakı Hakan Alkan ise afetle ilgili yaptığı açıklamada, 22 binada su baskını oluştuğunu, 8 evin eşyalarının zarar gördüğü ve 6 araçta da maddi hasar meydana geldiği belirtti. Tarımsal alanda da zarara yol açan afetten 15 çiftçi etkilenirken, 40 ton arpa ile 50 ton buğday ile 35 ton işlenmemiş nohutun zarar gördüğünü söyledi.

Görüntü Dökümü

----------------------------

Bakan Zeybekci'nin karşılanması

Bakan Zeybekci'ye bilgi verilmesi

Bakan Zeybekci'nin inceleme yapması

Bakanın bir eve gidip, yeniden yapılması talimatı vermesi

Bakandan yardım isteyen emine Tahmaz'ın konuşması

Engelli Ayşe Ana Tahmaz'dan görüntü

( Haber-Kamera: Ramazan ÇETİN/ DENİZLİ, (DHA

====================================================

2)GAZİANTEP'TE, BAYRAM YOĞUNLUĞU

GAZİANTEP'te Kurban Bayramına saatler kala çarşı ve pazarlarda yoğunluk sürüyor.

Kurban bayramına saatler kala vatandaşlar kentteki tarihi Almacı Pazarı ve Bakırcılar çarşı ile Gaziler Caddesinde yer alan dükkanlardan ve kurulan seyyar satıcılardan kıyafetin yanı sıra şeker, tatlı ve kolonya satın alıyor.

Havaların sıcak olduğu kentte vatandaşlar, alışverişlerini sabah ve akşam saatlerinde yapıyor. Çarşı ve pazarlarda vatandaşlar 15 liraya pantolon, 20 liraya ayakkabı, 10 liraya da penye satın alabiliyor. Vatandaşların yoğun olarak bayram şekerine talep gösterirken şeker fiyatı tezgahlarda 9 ile 17 lira arasında değişiyor.

Esnaflar bayram nedeniyle yaşanan yoğunluk ile mutlu olurken, vatandaşlar ise fiyatların uygun olmasına sevindi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------

Alışveriş yapan vatandaşlar

Çarşıdaki kalabalık

Genel ve detay görüntüler

(Haber- Kamera: Ahmet SOYDOĞAN - GAZİANTEP-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 62 MB

=================================================

3)ŞEHİTLİK BURUK BAYRAM

KAYSERİ Kartal Şehitliği her bayram olduğu gibi bu bayramda şehit yakınları ile dolup taştı. Kimisi çocuğunun kimisi eşinin kimisi de babasının mezarı başında dua edip, gözyaşı döktü.

Kurban Bayramı arifesinde şehit yakınları ve bazı vatandaşlar Kartal'daki Garnizon Şehitliği'ne giderek, şehitler için dua etti. Şehit yakınları, mezarların başında Kuran-ı Kerim okudu. Mezarların bakımını yapan ve mezar taşlarını yıkayan şehit yakınları duygu dolu anlar yaşadı. Bazı şehit yakınlarının mezarlar başında gözyaşı döktükleri görüldü. Diğer bayramlarda olduğu gibi bu bayramı da buruk bir şekilde geçirdiklerini ifade eden şehit yakınları "Bayramlaşmaya geldik. Vatan sağ olsunö ifadelerini kullandı. Bazı şehit yakınları da mezar bakımlarına yönelik çalışmaların yterli olmadığından yana dert yandı. Şehitlikte, mezarlarının bakımlarını yapan, su döken minikler de dikkat çekti. şehitler için konulan deftere duygularını yazdı.

Görüntü Dökümü

----------------------------

-Şehitlikten görüntüler

-Şehit yakınları mezar bakımları

-Şehit yakınlarının açıklamaları

-Detaylar

Haber-Kamera: Cafer ZENGİN/KAYSERİ,

DV 2 dosya 2 dakika 40 saniye/ 90 MB

===================================================

4)ÇOCUKLARINA İSMİ VALİ ÖZDEMİR İLE BİRLİKTE VERDİLER

EDİRNE Valisi Günay Özdemir, Kurban Bayramı nedeniyle ziyaret ettiği Sultan 1'nci Murat Devlet Hastanesi'nde Zuhal ve Erdem Demir çiftinin yeni doğan erkek çocuklarına onlarla birlikte 'Eymen' adını verdi. Edirne Müftüsü Emrullah Üzüm de bebeğin kulağına önce ismini sonra da ezan okudu.Edirne Valisi Günay Özdemir, Kurban Bayramı nedeniyle polis bahçesinde düzenlenen bayramlaşma programına katıldı. Edirne Emniyet Müdürü vekili İrfan Çubukçu tarafından karşılanan Vali Özdemir, protokol üyeleri ve polis memurlarıyla tokalaşıp bayramlarını kutladı. Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü'ne bağlı Huzurevi'ne geçen Vali Özdemir ve beraberindekiler yaşlıların bayramlarını kutladı. Huzurevi sakinlerine bayram hediyesi veren Vali Özdemir, sohbet ederek ihtiyaçlarını sordu. Edirne Jandarma Komutanlığı'nı ziyaret eden Vali Özdemir, daha sonra Sultan 1'nci Murat Devlet Hastanesi'ne geçti.

BEBEĞE İSMİNİ VALİ İLE BİRLİKTE VERDİLER

Hastanede sağlık memuru olan Erdem ve Zuhal Demir'in yeni doğan bebeklerini ziyaret eden Vali Özdemir, çiftini  kutladı. Bebeğe küçük altın takan Vali Özdemir, Erdem çifti ile birlikte bebeğe 'Eymen' adını verdiler. Edirne Müftüsü Emrullah Üzüm de bebeğin kulağına önce ismini sonra da ezan okudu. Vali Özdemir bayram ziyaretlerinin sonunda 91 yaşındaki hasta Necdet Sezer'i odasına gitti. Geçmiş olsun dilediğinde bulunan Özdemir, Sezer ile sohbet ederek bayramını kutladı.

Görüntü Dökümü

----------------------------

-Polis bahçesinde bayramlaşma

-Vali Özdemir ve protokol üyeleri

-Huzurevi ve jandarma ziyareti

-Devlet Hastanesi ziyareti

-Demir ailesi ziyareti

-Bebeğe altın takması

-Aile ile sohbeti

-Necdet Sezer ziyareti

-Genel görüntüler

Haber-Kamera: Engin ÖZMEN- Ali Can ZERAY/EDİRNE,-

====================================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-16 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • KESOB Başkanı Şeyhi Odakır, yerel seçimler hakkında açıklama yaptı
    12:09 KESOB Başkanı Şeyhi Odakır, yerel seçimler hakkında açıklama yaptı

    Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KESOB) Başkanı Şeyhi Odakır, 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak yerel seçimler hakkında açıklama yaparak, bütün vatandaşları demokrasiye katkı sağlamaya ve oy vermeye davet etti. Odakır, seçimlerin ülkeye hayırlara vesile olmasını temenni etti.

  • KSBÜ Toksikoloji Laboratuvarı, Suça Karışmış Kişilerin Kullandığı Maddeleri Tespit Ediyor
    12:09 KSBÜ Toksikoloji Laboratuvarı, Suça Karışmış Kişilerin Kullandığı Maddeleri Tespit Ediyor

    Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi bünyesinde kurulan toksikoloji laboratuvarı, suça karışmış kişilerin ya da uyuşturucu etkisindeki sürücülerin kullandığı yasaklı maddelerin niteliği ve miktarını tespit ederek emniyet ve adalet birimlerine destek oluyor. Laboratuvarda yapılan analizler sonucunda suça karışmış kişilerle ilgili tespitler raporlanarak, talepte bulunan savcılık ya da emniyet birimlerine gönderiliyor. Ayrıca, uyuşturucu etkisinde araç kullanan sürücülerin tespit edilmesi durumunda ehliyetlerine el konuluyor ve para cezası uygulanıyor.

  • Elazığ'da düzenlenen asayiş operasyonunda 27'si hükümlü 31 kişi yakalandı
    12:09 Elazığ'da düzenlenen asayiş operasyonunda 27'si hükümlü 31 kişi yakalandı

    Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kesinleşmiş hapis cezası olan ve aranan kişilerin yakalanmasına yönelik çalışma gerçekleştirdi. Çalışma kapsamında çeşitli suçlardan haklarında hapis cezası bulunan 27 hükümlü ile hırsızlık suçundan aranan 4 şüpheli yakalandı. Hükümlüler, işlemlerin ardından cezaevine teslim edildi. Gözaltına alınan 4 şüpheli, emniyetteki işlemlerin ardından sevk edildiği adliyede çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı.

  • Kırklareli'nde Kitap Kurdu Aile, Kitap Okuma Tutkusuyla Örnek Oluyor
    12:08 Kırklareli'nde Kitap Kurdu Aile, Kitap Okuma Tutkusuyla Örnek Oluyor

    Kırklareli'nde yaşayan öğretmen çift ve ikiz kızları, kitap okuma tutkularıyla çevrelerine örnek oluyor. Uygar ve Özlem Özdemir çifti, sakin bir yaşam sürme arzusuyla birlikte kitaplarını da Kırklareli'ne getirdi. İkiz kızlarıyla birlikte sık sık Kırklareli Halk Kütüphanesine giden çift, burada masal kitaplarını sesli olarak okuyarak çocuklarının kelime dağarcığını geliştiriyor ve kitap okuma alışkanlığını artırıyor. Kütüphane ziyaretleri ailecek keyifli bir etkinliğe dönüşüyor ve kütüphane, onlar için ikinci bir ev haline geliyor.

  • Jandarma Personeline Tarım Araçları Güvenli Kullanımı Eğitimi Veriliyor
    12:07 Jandarma Personeline Tarım Araçları Güvenli Kullanımı Eğitimi Veriliyor

    Jandarma Genel Komutanlığı, emniyet ve asayişin sağlanması için zorlu iklim ve arazi koşullarında görev yapan personeline kırsal alanlarda traktör kazalarını azaltmak amacıyla Bursa'da 'Tarım Araçlarının Güvenli Kullanımı Eğitimi' uyguluyor. Eğitimlerde tarım araçlarının sürüşe başlamadan önce ve sürüş sırasında yapılacak işlemler, kazaların nedenleri, sürücülerde gereken belgeler ve malzemeler konularında teorik ve uygulamalı dersler veriliyor.

  • İzmir Bornova'da 112 kilogram sentetik uyarıcı ele geçirildi, 5 şüpheli gözaltına alındı
    12:06 İzmir Bornova'da 112 kilogram sentetik uyarıcı ele geçirildi, 5 şüpheli gözaltına alındı

    İzmir'in Bornova ilçesinde yapılan operasyonda bir evde kristal ve sıvı halde toplam 112 kilogram sentetik uyarıcı ele geçirildi. Operasyonda 2'si yabancı uyruklu 5 şüpheli gözaltına alındı.

  • AK Parti Kırşehir İl Genel Meclisi üyesi adayları projelerini anlattı
    12:05 AK Parti Kırşehir İl Genel Meclisi üyesi adayları projelerini anlattı

    AK Parti Kırşehir İl Genel Meclisi üyesi adayları, kent merkezinde düzenlenen bir programda projelerini anlattı. AK Parti İl Başkanı Seher Ünsal, iktidarları süresince köylere hizmet götürdüklerini ve yeni projelerle köylerin gelişimini sürdüreceklerini belirtti. AK Parti Kırşehir Milletvekili Necmettin Erkan ise Kırşehir'e yapılacak projeler hakkında bilgi vererek şehrin kalkınması için çalışmaların devam edeceğini söyledi.

  • Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi heyetiyle bir araya geldi
    12:05 Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi heyetiyle bir araya geldi

    Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi Başkanı Mike Rogers, Kıdemli Üye Adam Smith ile üyeler Salud Carbajal ve Veronica Escobar'ı kabul etti. Kabulde, ABD'nin Ankara Büyükelçisi Jeff Flake'in de yer aldığı kaydedildi.

  • Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Aile Dostunun Ölüm Haberini Alarak Tokat Programlarını İptal Etti
    12:03 Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Aile Dostunun Ölüm Haberini Alarak Tokat Programlarını İptal Etti

    Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Tokat'ta bir dizi temaslarda bulunmak üzere iken, AK Parti Ankara Gölbaşı İlçe Başkanı olan aile dostunun ölüm haberini alarak programlarını yarıda keserek Ankara'ya hareket etti. Bakan Tekin, öğrencilere çanta hediye etti ve öğretmenler ile bir araya geldiği ziyaretlerini iptal ederek özel aracıyla Ankara'ya döndü. Aile dostu olan AK Parti Genel Merkez Ar-Ge Başkan Yardımcısı Osman Karaaslan'ın beyin kanaması sonucu hayatını kaybettiği öğrenildi.

  • DSİ, İvriz Sağ Sahil Sulama Projesi ile Ereğli'de tarım arazilerini sulamaya kavuşturacak
    12:01 DSİ, İvriz Sağ Sahil Sulama Projesi ile Ereğli'de tarım arazilerini sulamaya kavuşturacak

    Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, İvriz Sağ Sahil Sulama Projesi ile Ereğli ilçesinde 247 bin 500 dekar tarım arazisinin borulu şebeke sulamaya kavuşacağını bildirdi. Proje sayesinde yaklaşık 25 bin kişiye istihdam olanağı ile yıllık 635 milyon lira gelir artışı sağlanacak.


Advertisement