Dha Yurt Bülteni-17 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-17

1)KARAPINAR'DA 3 AYDA 4'ÜNCÜ OBRUKKONYA'nın Karapınar ilçesindeki bir mısır tarlasında, 20 metre çapında, 30 metre derinliğinde içinde su bulunan obruk oluştu.

23.09.2018 19:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1)KARAPINAR'DA 3 AYDA 4'ÜNCÜ OBRUK

KONYA'nın Karapınar ilçesindeki bir mısır tarlasında, 20 metre çapında, 30 metre derinliğinde içinde su bulunan obruk oluştu. İlçede son üç ayda dördüncü kez obruk oluştu. İrili ufaklı 100'ün üzerinde obruğun bulunduğu Karapınar'da, yeni bir obruk oluştu.  Yer altı sularının çekilmesiyle oluşan obruk, bu kez ilçe merkezine yaklaşık 15 kilometre uzaklıktaki Gaziosmanpaşa Mahallesi Sırnık Mevkii'nde ortasında patika yol bulunan yan yana olan iki mısır tarlasında meydana geldi. Başka bir mısır tarlasında biçerdöverle hasat yapan sürücü, yakındaki mısır tarlasının ortasında toz bulutu kalktığını  fark etti. Aracı durdurup, toz bulutunun olduğu bölgeye geldiğinde yeni bir obruğun oluştuğunu gördü. Ardın bölgedeki diğer çiftçilere haber verdi. Yapılan incelemede büyük bir bölümünde su bulunan obruğun yaklaşık 20 metre çapında, 30 metre derinliğinde olduğu saptandı. Obruğun oluştuğu sırada patika yoldan herhangi bir araç veya köylünün geçmemesi faciayı önledi. Aynı mevkide çiftçilik yapan Kenan Bozkurt, bu bölgede ilk defa obruk oluştuğunu belirterek, "İlk defa burada obruk oluştu. Daha önce hiç obruk olmamıştı.  İlerideki mısır tarlasından sesler geldiğini  duydum. Ama obruk olduğu hiç aklıma gelmedi. Çöken yerde  kamyon, traktör  ve başka araçlarda geçiyordu. Şans eseri o anda geçen yoktu. Ama çevresindeki çiftiler korkmuş. Artık bizde tedirginlik başladı" diye konuştu.

Çiftçi Oğuz Barutçu da, Karapınar'da sık sık obruk oluştuğunu belirterek, " Bu mevkide obruk belirtisi yoktu. Büyük bir gürültüyle obruk oluşmuş. Obruklara alıştık. Yakın tarlada hasat yapılıyordu.  Bu alanda da birkaç güne hasat başlayacaktı. Gündüz saatlerinde obruk olması sevindirici. Zira gece olsa yoldan araçlar geçse facia olurdu. Kendimizi güvende hissetmiyoruz, canımız her an tehlikede. Yetkililer bir şeyler yapmalı" dedi.

Mehmet OKUYUCU/KARAPINAR (Konya), -

===================================================

2)ADIYAMAN'DA 'SÜSLÜ KADINLAR' PEDAL ÇEVİRDİ

ADIYAMAN'da, sosyal medyadan örgütlenip, bir araya gelen kadınlar, kadın cinayetlerine tepki ve sağlıklı yaşama dikkat çekmek için süsledikleri bisiklerinin pedallarını çevirdi.Sosyal medya üzerinden bir araya gelen ve kendilerine 'Süslü kadınlar' adını veren 40 kadın, Atatürk Bulvarı'nda pedal çevirdi. Süsledikleri bisikletleriyle valilik önüne gelen kadınlar, basın açıklaması yaparak, kadın cinayetlerine tepki gösterip, sağlıklı yaşama dikkat çekti.

Kadınlar adına açıklama yapan Zeliha Yılmaz, " Adıyaman'a, Adıyaman kadınlarına teşekkür ediyorum. Çoğu insana inat burada toplandık. Amacımız, topluma ve bisiklete dikkat çekmekti. Kadın cinayetleri önlensin, bisiklet kazaları azalsın, bisikletin ulaşım aracı olduğunu herkes kabul etsin. Bu hafta Avrupa Hareketlilik Haftası ayrıca bugün Dünya Otomobilsiz Kentler Günü. Valiliğimiz, Emniyet Müdürlüğümüz bizim için trafiği kapattılar. Biz de bisikletlerimizle pedalladık" dedi.

Görüntü Dökümü

---------------------------------

Valilik önü

Atatürk Bulvarı

Kadınların bisiklet sürmesi

Süslenmiş bisikletler

Zeliha Yılmaz ile röp.

Genel ve detay görüntüler

( Haber-Kamera: Mahir ALAN-ADIYAMAN-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 190 MB

======================================================

3)TRAKYALI KADINLAR, 'SÜSLÜ KADINLAR BİSİKLET TURU'NDA PEDAL ÇEVİRDİ

DÜNYA Otomobilsiz Kenter Günü'nde Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde, 'Süslü Kadınlar Bisiklet Turu'na katılan kadınlar, süsledikleri bisikletleriyle caddelerde pedal çevirdi. 'Süslü Kadınlar Bisiklet Turu' Trakya'da, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ'da gerçekleştirildi. Edirne'de bisikletlerini çiçekler ve çeşitli süs eşyalarıyla süsleyen 100'e yakın kadın, Atatürk Anıtı'nda buluşarak basın açıklaması okudu ve ardından pedal basarak  kent sokaklarında bisikletin de var olduğunu belirtmek için tur attı.

'BİZ DE BİSİKLETLE İŞE GİTMEK İSTİYORUZ'

Edirne Süslü Kadınlar Bisiklet Turu Organizatörü Esranur Demircan, turun bu yıl 63 şehirde, yurt içi ve yurt dışında eş zamanlı olarak düzenlendiğini söyledi. Bisikletin kent yaşamının bir parçası olduğunu ve doğa dostu bir ulaşım aracı olduğunu belirten Demircan, "Bisiklet; yoğun kent trafiğine çözüm olabilir ve bir ulaşım aracıdır. Eğer uygun bisikletli ulaşım politikaları olursa, işe veya ulaşacağımız yere rahatlıkla bisikletle gidebiliriz. Biz de dünyanın birçok yerindeki hemcinslerimiz gibi günlük kıyafetlerimizle bisiklete binerek ulaşımımızı sağlayabiliriz. Buna dikkat çekebilmek amacıyla süslendik ve bisikletimizle yollara çıktık" dedi.

Kadın ve erkeklerin bu toplumda aynı haklara, yükümlülüklere sahip olduğunu hatırlatmak istediklerini söyleyen Demircan, "Eğer kadın-erkek eşitliğinden bahsediyorsak, herkesin aynı fırsatlara sahip olması gerektiğine vurgu yapmak istiyoruz. Kadınız ve görünür olmak istiyoruz, görünür olamayan binlerce kadın var ülkemizde. Kadın, toplumda görünür olduğu sürece o toplum nefes alır. Kadın korkmadan yollarda olmalı, toplumun her alanında var olmalı" şeklinde konuştu.

Kırklareli'de 'Süslü Kadınlar Bisiklet Turu' etkinliği Lüleburgaz ilçesinde gerçekleştirdi. İstanbul Caddesi üzerinde bulunan Kongre Meydanı'nda toplanan  kadınlar cadde üzerinde basın açıklamasını okumalarının ardından süsledikleri bisikletleriyle cadde üzerinde tur attı.

TEKİRDAĞ'DA KADINLAR  7 KİLOMETRE PEDAL ÇEVİRDİ

Tekirdağ'da 'Süslü Kadınlar Bisiklet Turu'na 100'den fazla kadın katıldı. Süleymanpaşa ilçesi sahil dolgu alanında süslü bisikletleriyle katılan kadınlar, Tekirdağ Yelken İhtisas Kulübü  önüne kadar gelip geri dönerek 7 kilometrelik parkurda pedal çevirdi. 'Süslü Kadınlar Bisiklet Turu' Tekirdağ gönüllü temsilcisi, Selin Şen,"Bu etkinlik tamamen özgüveni yüksek kadınların gönüllük esasına göre bir araya gelmesi ile ortaya çıkan bir projedir. Bizlerde dünyadaki kadınlar gibi günlük kıyafetlerimiz ile bisiklete binebiliriz. Bu amaçla süslendik ve yollara çıktık. Biz Tekirdağlı kadınlar olarak, motorlu taşıtları kullanmadan bisiklete binmenin ne kadar keyifli olduğunu göstermek için buradayız. ve egzoz kokusuna karşı çiçek kokusu diyerek sürüşümüze başlıyoruz" dedi.

Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli'de düzenlenen 'Süslü Kadınlar Bisiklet Turu' etkinliklerinde polis ekipleri geniş güvenlik önlemleri aldı.

Görüntü Dökümü

-----------------------:

(Edirne)

Atatürk Anıtı önünde toplanan kadınlar

Bisikletlerden genel detay

Basın açıklaması okunması

Kadınların toplu halde ilerlemesi

Genel detay görüntüler

(Tekirdağ)

Sahil dolgu alanında toplanan kadınlar

Kadınlardan genel detay

Bisikletlerinden genel detay

Basın açıklaması okunması

Kadınların pedal çevirmeleri

Bisikletleriyle gezen kadınlar

Detay görüntüler

Haber-Kamera: Ali Can ZERAY-Ruhan YALÇIN-Vahit İŞBAŞARAN/EDİRNE, TEKİRDAĞ, KIRKLARELİ,

======================================================

4)AVM'DE KONSER VEREN ALEYNA TİLKİ HAYRANLARINI COŞTURDU

BOLU'da bir AVM'de konser veren Aleyna Tilki hayranlarını coşturdu.

Pop müziğin ünlü isimlerinden Aleyna Tilki, TEM Otoyolu'nun Bolu Dağı Elmalık mevkiinde bulunan Highway Outlet AVM'de hayranlarıyla buluştu. Genç şarkıcıyı izlemek isteyenler AVM'ye akın etti. AVM içinde kurulan sahneye çıkan Aleyna Tilki sevilen şarkılarını seslendirdi. Özellikle çocuk hayranlarının büyük ilgi gösterdiği Aleyna Tilki, 'Cevapsız çınlama', 'Sen olsan bari', 'Yalnız çiçek' ve 'Dipsiz kuyum' şarkılarını söyledi. Yaklaşık 15 dakika sahnede kalan Aleyna Tilki danslarıyla da hayranlarının ilgisini çekti.

Görüntü Dökümü

-------------------------

-Konserden görüntüler

-Detaylar

Süre: 03.22-Boyut: 378 MB

Haber-Kamera: Murat KÜÇÜK/BOLU,

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-17 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Counter-Strike 2 Oyuncuları Hile Kullanımından Şikayetçi
    07:09 Counter-Strike 2 Oyuncuları Hile Kullanımından Şikayetçi

    Valve, yıllardır merakla beklenen Counter-Strike 2'yi Eylül 2023'te piyasaya sürdü. Ancak oyuncular, hile kullanımının hala yaygın olduğunu ve Valve'ın bu sorunu çözemediğini belirtiyor. Counter-Strike 2'nin Anti-Hile sistemine rağmen duvar arkasını görme ve otomatik nişan alma gibi hilelerin hala sıkça kullanıldığı söyleniyor. Valve'ın bu konuda nasıl bir adım atacağı merak konusu.

  • Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı
    04:23 Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı

    Düzce'de ticari taksi, aynı istikamette giden motosiklete çarptı. Motosiklet sürücüsü, motosiklette yolcu konumunda bulunan yaralı kız arkadaşını ambulansa binerken bir an olsun yalnız bırakmadı. Kaza sonucunda 2 kişi yaralandı.

  • Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı
    04:17 Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı

    Düzce'de meydana gelen kaza sonucu ticari taksi ile motosiklet çarpıştı. Motosiklette yolcu olarak bulunan kız arkadaşı yaralanan sürücü, ambulansa binerken onu yalnız bırakmadı. Kaza sonrası yol trafiğe kapatılırken, inceleme başlatıldı.

  • Avustralya'da Kilise Saldırısı: En Az 4 Kişi Bıçaklandı
    03:34 Avustralya'da Kilise Saldırısı: En Az 4 Kişi Bıçaklandı

    Avustralya'nın Sydney kentinde bir kiliseye düzenlenen saldırıda piskopos dahil en az 4 kişi bıçaklandı. Polis, saldırganın gözaltına alındığını ve olayı bir 'terörist eylem' olarak değerlendirdiklerini açıkladı. Saldırının ardından kilisenin dışında toplanan yüzlerce kişi, saldırganın kendilerine verilmesini talep etti ve polisle çatıştı. İki polis yaralandı ve 20 polis aracı hasar gördü. Yaralıların hayati tehlikesi olmadığı bildirildi. Saldırının kişisel bir eylem olduğu belirtilirken, olaylar birbiriyle bağlantılı değil. Kilise saldırısının ardından güvenlik önlemleri alındı.

  • Şırnak'ın Uludere ilçesinde dereye düşen araçta 4 kişi hayatını kaybetti
    03:25 Şırnak'ın Uludere ilçesinde dereye düşen araçta 4 kişi hayatını kaybetti

    Uludere ilçesinde meydana gelen kazada, Ferhat Bilen'in kullandığı hafif ticari araç dereye düştü. İtfaiye ekipleri tarafından araçtan çıkarılan Abdulkerim Babat, Melek Soylu, Haşim Babat ve Sevim Demircioğlu hayatını kaybetti. Sevim Demircioğlu ise tedavi altına alındı.


Advertisement