Dha Yurt Bülteni-17 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-17

Dereye düşerek şehit olan uzman çavuş toprağa verildiTUNCELİ'nin Pülümür ilçesi Kızılmescit vadisinde PKK terör örgütüne yönelik devam eden operasyonda dereden geçmeye çalışırken düşüp boğularak şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Halil İbrahim Öztürk(29) memleketi Kütahya'nın tavşanlı...

13.05.2019 18:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dereye düşerek şehit olan uzman çavuş toprağa verildi

TUNCELİ'nin Pülümür ilçesi Kızılmescit vadisinde PKK terör örgütüne yönelik devam eden operasyonda dereden geçmeye çalışırken düşüp boğularak şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Halil İbrahim Öztürk(29) memleketi Kütahya'nın tavşanlı ilçesinde gözyaşlarıyla toprağa verildi. Rabia Sönmez, şehit olan nişanlısının tabutuna sarılarak, "Rüyanda gördüğünü söylemiştin, içine mi doğdu aşkım?" diyerek gözyaşı döktü.

Bingöl'de görevli Jandarma Uzman Çavuş Halil İbrahim Öztürk, Tunceli'nin Pülümür ilçesi Çatan Köyü kırsalında terör örgütü PKK'ya yönelik 'Şehit Jandarma Uzman Çavuş Eme Sarıtaş-16' operasyonuna katıldı. Akşam intikal sırasında Kızılmescit Deresi'nden geçerken, dengesini kaybeden Öztürk suya düşüp boğularak şehit oldu. Elazığ Fırat Üniversitesi Hastanesi'nden alınan şehit Halil İbrahim Öztürk'ün cenazesi uçakla memleketi Kütahya'nın Tavşanlı ilçesine gönderildi.

AİLESİ YÜZÜNÜ GÖRMEK İSTEDİ

Şehit Halil İbrahim Öztürk'ün Türk bayrağına sarılı cenazesi daha sonra baba ocağı olan Tavşanlı ilçesi Çırçır Çeşme Mahallesi, Kaynarca sokak üzerindeki evinin önüne getirildi. Burada şehit Halil İbrahim Öztürk'ün babası Halil, anne Hesna, kardeşi Harun ve nişanlı Rabia Sönmez isteği üzerine tabut açılarak son kez yüzü gösterildi. Evinin önünde helallik alınmasının ardından şehit Halil İbrahim Öztürk'ün cenazesi Cumhuriyet Meydanı'na getirildi. Buradaki cenaze törenine Kütahya Valisi Ömer Toraman, Ak Parti Kütahya milletvekili Ahmet Tan, CHP Kütahya milletvekili Ali Fazıl Kasap, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Akif Özkaldı, Kütahya Belediye Alim Işık, şehidin ailesi, yakınları, birlikte görev yaptığı asker arkadaşları ve yaklaşık 5 bin kişilik kalabalık katıldı.

'İÇİNE Mİ DOĞDU AŞKIM?'

Anne Hesna Öztürk ve nişanlısı Rabia Sönmez şehit Öztürk'ün tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Sönmez Öztürk'ün rüyasında şehit olduğunu gördüğünü belirterek, "Rüyanda gördüğünü söylemiştin, içine mi doğdu aşkım?" diye ağladı. Şehit Halil İbrahim Öztürk, kılınan cenaze namazının ardından Karcık köyü mezarlığında toprağa verildi. Şehit Halil İbrahim Öztürk'ün bir süredir nişanlı olduğu Rabia Sönmez ile Ekim ayında düğün yapmayı planladığı öğrenildi.

Görüntü Dökümü:

-Cenazenin baba ocağına getirilmesi

-Ailesi ve yakınları

-Evin önündeki kalabalık

-Helallik alınması

-Meydandaki cenaze töreni

-Cenazeye katılanlar

-Annesi ve nişanlısı tabutu başında ağlaması

-Cenaze namazı

-Cenazeye katılan askerler arkadaşları

-Kalabalık ve genel görüntüler

Haber-Kamera: Oğuzhan KILIÇ-Tuna İŞLEYEN/TAVŞANLI(Kütahya),-

======================

'Denizkurdu-2019', 3 denizde eş zamanlı başladı (2)

HEDEFLER BAŞARIYLA VURULDU

Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın en büyük planlı tatbikatlarından Denizkurdu-2019'un öğleden sonraki bölümünde Doğu Akdeniz'de top atışları icra edildi. Saatte 720 kilometre hıza ulaşan ve havada 45 dakika kalabilen ŞİMŞEK-1 yüksek hızlı hedef uçak sistemi, fırkateynden havalandı. İnsansız yüksek süratli hava hedefi olan ŞİMŞEK-1 tarafından senaryo gereği belirlenen terör unsuru denizaltılar, hava savunma güdümlü mermisi ve toplarla vuruldu. Manş uçağının çektiği hedef, fırkateynlerden ateşlenen 76 milimetrelik toplarla tam isabetle vuruldu. Hava saldırılarına karşı başarılı atışlar gerçekleştiren Aksaz Deniz Üssü Komutanlığı'na bağlı fırkateynler göz doldurdu. Tatbikatta bu sene Milli Savunma Üniversitesi'ne bağlı subay ve astsubay adayı öğrenciler, teorik bilgilerini kullanarak donanma stajlarını Denizkurdu-2019 Tatbikatı'nda komutanlarının nezaretinde uyguladı.

Tatbikatın gece bölümünde ise su üstü top atışları yapılacak.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Tatbikattan görüntü

Atışlardan görüntü

Manş uçağından görüntü

Haber-Kamera: Mehmet CANDAN/ MUĞLA,

================

Trans birey, 7 bıçak darbesiyle öldürüldü (2)

CİNAYET ZANLISI YAKALANDI

Antalya'da trans birey Gökçe Saygı'yı evinde sırtından 7 bıçak darbesiyle öldürdüğü iddia edilen cinayet zanlısı Şahin Y. (20), polis tarafından Kepez bölgesinde yakalandı. Gözaltına alınan Şahin Y., ifadesi alınmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği'ne götürüldü. Şahin Y.'nin geceyi Gökçe Saygı'yla birlikte geçirdiği belirlendi. Polis, cinayetin kıskançlık yüzünden işlenmiş olabileceği ihtimalini değerlendiriyor.

ANTALYA

================

Şoförünün kullandığı otomobilde başına dayadığı tabancayı ateşledi

ZONGULDAK'ın Ereğli ilçesinde, iş insanı Şerafettin K., şoförünün kullandığı aracının arka koltuğunda başına tabancayla ateş etti. Ağır yaralanan Şerafettin K. tedavi altına alındı.

Olay, saat 17.00 sıralarında meydana geldi. Araç alım satım ve kiralama işi yaptığı öğrenilen Şerafettin K., şoförünün kullandığı otomobilin arka koltuğunda tabancayla başına ateş etti. Aracın şoförü, K.'yı Ereğli Devlet Hastanesi'ne götürdü. Ağır yaralanan K., ardından özel hastaneye sevk edildi.

İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Kaymaz'ın hastaneye getirildiği aracı inceleme altına aldı. Araç ilk incelemenin ardından emniyet müdürlüğüne götürüldü. Polis, olayla ilgili soruşturmasını sürdürüyor.

Görüntü Dökümü

-Devlet hastanesi acil önü

-Olay yeri inceleme ekiplerinin çalışması

-Emniyet Müdürü Ferdi Kuyu'nun araç içinde inceleme yapması

-Çevredekilerin bakışı

Haber-Kamera: Sinan KABATEPE/EREĞLİ(Zonguldak),

========================

Derik'te öğretmensiz ve gözetmensiz sınav

MARDİN'in Derik ilçesinde bulunan Seydi Keskin Ortaokulu'ndaki öğrenciler, onur sistemi uygulaması kapsamında sınavlara öğretmensiz ve gözetmensiz giriyor.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un gündeme getirdiği 'gözetmensiz sınav' uygulaması, Derik ilçe merkezinde bulunan Kale Mahallesi'ndeki Seydi Keskin Ortaokulu'nda da hayata geçirildi. Okul idaresinin aldığı karar doğrultusunda, onur sistemi uygulaması ile sınavlara, başlarında bir öğretmen veya gözetmen olmadan ilk defa İngilizce sınavıyla başladı. Kopya çekmeyerek kendilerine olan güveni sarsmadıklarını belirten 8'inci sınıf öğrencisi Jinda Erol, "İlk defa böyle gözetmensiz sınav oluyor. Öğretmenlerimiz bize güvendi, biz onların güvenlerini sarsmayacağız. Bize güvendikleri için öğretmenlerimize teşekkür ederiz. Bütün sınavlarımızın öyle olmasını istiyoruz" dedi.

8'inci sınıf öğrencisi Ayşenur Dora ise "İlk defa böyle öğretmensiz ve gözetmensiz sınava giriyoruz. Öğretmenlerimiz bize güvendiği için çok mutluyuz. İngilizce dersinde öğretmensiz bir sınav oldu. İlçemizde ilk defa böyle gözetmensiz bir sınav oluyor. Öğretmenlerimiz bize güvendi, öz güvenimiz artı, bu sebeple çok mutluyuz" diye konuştu.

Seydi Keskin Ortaokulu'nda İngilizce öğretmeni Kübra Kaya da "Bakanımız Ziya Selçuk'un hayaliyle biz bu yola başvurduk. İlk defa Derik'te uygulanan bir sistem. Bu sistem sayesinde çocukları gözetmensiz olarak sınav yaptırıyoruz. Gözetmensiz olarak yaptıklarımız sınav, psikolojik ve diğer açılardan geliştiğini düşünüyoruz" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

-------------

Seydi Keskin İlmk ve Ortaokulu

Sınava giren öğrenciler

Öğrencilerle röp.

- Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Emrullah KARAKAŞ/ DERİK (Mardin),

==================

Jennifer Lopez, Regnum Carya Live in Concert'te konser verecek

LATİN müziğinin dünyaca ünlü ismi Jennifer Lopez, Regnum Carya Live in Concert etkinliği kapsamında ağustos ayında Antalya'nın Serik ilçesindeki Regnum Carya Otel'de konser verecek.

Serik'e bağlı Belek turizm merkezindeki Regnum Carya Otel tarafından geçen yıl başlatılan ve birbirinden ünlü dünya starlarının sahneye çıktığı Regnum Carya Live in Concert'te bu yıl müziği, oyunculuğu ve özel hayatıyla tüm dünyanın yakından takip ettiği Latin müziğinin efsane ismi ABD'li şarkıcı Jennifer Lopez konser verecek. Bu yıl ünlü beyzbol oyuncusu A-Rod'la evleneceklerini açıklayan Lopez'in evlilik öncesi çıktığı 'It's My Party' turnesinden önce Regnum Carya'da sahneye çıkacak.

Aralarında Andrea Bocelli, Rihanna ve Pitbull gibi dünya starlarının yer aldığı sayısız düetlerinin yanı sıra tüm yıla damga vuran liste başı şarkılarıyla Latin müziğin rakipsiz ismi olan Jennifer Lopez, 6 Ağustos'ta Regnum Carya sahnesinde hayranlarıyla buluşacak. Bu yılın yepyeni single'ı Medicine'ı ve aralarında On The Floor, Aint It Funny, Love Don't Cost a Thing'in de yer aldığı tüm hit şarkılarını seslendirecek.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Kasım 2012'deki İstanbul konseri (ARŞİV)

Namık Kemal KILINÇ/SERİK,

======================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-17 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Söke İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, gıda işletmelerinin kontrollerine devam ediyor
    09:23 Söke İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, gıda işletmelerinin kontrollerine devam ediyor

    Söke İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, gıda güvenliği ve kalitesini sağlamak amacıyla riske dayalı gıda işletmelerinin kontrollerini aralıksız bir şekilde sürdürüyor. Denetimlerle, tüketicilere güvenle tüketebilecekleri gıda ürünleri sunulması hedeflenirken, işletmelerin mevzuata uygun hareket etmeleri konusunda bilgilendirme ve yönlendirme çalışmaları da yapılıyor.

  • Vezirköprü Anadolu Lisesi Pansiyonu PİGEP Projesi ile Yenilendi
    09:23 Vezirköprü Anadolu Lisesi Pansiyonu PİGEP Projesi ile Yenilendi

    Vezirköprü Anadolu Lisesi, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen Pansiyonları İyileştirme ve Geliştirme Projesi (PİGEP) kapsamında yenilendi. Proje sayesinde öğrencilere yeni alanlar oluşturuldu ve ev ortamına kavuşmaları sağlandı. Okul yönetimi, projenin uygulanmasında destek olan birimlere teşekkür etti ve eğitim anlayışlarının öğrenci odaklı olduğunu vurguladı.

  • Mersin'de Tarihi Değeri Olan Objeler ve Sikke Ele Geçirildi
    09:21 Mersin'de Tarihi Değeri Olan Objeler ve Sikke Ele Geçirildi

    Mersin'de jandarma ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda, Çamlıyayla ve Yenişehir ilçelerinde tarihi eser kaçakçılığı yapan 2 şüpheli yakalandı. Şüphelilerin üzerinde ve adreslerinde yapılan aramada, 162 adet sikke, 26 adet tarihi madeni para ve 9 adet tarihi obje ele geçirildi. El konulan eserler, incelenmek üzere Mersin Müze Müdürlüğüne gönderildi.

  • Trendyol Süper Lig'in 33. haftası yarın başlıyor
    09:21 Trendyol Süper Lig'in 33. haftası yarın başlıyor

    Trendyol Süper Lig'in 33. haftası yarın başlayacak ve 20 Nisan Cumartesi, 21 Nisan Pazar ve 22 Nisan Pazartesi günü oynanacak maçlarla devam edecek. Haftanın açılış maçında Beşiktaş, MKE Ankaragücü ile karşılaşacak. Lider Galatasaray ise Pendikspor'u ağırlayacak. Zirve yarışını sürdüren Fenerbahçe ise Sivasspor ile deplasmanda mücadele edecek.

  • Türkiye, 2030'da yüzde 100 yenilenebilir enerjiye geçebilir
    09:21 Türkiye, 2030'da yüzde 100 yenilenebilir enerjiye geçebilir

    Türkiye'nin yüzde 55-60 oranında yenilenebilir enerjiye geçtiğini belirten Avrupa Yenilenebilir Enerjiler Birliği Türkiye Başkanı Prof. Dr. Tanay Sıdkı Uyar, bunun kısa sürede yüzde 100'e çıkabileceğini söyledi. Yapılacak çalışmalarla 2030'a kadar 'yüzde 100 yenilenebilir enerji' kullanabileceğini ifade eden Prof. Dr. Uyar, 'Ama kömür santrali kurmayıp nükleeri durdurmalı. Çünkü nükleerin elektriği için Rusya'ya 14 buçuk sent verecekmişiz. Halbuki bu enerji, güneşten bir sente üretiliyor' dedi.

  • 10 milyonluk lüks araçlar ele geçirildi: Yedek parça için kaçak getirilmiş
    09:20 10 milyonluk lüks araçlar ele geçirildi: Yedek parça için kaçak getirilmiş

    Mersin polisi, yurt dışından Mersin'e yedek parça olarak kullanmak için getirilen piyasa değeri yaklaşık 10 milyon lira olan 4 adet lüks aracı ele geçirdi, 2 şüpheliyi yakaladı. İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, yurt dışından gümrük kaçağı olarak getirilip yedek parça olarak kullanılan araçlara yönelik çalışma yaptı. Operasyonda 2 şüpheli gözaltına alındı.

  • INTERPOL tarafından aranan Rus dolandırıcı İzmir'de yakalandı
    09:19 INTERPOL tarafından aranan Rus dolandırıcı İzmir'de yakalandı

    Uluslararası Kriminal Polis Teşkilatı INTERPOL tarafından mavi bültenle aranan Rusya vatandaşı dolandırıcı, İzmir'in Güzelbahçe ilçesinde yakalandı. İzmir İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, aranan şahsı kimlik soruşturması sonucunda yakaladı. Zanlı, emniyetteki işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edildi.

  • Edirne'de Yangın Sonrası Mahsur Kalan Yavru Kediler İtfaiye Tarafından Kurtarıldı
    09:18 Edirne'de Yangın Sonrası Mahsur Kalan Yavru Kediler İtfaiye Tarafından Kurtarıldı

    Edirne'deki bir öğrenci yurdunda çıkan yangının ardından merdiven boşluğunda mahsur kalan 2 yavru kedi, itfaiye erleri tarafından kurtarıldı. Yangın söndürüldükten sonra duyulan kedi sesleri üzerine harekete geçen ekipler, uzun uğraşlar sonucunda kedileri kurtardı. Kurtarılan yavru kediler ve anne kedi, Edirne Belediyesi Sokak Hayvanları Barınağı'na götürüldü.

  • Bilecik'te Tır Devrildi, Sürücü Hayatını Kaybetti
    09:18 Bilecik'te Tır Devrildi, Sürücü Hayatını Kaybetti

    Bilecik'in Bozüyük ilçesinde meydana gelen trafik kazasında bir tır devrildi ve sürücü hayatını kaybetti. Kazanın ardından olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi.

  • INTERPOL tarafından aranan Rusya vatandaşı İzmir'de yakalandı
    09:16 INTERPOL tarafından aranan Rusya vatandaşı İzmir'de yakalandı

    Uluslararası Kriminal Polis Teşkilatı INTERPOL tarafından mavi bültenle aranan bir Rusya vatandaşı dolandırıcı, İzmir'in Güzelbahçe ilçesinde polis ekipleri tarafından yakalandı. Zanlının kimlik soruşturmasında dolandırıcılık suçundan arandığı ortaya çıktı. Gözaltına alınan zanlı, emniyetteki işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edildi.


Advertisement