DHA YURT BÜLTENİ-17 - Son Dakika
Güncel

DHA YURT BÜLTENİ-17

Uçağın lastiği patladı, hava trafiği durduMİLAS Bodrum Havalimanı'na iniş yapan özel bir jet pistten çıktı.

16.06.2019 20:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uçağın lastiği patladı, hava trafiği durdu

MİLAS Bodrum Havalimanı'na iniş yapan özel bir jet pistten çıktı. Lastiği patlayan uçağın kurtarılması için ekipler seferler oldu. İçinde yolcu bulunmadığı öğrenilen uçakta yaralanan olmazken, hava trafiği durdu.

Olay, bugün saat 18.00'de Milas Bodrum Havalimanı'nda meydana geldi. İnişe geçen özel jetin lastiği patladı. Pistten çıkan jeti kurtarmak için ARFF olarak adlandırılan itfaiye ve kurtarma ekipleri çalışma başlattı. Olay nedeniyle hava trafiği dururken, Bodrum için inişe hazırlanan uçaklar İzmir Adnan Menderes ve Dalaman Havalimanları'na yönlendirildi. Kalkış için pistte yönelen uçakların ise bekletildiği öğrenildi. Geçtiğimiz hafta da Bodrum'da Azerbaycan Havayollarına ait Airbus A340-600 tipi uçak taksi yolunu dönememiş ve hava trafiğini kilitlemişti. Öte yandan konuyla ilgili açıklama yapan Bodrum Belediye Başkanı CHP'li Ahmet Aras, özel bir uçağın iniş sırasında lastiğinin patladığını ve iniş takımlarının zarar gördüğünü belirtti. Aras, Bodrum Havalimanı'na gelen uçakların İzmir'e yönlendirildiğini söyledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
Havalimanından görüntü

Haber-Kamera: Cavit AKGÜN/ (MUĞLA),

==============

Otomobil bariyerlere çarptı; belediye meclis üyesi yaralandı, eşi öldü

ELAZIĞ'da, kontrolden çıkıp bariyerlere çarpan otomobilin sürücüsü AK Parti belediye meclis üyesi Eyüp Dopduğru (44) yaralanırken, eşi Feride Dopdoğru (41) ise yaşamını yitirdi.
Kaza, öğleden sonra, Elazığ- Malatya yolunun 45'inci kilometresinde meydana geldi. Eyüp Dopdoğru yönetimindeki 50 AU 549 plakalı otomobil, kontrolden çıkıp, karşı şeridi ayıran bariyerlere çarptı. Kazayı görenlerin ihbarıyla olay yerine polis, jandarma, sağlık ve AFAD ekipleri sevk edildi. Sağlık görevlilerince yapılan incelemede, otomobilde bulunan, evli ve 2 çocuk sahibi çiftten Feride Dopdoğru'nun yaşamını yitirdiği, sürücü Eyüp Dopdoğru'nun ise yaralandığı belirlendi. Bingöl'ün Genç ilçesinde AK Parti belediye meclis üyesi olan Eyüp Dopdoğru, sağlık görevlilerince ambulansla hastaneye kaldırıldı. AFAD ekibinin araçtan çıkardığı Feride Dopdoğru'nun cansız bedeni ise otopsi için morga konuldu. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü
----------
Kaza yeri
Kaza yapan otomobil
Hayatını kaybeden kadının cesedinin kaldırılması
Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Erkan BAY/ELAZIĞ,

===========================

Şiddetli yağmur ağaçları devirdi

AYDIN'ın Efeler ilçesinde, etkili olan sağanak yağış nedeniyle vatandaşlar zor anlar yaşadı. Yağmur nedeniyle yollar göle dönerken, bazı ağaçlar şiddetli yağışa dayanamayarak devrildi.

Aydın merkez ve ilçelerinde akşam saatlerinde sağanak yağış etkili oldu. Fırtınayla birlikte aniden yağan sağanak yağmur yolları göle çevirdi. Aydın-İzmir Karayolu üzeri Kuyulu Kavşağındaki bazı çam ağaçları ve elektrik direkleri devrildi. Yollarda biriken yağmur suları nedeniyle sürücülerde ilerlemekte zor anlar yaşadı. İtfaiye ve emniyet güçleri ise yağan yağmur sonrası çalışma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
- Yağan yağmurdan devrilen çam ağaçları
-Elektrik direğinin yan yatması ve tellerin kopması
-Yollarda biriken yağmur sularından görüntü

Haber: Burhan CEYHAN - Kamera: İslam KELEŞ/ AYDIN,

======================

Selde hayatını kaybeden eşe son bakış

KOCAELİ'nin Darıca ilçesinde dün yaşanan sel felaketinde hayatını kaybeden Elif Urhan, bugün Gebze'de kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi. Talihsiz kadının eşi Barış Urhan'ın eşinin tabutuna bakışı yürekleri dağladı.

Dün Darıca'da aniden bastıran yağış sonrasında sel meydana geldi. Ev ve iş yerlerinin bodrum katlarını su bastı. Sel baskını sırasında Nenehatun Mahallesi Reşat Sokak üzerinde çalıştığı marketin bodrum katında yemek yiyen Elif Urhan, aniden içeri dolan suyun içerisinde mahsur kaldı. Yaklaşık 1 buçuk saatlik çalışma sonrasında bulunduğu yerden çıkartılan ve ambulans ile hastaneye kaldırılan Urhan, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen yaklaşık 1 saat sonra kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Talihsiz kadının cenazesi bugün öğle saatlerinde ailesine teslim edildi. Darıca Nenehatun Mahallesi'ndeki evine götürülerek helallik alınan Elif Urhan'ın cenazesi, daha sonra cenaze namazının kılınması için Gebze Çoban Mustafa Paşa Camii'ne getirildi. Cenazede merhum Elif Urhan'ın eşi Barış Urhan, annesi Behice Turak ile babası İshak Turak taziyeleri kabul etti. İkindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Elif Urhan'ın cenazesi Darıca Nenehatun Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Talihsiz kadının eşi Barış Urhan ile 2 yıl önce evlendiği ve Asaf isminde 6 aylık bir çocukları olduğu öğrenildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
Merhumun akrabalarının taziyeleri kabul etmesi
Merhumun eşinin tabuta kapanması
Cenaze namazından görüntüler
Merhumun eşinin helallik alınırken tabuta bakarak ağlaması
Tabutun omuzlarda taşınması
Detay

HABER: Dinçer AKBİR-KAMERA: Büşra KAYA/GEBZE(Kocaeli),

======================

Kırıkkale'de sele kapılan çift, hayatını kaybetti (4)
YAŞLI ÇİFT TOPRAĞA VERİLDİ

Sulakyurt ilçesine bağlı Ayvatlı köyünde sağanak nedeniyle  yıkılan 2 katlı ev ile birlikte sel sularına kapılarak hayatını kaybeden Mehmet Öztürk ile eşi Fatma Öztürk'ün cenazeleri yakınları tarafından Çankırı Devlet Hastanesi morgundan alınarak köye getirildi. Köyde meydanında ikindi namazı sonrası kılınan cenaze namazına Kırıkkale Valisi Yunus Sezer, Sulakyurt Belediye Başkanı İsmail Bildik, çiftin İstanbul'da yaşayan 4 çocuğu ile birlikte yakınları katıldı. Cenaze namazı önce Vali Sezer, Öztürk çiftinin yakınlarına başsağlığı diledi. Kılınan cenaze namazının ardından Öztürk çifti köy mezarlığında toprağa verildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
-Cenazeden görüntü
-Detay

Haber-Kamera: Hasan AKYILDIZ/KIRIKKALE,

========================

Motosiklet yön tabelasına çarptı: Baba öldü, 2 çocuğu yaralandı

BURDUR'un Yeşilova ilçesinde motosikletin yol kenarındaki yön tabelasına çarptığı kazada Faruk Akyol (42) yaşamını yitirdi, çocukları Muzaffer (9) ve Osman (7) yaralandı.

Kaza, saat 17.00 sıralarında Yeşilova ilçesine bağlı Niyazlar köyü yakınlarında meydana geldi. Faruk Aykol tescilsiz motosikletine çocukları Muzaffer ve Osman'ı da bindirerek ilçe merkezinden Niyazlar köyü istikametine yola çıktı. Seyir halindeyken Faruk Akyol'un kontrolünü yitirdiği motosiklet yoldan çıkıp yön tabelasına çarptı. Kazanın şiddetiyle Faruk Akyol ve iki oğlu yola savruldu.

İhbar üzerine olay yerine sağlık ekipleri sevk edildi. Yapılan incelemede Faruk Akyol'un yaşamını yitirdiği belirlendi. Çocukları Muzaffer ve Osman Akyol ise ambulansla Burdur Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Yaralılardan Muzaffer Akyol'un sağlık durumunun ciddi olduğu belirtildi.

Faruk Aykol'un cenazesi savcının incelemesinin ardından Yeşilova Devlet Hastanesi morguna konuldu.

Diğer yandan kaza sırasında baba ve çocuklarının başında kask olmadığı kaydedildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
--------------
Burdur Devlet Hastanesi dış plan görüntü
Ambulanstan detay görüntü
Olay yeri fotoğrafları
Faruk Akyol fotoğraf

HABER- KAMERA: Mesut MADAN- Yavuzkan AKDOĞAN/YEŞİLOVA (Burdur),

============================

Öğrencilerden Sivas Valisi Ayhan'a 'Babalar Günü' sürprizi

SİVAS'ta bir grup öğrenci 'Babalar Günü' nedeniyle Vali Salih Ayhan'a sürpriz yaptı. Valilik binası önüne gelen öğrenciler "Vali baba el salla' sloganı atarak Vali Ayhan'ı balkona çağırdı.
Valilik binası önünde ellerindeki pankartlarla toplanan aralarında Sevgi Evleri'nde kalan çocuklarında bulunduğu yaklaşık 200 öğrenci, "El salla el salla, vali baba el salla" diye bağırmaya başladı. Öğrencilerin sesini duyan ve Valilik makamının balkonuna çıkan Ayhan, öğrencilere el sallayarak karşılık verdi. Çocukların yanlarına inen Ayhan'a öğrencilere çiçek takdim etti.
Sürpriz karşısında oldukça duygulandığını ifade eden Vali Ayhan, "Çocuklar bizim neşe kaynağımız, okullarımıza, binalarımıza heyecan veriyorlar. Babalar Günü'nde aslında bizim düşünmemiz lazımdı, onlar güzel bir jest yaptı. Çok sevdiğim, en büyük servetimiz ve sermayemiz dediğimiz, bütün gayretimizi ve enerjimizi harcadığımız çocuklarımızın bunu düşünmeleri beni ayrıca mutlu etti. İşte bu bize heyecan, ilham, güç veriyor ve motive ediyor. Bu ortamı görünce insanın daha çok çalışması, daha çok gayret göstermesi gerektiği ortaya çıkıyor" diye konuştu.
İlk kez böyle bir olaya şahit olduğunu dile getiren Ayhan, "Tabi bu projelerimizin birer parçası. Çocuklarımıza yaptığımız, verdiğimiz emeklerin parçaları. Biz idareci olmakla beraber sonuçta bir babayız. Baba şefkatiyle, merhametiyle, samimiyetiyle hizmet ediyoruz. 'Devlet baba' Türk devletinin özüdür, vatandaşına her daim sevgisiyle, merhametiyle, güler yüzüyle yaklaşır. 'Devlet baba' vatandaşını daima düşünen, onunla ilgili emek veren, gayret gösterendir" diye konuştu.
Ayhan, kutlamaya katılanlar arasındaki down sendromlu bir çocukla da özel olarak ilgilendi. Ayhan, daha sonra makamında kabul ettiği öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.

Görüntü Dökümü:
-Öğrencilerin görüntüsü
-Valilik önünde pankart açıp slogan atmaları
-Valinin balkona çıkarak karşılık vermesi
-Öğrencilerle buluşması ve konuşmaları
-Makamında konuk edip pediye vermesi

Haber-Kamera:  Uğur YİĞİT/SİVAS


Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel DHA YURT BÜLTENİ-17 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement