DHA YURT BÜLTENİ - 17 - Son Dakika
Güncel

DHA YURT BÜLTENİ - 17

15 Temmuz kahramanı Ömer Halisdemir'in doğduğu kasabada anma etkinlikleri gerçekleştirildi15 Temmuz hain darbe girişiminde darbeci general Semih Terzi'yi öldüren kahraman şehit Astsubay Ömer Halisdemir'in doğduğu Niğde'nin Bor ilçesi Çukurkuyu Kasabası'nda anma etkinlikleri düzenlendi.

13.07.2019 18:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

15 Temmuz kahramanı Ömer Halisdemir'in doğduğu kasabada anma etkinlikleri gerçekleştirildi

15 Temmuz hain darbe girişiminde darbeci general Semih Terzi'yi öldüren kahraman şehit Astsubay Ömer Halisdemir'in doğduğu Niğde'nin Bor ilçesi Çukurkuyu Kasabası'nda anma etkinlikleri düzenlendi. Baba Hasan Hüseyin Halisdemir, şehit oğlu Ömer Halisdemir için yazılan 30 Kuş Şiiri'ni dinlerken gözyaşlarını tutamadı.

Vatan Yıldızları Vakfı Başkanı Soner Halisdemir, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Şehitleri Anma haftasında, 13 Temmuz'da ağabeyinin dünyaya geldiği Çukurkuyu Kasabası'nda bir dizi etkinlik düzenledi. Ömer Halisdemir Parkı'nda düzenlenen etkinliği Diriliş Ertuğrul dizisi oyuncuları, Bor Kaymakamı Bekir Sıtkı Dağ, MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz, şehit Ömer Halisdemir'in babası Hasan Hüseyin Halisdemir, ağabeyi Doğan Halisdemir ile çok sayıda vatandaş katıldı. Programda şiir okuyan Eymen Gökkuş (12), şehit Ömer Halisdemir'in babası Hasan Hüseyin Halisdemir'e duygu dolu anlar yaşattı. Baba Halisdemir, gözlaşlarını tutamadı. Anma etkinliklerinde Diriliş: Ertuğrul dizi oyuncuları atlı gösteri yaptı.

ŞEHİT VE GAZİ AİLELERİNİN YANINDAYIZ

Vatan Yıldızları Genel Başkanı Soner Halisdemir, "'Tüm şehitlerimizin kahramanlık destanını yaşatmak, canlı tutmak milli birlik ve beraberlik ruhunu gelecek nesilere aktarmak, vatanın bölünmez bütünlüğünü korunması amacıyla yeni nesillere bu duyguyu vermeye destek olmak istiyoruz. Şehit ve gazi ailelerinin yanında olacağız. Ağabeyim Ömer Halisdemir ve tüm aziz şehitlerimizin ruhu şaad olsun. Tarihimizden bu yana felsefe yazan bir millet değiliz, biz tarihimizi destanla yazan bir milletiz" dedi

Görüntü dökümü
-----------------------
-Etkinlik alanından görüntü
-Vatandaşların baba Halisdemir'in elini öpmesi
-Ömer Halisdemir'in kişisel eşyalarının sergilendiği müzeden görüntü
-Vatan Yıldızları Genel Başkanı Soner Halisdemir'in konuşması
-Baba Halisdemir'in karşısında bir öğrencinin 30 Kuş Şiirini okuması
-Diriliş Ertuğrul oyuncularının at üzerinde gelmesi
-Detay görüntüler

Süre: 05'43" Boyut: 375 MB

Haber-Kamera: Ali KADI/NİĞDE,

===================

Bahçeli, Söğüt'te Ertuğrul Gazi Türbesi'ni ziyaret etti (3)
KÜTAHYA BELEDİYESİ'Nİ ZİYARET ETTİ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Bilecik'teki ziyaretlerinin ardından Kütahya'ya geçerek Belediye Başkanı seçilen Alim Işık'ı ziyaret etti. Atatürk Bulvarı önünde Rahvan Atlı Spor Kulübü üyelerince karşılandı.

Kütahya Belediye Başkanı Alim Işık'ı makamında ziyaret eden Bahçeli, daha sonra belediye bahçesinde toplanan kalabalığa seslendi. 15 Temmuz darbe girişimini hatırlatan Bahçeli, " Türkiye'nin köşeye sıkışması için el ovuşturanlar var. Türkiye'nin kaybetmesine yatırım yapan karanlık çevreler iş başında. Terör örgütleri boş durmuyorlar. Emperyalist ülkeler rahat durmuyorlar. Önümüzdeki pazartesi günü 15 Temmuz FETÖ darbe girişiminin üçüncü yıl dönümüdür. Din kisvesine bürünen hainler 15 Temmuz'da işgali denemişlerdi. O meşum gece vahşet doluydu. Türkiye doğrudan hedef alınmıştı. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin içine sızan terörist bir kadro milletimize havadan-karadan ateş yağdırmıştı. 15 Temmuz 2016'da 251 vatan evladımız şehit düştü. 2 bin 194 vatan evladımız yaralandı ve gazi oldu. Gerek 15 Temmuz'da gerekse de terörle mücadele esnasında şehadet şerbetinden kana kana içen aziz şehitlerimize Allah'tan rahmetler niyaz ediyorum. Gazilerimize saadet ve selamet dileklerimi iletiyorum. 15 Temmuz unutulmayacak. Türkiye'ye yapılan kötülükler asla affedilmeyecek. Fetullah Gülen iblisi ve terörist yandaşları ya bu dünyada ya da Mahkeme-i Kübra'da eninde sonunda hesap verecekler. Döktükleri kanların bedelini ödeyecekler. Yaptıkları ihanetlerin cezasını çekecekler" dedi.

CUMHURBAŞKANLIĞI HÜKÜMET SİSTEMİNİ SAVUNDU

MHP Genel Başkanı Bahçeli, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini desteklediğini yineleyerek, yeni 15 Temmuz'ların olmaması için sistemin devam etmesi gerektiğini söyledi. Türkiye'de artık koalisyon devirlerinin kapandığını ifade eden Bahçeli, "15 Temmuz'un sonucunda zorunlu olarak sistem değişikliği gündeme gelmiştir. Türk milleti, her türlü tehdit ve tehlikeye karşı beka hassasiyetini gözeterek tedbir almak durumundaydı. Konu vatandı, konu bayraktı. Konu devlet-i ebed müddet, millet-i ebed müddetti. Bunlardan taviz veremezdik. Hain ve hasmane kuşatmayı yarmak zaruretti. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi işte bu şartlar altında inşa edildi ve bizzat sizlerin desteğiyle yönetim hayatımıza girdi. Devlette çok başlılığın bitirilmesi, hukuk ve adaletin güçlendirilmesi, istikrar ve icraatın derinleştirilmesi bu sayede hayat ve zemin bulmuştur. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin kaynağı ne Amerika, ne Avrupa, ne de bir başka yabancı ülkedir. Kaynak Türk tarihidir, karar Türk milletinindir. Koalisyonlar devri kapanmıştır. Hükümet bunalımlarına kilit vurulmuştur. TBMM'nin fonksiyonel gücü artmıştır. Türkiye yeni hükümet sistemiyle daha da güçlenmiştir. Yeni 15 Temmuzların olmaması için Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi yaşatılmalıdır. Yeni darbe ve işgal girişimlerinin önüne set çekmek için Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi kökleşmeli, eksik kalan veya aksayan yönleri varsa iyi niyetle tamir ve telafi edilmelidir" şeklinde konuştu.

"S-400'LERE KARŞI OLANLAR FETÖ'CÜDÜR"

Rusya'dan alınan S-400 Hava ve Füze Savunma Sistemi'nin bir grup malzemesinin Türkiye'ye getirildiğini anlatan Bahçeli, karşı çıkanların FETÖ'cü olduğunu söyledi. Bahçeli sözlerini şöyle sürdürdü:

"Neyi ne zaman yapacağımızı hiç kimseye sormayız. Tıpkı dün, S-400 Hava ve Füze Savunma Sistemi'nin birinci grup malzemelerinin getirilmesinde olduğu gibi, milli güvenliğimiz ve milli menfaatlerimiz neyi gerektiriyorsa onu yapar, onun yanında yerimizi alırız. S-400'e FETÖ'cü alçaklar karşıdır, S-400'e PKK'lı caniler karşıdır, S-400'e küresel güçler karşıdır, S-400'e CHP-İP-HDP karşıdır. Yani zillet ülke savunmasından rahatsızdır. Onlar ne derse desinler, S-400 ülkemize getirilmiştir. Duyum üzerine konuşup S-400'ün sarayın savunulmasında kullanılacağını söyleyenler ise tek kelimeyle cahildir, köhnedir, kişiliksizdir, köksüzdür, işbirlikçidir. Onlar için ne FETÖ, ne de PKK tehdidi söz konusu değildir. Çünkü bu ülkeye de, bu vatana da, bu millete de yabancılardır. S-400 Füze Savunma Sistemi'nin ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Milli güvenliğimizin sağlam esaslara bağlanmasından memnuniyet duyduğumuzu da kararlılıkla ifade etmek istiyorum. Bilinmelidir ki, bu vatan bağış değildir, bu devlet ikram değildir. Bu bayrak birilerinin lütfu değildir. S-400'ü de alırız, Doğu Akdeniz'de de bulunuruz, Suriye'nin ve Irak'ın kuzeyinde de teröristlere dünyayı zindana çeviririz. Biz Türkiye'yiz. Biz hem tarih yapan, hem de tarih yazan kudretli bir milletiz. Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır. Türk vatanı ne pahasına olursa olsun müdafaa edilecektir"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, konuşmasının ardından Kütahya ziyaretlerini tamamlayıp Ankara'ya karayoluyla dönmek için yola çıktı.

Görüntü Dökümü:
-Bahçeli'nin bulvarda atlarla karşılanması
-Belediye binasına girişi
-Makam ziyareti
-Bahçede toplanan partililer
-Partililerden detaylar
-Devlet Bahçeli'nin kürsüye çıkışı
-Bahçeli'nin konuşması
-Genel görüntüler

Haber-Kamera: Engin ÖZMEN-Oğuzhan KILIÇ-Oğuzhan DEMİR/Kütahya,-

======================

Madde bağımlısı gencin rehin aldığı annesi ve 3 kardeşi kurtarıldı

VAN'ın Tuşba ilçesinde madde bağımlısı B.A.'nın (17) rehin aldığı annesi ve 3 kardeşi, polis ve itfaiyenin çabası sonucu kurtarıldı. Kendisini odaya kilitleyen B.A. da bir süre sonra polisin ikna çabası sonucu eylemini sonlandırınca gözaltına alındı.

Olay, saat 15.30 sıralarında Tuşba ilçesinin  Akköprü Mahallesi'nde meydana geldi. Bunalıma giren madde bağımlısı B.A., annesini ve 3 kardeşini yaşadıkları evin bir odasına kapattı. B.A. annesini ve kardeşlerini ölümle tehdit edip, evi ateşe vereceğini söyledi. Gelen sesler üzerine komşuları, polise haber verdi. Bunun üzerine adrese, çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Alınan güvenlik önlemlerinin ardından evde bulunan anne ve 3 çocuğu itfaiye ekiplerinin yardımıyla, ikinci katta bulunan evin penceresinden çıkartılarak kurtarıldı.

Kendisini odaya kilitleyen B.A. da polisin uzun uğraşları sonucu eylemine son verip evden çıkarıldı. Gözaltına alınan B.A., sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-----------------------
-Mahalleye sevk edilen ekipler
-Polis araçları
-Evden görüntü
-Evin camından dışarı bakan anne
- İtfaiye ekipleri tarafından evin penceresinden kurtarılan anne ve 3 çocuğu
-Detaylar
-Meraklı vatandaşlar
Alınan güvenlik önlemleri

Behçet DALMAZ/VAN, -

===================

TIR'a çarpan otomobilin, 16 yaşındaki sürücüsü yaralandı

KAYSERİ'de, 16 yaşındaki Ümit Şen, yönetimindeki kiralık otomobil ile park halindeki TIR'ın dorsesine çarparak, yaralandı.

Kaza, merkez Melikgazi ilçesi TOKİ Demokrasi Mahallesi'nde meydana geldi. Sürücü belgesi bulunmayan Ümit Şen yönetimindeki 38 GJ 990 plakalı otomobil, sürücüsünün kontrolünden çıkarak, yol kenarında park halindeki 38 AAY 092 plakalı TIR'ın dorsesine çarptı. Ümit Şen, bir bölümü dorsenin altına giren otomobilde sıkışarak yaralandı. Şen, gelen itfaiye ve polis ekipleri tarafından kurtarılarak, ambulansla Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedavi altına alınan Şen'in hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü:
-----------------------------------
-Kaza yapan araçtan detay,
-Kaza yapan aracı izleyen vatandaşlardan detay,
-Polis ekiplerinin çalışması
-İtfaiye ekiplerinin çalışmasından detay
-Diğer detaylar

Süre: 2.50 Boyut: 382 MB

Haber: Olcay DÜZGÜN Kamera: Muhammed KISIR/KAYSERİ

======================

Kibritle oynayan küçük çocuk yatağı yaktı

KOCAELİ'nin Gebze ilçesinde, iddiaya göre 6 yaşındaki çocuk kibritle oynarken yatağı tutuşturdu. İtfaiye yangını büyümeden söndürürken, dumandan etkilenen çocuğun anneannesi tedavi altına alındı.

Olay öğleden sonra, Gebze Osman Yılmaz Mahallesi'nde bulunan bir apartmanın zemin katında meydana geldi. İddiaya göre, 6 yaşındaki çocuk kibritle oynarken yatağı tutuşturdu. Evde bulunan anne ve anneannesi yangına müdahale etmeye çalışırken, itfaiyeye haber verildi. Kısa sürede gelen itfaiye ekibi, yangını büyümeden söndürdü. Yanan yatak dışarı çıkarıldı. Dumandan etkilenen çocuğun anneannesi Tülin Yavuz, 112 Acil ekibinin ilk müdahalesinin ardından Gebze Fatih Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü
İtfaiye müdahalesi
Dumandan etkilen Tülin Yavuz olayı anlatması
Yanan baza
Bina detay görüntü

HABER-KAMERA: Haluk TURGUT/GEBZE(Kocaeli),

==================================


Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel DHA YURT BÜLTENİ - 17 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement