Dha Yurt Bülteni - 17 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 17

Dha Yurt Bülteni - 17

İçişleri Bakanı Soylu, Diyarbakır'da (3)BAKAN SOYLU'NUN EŞİ, KADIN EĞİTİM TOPLANTISINA KATILDIİçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Diyarbakır'da protokol üyeleriyle çeşitli toplantılar yaparken, eşi Hamdiye Soylu da Vali Hüseyin Aksoy'un eşi Hülya Aksoy'un koordinatörlüğünde yürütülen Kadın...

04.12.2016 00:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İçişleri Bakanı Soylu, Diyarbakır'da (3)

BAKAN SOYLU'NUN EŞİ, KADIN EĞİTİM TOPLANTISINA KATILDI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Diyarbakır'da protokol üyeleriyle çeşitli toplantılar yaparken, eşi Hamdiye Soylu da Vali Hüseyin Aksoy'un eşi Hülya Aksoy'un koordinatörlüğünde yürütülen Kadın Sağlığı Eğitim Projesi çalışmaları kapsamında düzenlenen programa katıldı. Cahit Sıktı Tarancı Kültür Merkezi'ndeki programa, Hamdiye Soylu, Vali Aksoy'un eşi Proje Koordinatörü Hülya Aksoy'un yanı sıra, Vali Yardımcısı Tuğba Koşal, Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu'nun eşi Nermin Ensarioğlu, Diyarbakır Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Handan Erdoğan ve çok sayıda kadın davetli katıldı.

'İLK DEFA DİYARBAKIR'A GELDİM'

Programda konuşan Hamdiye Soylu, Diyarbakır'a ilk defa geldiğini ve güzel bir şehir olduğunu belirterek, "Bu projenin ilimiz ve bölgemiz için önemli bir örnek olduğunu belirtmek isterim. Özellikle kadın sağlığını tehdit eden en önemli kanser türü olan meme kanseri konusunda toplumumuzda farkındalık oluşturulması ve kadın sağlığı ile ilgili önemli konularda kadını merkeze alan çalışmaların artmasını temenni etmekteyim" dedi.

Programda, Kadın Sağlığı Eğitim Projesi kapsamında hazırlanan eğitim sunumu ve video gösterimi ile sona erdi.

ÇOCUK YURDUNDA İSİMSİZ BİR KIZ BEBEĞİNE 'ESLEM' İSMİNİ VERDİ

Hamdiye Soylu ve beraberindeki protokol üyelerinin eşleri, daha sonra sırasıyla bakım ve rehabilitasyon merkezi, çocuk yuvası ve kız yetiştirme yurdunu ziyaret etti. Hamdiye Soylu'yu kız yetiştirme yurdunda kalan çocuklar çiçekle karşıladı. Kız çocukları ile bir süre sohbet eden Soylu, kurum çalışanları ve sorumlulardan bilgi aldı. Daha sonra Soylu ve beraberindeki heyet, küçük yaşta bebeklerin bulunduğu kata çıktı. Burada küçük bebeklerle yakından ilgilenen Soylu, isimsiz olan 3 aylık kız çocuğuna 'Eslem' ismini verdi. Küçük çocuklara hediyeler verilmesinin ardından toplu olarak hatıra fotoğrafı çekimi ile ziyaret son buldu.

Haber: DİYARBAKIR,

==========================

Davutoğlu'ndan gençlere 'Ceviz yiyin' tavsiyesi

ESKİ Başbakan ve Ak Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu, Bursa'nın İznik İlçesi'nde Türkiye Gençlik Vakfı'nın düzenlediği toplantıya katılarak gençlere öğütler verdi. Davutoğlu, "Cevizin yapısı beyne benzediği için zihni açar. Bol bol ceviz yiyin" dedi.

Eşi Sare Davutoğlu ile İznik'e gelen Ahmet Davutoğlu, sırasıyla İznik Ayasofya, Eşrefoğlu Rumi ve Yeşil Camii'yi gezerek incelemelerde bulundu. İznik Müzesi'ni ziyaret edip, Müze Müdürü Haydar Kalsen'den buradaki lahitler ve tarihi eserler hakkında bilgi alan Davutoğlu, kaymakamlığa geçerken, kaymakamlık binasının karşısındaki bir evde ikamet eden 89 yaşındaki Refika Gürol ile pencerede bir süre sohbet etti.

İznik Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan'ı makamında ziyaret ettikten sonra Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) İznik Temsilciliği'nin hayata geçirdiği İznik Akademisi'nin Marmarabirlik Düğün Salonu'nda düzenlediği toplantıya katılan Davutoğlu, burada bir konuşma yaptı. Gençlere tavsiyelerde bulunan Davutoğlu, "İznik'in üstündeki toprağı biraz alsanız, altından insanlık tarihi çıkar. İznik'in üstünde yaşayanlarda da İzniklilerde de insanlık abidesi bir ahlak var. Eğer bir yere akademi kurmak gerekse, ben de İznik'e kuralım derdim. İznik'in ilçe olduğuna bakmayın. İznik medeniyetlerin beşiği, inançların da en önemli merkezidir. İznik bir başşehirdir" dedi.

Eşi Sare Davutoğlu'nun ceviz meraklısı olduğunu anlatan Davutoğlu, "Eşim herkese ceviz yemeyi tavsiye eder. Ben de size tavsiye ediyorum. Rivayet odur ki; cevizin şekli beyne benzediği için ceviz, beynin kapasitesini de geliştirir. Cevizi ihmal etmeyin. Ceviz yiyin. Bir de Gemlik'in, İznik'in bu bölgenin zeytinini yemeyi de ihmal etmeyin. Kaymakamlığı ziyaret ederken karşıdaki evin penceresinde yaşlı bir teyzenin beni beklediğini öğrendim. Pencereye gittim ve seslendim. 89 yaşında İznikli Refika teyze. Onunla pencereden sohbet ettik. Gençler size ilk nasihatim bu olsun. Nerede yaşarsanız yaşayın, oranın en yaşlısını bulun ve dizinin dibine oturun. Emin olun benden daha çok dersi ondan öğrenirsiniz. Çünkü orada hayatın dersi var. İznik gibi yerlerde yaşamak bir büyük ailede yaşamak gibidir" ifadelerini kullandı.

'HİÇBİR METNE ALLAH'A SIĞINMADAN İMZA ATMADIM'

Gençlere, İznik'in ruhunu korumaları ve yaşatmaları tavsiyesinde bulunan Davutoğlu, "İznik'e kendi eviniz gibi sahip çıkın. Her işinizde besleme ve kulağınızda ezan sesi olsun. Ders verdiğim dönemlerde abdestsiz şekilde ders verdiğim zaman huzursuz olurdum ve abdestli olmadan ders verdiğimi hatırlamıyorum. Çünkü o sırada dilimden yanlış bir şey çıkabilir diye korkuyordum. Eskiden beri adetimdir bu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

------------

-Davutoğlu'nun tarihi yerleri gezmesi

-Davutoğlu'nun konuşması

Haber: Halil ATAŞ/ İZNİK-BURSA,

==========================

Viranşehir'de eve operasyon: 4 PKK'lı öldürüldü

ŞANLIURFA'nın Viranşehir İlçesi'nde polis ekiplerinin bir eve düzenlediği hava destekli operasyonda, 2'si kadın, 4 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi.

Terör örgütü PKK'nın dağ kadrosunda bulunan bir grup teröristin, ilçeye geldiği bilgisi üzerine polis ekipleri harekete geçti. Özel harekat polisleri, Demirci Mahallesi'ndeki bir eve, hava destekli operasyon düzenledi. Güvenlik güçlerinin 'teslim ol' çağrılarına PKK'lı teröristler ateşle karşılık verince çatışma çıktı. Çatışmada, 2'si kadın, 4 terörist ölü ele geçirildi.

Şanlıurfa Valiliği'nden konuya ilişkin yapılan açıklamada, "İlimiz Viranşehir İlçesi'ne bağlı Demirci Mahallesi'nde bir eve yapılan operasyon sonucu terör örgütünün dağ kadrosunda oldukları tespit edilen 2 kadın, 2 erkek olmak üzere 4 terörist ölü olarak ele geçirilmiştir" denildi.

Haber: Mustafa MERT/VİRANŞEHİR (Şanlıurfa),

==================================

Engelli gaziye ziyaret

TÜRKİYE Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği İslahiye İlçe Başkanı İsmail Macit, gazi uzman çavuş Ahmet Durmaz'ı evinde ziyaret etti.

İsmail Macit, Şırnak'ta 2011 yılında bastığı mayının infilak etmesi sonucu sağ ayağını kaybeden uzman çavuş Ahmet Durmaz'ı Çamlıca Mahallesi'ndeki evinde ziyaret edip çiçek verdi.Ahmet Durmaz, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek teşekkür etti.

İsmail Macit ise 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Ahmet Durmaz'ı ziyaret edip hatırlamak istediklerini söyledi.

Haber: Kadir ÇELİK/ İSLAHİYE-GAZİANTEP,

================================

İtfaiye erlerinden engellilere ziyaret

ADIYAMAN'da itfaiye erleri, evlerinde ziyaret ettikleri engellilere hediye verdi.

Adıyaman Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'nde görevli bir grup, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle bazı engelli vatandaşları evlerinde ziyaret etti.

İtfaiyecilerin sık sık karşılaştığı ve yangın vakıalarında ilk önce içeride engelli olup olmadığını sorduklarını belirten Vardiya Şefi Necmettin Çalım, engellileri evlerinde ziyaret ederek onlara yalnız olmadıklarını hissettirmeye çalıştıklarını belirtti. Çalım, şöyle dedi:

"Biz Adıyaman Belediyesi itfaiyesi olarak, görevimiz gereği duygusal insanlarız. Amacımız insanlara insanlığın bütün yaşayan canlılara hizmet etmektir. Engelsiz bir dünya dileğiyle sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz"

itfaiye erleri, sohbet ettikleri engellilere çeşitli hediyeler verdi.

Haber: Mahir ALAN/ ADIYAMAN,

=========================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 17 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.


Advertisement