Dha Yurt Bülteni - 17 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 17

Dha Yurt Bülteni - 17

Otomobilin çarpıp sürüklediği yaya öldü BURSA'da yolun karşısına geçmek isterken otomobilin çarpıp yaklaşık 50 metre sürüklediği 68 yaşındaki İsmail Saygılı hayatını kaybetti.

05.06.2017 04:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Otomobilin çarpıp sürüklediği yaya öldü

BURSA'da yolun karşısına geçmek isterken otomobilin çarpıp yaklaşık 50 metre sürüklediği 68 yaşındaki İsmail Saygılı hayatını kaybetti.

Kaza saat 22.00 sıralarında merkez Nilüfer ilçesi Bursa- İzmir karayolu Gül kavşağında meydana geldi. Bursa- İzmir karayolundan yolun karşısına geçmek isteyen  İsmail Saygılı'ya 29 yaşındaki Erkan Y. idaresindeki 16 KT 044 plakalı otomobi çarptı. Otomobilin altında yaklaşık 50 metre sürüklenen Saygılı olay yerinde hayatını kaybetti. Kazada hafif şekilde yaralanan sürücü Erkan Y. ise Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Kaza yerinden görüntüler

-Polis ekipleri inceleme yaparken

-Detaylar

-Ölen İsmail Saygılı'nın kimlik fotoğrafı

SÜRE: 1 DK 22 SN - BOYUT: 123 MB

Haber-Kamera: Mehmet İNAN/ BURSA,

====================================

Bakan Müezzinoğlu'nun gözleri önünde kürsüye yığıldı (2)

KAHVEHANEDE VATANDAŞLARLA SOHBET ETTİ

Bursa'daki programın ardından Ankara dönüş yapmak için yola çıkan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu İnegöl ilçesinde ziyaretlerde bulundu. İlk olarak İnegöl Rumeli Türkleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğini ziyaret eden Bakan Müezzinoğlu, Dernek Başkanı Salim Kaplan ve dernek üyeleri ile bir araya geldi. Dernek üyelerinin kiraz ikramını geri çevirmeyen Bakan Müezzinoğlu, kısa süreli sohbetin ardından Kemalpaşa mahallesindeki bir kahvehaneyi ziyaret etti.

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve AK Parti İlçe Başkanı Adem Demirel'in de eşlik ettiği ziyarette Bakan Müezzinoğlu, okey oynayan vatandaşların masasına oturdu. Okey taşları ile kısa süreli oynayan Bakan Müezzinoğlu, vatandaşların isteklerini dinledi.

Vatandaşlarla fotoğraf çektiren Bakan Müezzinoğlu, basın mensuplarının sorularını yanıtsız bıraktı. Bakan daha sonra Ankara'ya gitmek üzere yola çıktı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Bakanın dernek ziyareti

-Bakanın kahvehane ziyareti

Haber-Kamera: Yavuz YILMAZ/ İNEGÖL(Bursa)

==========================================

Bakan Zeybekci, "Tehdit neredeyse orada olacağız, gereğini yapacağız"

EKONOMİ Bakanı Nihat Zeybekci, terör örgütünü yaratanları bildiklerini, amaçlarının gayrimeşru devletçikler yaratmak olduğunu belirterek, " Türkiye'nin ve dünyanın her yerinde düşmanlarımıza karşı muhteşem bir mücadele veriyoruz. Tehdit neredeyse oradayız ve orada olmaya devam edeceğiz. Çünkü oynanan oyunu biliyoruz" dedi.

Denizli Valiliği tarafından bugün (Pazar) Kayalar Düğün Salonu'nda şehit yakınları ve gaziler onuruna iftar yemeği düzenlendi. Düzenlenen iftar organizasyonuna, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Vali Ahmet Altıparmak, AK Parti Denizli Milletvekilleri Şahin Tin, Cahit Öz kan, CHP Milletvekili Kazım Arslan, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan şehit yakınları ve gaziler katıldı. Salondaki vatandaşlarla tek tek  selamlaşan Bakan Zeybekci, ardından yine vatandaşlarla birlikte dua ederek orucunu açtı. Yemeğe katılan emniyet mensupları da, şehit yakınları ve gazilerle aynı masaları paylaştı.

İftar yemeğinin ardından davetlilere seslenen Bakan Zeybekci, Bin yıldan beri bu toprakların şehit kanlarıyla sulandığını, Tuna Nehri'nden, Kore'ye, Afganistan'dan Kosova'ya kadar şehit verildiğini belirterek, "Bu topraklar için gözünü bile kırpmadan şehit olan şehitlerimize rabbim sevdikleriyle cennetin en güzel yerinde karşılaştırsın. Rabbim sizleri onlarla cennetine kavuştursun. Şundan emin olan rabbim Kuran-ı Kerim'de bu konuda o kadar net bir şekilde söylüyor ki, onlara öldüler demeyiniz. Onlar diridirler ama siz bilemezsiniz. Cenab-ı Allah bunu dediyse inanın onları andığınız her an şehitlerimiz sizlerle ve bizlerle. Hiç merak etmeyin Aydoğan Aydın paşa gibi elinde silahı ile onlar hala nöbette, onlar hala bu topraklar için bu bayrak için, bu din için, bu millet için hala nöbetlerini tutmaya devam ediyor" dedi.

"TEHDİT NEREDEYSE ORADA OLACAĞIZ"

Bakan Zeybekci, Türkiye'nin şehit ve gazileriyle birlikte muhteşem bir mücadele verdiğini belirterek, "Türkiye'nin ve dünyanın her yerinde düşman nasıl olursa olsun, tamamına karşı muhteşem bir mücadele veriyoruz. Tehdit neredeyse, oradayız ve orada olmaya devam edeceğiz. Bundan sonra daha inançlı ve daha kararlı bir şekilde oralarda olmaya devam edeceğiz. Çünkü oynanan oyunu biliyoruz. Türkiye üzerindeki yazılan senaryoları biliyoruz. Bugün terör örgütlerini yaratanları biliyoruz. O terör örgütünü yaratanların sonra onları başka bir terör örgütüyle temizlemeye kalkışmalarını ve bizim kültür coğrafyamızda bir ülkeyi bölerek gayrı meşru mezhebi belirsiz devlet ve devletçikler yaratmak gibi gayeleri olduklarını biliyoruz. Bunlara müsaade etmeyeceğiz. Bunun da gereğini sonuna kadar yapacağız. Hiç kimse tabiat kurallarına aykırı davranamaz. Hiç kimse uzun süre akıntıya karşı kürek çekemez. Asla unutmasınlar ki akıntı biziz. Bu kültür coğrafyasının gerçek sahibi bu aziz millettir. Bin yıldan beri bu coğrafyanın çadır direği olan bu millet, mahşere kadar yaşamaya ve olmaya devam edecek" dedi.

"KAZDIKLARI ÇUKURLARA GÖMÜLDÜLER, GİRDİKLERİ MAĞARALARI BAŞLARINA YIKIYORUZ"

Bakan Zeybekci, Türk milletinin terör örgütlerine haddini bildirdiğini vurgulayarak, "Bize karşı çok uzun süre kürek çekmeyecekler, o dönemler geçti. Çanakkale Savaşı'nda denediler. Kurtuluş Savaşı'nda denediler. Yemen'de denediler, Trablus'da denediler, Allahu Ekber dağlarında denediler  her yerde denediler. En son yarattıkları terör örgütleriyle denediler ve kahramanlarımız, askerlerimiz, polisimiz korucumuz devlet görevlilerimiz, bir millet  topyekün bu hainlere haddini bildirdi. Bildirmeye de devam edecek. Kazdıkları çukurlara gömüldüler, girdikleri mağaraları başlarına yıkıyoruz. Bir zamanlar dediğimiz gibi, FETÖ de aynıdır, PKK'sı da aynıdır, DAEŞ'de aynıdır. Gayrı meşru, mezhebi belirsiz tüm terör örgütleri aynıdır. Allah'ın izniyle bu coğrafyanın muhteşem çadır direği olan bu asil millet burada olmaya devam edecektir" diye konuştu.

"SİNSİ TERÖR ÖRGÜTLERİYLE MÜCADELEMİZ SONUNA KADAR SÜRECEK"

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, terör örgütleri arasında en tehlikelisinin sinsi terör örgütü olduğunu ve sinsi terörle mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceklerini ifade ederek, "Bu mücadelemizin bittiği hevesinde asla olmadık ve olmayacağız. Terörün her türlüsüyle mücadele ederken  sinsi terörle mücadelemizi de sonuna kadar sürdüreceğiz. En tehlikelisi oydu. Yaklaşık olarak 1 yıl önce 15 Temmuz'da en büyük ihanet girişimlerinden birini yaşadık. 15 Temmuz işgal girişimi basit bir olay değildi. Kombine olayların devamıydı. Gezi olayları 17-25 Aralık hukuk darbesi ardından gelen Güney Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki çukur terörü, ardından devam eden Kuzey Suriye'deki olaylar ve en son harekette 15 Temmuz'du. Hepsinin oyunları bozuldu. Ama şunu gayet iyi biliyoruz ki bitmeyecek, durmayacaklar. Bu millet de aslan gibi evlatlarıyla birlikte bunlara karşı ayakta dimdik duracak. El ele, kol kola olacağız. Bu mücadeleyi Kürt, Türk, Arap, Sünni, sağcı, solcu diyerek değil bu aziz vatanın bizim üzerimizdeki hakkını bilerek bunlarla mücadele edeceğiz" diye konuştu.

"KİMSE HEVESLENMESİN, TÜRKİYE TARİH BOYUNCA VAR OLACAKTIR"

Bakan Zeybekci, Türk milletinin vatanını kanıyla suladığını belirterek, "Bir zamanlar Söke'de zırhlı birlik vardı. Orada bir söz vardı. Sonra kaldırdılar onu, neden kaldırdılar bilmiyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün sözlerinden biri yazıyordu. 'Bu milletin evlatlarının kanı bu vatana helaldir' diye. Biz bu toprakların vatan olması için ecdadımızın kanlarıyla sulayageldik. Yavrularımızın kanlarını oraya verdik. Saçını okşamaya kıyamadığımız, yüzüne bakmaya doyamadığımız yavrularımızı bu topraklara verdik. Onun için bu topraklar kutsaldır. Gazilerimiz kanlarını akıttılar. Eminim canlarını vermekten de çekinmezler çünkü şehit olmak dileğiyle çıktılar o yola. Onun için kimse heveslenmesin. Sizde bu milletin evlatları da yeise kapılmasın. Üstte mavi gök çökmedikçe, altta yağız yer yarılmadıkça bu milletin töresi bozulmayacaktır. Tarih boyunca var olacaktır" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Bakan Zeybekci'nin salona gelişi

Vatandaşları selamlaması

Protokol'den detaylar

İftar yemeğinden detaylar

Bakan Zeybekci'nin konuşması

Genle ve detay görüntü

Haber-Kamera: Deniz TOKAT/ DENİZLİ,

=====================================

Kayalıklardan düşen üniversite öğrencisi 8 saat sonra kurtarıldı

FETHİYE'de dünyaca ünlü Kabak Koyu'ndan arkadaşları ile birlikte kamp kuracağı alana yürürken 8 metre yükseklikten kayalık zemine düşen üniversite öğrencisi 21 yaşındaki Nimet Alımlı, Ulusal Medikal Kurtarma (UKME) ekibi tarafından 8 saat süren çalışmayla kurtarıldı.

Tatil için Fethiye'nin Faralya Mahallesi'ndeki dünyaca ünlü Kabak Koyu'na gelen Boğaziçi Üniversitesi'nden 12 öğrenci, kamp kurmak için 3 kilometre uzaklıktaki Cennet Koyu'na yürüyüşe geçti. Sarp kayalıklarda ilerleyen öğrencilerden Nimet Alımlı, saat 18.00 sıralarında dengesini yitirince 8 metre yükseklikten kayalık zemine düştü. Başını kayaya çarpan, ayrıca bel ve bacağından yaralanan Alımlı, kanlar içinde yerde hareketsiz kaldı. Arkadaşlarının cep telefonuyla yardım istemesi üzerine bölgeye 6 kişilik UMKE ekibi yönlendirildi.

5 SAATTE DENİZ KIYISINA İNDİRİLDİ

Tekneyle bölgeye ulaşan ekip, sarp ve eğimli arazide 600 metrelik tırmanışı ardından Alımlı'nın düştüğü kayalıklara ulaştı. Baş ve yüzünde kesikler bulunan Alımlı'nın belinde çıkık tespit edildi. Bir süre koluna giren 2 görevlinin yardımıyla ayakta taşınan Alımlı, daha sonra sedyeye yatırıldı. Sedye dik yamaçlardan indirilirken halatla ağaçlara bağlandı. Alımlı, 5 saat süren zorlu yürüyüşün ardından deniz kıyısına indirildi. Denizde bekleyen bot, bölgenin kayalık olması nedeniyle kıyıya yanaşamayınca UMKE görevlileri sedye ile birlikte suya girdi. Sedyeyle 20 metre yüzen ekipler Alımlı'yı tekneye çıkardı. Ölüdeniz Mahallesi'ndeki Belceğiz Plajı'na getirilen Alımlı, daha sonra ambulansla çevredeki özel bir hastaneye kaldırıldı. Burada tedaviye alınan Alımlı'nın hayati tehlikesinin bulunmadığı belirlendi.

"SEDYEYİ 20 METRE YÜZDÜRDÜK"

Operasyonun detayları hakkında bilgi veren UMKE görevlisi Hüseyin Pınar, arazi koşullarının ağır olması nedeniyle sedyeye aldıkları yaralıyı, bazı noktalarda iple istasyon kurarak taşıdıklarını söyledi. Zorlu arazi koşullarıyla mücadele ettiklerini anlatan Pınar, "Olay yerine kara yoluyla ulaşım olmadığı için yaralıyı deniz kıyısına indirdik. Tekne de kıyıya yanaşamayınca yaralıyı denizde yüzdürdük. Yaklaşık 20 metre yüzerek tekneye ulaştık. Operasyon, ihbarı aldığımız andan itibaren 8 saat sürdü" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Nimet Alımlı'ya ulaşmak için yürüyen UMKE görevlilerinin görüntü

Araziden genel görüntü

Koluna girerek taşınan yaralının görüntü

Alımlı'nın sedyeye alınması

Sedyenin ormanlık alanda taşınması

Alımlı'nın tekneden indirilerek ambulansa taşınması

UMKE görevlisi Hüseyin Pınar ile röportaj

Genle ve detay görüntü

Haber-Kamera: Ergün TOS/ FETHİYE(Muğla),

========================================

Yol kenarında cesedi bulundu

SAKARYA'nın Hendek İlçesi'nden geçen D-100 Karayolu kenarında 65 yaşındaki Remzi Akan ölü bulundu. Araç çarpması sonucu yaşamını yitirdiği sahıyah yanında ekmek dolu poşet bulunan Akan'ın ölümüyle ilgili soruşturma başlatıldı.

Hendek'te D-100 Karayolu'nun Hüseyinşeyh Mevkii'nde kanlar içinde birisinin yerde yattığını görenler ihbarda bulundu. Sevk edilen 112 Acil ekibi Remzi Akan'ın öldüğünü belirledi. Jandarma ekipleri olay yerinde incelemede bulunurken, İstanbul yönünde trafik akışı tek şeritten sağlandı. Çevredekilerin ifadesine başvuran jandarma olayla ilgisi olduğundan şüphelendiği 4 kişiyi ifadelerini almak üzere karakola götürdü. Olay yeri inceleme ekipleri el fenerleriyle yolda fren izi aradı. Remzi Akan'ın cesedinin yanında ekmek dolu poşet olduğu görüldü. Remzi Akan'ın cenazesi, yapılan inceleme ardından Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna götürüldü. Jandarma soruşturma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Jandarmanın olay yerinde inceleme yapması

Yol kenarındaki cesetten görüntü

Çevrede toplananlar

Yoldan görüntü

Haber-Kamera: Aziz GÜVENER/ ADAPAZARI(Sakarya),

================================================

İzmir'de Süper Lig coşkusu

TFF 1. Lig Play-Off finalinde Eskişehirspor'u penaltı atışlarıyla mağlup ederek Sivasspor ve Yeni Malatyaspor'dan sonra  Süper Lig biletini alan Göztepe, 14 yıl sonra devler arenasına dönerken, sarı-kırmızılı ekibin başarısı İzmir'de büyük coşkuya yol açtı. Karşılaşmayı kentin çeşitli noktalarına konulan dev ekranlarda izleyen Göz-Göz sevdalıları, Sinan'ın son penaltıyı ağlara gönderip galibiyeti ilan etmesinin ardından sokaklara döküldü. Güzelyalı'dan başlayan sevinç dalgası Batı yönünde Narlıdere, Urla ve Çeşme'ye, Doğu istikametinde Karataş, Konak, Alsancak ve Bornova'ya taştı.

Onbinlerce taraftar "Şampiyon Göztepe" tezahüratlarıyla İzmir'de zafer turu atarken, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı inanılmaz bir coşkuya sahne oldu. Şehit Kerem Oğuz Erbay Köprüsü çevresinde toplanan sarı-kırmızılılar meşale ve havai fişek gösterileri eşliğinde İzmir Marşı ve 10. Yıl Marşı'nı söylediler. Çift yönlü olarak tıkanan tafikte kilometrelerce uzunluğunda konvoy oluşurken, bazı futbolseverler belediye ait zabıta araçları ile polise ait TOMA'nın üzerine çıkıp, sevinç gösterisinde bulundu. Sarı-kırmızılıların Süper Lig kutlamaları geç saatlere kadar sürdü.

Haber: Ergin KARATAŞ-Mustafa KÖPRÜLÜ/ İZMİR,

=============================================

Eskişehirspor'da hüzün

Antalya'da oynanan TFF 1. Lig Play-Off finalinde Göztepe'ye penaltılarla yenilen Eskişehirspor, taraftarlarını hüsrana uğrattı. Karşılaşmayı Eskişehir'de kurulan dev ekranlarda izleyen taraftarlar maç sonunda gözyaşına boğuldu.

Eskişehirspor-Antalya karşılaşmasını izlemek için Eskişehir'den yaklaşık 15 bin taraftar Antalya'ya giderken, Eskişehir'de de eski Atatürk Stadyumu'na ve Odunpazarı Meydanı'na kurulan dev ekranlarda binlerce Eskişehirspor taraftarı karşılaşmayı izledi. Atılan golle sevinen taraftarlar, Göztepe'nin beraberliği sağlamasını ardından üzüntüye büründü. Penaltılarda takımlarının attığı gole sevinen Eskişehirspor taraftarları, Göztepe'nin Süper Lig'e çıkan taraf olmasıyla gözyaşına boğuldu.

Haber: Kemal ATLAN-Hakan TÜRKTAN/ ESKİŞEHİR,

===============================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 17 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement