Dha Yurt Bülteni - 17 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 17

Dha Yurt Bülteni - 17

Şırnak'ta çatışma: 1 asker ile 2 korucu yaralı (2)TEDAVİ ALTINDAKİ KORUCU ŞEHİT OLDUCudi Dağı Kemerli Köyü bölgesinde yürütülen terör operasyonu sırasında terör örgütü PKK üyeleri tarafından güvenlik güçlerine uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi.

12.06.2017 04:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şırnak'ta çatışma: 1 asker ile 2 korucu yaralı (2)

TEDAVİ ALTINDAKİ KORUCU ŞEHİT OLDU

Cudi Dağı Kemerli Köyü bölgesinde yürütülen terör operasyonu sırasında terör örgütü PKK üyeleri tarafından güvenlik güçlerine uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Saldırıda 1 asker ile 2 güvenlik korucusu yaralandı. Şırnak Devlet Hastanesine kaldırılan yaralılar burada tedavi altına alındı. Güvenlik korucularından 40 yaşındaki Abdurrahman Avcı, burada tüm müdahalelere rağmen şehit düştü. Avcı'nın daha önce 1995 yılında Gabar Dağı'nda ve 2016 yılında Şırnak merkezde sokağa çıkma yasağı sırasında çıkan çatışmalarda yaralandığı belirtildi. Avcı, iyileştikten sonra görevine geri döndü.

Öte yandan, Avcı'nın 25 Şubat 2014 tarihinde sosyal medyadaki bir paylaşımı ise dikkat çekti. Avcı'nın Facebook'taki sosyal medya hesabından "Ben bu cennet vatanım için ölmeyi göze aldım, sizler yaşamayı göze alıyor musunuz?" diye yazdığı ve paylaştığı görülüyor.

Haber: ŞIRNAK,

=========================

Samsun'da midibüs ile kamyonet çarpıştı: 5 ölü, 3 yaralı

SAMSUN'un Çarşamba İlçesi'nde midibüs ile kamyonetin çarpışması sonucu 5 kişi öldü, 3 kişi de yaralandı.

Kaza bu gece Samsun'un Çarşamba İlçesi Irmaksırtı Mevkii'nde meydana geldi. Seyit Albayrak'ın yönetimindeki 16 APZ 27 plakalı kamyonet, Samsun- Ordu karayolunun Çarşamba İlçesi Irmaksırtı Mevkii'nde, aynı yönde giden Hüseyin Gündoğdu yönetimindeki 55 GU 722 plakalı midibüs ile çarpıştı. Çarpmanın etkisiyle savrulan kamyonet, refüje savruldu. Kazada kamyonet sürücüsü Albayrak ile beraberindeki Döndü Albayrak, Serpil Albayrak, Şaban Albayrak ve Kamile Albayrak  öldü. Midibüs şoförü Hüseyin Gündoğdu ile kamyonetteki Zümrüt ve Yiğit Albayrak yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla Çarşamba Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-----------------------

Kaza yerinden detay

Cenazelerden detay

Jandarmadan detay

Haber-Kamera: Nevzat AKKAYA/ ÇARŞAMBA(Samsun),

================================================

Facebook arkadaşının, 'Otomobiline bomba koyduk' mesajı ile paniğe kapıldı

KONYA'da Facebook'ta tanıştığı ve kadın olarak bildiği kişinin verdiği adrese buluşmaya giden Bilal Serin, otomobilinden inerek mahallede adresi aramaya başladı. Bu sırada Serin'in yazıştığı kişi, "Otomobiline binme bomba koyduk. Kapıyı açarsan patlarsın" mesajı yazması üzerine polise haber verdi. Çevre güvenliği alan ve sokağı boşaltan polis otomobili kontrollü olarak patlattı. Otomobilde bombaya rastlanmadı.

Olay, saat 23.30 sıralarında merkez Meram İlçesi Telafer Mahallesinde meydana geldi. Facebook'ta kadın sandığı takma adı Eymen olan bir kişiyle tanışıp yazışmaya başlayan Bilal Serin, buluşmak için konuştuğu kişinin verdiği adrese arkadaşından emanet aldığı 42 J 7913 plakalı otomobille gitti. Yazıştığı kişinin otomobilden inmesini söylemesi üzerine, Bilal Serin araçtan inip uzaklaştı. Bu sırada "Otomobiline binme bomba koyduk. Kapıyı açarsan patlarsın" kendisine gelen mesaj üzerine paniğe kapılan Serin, durumu polise bildirdi.

İhbarı alan polis mahallenin giriş ve çıkışlarını kapattı. Otomobilin yanında bulunan evdekiler tahliye edildi, itfaiye ve 112 Acil Sağlık görevlileri çağırıldı. Polis  çevre güvenliği alarak otomobilin bulunduğu bölgeye kimseyi yaklaştırmadı. Bomba imha uzmanı otomobilin bagaj bölümüne yerleştirdiği fünyeyi patlattı. Patlatmanın ardından otomobilde yapılan incelemede bomba ya da herhangi bir düzeneğe rastlanmadı. İtfaiye ekipleri de LPG'li olan otomobilin yakıt tankının bağlantılarını kapattı. Bilal Serin ifadesi alınmak üzeri polis merkezine götürülürken, polis Serin'in yazıştığı kişiyi bulmak için çalışma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Bilal Serin'in görüntüleri

-Bilal Serin'in polise olayı anlatması

-Olay yerin bomba imha uzmanının gelmesi

-Çevre güvenliği alınması

-Olay yerine ambulans ve itfaiyenin gelmesi

-Otomobili patlatılması

-Genel ve detaylar

Haber-Kamera: Hasan DÖNMEZ/ KONYA,

======================================

Dilencinin üzerinden 30 bin TL, banka hesaplarında ise 450 bin TL olduğu belirlendi

BURSA'da bir caminin önünde dilenirken polisin şüphelenerek üzerini aradığı 56 yaşındaki Mehmet Cahit Özlatın'dan 30 bin lira nakit para çıktı. Öztalın'ın kontrol edilen banka hesaplarında ise 450 bin lira olduğu belirlendi. Zabıta ekiplerine teslim edilen Mehmet Cahit Öztalın'ın paralarına el konulurken Kabahatler Kanununa göre dilencilik yapmak suçundan 109 lira para cezası yazılarak serbest bırakıldı.

Merkez Osmangazi İlçesi Fevzi Çakmak Caddesi üzerinde bulunan İl Müftülüğü'nün karşısındaki Şehreküstü Camii önünde dilencilik yapan bir kişiden şüphelenenler polis ve zabıta ekiplerini aradı. Bölgeye giden polis, dilenen 56 yaşındaki Mehmet Cahit Öztalın'ı Şehreküstü Zabıta Noktası'na götürdü. Burada yapılan üst aramasında Öztalın'dan altı ayrı poşet içinde bozuk paralar çıktı. Ceketinin ve pantolonunun iç bölümlerine özel cepler diktiren Mehmet Cahit Öztalın'ın üzerinde yapılan detaylı aramada 30 bin lira nakit para ile bir bankaya ayrı beş ayrı hesap cüzdanı çıktı. İncelemede banka hesaplarında toplam 450 bin Tl. olduğu belirlendi.

'HIRSIZLAR PARAMI ÇALAR DİYE KORKTUM'

Dilencilik yapmadığını ve banka hesabındaki paraların ise emekli maaşından kalan paralardan toplandığını öne süren Mehmet Cahit Öztalın'ın, Üzerimdeki paraları ise evde hırsızlar çalar diye bırakmıyor üzerimde taşıyorum. Ben dilencilik yapmıyorum camiye dua etmek için geliyorum dediği öğrenildi. Üzerindeki paralara Cumhuriyet Savcısı'nın talimatıyla el konulan Mehmet Cahit Öztalın'a Kabahatler Kanunu'na göre 'dilencilik yapmak' suçundan 109 lira para cezası uygulanarak serbest bırakıldı.

Öztalın'ın el konulan paraların kendisine verilmesi için hukuki mücadele başlatacağının söylediği belirtildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Dilencinin yakalanması

-Üzerinden çıkan paraların sayılması

- Banka hesap cüzdanları

-Dilencinin zabıta ve polislerle konuşmas

-Dilenciye ceza yazılması

-Zabıta noktasından ayrılması

-Caminin görüntüsü

-Detaylar

Süre 7 dakika 29 saniye - Boyut 326 MB

Haber-Kamera: Hüseyin TÜCCAR/ BURSA,

=======================================

Dalaman'daki havalimanı inşaatında düşen işçi öldü

MUĞLA'nın Dalaman İlçesi'ndeki havalimanı inşaatında çalışan 32 yaşındaki Abdullah Çatalbaş, çalıştığı sırada dengesini kaybederek yaklaşık 5 metre yükseklikten düşerek hayatını kaybetti.

Olay, bugün saat 16.00 sıralarında Dalaman Uluslararası Havalimanı inşaatında meydana geldi. Yaklaşık 3 ay önce havalimanı inşaatında çalışmaya başlayan inşaat işçisi Abdullah Çatalbaş, çalıştığı sırada dengesini kaybedip yaklaşık 5 metre yükseklikten düşerek yaralandı. Olayı gören çevredekiler durumu sağlık ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine gelen sağlık ekipleri Çatalbaş'ı ambulansla Dalaman Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Buradan da Fethiye Devlet Hastanesi'ne sevk edilen Çatalbaş, yapılan müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Çatalbaş'ın cenazesi, savcının incelemesinin ardından otopsi için Muğla Adli Tıp Kurumu Morgu'na gönderildi. Çatalbaş'ın cenazesinin, yapılacak otopsinin ardından ailesinin yaşadığı Osmaniye iline gönderilerek, burada toprağa verileceği öğrenildi.

Haber: Cihan KAYA/ DALAMAN(Muğla),

====================================

Seyyar satıcıların silahlı ve bıçaklı yer kavgası: 1 yaralı

KONYA'da seyyar satıcılar arasında  yer meselesi nedeniyle çıkan silahlı ve bıçaklı kavgada 46 yaşındaki Mevlüt Bacaksız bıçaklanarak yaralandı. Şüpheli 41 yaşındaki Polat Aslıvar yakalanırken, tezgahında yapılan aramada biri döner kesiminde kullanılan üç bıçak ele geçirildi.

Olay, merkez Karatay ilçesi eski Garaj Tellal Pazarı içerisinde meydana geldi. İddiaya göre pazar içerisinde seyyar tezgahta çorap satan Mevlüt Bacaksız ve aynı yerde kemer satışı yapan Polat Aslıvar arasında yer meselesi nedeniyle tartışma çıktı. Tartışma kısa sürede bıçaklı ve silahlı kavgaya dönüştü. Kavga sırasında Mevlüt Bacaksız bıçakla yaralanırken, Polat Aslıvar olay yerinden kaçtı. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ambulansla Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Bacaksız tedavi altına alındı.

Polis, olaydan sonra başlattığı çalışmada şüpheli Polat Aslıvar'ı Karatay ilçesi Doğanlar Mahallesi'ndeki evinde yakaladı. Aslıvar'ın tezgahında arama yapan ekipler suç aleti bıçağın yanısıra 60 santimetre uzunluğunda bir döner bıçağı ile iki adet ekmek bıçağı daha buldu. Olayla ilgili  soruşturma sürüyor.

Haber: Tolga YANIK/ KONYA,

============================

Evreşe Belediyesi iftar yemeği verdi

ÇANAKKALE'nin Gelibolu İlçesine bağlı Evreşe Beldesi Belediyesi'nin düzenlediği iftar yemeği, 3 bin 200 kişiyi aynı sofra etrafında buluşturdu.

Evreşe Belediye Başkanı AK Partili Dr. Ali Kamil Soyuak, geleneksel hale getirdikleri iftar yemeğini bu yıl Gelibolu İlçe Meydanı'nda verdi. İftar yemeğine, 3 bin 200 kişi katıldı. Evreşe Belediye Başkanı AK Partili Dr. Ali Kamil Soyuak iftardan önce yaptığı konuşmada, "Hepimizin evinde bir tas yemeği varken, daha rahat bir ortamda iftar etmek varken, bizlerin bu davetini kırmayıp bize katıldığınız için hepinize teşekkür ediyorumö dedi.

İftar için bekleyenlere önce Türk Sanat Müziği dinletisiyle müzik ziyafeti sunuldu. Akşam ezanının okunmasıyla oruçlar açıldı, yemekler yendi. Ardından İsmail Çoşar tarafından ilahiler okundu. İftara, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Ak Parti Çanakkale İl Başkanı Yeşim Karadağ, AK Parti Gelibolu İlçe Başkanı Mahmut Çetin ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Haber: Doğan ZELOVA/ GELİBOLU(Çanakkale),

==========================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 17 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement