Dha Yurt Bülteni-17 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-17

Dha Yurt Bülteni-17

Kılıçdaroğlu: Her türlü baskıya, provokasyona karşı hazırlıklıyız (5)ATATÜRK'ÜN AYRAN İÇTİĞİ KÖYDE AYRAN İÇTİCHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Adalet Yürüyüşü'nde 14'ücü günü geride bıraktı.

28.06.2017 19:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kılıçdaroğlu: Her türlü baskıya, provokasyona karşı hazırlıklıyız (5)

ATATÜRK'ÜN AYRAN İÇTİĞİ KÖYDE AYRAN İÇTİ

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Adalet Yürüyüşü'nde 14'ücü günü geride bıraktı. Kılıçdaroğlu, sabah ve öğleden sonra 10'ar kilometre olmak üzere toplam 20 kilometre yürüdüğü 14'üncü günde, bunaltıcı sıcak nedeniyle 3 mola verdi. Kılıçdaroğlu'na, günün son etabında genel başkan yardımcılığı ve parti sözcülüğü görevinden istifa eden Milletvekili Selin Sayek Böke de eşlik etti. Böke, Kılıçdaroğlu'nun yanında yürüdü.

Kılıçdaroğlu, Düzce'nin Gümüşova İlçesi Selamlar Köyü mevkisinde, 'Atamızın ismini verdiği Selamlar Köyümüze hoşgeldiniz' pankartı ile karşılandı. 18 Temmuz 1934 tarihinde Düzce ziyareti sırasında D-100 Karayolu kenarında bulunan Selamlar Köyü'nde 19 dakika mola veren Mustafa Kemal Atatürk'e ayran ikram eden köylüler, CHP liderine de aynı noktada ayran ikram etti. Kılıçdaroğlu, yöresel kıyafet giyen köylü kadınların ikram ettiği ayranı içti. Köy sakinlerinden Sayim Fidan da Atatürk'ün köyü ziyareti sırasında çekilen fotoğrafını Kılıçdaroğlu'na verdi. Kılıçdaroğlu, Atatürk'ün geçerken uğraması nedeniyle 'Selamlar' adını alan köyün sakinlerine teşekkür ederek yola devam etti.

Kılıçdaroğlu, yaklaşık 800 metre daha yürüdükten sonra Cumayeri sapağındaki kamp alanına ulaştı. Kılıçdaroğlu, 14'üncü gün sonunda 251 kilometrelik yolu geride bırakırken, önünde 169 kilometre yol kaldı.

Görüntü dökümü

-------------------------

-Kılıçdaroğlu yürürken

-Tepkiler

-Destekleyenler

-Ayran ikram edilmesi

-Atatürk fotoğrafı

Haber-Kamera: Ersin ERCAN-Gürkay GÜNDOĞAN-Tezcan SOLMAZ/DÜZCE,

======================================

Kilis'te askeri araç ile kamyon çarpıştı: 1 şehit, 6 yaralı (3)

ŞEHİT UZMAN ÇAVUŞUN CENAZESİ GAZİANTEP'TE

Suriye sınırından dönen askeri kamyonet ile kamyonun çarpışması sonucu meydana gelen kazada şehit olan 29 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Ömer Çintay'ın cenazesi, Kilis Devlet Hastanesi morgundan alınarak otopsi için cenaze aracıyla Gaziantep Adli Tıp Kurumu'na getirildi. Şehit Çintay'ın cenazesi, burada yapılacak otopsinin ardından yarın memleketi Bingöl'e gönderilecek.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------------

Adli Tıp Kurumu

Cenaze aracının gelmesi

Tabutun indirilmesi

Cenazenin morga alınması

- Cenaze aracının gitmesi

Genel ve detay görüntüler

Haber: Metin Faruk TAMER-Kamera: Ahmet SOYDOĞAN-GAZİANTEP DHA)

==========================================

Hakkari'deki çatışmada 1 özel harekat polisi şehit oldu(3)

ŞEHİT ÖZEL HAREKATÇI VAN'DAN MEMLEKETİNE GÖNDERİLDİ

Dün gece Hakkari'nin Merkez Oğul Köyü kırsalında PKK'lı tetöristlerle girdiği çatışmada şehit düşen Özel Harekat Polisi 25 yaşındaki Muhammet Ali Mevlüt Dündar için Hakkari'den sonra Van Şehit Jandarma Pilot Yarbay Yusuf Turgut Kışlası Helikopter Filo Komutanlığı'nda tören düzenlendi. Törene Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Arif Çetin, Tuşba İlçe Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, Emniyet Müdür Vekili Mehmet Semih Süer, YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, askerler ve polisler katıldı. İlk olarak şehit polis memuru Dündar'ın öz geçmişi ve ardından İl Müftsü Nimetullah Arvas tarafından dua okundu. Şehit Dündar'ın Türk Bayrağı'na sarılı tabutu silah arkadaşları tarafından taşınarak memleketi Karaman'a gönderilmek üzere uçağa bırakıldı.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber-Kamera: Osman BEKLEYEN-Murat ÇAĞLAR-Orhan AŞAN/ VAN

===================================

Ahmet Davutoğlu'nun acı günü

ESKİ Başbakan ve AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu, 84 yaşında hayatını kaybeden kuzeni Mehmet Nurullahoğlu'nun Balıkesir'in Ayvalık ilçesindeki cenaze törenine katıldı.

Aslen Konya'nın Taşkent ilçesinden olan, ancak 40 yıldır Ayvalık'ın Cunda Adası'nda yaşamını sürdüren, biri merhum üç çocuk babası müteaahhit Mehmet Nurullahoğlu, geçen 27 Haziran'da bir süredir tedavi gördüğü İzmir'deki bir özel hastanede akciğer embolisi nedeniyle yaşamını yitirdi. AK Parti Konya Milletvekili ve eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun kuzeni olan Nurullahoğlu için bugün ikindide Cunda Adası'ndaki Hamidiye Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, eşi Sare Davutoğlu, AK Partili Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Balıkesir İl Emniyet Müdür Yardımcısı Rafet Kantar, Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, CHP'li Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, Ayvalık İlçe Emniyet Müdürü Fikret Bakır, AK Parti Ayvalık İlçe Başkanı Hakan Kayaalp, Nurullahoğlu'nun eşi Zühre Hatice Nurullahoğlu, kızı Ayşen Nurullahoğlu Sert, oğlu Göktuğ Nurullahoğlu ile çok sayıda yakını ve vatandaşlar katıldı. Cenazede eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu, Nurullahoğlu'un eşi Zühre Hatice Nurullahoğlu'nu yalnız bırakmadı. Kılınan namazın ardından Nurullahoğlu'nun bir süre omuzlarda taşınan cenazesi Alibey Mezarlığı'na götürülüp, toprağa verildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Cenaze töreninden görüntü

-Eski Başbakan ve AKP Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu'nun kuzeninin cenazesine gelmesi

-Cenaze namazının kılınmasından görüntü

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Kadri KAYA/ AYVALIK (Balıkesir),

===========================================

Karanlık Kanyon'da nefes kesen atlayış

Drone ile çekilen görüntüler

ERZİNCAN'ın Kemaliye İlçesi'nde başlayan Uluslararası Kültür ve Doğa Sporları Festivali kapsamında Karanlık Kanyon'da düzenlenen Base Jump (serbest atlayış) gösterileri nefes kesti.

Karanlık Kanyon'da 500 metre yükseliğe gerili çelik halat üzerinde ilerleyen sporcular, kanyonun ortasına geldiklerinde kendilerini bir anda boşluğa bırakıyor. Yaklaşık 150 metre serbest düşüşün ardından paraşütlerini açan sporcuların gösterisi izleyenlerin de yüreklerini ağızlarına getirdi. Gösterileri ilgi ile izleyenler, atlayışlar sırasında büyük heyecan duyduklarını belirterirken Karanlık Kanyon'da tekne turunu katılan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci de atlayışları bottan ilgi ile izledi. Tüfenkci, "Fırat havzası bereket ve üretim getirdi. Şimdi bu havzayı canlandırarak, havza içerisindeki ilçe ve illerimizin turizm potansiyelini geliştirecek bu kültürün canlanmasını sağlayacak projelerin hayata geçirilmesi yönünde çalışıyoruz. Turizm gelirleri Türkiye'de geride oluşuyor. Daha önceki yıllarda yaşanan olumsuz vakalardan sonra aldığımız tedbirlerle turist sayısı arttı. Cazibe merkezi altına aldığımız bölgelerin kültürünü yok etmeyeceğiz" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-Karanlık kanyon

-İzleyenler

Atlayışlardan genel ve detay

İzleyenlerin açıklamaları

Bakan Tüfenkci'nin tekne turundan

Bakanın base jump atlayışını izlemesi

Bakanın açıklaması

haber ve kamera: Coşkun MENEK/ ERZİNCAN,

==============================================

Eda Nur'un ölümüyle ilgili askeri savcılığın takipsizlik kararı verdiği dosyaya inceleme

KARABÜK'ün Safranbolu İlçesi'nde, 4 yaşındaki Eda Nur Avcı'nın 7 yıl önce evinin önünde oynarken 125'inci Jandarma Er Eğitim Alay Komutanlığı'nda eğitim atışı sırasında ateşlenen silahtan çıkan kurşunla öldüğü iddiasıyla başlatılan soruşturmada askeri savcılık takipsizlik kararı verdi. Küçük kızın babası Yusuf Avcı'nın dosyanın yeniden açılması için başvuruda bulunmasının ardından Safranbolu Cumhuriyet Başsavcılığı inceleme başlattı.

Eda Nur Avcı, Çiftlik Mahallesi Kurttepe Mevkii'ndeki evlerinin önündeki traktör römorkunda oynarken 4 Kasım 2010'da başına kurşun isabet etmesi sonucu hayatını kaybetti. Kurşunun, köye bin 202 metre uzaklıktaki 125'inci Jandarma Er Eğitim Alay Komutanlığı'nda yapılan eğitim atışı sırasında askerlerin silahından çıktığı iddia edildi. Safranbolu Savcılığı'nın görevsizlik kararı vermesi üzerine dosya Ankara Jandarma Genel Komutanlığı Askeri Savcılığı'na gönderildi. Askeri savcılık, dönemin Alay Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Ahmet Adnan Şimşiroğlu ve 1'inci Tabur Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Mustafa Ulus hakkında, 'ihmal suretiyle görevi kötüye kullanmak' suçlamasıyla soruşturma başlattı.

Soruşturma kapsamında askeri alanda toplanan 230 silah, Ankara Kriminal Polis Laboratuvarı'na gönderildi. İncelemede, küçük kızın ölümüne yol açan merminin gönderilen silahlardan çıkmadığı tespit edildi. Ancak kriminal raporunda, olayın meydana geldiği saatte alaydaki 2 nolu atış alanında MG-3 makineli tüfek ihtisas atışlarının yapıldığı, söz konusu mermi çekirdeğinin de MG-3 marka bir tüfekten atıldığının saptandığı belirtildi. Askeri savcılık, Eda Nur'un ölümüne yol açan merminin atıldığı silahın bulunamaması nedeniyle soruşturmada takipsizlik kararı verdi.

Baba Yusuf Avcı, soruşturmayı yürüten ve takipsizlik kararı veren askeri hakimin ve o dönemde görevli Albay'ın FETÖ/PDY soruşturması kapsamında görevlerinden alındığı iddiasıyla davanın yeniden açılmasi için geçtiğimiz yıl Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER)'e başvuruda bulundu. Avcı'nın başvurusunun gönderildiği Safranbolu Cumhuriyet Başsavcılığı'da takipsizlik kararı verilen dosyayla ilgili tekrar inceleme başlattı.

Kızının mezarını ziyaret ederek dua eden Yusuf Avcı, dönemin Alay Komutanı ile davaya bakan hakimin FETÖ/PDY soruşturması kapsamında açığa alındığını öne sürerek, "Bu nedenle dosyanın yeniden açılması için başvuruda bulundum. BİMER'e başvuru yapmamdan 40 gün sonra cevap geldi. Beni savcılık çağırdı. İnşallah dosya yeniden açılacak. O günün Alay Komutanı ve dosyaya bakan hakimin 15 Temmuz darbe olaylarını yaratan FETÖ grubundan olduğunu öğrendim. Onlar şu anda açıkta diye biliyorum. Davayı saptırdıklarını düşünerek yeniden davanın görülmesini istedim. İnşallah başaracağız. Dosyanın yeniden görülüp görülmeyeceğini bilmiyorum. Biz bu işi başaracağız. Adalete çok güveniyoruz. Safranbolu Cumhuriyet Savcılığı'da ifade için beni çağırdı. Dosyanın yeniden görülmesi talebinde bulundum. İncelenecek, inşallah ondan sonra dosya yeniden açılacak. 1.5 yıl önce kavuşturmaya yer olmadığına dair dosya kapanmıştı. Ben bıkmadım, yılmadım, usanmadım. İnşallah bu işi aydınlığa kavuşturacağım. Ölen kızım geri gelecek mi, gelmeyecek. Onu biliyorum. Ama en azından içim rahatlamış olacak. Suçlular cezasını inşallah bulacak" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-Yusuf Avcı kızının mezarı başında dua ederken

-Yusuf Avcı'nın açıklaması

-Eda Nur Avcı'nın resimleri

Haber-Kamera: Bülent DİKTEPE/KARABÜK,

=============================================

Dilencinin üstünden 71 bin 59 lira para çıktı

BALIKESİR Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri, kente başka ilden gelerek dilenen 78 yaşındaki A.D.'nin üstünde 71 bin 59 lira çıkınca şaşkınlık yaşadı.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri, vatandaşlarının huzurlu bir bayram geçirmesi amacıyla denetimlerini bayram boyunca sürdürdü. Toplu Taşıma Merkezi yakınlarında dilenen A.D., denetim sırasında yakalandı. Yapılan kontrolde, dilencinin üzerinden 71 bin 59 lira para çıktı. Zabıtça ekipleri, el konulan ve çoğunluğu 5 ve 10 liralık banknotlardan oluşan paraları saymakta bir hayli zorlandı. A.D hakkında Kabahatler Kanunu'na göre idari işlem yapılarak 109 lira para cezası kesildi. A.D.'nin parayı dilencilikle biriktirdiğini itiraf ettiği öğrenildi.

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı, vatandaşları, insanların duygularını istismar eden bu kişilere karşı uyardı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Dilenci ve nünde duran paralar

Zabıtalar para sayıyor

Para saymadan detay görüntüler

Haber- Kamera: BALIKESİR, DHA)

==============================================

Sivas'ta CHP'den 'Adalet yürüyüşü'ne destek

CUMHURİYET Halk Partisi Sivas İl Teşkilatı, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu tarafından başlatılan 'Adalet Yürüyüşü'ne destek verdi.

CHP Sivas İl Teşkilatı, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun tutuklanan milletvekili Enis Berberoğlu için 14 gün önce başlattığı 'Adalet yürüyüşü'ne destek eylemi düzenledi. Kent meydanında toplanan yaklaşık 100 kişi, ellerinde 'Adalet' yazılı pankartlar ve dövizler taşıdı. Grup adına basın bildirisini okuyan CHP Sivas İl Başkanı Ulaş Karasu, AK Parti hükümetini eleştirerek şunları söyledi:

"15 yıldır iktidarda olanlar, iktidarın vermiş olduğu şımarıklık ile tüm muhalifleri susturma çabası içerisindeler. Bizler adalet istiyoruz. Adaleti 80 milyon için talep ediyoruz. Bizler adaleti Artvin'de yaylaları talan edilen halkımız için istiyoruz. Adaleti, Ege'de zeytinlikleri yok edilen çiftçilerimiz için istiyoruz. Biz adaleti Sivas'ta fabrikasına kilit vurulup işinden atılan, hakkını alamayan demir-çelik işçileri için istiyoruz."

2 DAKİKALIK SESSİZ EYLEM

Kılıçdaroğlu'nun başlattığı yürüyüşün mazlumların, solcuların, muhafazakarların, milliyetçilerin ve yurtseverlerin ortak sesi olduğunu ifade eden Karasu, "Bu ses dalga dalga yayılacak ve hak hukuk tanımayanlar, toplumun bu sesine kulak vermek zorunda kalacaklardır. Bugün iktidarda olanlar adaletin bir gün kendilerine de lazım olacağını unutmamalıdırlar" dedi.

Basın açıklamasının ardından 2 dakikalık sessiz eylem gerçekleştiren grup daha sonra dağıldı.

Görüntü Dökümü:

-Grubun görüntüsü

-İl Başkanı Karasu'nun açıklaması

-2 dakikalık sessiz eylem

Haber-Kamera:  Gökhan CEYLAN/SİVAS,

====================================================

Traktörün altında kalan çiftçi öldü

DENİZLİ'nin Pamukkale İlçesi'nde çiftçilik yapan Hasan Sertoğlu (34), tarlada çift sürerken kullandığı traktörün devrilmesiyle saltında kalarak hayatını kaybetti.

Kaza, bugün saat 14.00 sıralarında, Eldenizli Mahallesi'nde meydana geldi. Çiftçilik yapan Hasan Sertoğlu, kendisine ait 20 PL 500 plakalı traktörle tarlasında çift sürerken, direksiyon hakimiyetini kaybetti. Sertoğlu'nun kontrolünden çıkan traktör, tarlada devrildi. Altında kalan Sertoğlu, kaza yerinde öldü. Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'nın arama kurtarma ekibi, Sertoğlu'nun cesedini traktörün altında çıkardı. Sertoğlu'nun cesedi otopsi için Pamukkale Üniversitesi Hastanesi Adli Tıp morguna kaldırıldı. Jandarma, kazayla ilgili soruşturma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

İtfaiye ekiplerinin cesedi traktörün altında çıkarması

Olay yerinden genel ve detay görüntüler

Traktörden görüntü

Jandarma ekiplerinden görüntü

Hasan Sertoğlu'nun resmi

Haber- Kamera: Ramazan ÇETİN/ DENİZLİ,

=================================================

Adana'da kaza: 1 ölü, 11 yaralı

ADANA'nın Yumurtalık İlçesi'nde tarım işçilerini taşıyan midibüsle otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen kazada 1 kişi öldü, 11 kişi de yaralandı.

Kaza, Kaza Ceyhan-Yumurtalık Karayolu Demirtaş Mahallesi kavşağında meydana geldi. İddiaya göre Aziz Donuk (35) yönetimindeki 22 BC 784 plakalı tarım işçisi taşıyan midibüs, karşı yönden gelen Hayrettin Yıldız (39) yönetimindeki 01 B 5635 plakalı otomobille çarpıştı. Kazada otomobil sürücüsü  Hayrettin Yıldız olay yerinde hayatını kaybederken, midibüs şoförü  Donuk ile tarım işçileri Aysel Yücel (24), Filiz Şendul (33), Nurcan Beytekin (15) Zeliha Nas (42), Hamide Abdurrahman (26), Ahmet Hüseyin (29), Cemile Kavas (26), Fatma Kavas (25), Diyar Hamma (18) ve Selamet Turhan (21) yaralandı.

Yaralılar ambulanslarla Ceyhan Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken, Hayrettin Yıldız'ın cenazesi incelemenin ardından morga kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma sürüyor.

Haber: Ceyhun ÖZER/YUMURTALIK (Adana), -

================================================

Takla atan otomobilden fırlayan 2 kişiyi yolcu otobüsü ezdi

ÇORUM'da kontrolden çıkıp takla atan otomobilden fırlayan 2 kişiye bu sırada arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. 2 kişi, kaza yerinde yaşamlarını yitirdi.

Kaza, Çorum'un Bayat İlçesi'ne bağlı Eskialibey Köyü yolu ayrımında meydana geldi. Çorum'dan Ankara yönüne giden Halit Kavukçu yönetimindeki 06 Z 2485 plakalı otomobil, kontrolden çıkarak köprü bariyerlerine çarptı. Savrulan otomobil takla attı. Araç içerisinde bulunan Emre ve Sinan Kavukçu kardeşler yola fırladı. Bu sırada arkadalarından gelen 19 KC 136 plakalı yolcu otobüsü, Emre ve Sinan Kavukçu'ya çarptı. İki kardeş olay yerinde yaşamlarını yitirdi.

Otomobilde bulunan Halit Kavukçu, Savaş Kavukçu, Osman Kavukçu ve Ayşe Kavukçu ise yaralandı. Yaralılar olay yerine gelen ambulanslarla Bayat İlçe Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Kaza ile ilgili soruşturma sürüyor.

Haber: Yusuf ÇINAR/ÇORUM, -

===================================================

Hastanede, engelli çalışana cinsel istismar iddiası

DİYARBAKIR'ın Ergani İlçesi'ndeki Devlet Hastanesi'nde çalışan engelli gencin, hastanede görevli 2 kişinin cinsel istismarına uğradığı iddia edildi. Gözaltına alınan 2 kişiden 1'i tutuklanırken, diğeri adli kontrolle serbest bırakıldı.

Ergani Devlet Hastanesi'nde temizlik personeli olarak çalışan bedensel engelli 26 yaşındaki D.S.'nin aynı hastanede görevli 2 kişinin cinsel istismarına uğradığının ileri sürülmesi üzerine olay polise bildirildi. Polis, olay ile ilgili yaptığı çalışmada cinsel istismarda bulunduğu ileri sürülen 2 kişiyi gözaltına aldı. Polisteki sorgularının ardından adliyeye sevk edilen 2 şüpheliden 1'i çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, diğeri adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü belirtildi.

Haber: DİYARBAKIR, -

===================================================

Dokuz Eylül Üniversitesi'nde 12 akademisyen açığa alındı

İZMİR Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü, 'Bu suça ortak olmayacağız' başlıklı bildiriye imza attıkları gerekçesiyle haklarında adli soruşturma süren, Prof. Dr. Cem Terzi'nin de aralarında bulunduğu 12 akademisyeni açığa aldı.

Güneydoğu'daki operasyonları bildiri ile eleştiren 1128 akademisyen için savcılar ve üniversite yönetimleri soruşturma açmıştı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nca, bildiride imzası bulunan akademisyenlerden kendi yargı alanında bulunan üniversitelerde görev yapan ve bu bildiriye imza atan akademisyenler hakkında, TCK'nın 301. maddesinde hükme bağlanan, 'Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni ve devletin kurum ve organlarını aşağılamak' suçu ile TCK'nın 7. maddesinde belirtilen 'terör örgütü propagandası yapmak' suçlarından re'sen soruşturma başlatmıştı.

Savcılık soruşturması devam ederken, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü'nün, Barış İçin Akademisyenler inisiyatifinin 'Bu suça ortak olmayacağız' başlıklı bildirisine imza attıkları gerekçesiyle 12 akademisyen hakkında yürüttüğü idari soruşturma ise sonuçlandı. Soruşturma sonucunda aralarında Halkların Köprüsü Derneği Başkanı Prof. Dr. Cem Terzi'nin de bulunduğu 12 akademisyen açığa alındı.

Haber: İZMİR, -

==================================================

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar: Dayanma gücümüzü sonuna kadar kullandık
    01:57 Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar: Dayanma gücümüzü sonuna kadar kullandık

    Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar, Fenerbahçe ile oynadıkları zorlu maçta dayanma güçlerini sonuna kadar kullandıklarını belirterek, penaltı atışlarına kalmasının futbolcuların becerisine bağlı olduğunu söyledi. Mendilibar ayrıca, Avrupa kupalarında yarı finale kalmanın kendisini şanslı hissettirdiğini ve penaltılara bakmadığını ifade etti.

  • Tokat Sulusaray'da 5.6 Büyüklüğünde Deprem
    01:09 Tokat Sulusaray'da 5.6 Büyüklüğünde Deprem

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki deprem, çevre illerde de hissedildi. Depremde can kaybı olup olmadığı henüz bilinmiyor.

  • Epic Games Store'da Bu Hafta Ücretsiz Oyunlar
    01:09 Epic Games Store'da Bu Hafta Ücretsiz Oyunlar

    Epic Games Store, her hafta ücretsiz oyunlar vermeye devam ediyor. Bu hafta ise strateji ve macera türündeki The Big Con ve Town of Salem 2 oyunları ücretsiz olarak sunulacak. Town of Salem 2, arkadaşlarınızla birlikte oynayabileceğiniz bir sosyal dedektiflik yapımı olarak öne çıkıyor. The Big Con ise Ali isimli bir karakterin hikayesini anlatıyor. Oyunları ücretsiz olarak almak için Epic Games Store'un web sitesine veya masaüstü uygulamasına giriş yapmanız yeterli.

  • Tecno Camon 30 Premier 5G Tanıtıldı: İşte Özellikleri
    01:09 Tecno Camon 30 Premier 5G Tanıtıldı: İşte Özellikleri

    Tecno, Camon 30 serisinin yeni modeli olan Camon 30 Premier 5G'yi piyasaya sürdü. Camon 30 Premier, şık tasarımı ve özellikleri ile dikkat çekiyor. 6,77 inç LTPO AMOLED ekran, 120Hz yenileme hızı, 50 Megapiksel selfie kamerası, MediaTek Dimensity 8200 işlemci, 12GB RAM, 512GB depolama alanı, 5000 mAh pil ve 70W hızlı şarj desteği gibi özelliklere sahip olan cihaz, silver ve black renk seçenekleri ile sunulacak.

  • Hastane bahçesindeki trafo yangını paniğe neden oldu
    00:52 Hastane bahçesindeki trafo yangını paniğe neden oldu

    Karabük'ün Safranbolu ilçesinde bulunan hastanenin bahçesindeki trafoda çıkan yangın, paniğe neden oldu. Yangın, hızlı bir şekilde kontrol altına alınarak söndürüldü. Tedbir amacıyla hastanenin elektriği bir süre kesildi.

  • Giresun'da Soyulan Kuyumcudan Çalınan Altınlar Bulundu
    00:48 Giresun'da Soyulan Kuyumcudan Çalınan Altınlar Bulundu

    Giresun'un Bulancak ilçesinde gerçekleşen kuyumcu soygununda çalınan altınlar, Giresun Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan titiz çalışmalar sonucunda kısa sürede bulundu. İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı, Giresun'un huzuru için çalışmalarına devam edeceğini açıkladı.

  • Bursa İl Jandarma Komutanlığı Kırsal Bölgelerde Uygulama Yaptı
    00:35 Bursa İl Jandarma Komutanlığı Kırsal Bölgelerde Uygulama Yaptı

    Bursa İl Jandarma Komutanlığı, kentin kırsal bölgelerinde vatandaşların huzur ve güveni için uygulama gerçekleştirdi. Uygulama sonucunda çeşitli suçlardan aranan 25 kişi yakalanırken, uyuşturucu madde ele geçirildi. Ayrıca, trafik denetimlerinde 72 araç sürücüsüne toplamda 233 bin lira idari ceza kesildi ve 24 araç trafikten men edildi.


Advertisement