Dha Yurt Bülteni - 17 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 17

Alanya'da orman yangını 10 hektarda etkili, arazöz alevlerin ortasında kaldı (4)GAZİPAŞA SINIRINA DAYANDIYangının etkili olduğu Sapadere Mahallesi'nde 5 ev tamamen yandı, 15 ev yangından zarar gördü, 20 ev de jandarma tarafından boşaltıldı.

30.06.2017 17:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Alanya'da orman yangını 10 hektarda etkili, arazöz alevlerin ortasında kaldı (4)

GAZİPAŞA SINIRINA DAYANDI

Yangının etkili olduğu Sapadere Mahallesi'nde 5 ev tamamen yandı, 15 ev yangından zarar gördü, 20 ev de jandarma tarafından boşaltıldı. Yangın Fakırcalı Mahallesi'ni de aşıp Gazipaşa'nın Yeniköy Mahallesi sınırına kadar geldi. Yangının yaklaşık 10 kilometrelik bir alanda etkili olduğu belirtildi. Bölgede yangının devam ettiği, sıcak esen rüzgarın da etkisiyle yer yer yangının yayıldığı görüldü. Sapadere bölgesinde ekipler yerleşim yerlerinin bulunduğu bölgedeki yangını kontrol altına alırken, yüksek kesimlerde yangının devam ettiği kaydedildi.

"HERKES KORKU İÇİNDE"

Sapadere Mahalle Muhtarı Hasan Ünal, "Yangın saat 10.30 sıralarında başladı. Çok kısa sürede ormanlık alandan yerleşim alanına indi. Ekipler müdahale etti ama yetersiz kalıyor. Sıcak hava ve rüzgar var. Şu an Gazipaşa'ya kadar yangın yayıldı. Bizim mahallemizde 5 ev kül oldu. 15 ev yangından zarar gördü, birçok evi de jandarma boşalttı. Çalışmalar devam ediyor. Korkuyoruz, herkes korku içinde. Evlerimize çıkamadığımız için korku içinde aşağıda bekliyoruz" dedi.

GAZİPAŞA'YI KÜL VE BULUT KAPLADI

Alanya Sapadere Kanyonu mevkiinde çıkan orman yangının etkileri komşu ilçe Gazipaşa'da da hissedildi. Yangın nedeniyle yayılan kızıl bulutlar Gazipaşa semalarını kapladı. Bulutlarla birlikte küller de ilçeye yayıldı. Market işletmecisi Yüksel Bulut, "Alanya'da çıkan yangının etkilerini bizler havanın öğle saatlerinde kapanıp kül olarak üzerimize yağmasıyla hissettik" dedi.

Haber: Yücel BULUT/GAZİPAŞA (Antalya),

====================================

Çorum'da karşıdan karşıya geçmek isterken otomobil çarptı : 1 ölü

ÇORUM'da yolu karşıdan karşıya geçmeye çalışan 43 yaşındaki Cumhur Yavuz, otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybetti.

Kaza, bugün Çorum Çevreyolu Toptancılar Sitesi kavşağında meydana geldi. Yavuz, kavşakta kırmızı ışıkta otomobillerin durduğu sırada karşıya geçmek istedi. Tam bu sırada yeşil ışık yandı. Arkadan gelen 39 yaşındaki Süleyman Ç. idaresindeki 55 AVG 74 plakalı otomobil, Cumhur Yavuz'a çarptı. Ağır yaralanan Yavuz,  ambulansla Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırdı. Ancak doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadı. Kaza sonrası otomobil sürücüsü polis tarafından gözaltına alındı.

Görüntü Dökümü

------------------------

-Ölen yayadan yerde yatarken görüntü

-Sağlık ekipleri ve vatandaşlar müdahale

-Detaylar

SÜRE: 1.11  - BOYUT: 64 MB)

Haber-Kamera : Yusuf ÇINAR-ÇORUM,

====================================

İzmit'te termometreler 41 dereceyi gösterdi

İZMİT'te termometreler 41 dereceyi gösterirken, sıcaktan bunalanlar gölgelere sığındı. Parklarda bazı kişiler gölgede şekerleme yaptı.

İzmit'te bunaltıcı sıcaklar yaşamı etkiledi. İzmit Cumhuriyet Parkı'nda bulunan termometre 41 dereceyi gösterdi. Aşırı sıcaklardan bunalanlar gölgelere sığındı. Sabri Yalım Parkı, Cumhuriyet Parkı ve Yeni Cuma Parkı'nda ağaç gölgeleri sıcaklardan bunalanlarla doldu. Çimlerin üzerine oturanlar ağaçların gölgesinde sohbet ederek zaman geçirdi. Bazı kişiler gölgede şekerleme yaptı. Vatandaşlar parklarda bulunan çeşmelerde yüzlerini yıkayarak ferahlamaya çalıştı.

Sıcaktan sokak hayvanları da etkilendi. Sıcaktan bunalan sokak hayvanları gölgelik alanlara sığındı. Kedi ve köpekler esnafların iş yerlerinin önlerine bıraktığı kaplardan su içerek serinledi. Kent merkezindeki süs havuzları ise su içen kuşlarla doldu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

-Gölgelere sığınanlardan görüntü

-Termometre görüntüsü

-Hayvanlardan görüntü

-Detaylar

Haber: HABER-KAMERA: Çağla DAŞCI- Alişan KOYUNCU/ İZMİT (Kocaeli), -

===================================================

DİSK Genel Başkanı Beko: Kıdem tazminatı son kalemiz

DEVRİMCİ İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Kani Beko, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile kıdem tazminatı konusunu görüşmek üzere salı günü bir araya geleceklerini belirterek, "Kıdem tazminatını kaldırmak isteyenlere karşı bizim bedeli ne olursa olsun mücadele etmemiz gerekiyor. Bu bizim son kalemiz" dedi.

DİSK Genel Başkanı Kani Beko, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir'i ziyaret etti. Beko, hükümetin gündemindeki Kiralık İşçi Yasasına değinerek, "Geçen yıl Kiralık İşçi Yasası'nı durdurabilmek için çok uğraştık. Fakat başaramadık. Ancak TBMM'de Kiralık İşçi Yasası geçti. Bizim itiraz hakkımız olmadığı için CHP Grup Başkanvekilleriyle Anayasa Mahkemesi'ne itiraz ettik. Dilerim Anayasa Mahkemesi bu yazayı iptal eder diye düşünüyorum. Aksi halde önümüzdeki dönemde 6.5 milyon işçi kardeşimiz kiralık işçi olacakö dedi.

Beko, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile kıdem tazminatı konusunu görüşmek üzere bir araya geleceklerini ifade ederek şöyle konuştu:

"Sayın bakan beni aradı, DİSK'e de bir davetiye gönderdi. Salı günü saat 14.00'de kıdem tazminatlarını görüşmek üzere bir araya geleceğiz. Kıdem tazminatı olmayan işçinin iş güvencesi olmaz. Kıdem tazminatı işçilerin 80 yıllık kazanımı. 30 yıl çalışan bir arkadaşımız bugünkü yasaya göre eğer emekli olacaksa 100 bin lira kıdem tazminatı alması gerekir.  Ama yarın Bireysel Emeklilik Fonu'na kıdem tazminatları devredilirse işçi kardeşlerimizin 30 yıl çalıştıktan sonra alacağı para 50 bin lira olacaktır. Yüzde 50 oranında kıdem tazminatını az alacaklar. Bu bizim son kalemiz. Kıdem tazminatı olmayanın iş güvencesi olmayacağına göre kıdem tazminatını kaldırmak isteyenlere karşı bizim bedeli ne olursa olsun mücadele etmemiz gerekiyor."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------------------------

-Kani Beko'nun konuşması

-Toplantıyı takip eden gazeteciler

-Belediye Başkanı ile sohbet

-Kani Beko'nun madenci heykeli hediye edilirken konuşması

-Dosya adı: zngdısk

Süre: (04.19) Boyut: (281 MB)

Haber-Kamera: Durmuş SEVİNDİK/ZONGULDAK,

===================================================

Şırnak'ın yeni Valisi Aktaş: Birinci önceliğimiz terörle mücadele

KARABÜK Valiliği'nden Şırnak Valiliği'ne atanan Mehmet Aktaş, yeni görevine terörle mücadelede kararlılık mesajı vererek başladı. Vali Aktaş, öncelikli hedeflerinin terörle mücadele olduğunu belirterek, son terörist kalana kadar teröristlerle mücadelenin sürdürüleceğini söyledi.

Geçtiğimiz günlerde açıklanan valiler kararnamesi ile Şırnak Valisi Ali İhsan Su'nun yerine atanan Karabük Valisi Mehmet Aktaş, kente gelerek yeni görevine başladı. Valilik makamında gazetecilere konuşan Vali Aktaş, Şırnak'a gelişinde kendisini karşılayan vatandaşlara teşekkür etti. Şırnak'a önemli hizmetlerde bulunacakların anlatan Vali Aktaş, ilk önceliklerinin terörle mücadele olduğunu ifade ederek, "Birinci önceliğimiz terörle mücadele olacak. Şırnak halkı terörden dolayı çok büyük sıkıntılar yaşadı, çok büyük bedeller ödedi. Terörle mücadelede bütün ülkede olduğu gibi Şırnak ilimizde de operasyonlar yapıldı, yapılmaya devam ediyor. Terör tehdidi büyük bir oranda bertaraf edildi. Ama biz buradaki bütün ilgili arkadaşlarımız, bütün güvenlik birimleri ile el ele koordinasyon içerisinde ve tabi ki, Şırnaklı hemşerilerimizin de desteğini alarak ki, o desteği almadan istediğimiz hedefe ulaşamayız. İnşallah o destekle en son terör örgütü mensubu imha edilene kadar bu mücadeleyi devam ettireceğiz. Allah'ın izni ile birinci önceliğimiz bu olacak" dedi.

Şırnak'ın bütün ilçeleri, beldeleri ve köyleri ile birlikte imar, alt yapı, üst yapı çalışmalarınıel birliği ile gayret edeceklerini anlatan Vali Aktaş, "Hükümetimizin bu noktada çok büyük yatırımları var. Çok büyük kaynaklar bu bölgeye yönlendirildi. Başlamış olan yatırımlar bir an önce bitirilmesi için gayret göstereceğiz. Ayrıca yenileri içinde yine elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Şırnak ilimiz ve bütün ilçelerimiz, köylerimiz ve beldelerimiz şimdiki seviyelerinin çok daha üzerine çıkacaktır. Ayrıca yine Şırnak'ımızın ekonomik ve sosyal anlamda gelişmesi içinde yine el birliği ile bir gayret göstereceğiz. Tabi bunları yaparken mümkün oldukça açık olacağız, şeffaf olacağız ve iletişime açık olacağız. Şırnak'ımızın en uzağındaki her vatandaşımız dahil istediğinde bize istediğinde ulaşabilecektir. Bunun kanalı her zaman açık tutmaya gayret göstereceğiz. İnsanlarımıza sıcak davranacağız. İnsanlarımızı kucaklayacağız. Biz onlara hizmet için buradayız. Şırnak'a, Şırnak insanına hizmet için buradayız. İnşallah bunun hakkını vereceğiz. Buradaki tüm kesimlerin koordinasyonu ile buradaki hizmetin kalitesini, seviyesini en üst seviyeye, düzeye çıkaracağız. Her ne şart altında olursa olsun buradaki her bir vatandaşımızın bize rahatça ulaşabileceği bir ortamı sağlayacağız. Biz de her vatandaşımıza ulaşmanın gayreti içerisinde olacağız. Hiçbir vatandaşımız kendisini garip ve mahsun hissetmeyecek. Biz bunun mücadelesi içerisinde olacağız. Rabbim bizi bu hizmet yolunda mahçup etmesin" diye konuştu.

Görüntü Dökümü:

-----------------------

-Vali Aktaş'ın karşılanması

-Vali Aktaş'ın açıklamaları

-Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Sekvan KÜDEN/ŞIRNAK,

=========================================================

Zonguldak'a atanan Vali Çınar göreve başladı

VALİLER Kararnamesi ile Bitlis'ten Zonguldak'a atanan Vali Ahmet Çınar, kente gelerek göreve başladı. Vali Çınar'ı karşılanması sırasında kuyruk oluştu.

Zonguldak'a gelen Vali Ahmet Çınar'ı valilik binası önünde vali yardımcıları, Zonguldak Belediye Başkanı CHP'li Muharrem Akdemir, kaymakamlar, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Haluk Selvi, daire müdürleri ve personel karşıladı. Vali Çınar, uzun kuyruk oluşturarak kendisini karşılayanlarla tek tek tokalaştı.

Daha sonra makamına geçen Vali Ahmet Çınar, "Ben artık Zonguldaklıyım. Bu şehre hizmet etmek için geldim. Ben çalışma arkadaşlarıma her zaman hangi şehirde görev yapıyorlarsa o şehirli olmaları gerektiğini belirtiyorum. Bu şehre hizmetkarlık şereftir" dedi.

Zonguldak'a atandığını kararnameyle öğrendiğini söyleyen Vali Çınar, "Zonguldak'ı biliyoruz. Herkesin evini, ocağının ısıtan kömürü biliyoruz. Uzunmehmet'i biliyoruz. Askerliğimi Ereğli'de yaptım. Karga ile ilgili meşhur bir şarkınız vardı. Zonguldak'ı daha önce gördüm. Yeşil ve mavinin kenarında güzel bir şehir" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

-Uzun kuyruk

-Vali Ahmet Çınar'ın kendisinin karşılayanlarla tokalaşması

-Vali Çınar'ın makamında konuşması

-Dosya adı: zngvalıahmetcınar

Süre: (04.12) Boyut: (276 MB)

Haber-Kamera: Durmuş SEVİNDİK- Cüneyt ÖZFİDAN/ZONGULDAK,

==========================================================

Kahta'da anız yangını paniğe yol açtı

ADIYAMAN'ın Kahta İlçesi'nde, mahallede paniğe yol açan anız yangını itfaiyenin müdahalesiyle söndürüldü.

Olay, öğle saatlerinde Çobanlı Mahallesi'nde meydana geldi. Yol kenarındaki tarlalarda tutuşan anızlar kısa sürede etkili oldu ve mahalle bir anda duman altında kaldı. Kendilerini dışarı atan vatandaşların ihbarıyla bölgeye itfaiye ekipleri sevk edilirken, cuma namazından çıkan mahalle sakinleri de yangının söndürülmesi için çaba sarf etti.

Polis ve jandarmaların da önlem aldığı bölgeye gelen itfaiye ekipleri vatandaşların yardımıyla uzun süren çalışmanın ardından yangını kontrol altına alarak söndürdü. Mahalle muhtarı Ekrem Altuntaş, çok sayıda ağacın yandığı anız yangının da 500 ton samanın kül olduğunu ifade etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------------

Olay yeri ve kalabalık

İtfaiye ekiplerinin çalışması

Vatandaşların yoğunluğu ve olayı anlatması

Mahalle muhtarının konuşması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Haci BOZKURT - ADIYAMAN -DHA)

==========================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 17 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement