Dha Yurt Bülteni-17 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-17

Dha Yurt Bülteni-17

Karabük merkezli 7 ilde FETÖ operasyonu: 9 gözaltı KARABÜK merkezli 7 ilde düzenlenen FETÖ/PDY operasyonunda 'ByLock' kullandıkları iddia edilen 9 kişi gözaltına alındı.

19.07.2017 18:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karabük merkezli 7 ilde FETÖ operasyonu: 9 gözaltı

KARABÜK merkezli 7 ilde düzenlenen FETÖ/PDY operasyonunda 'ByLock' kullandıkları iddia edilen 9 kişi gözaltına alındı.

Karabük Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturmada Karabük ile birlikte İstanbul, Ankara, İzmir, Çorum, Malatya ve Van'da operasyon düzenlendi. Polisin operasyonunda örgütün şifreli haberleşme programı 'ByLock' kullanandıkları iddia edilen M.T., S.K., S.A., M.A., M.C.E., T.F.D., A.A., İ.Ş. ve Ö.Ö., gözaltına alındı. Karabük'e getirilen şüpheliler, sağlık kontrolünden geçirilerek emniyete götürüldü.

Haber: KARABÜK,

=========================================

Emniyet önünde şüpheli paket paniği

ADANA İl Emniyet Müdürlüğü binasının önüne bırakılan kırmızı renkli çanta polisi alarma geçirdi. Fünye ile patlatılan çantanın içerisinden bebek bezi ve eşyaları çıktı.

Olay, öğle saatlerinde merkez Seyhan İlçesi'ne bağlı Döşeme Mahallesi'nde bulunan Adana Emniyet Müdürlüğü binasının önünde meydana geldi. Bebeğiyle birlikte gözaltında olan bir yakınının bekleyen kadın, yanındaki çantayı kaldırım kenarına bırakarak çocuğunu emzirmeye gitti. Polis noktasında görevli polislerin çantayı fark etmesi üzerine olay yerine bomba imha uzmanı çağırıldı. Bu sırada emniyet binası önündeki yol trafiğe kapatıldı. Bir süre sonra olay yerine gelen kadın, polisleri görünce çantasının kendisine ait olduğunu söyledi. Uzman ekipler ise her ihtimale karşı çantayı fünye ile patlattı. Çantanın içerisinden bebek bezi ve eşyaları çıkarken, şüpheli kadın ise ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü. Kapatılan yolun tekrardan yaya ve araç trafiğine açıldı.

Görüntü Dökümü

------------------------

Olay yeri genel görüntüsü

Bomba imha uzmanı çantaya fünye katarken

Şüpheli çantanın patlatılması

Çantanın sahibine teslim edilmesi

Emniyet müdürlüğü genel görüntüsü

SÜRE: 01'36"    BOYUT: 98 MB

Haber-Kamera: Çağlar ÖZTÜRK ADANA,

============================================

Boşanma davası çıkışı silahlı saldırı: 1 ölü, 3 yaralı

AĞRI'nın Patnos İlçesi'ndeki Adliye Sarayı'nda boşanma davasına katılan kadının yakınları, çıkışta erkek tarafının silahlı saldırısına uğradı. Saldırıda aynı aileden 1 kişi öldü, 3 kişi de yaralandı.

Patnos Adliyesi'ndeki olay, bugün öğleden sonra meydana geldi. Boşanma davasının duruşmasına katılan kadının tarafları, Adliye çıkışında otoparkta silahlı saldırıya uğradı. Bir kamyonette gizlenerek tabancalarla ateş açanlar, aynı aileden Cumali, İrfan, Ebubekir ve İsmail Güler'i yaradı. Saldırıda yaralanan 4 kişi, Patnos Devlet Hastanesine kaldırıldı. Silahlı saldırganlar ise olayın ardından kamyonetle kaçtı.  Yaralılardan otobüs şoförü ve boşanma davası açan kadının babası olan Cumali Güler, doktorların tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Güvenlik güçleri, olayın ardından kaçan ve erkek tarafının yakınları olduğu iddia edilen saldırganları yakalamak için çalışmaları başlattı. Soruşturma sürdürülüyor.

Haber: PATNOS (Ağrı),

=========================================

Cinayet zanlısı, karpuz tarlasında yakalandı

ADANA'da para anlaşmazlığı yüzünden tartıştığı arkadaşını pompalı tüfekle öldüren 35 yaşındaki İbrahim Alptekin, polisler tarafından karpuz tarlasında yakalandı.

Olay, 17 Temmuz'da merkez Seyhan İlçesi Emin Ağa Caddesi'nde bulunan bir tavukçuda meydana geldi. İddiaya göre, İbrahim Alptekin, saat 16.30 sıralarında işyeri sahibi 57 yaşındaki Bahattin Tunç'un yanına geldi. Para anlaşmazlığı yüzünden tartışan tarafların arasında kavga çıktı. Bunun üzerine Alptekin, otomobilindeki pompalı tüfeğini alıp Tunç'a ateş etti. Göğsüne ve karnına saçmalar isabet eden Tunç, götürüldüğü Adana Devlet Hastanesi'nde yapılan müdahaleye karşın kurtarılamadı. Olaydan sonra çalışma başlatan Cinayet Büro Amirliği ekipleri ise güvenlik kameralarından tespit ettiği İbrahim Alptekin'i dün gece saatlerinde oturduğu Seyhan İlçesi Büyükdikili Mahallesi'ndeki karpuz tarlasında bulup gözaltına aldı. İfadesinde suçlamaları kabul etmeyen Alptekin, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edildi.

Görüntü Dökümü

------------------------

Cinayet zanlısının yakınlarının polis ile tartışması

Cinayet zanlısının adli tıp birimine getirilmesi

Cinayet zanlısının eşinin adli tıp önünde ağlaması

Güvenlik kamerası görüntüleri

Cinayet zanlısının araba ile gelişi

Cinayet zanlısının arabadan pompalı tüfeği alması

Cinayeti işledikten sonra koşarak arabaya binip uzaklaşması

Öldürülün kişinin yakınlarının gelişi

Öldürülen adamın sedye ile taşınması

Öldürülen adamın yakınlarının ağlaması

Adli tıp biriminin dış görüntüsü

SÜRE: 02'35"    BOYUT: 158 MB

Haber-Kamera: Çağlar ÖZTÜRK ADANA,

==========================================

6 aylık bebek iki yatak arasında sıkışarak öldü

ZONGULDAK'ın Ereğli İlçesi Akkaya Köyü'nde 6 aylık bebek, iddiaya göre iki yatak arasındaki boşluğa düşüp boğularak öldü.

Önceki gün meydana gelen olayda Ayşe A., iddiaya göre 6 aylık bebeği Cemil'i yatağın üzerinde uyuttuktan sonra evinin yakınındaki tarlaya çalışmaya gitti. Bir süre sonra eve gelen Ayşe A.'nın yeğeni Sedat A., Cemil bebeği yan yana olan ve üzerinde örtü bulunmayan tek kişilik iki yatağın arasında sıkışmış buldu. Sedat A., Cemil bebeği alıp komşusuna ait araç ile Ereğli Devlet Hastanesi'ne götürdü. Bebek, doktorların müdahalesine rağmen hayatını kaybetti. Cemil bebeğin iki yatak arasında nefessiz kalarak öldüğü belirlenirken, anne Ayşe A. ve baba Mevlüt A. jandarma tarafından gözaltına alındı. Anne ve baba, ifadelerinin ardından serbest bırakıldı, soruşturma sürdürülüyor.

Haber: Sinan KABATEPE/EREĞLİ (Zonguldak),

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-17 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı
    23:38 Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde, kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 hükümlü ile çeşitli suçlardan aranan 5 şüpheli yakalandı. Operasyonlarda bir tabanca, 90 fişek, 4 tüfek, 11 tüfek fişeği ile 1 bıçak ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı
    23:33 Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı

    Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik Kuzey Ege Grup Komutanlığı ekipleri tarafından hareket halinde bir lastik bot tespit edildi. Yapılan operasyonda Afganistan ve İran uyruklu 8'i çocuk toplam 29 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından Ayvacık Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.

  • Kayseri'de Tarihi Eser Operasyonu: Çok Sayıda Sikke ve Obje Ele Geçirildi
    23:20 Kayseri'de Tarihi Eser Operasyonu: Çok Sayıda Sikke ve Obje Ele Geçirildi

    Kayseri'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda arama yapılan bir araçtan çok sayıda tarihi eser çıktı. İstihbari çalışmalar sonucunda durdurulan araçta ve sürücüsü üzerinde yapılan aramalarda 10 adet sikke, 5 adet obje ve 20 gram altın tozu bulundu. Materyallere el konulurken, sürücü gözaltına alındı.

  • CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek
    23:19 CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek

    CHP Genel Merkezi, 31 Mart yerel seçimlerinde parti aleyhine açık veya gizli çalışma yürüten üyelerle ilgili ihraç istemiyle disiplin sürecinin başlatılacağını duyurdu. Parti, il, ilçe örgütleri ve başkan adaylarına gönderdiği yazıda, bu üyelerin isim ve görevleri ile aleyhe yaptıkları çalışmalara ilişkin delillerin bildirilmesini istedi.


Advertisement