Dha Yurt Bülteni - 17 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 17

Dha Yurt Bülteni - 17

Darbeci sanıkların taleplerine oybirliği ile ret (3)DARBECİ ASKERLERİN CEZALANDIRILMASINI İSTEDİLERCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Marmaris'te kaldığı otele, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi saldırı düzenleyen 1'i firari 37 darbeci askerin aralarında bulunduğu 44'ü tutuklu 47 kişinin...

20.07.2017 21:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Darbeci sanıkların taleplerine oybirliği ile ret (3)

DARBECİ ASKERLERİN CEZALANDIRILMASINI İSTEDİLER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Marmaris'te kaldığı otele, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi saldırı düzenleyen 1'i firari 37 darbeci askerin aralarında bulunduğu 44'ü tutuklu 47 kişinin Muğla 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına verilen aradan sonra devam edildi. Duruşmada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatları, sanıkların FETÖ ile bağlantıları, suikast girişimindeki faaliyetlerine ilişkin bilgiler içeren görüşlerini açıkladı. Duruşmada ayrıca Başbakanlık adına Avukat Halit Çokan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak adına da avukat Ahmet Özen esas hakkındaki beyanlarını sundu. Sanıkların ayrı ayrı cezalandırılmalarını talep etti.

"FETÖ KÜRESEL BİR MAŞADIR"

Avukat Ahmet Özen, esas hakkındaki beyanlarında, "FETÖ/PDY küresel güçlerin maşasıdır. 15 Temmuz hain darbe girişiminin Türkiye'nin bağımsızlığı üzerinde nasıl tehlike arz ettiği ortadadır. Darbe girişiminin zamanlamasına karar verirken, genel kolluk kuvvetlerinin yurt savunması, milli savunma, jeopolitik sorunlar yaşandığı zamanı kendisinde en elverişli zaman olarak tercih etmiştir. Kesin zamanın belirlenmesine ilişkin olarak esas faktör, TSK içerisindeki FETÖ unsurlarının yaklaşan yüksek askeri şurada ordudan ihraç edileceğinin belirlenmesi, MİT TIR'ları soruşturmasının geldiği nokta, Hrant Dink soruşturmasının ucunun jandarmaya kadar dayanıyor olması olmuştur" dedi. Avukat Ahmet Özen, Gezi olaylarından Türkiye'nin farklı yerlerindeki bombalı terör saldırılara kadar birçok eylemin, FETÖ tarafından organize edildiğini ya da örgütçe göz yumulduğunu da söyledi.

GÜLEN'İN DOSYASAININ AYRILMASINI İSTEDİ

Duruşmada söz alan Cumhuriyet Savcısı Ali Cenk Düzgün ise önceki celsede verdiği mütalaayı aynen tekrarladıklarını, firari sanıklar Fethullah Gülen, Burkay Karatepe ile Özcan Karacan'ın dosyalarının ayrılmasını, sanık Hüseyin Yılmaz'ın beraatine ve tahliyesine, diğer tüm sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verilmesini istedi.

Mahkeme Başkanı Emirşah Baştoğ, duruşmayı yarına erteledi.

Haber: Taylan YILDIRIM - Cavit AKGÜN - Yasin TİNBEK/ MUĞLA

==========================================

Gaziantep'te evde 2 el bombası ele geçti

GAZİANTEP'te, polis tarafından baskın yapılan evde 2 el bombası ele geçirildi. Polis olayla ilgili olduğu belirlenen 1 kişiyi yakalamak için çalışma başlattı.

Düztepe Mahallesi'nde bir evde el bombası olduğu ihbarını alan polis öğleden sonra belirlenen adrese operasyon düzenledi. Operasyonda evde yapılan aramada 2 el bombası ele geçirildi. Bomba imha uzmanlarının etkisiz hale getirdiği el bombaları incelenmek üzere Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Polis el bombalarının bulunduğu evin sahibi olan Hasan Ö.'yü yakalamak için çalışma başlattı. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------

Olay yeri

Polis aracı

Olay yeri çalışması

Genel ve detay görüntüler

Haber: Eyyüp BURUN-Kamera: Metin Faruk TAMER-GAZİANTEP-DHA)

===============================================

Fatih Terim'in açıklamalarına Aydoğdu'nun avukatından cevap

İZMİR'in turizm gözdesi Alaçatı'da Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in damatları ve korumalarıyla, Yüzevler Kebap'ın sahibi Selahaddin Aydoğdu arasında yaşanan kavganın ardından basın açıklaması düzenleyen Terim'in sözlerine Aydoğdu cephesinden cevap geldi. Aydoğdu'nun avukatı Koray Battal, "Fatih Terim Türk milletinin aklı ve vicdanıyla dalga geçiyor" dedi.

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, iki damadı ve iki korumasıyla 14 Temmuz gecesi İzmir'in Çeşme İlçesi Alaçatı Mahallesi'nde Selahaddin Aydoğdu'ya ait Yüzevler Kebapçısı'nda kavga etmişti. Kavganın ardından Aydoğdu basın yoluyla tehdit suçu iddiasıyla emniyete ifadeye çağrılmıştı. Olayın ardından dün açıklama yapan Fatih Terim "Edepsiz bir teklif aldım, bu teklife icabet ettim" diye konuştu. Terim'in sözlerine bugün Aydoğdu'nun avukatından açıklama geldi.

"GERÇEK DIŞI SÖYLEMLERLE, ASLINDAN UZAKLAŞTIRMAYA ÇALIŞMIŞTIR"

Avukat Koray Battal, Terim'in konuyu saptırdığını ve gerçek dışı söylemlerde bulunduğu öne sürerek, şöyle konuştu:

"Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, üç gün susup, konuyu düşündükten sonra, dördüncü gün konuşmuş ve Alaçatı'da yarattığı, utanç verici tabloyu, gerçek dışı söylemlerle, aslından uzaklaştırmaya çalışmıştır. Müvekkilim Selahaddin Aydoğdu, Çeşme Alaçatı'da açtığı Yüzevler mekanını çalıştırmaktadır. Müvekkilimin restoranının yanında, Fatih Terim'in damadı Ahmet Baran Çetin, önce bir mekan açmış, kısa süre sonra da iki mekan arasına çarşıyı bölecek şekilde bir paravan kurmuştur. Müvekkilimden bağımsız olarak, çarşı yönetimi bu görüntüden rahatsız olmuştur. Yine müvekkilim dışında, yönetim bu durumu mekan sahibi Terim'in damadı ve ortağı olduğu öne sürülen ablasına iletmiştir. Bu durum üzerine 14 Temmuz akşamı Fatih Terim, müvekkilim Aydoğdu'yu telefon ile aramıştır. Terim'in sorusu üzerine, müvekkilim paravanla ilgili hiçbir şikayetinin bulunmadığını, konunun çarşı yönetiminin inisiyatifinde geliştiğini belirtmiş, iyi niyetle Fatih Terim'i bilgilendirmiştir. Fatih Terim ise hakaret etmeye başlamış ve müvekkilime neden damadının yanında dükkan açtığını sormuştur. Bu saçma soru karşısında, Aydoğdu, kendisini sakin olmaya davet etmiştir. Ama Terim,  Aydoğdu'yu tehdit etmiş ve hakaretini sürdürmüştür. Müvekkilim 'hocam beni tehdit etmeyin' diye uyarmış, ama Terim tehdidini 'oraya gelirim' diyerek sürdürmüştür. Müvekkilim de 'buyur gel o zaman hocam' diye karşılık vermiştir. Alkollü olduğu her halinden belli olan Terim, Bodrum'dan Alaçatı'ya gelerek iki damadı, bir koruması ve damadının mekanından bazı kişilerin katılımıyla, müvekkilimin restoranını basmış, Aydoğdu ve çalışanlarına saldırmıştır. Müvekkilimin üç çalışanı hastaneden darp raporu almıştır. Fatih Terim saldırıda, korunma amaçlı gördüğü direniş karşısında, yanındakilerle birlikte mekandan kaçmıştır. Güvenlik kameralarında bu baskın kayıtlıdır. Birden fazla kişiyle nitelikli yağma, kasten yaralama, tehdit ve hakaret suçlarının unsurları oluşmuştur. Konu şikayetimizle adli makamlara intikal etmiştir" dedi.

"HALKIMIZIN YÜCE DUYGULARIYLA OYNAMAYA ÇALIŞMIŞTIR"

Fatih Terim'in 15 Temmuz nedeniyle konuşmadığı açıklamasına değinen Battal, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Fatih Terim, kameraların karşısında milletimizden özür dileyeceği yerde, gerçekleri saptırarak olayın yönünü damadı Ahmet Baran Çetin'in ablası ve iş ortağı olduğu söylenen Zeynep Çetin'e çevirmiştir. Fatih Terim'in sergilediği bu tavır, açıkça Milletimizin aklıyla alay etmektir. Müvekkilimin hiçbir diyaloğu bile olmadığı bir hanımefendiye, iddia edildiği gibi hakaret etmesi, tehdit etmesi, tacizde bulunması, hayatın olağan akışına aykırıdır. Bu kötü niyetli açıklamanın nedeni ise müvekkilimi kendi ailesi ve çevresi önünde zor duruma düşürme çabasıdır. Kadının ve aile değerlerinin kutsal görüldüğü bir gelenekte yetişmiş müvekkilime yönelik kadına taciz söylemi, edepsizliğin zirvesidir. Bilinmelidir ki iddia eden, iddiasını ispatla yükümlüdür. Yine 'aile kurumuna bu kadar değer verdiğini' öne süren Fatih Terim'in, olayın aslını bilen ailesinin gözlerinin içine baka baka, bu kadar rahat bir şekilde, gerçek dışı söylemler kurgulaması, aile değerlerine karşı yapılmış en büyük ayıptır. Fatih Terim, 15-16 Temmuz günlerinde, 'şehitlere, gazilere saygısı nedeniyle' açıklama yapmadığını söyleyerek; halkımızın yüksek hassasiyetini sömürmüştür. Alkollü şekilde bir mekan bastığını unutturmak için, halkımızın yüce duygularıyla oynamaya çalışmıştır. İşte böyle bir tabloda, bu ülke için canlarını veren şehitlerimizi, yaralanan gazilerimizi; bir mekan basma olayında kılıf olarak kullanmanın, insanlıkla ve vatanseverlikle ölçülebilecek bir yanı yoktur."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

--------------------------------

Avukat Koray Battal'ın açıklaması

Genel ve detay görüntü

Haber: Mehmet CANDAN -Kamera: Mücahit BEKTAŞ/ İZMİR,

=======================================================

Uyuşturucu kavgasında pompalı tüfek ile üç kişi yaralandı (Görüntülü Haber)

BURSA'da uyuşturucu satıcısı ile mahalleli tarafından çıkan kavgada ikisi kadın üç kişi pompalı av tüfeğiyle vurularak yaralandı. Olayda galeyana gelen yaklaşık 200 kişi uyuşturucu satıcısının evine saldırmak isteyince olay yerine takviye ekipler gelene kadar sokak girişleri polis aracıyla kapatıldı.

Olay Merkez Osmangazi ilçesi Fatih Mahallesi'nde meydana geldi. AIınan bilgiye göre uyuşturucu sattıkları iddia edilen Erdal Ş. ve babası Mehmet Ş.'nin oturdukları evlerine Narkotik polisleri tarafından operasyon düzenlendi. Baskında 70 gram esrar maddesi ele geçirildi. Olayla ilgili Erdal Ş. gözaltına alınıp sevk edildiği Cumhuriyet Savcılığı tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Serbest kaldıktan sonra mahalleye gelen Erdal Ş. kendisini ihbar ettiklerini iddia ettiği komşularına bağırarak küfür ve hakaret ettikten sonra mahalle halkı edip tepki gösterdi. Bunun üzerine eve giren Erdal Ş. pompalı tüfek ile ateş etmeye başladı. Tüfekten çıkan saçmalardan N.O., H.N.O. isimli kadınlarla birlikte M.O. yaralandılar. Bu sırada seken bir kurşun ise demir kapıyı deldi. Haber verilmesi üzerine olay yerine gelen 112 Acil Servis ekipleri tarafından yapılan ilk müdahalenin ardından yaralılar Muradiye Devlet Hastanesi'ne götürülerek tedavi altına alındı.

Haberin duyulmasının ardından mahallede toplanan yaklaşık 200 kişi Erdal Ş. ve babası Mehmet Ş.'nin oturdukları evlerine saldırmak istediler. Öfkeli kalabalığın içinde bulunanlardan bazıları ise taş atarak evin camlarını kırdılar. Takviye ekipleri gelene kadar olay yerinde bulunan polisler ekip otolarını sokak aralarına çekerek vatandaşların yaklaşmasını engellediler. Kısa sürede olay yerine çok sayıda polis  ekibi ve Çevik Kuvvet ekibi sevk edildi. Evde bulunan 4 çocuk 3 kadın geniş güvenlik önlemleri altında evden tahliye edilip polis aracına bindirilerek olay yerinden başka bir yere götürüldü. Olaya karışan Erdal Ş. ve babası Mehmet Ş. suç aleti pompalı av tüfeğiyle birlikte gözaltına alındılar. Olayla ilgili soruşturmaya başlandı.

Görüntü Dökümü

-------------------

-Evde bulunanların tahliye edilmesi

-Polis ekiplerinin görüntüsü

-Evde kırılan camların ve kapının görüntüsü

-Vatandaşların toplanması

-Polis aracıyla sokak girişinin kapatılması

-Çevik Kuvvet polisler

-Detaylar

Haber: Hüseyin TÜCCAR/BURSA,-

=======================================================

Park halindeki aracın üzerine telefon direği devrildi

MUĞLA'nın Bodrum ilçesinde, üzerine ahşap telefon direği devrilen Halil Türk'e ait park halindeki hafif ticari araçta maddi hasar meydana geldi.

Eskiçeşme Mahallesi, 1420 Sokak'taki bir zeytin ağacının kurayan dalı, bugün sabah saatlerinde koparak telefon tellerine dolandı. Dalın ağırlığı nedeniyle gerilen telefon kabloları, bağlı olduğu ahşap direği yerinden söküp, devirdi. Devrilen direk, Halil Türk'e ait park halindeki 48 TZ 343 plakalı hafif ticari aracın üzerine düştü. Ön camı kırılan aracın, tavanında da ezilme meydana geldi.

24 yaşındaki Türker Türk, alışveriş yapmak için çalıştığı otelden çıktığında, babasına ait aracın üzerine telefon direğinin devrildiğini gördüğünü ve çok şaşırdığını söyledi. Türker Türk, Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Büro Amirliği'ne başvurup, yaşanan bu talihsiz durumla ilgili rapor tutturdu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

------------------------

-Olay yerinden görüntü

-Türker Türk ile röp.

-Üzerine direk devrilen hafif ticari aracın görüntüsü

-Genel ve detay görüntüler

======================================================

Soma unutuldu

SOMA'da 13 Mayıs 2014'te meydana gelen ve 301 madencinin yaşamını yitirdiği maden faciasının ardından Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından, babalarını kaybeden Somalı çocukları sporla rehabilete etmek, yaralarını sarmak, bölgede futbolu geliştirmek amacıyla 6 milyon 200 bin TL harcamayla inşa edilen TFF Soma Milli Takımlar Eğitim ve Futbol Okulu kaderine terkedildi. Türkiye'nin Soma'ya yardım için seferber olduğu dönemde TFF de ilçede bir futbol kompleksi yapmayı kararlaştırdı. Soma'da Nakliyeciler Kooperatifi ve termik santralin yanındaki 49 dönümlük arazi, bu proje için tahsis edildi.

O sezonun Süper Lig şampiyonu Fenerbahçe ile Türkiye Kupası'nı kazanan Galatasaray arasında 25 Ağustos 2014'te oynanan Süper Kupa finali Manisa 19 Mayıs Stadı'na alındı ve aynı gün tesisle ilgili protokol imzalandı. Finalin 1 milyon 320 bin TL hasılatı, TFF ve Soma Belediyesi'nin katkısıyla inşaat, Mart 2015'te, 80 günde tesisi bitirme hedefiyle başladı. UEFA standartlarında 2'si doğal çim ve 3'ü sentetik zeminli olmak üzere toplam 5 sahanın yer aldığı projede 24 futbolcunun konaklaması için lojman, 2 teknik direktör odası, fitness salonu, futbolcu izleme odası, derslikler ve yemekhane inşa edildi.

TFF Başkan Vekili Nihat Özdemir, yöneticiler, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ve ilçe protokolü, 20 Ağustos 2015'te bitme aşamasına gelen tesisi ziyaret etti. Facianın 3. yıldönümü olan 13 Mayıs 2016'ta yapılacağı açıklanan açılış töreni ileri bir tarihe ertelendi. Bu tarihin üzerinden geçen 14 ayda inşaatı tamamlanan tesisle ilgili hiçbir gelişme olmadı. 6 milyon 200 bin TL'ye mal olan komplekste henüz kullanılmadan mantar kapan çim sahalardan biri tamamen yenilendi. Ne Soma'daki futbol takımlarına ne de Somalı çocuklara kapılarını açabilen atıl durumdaki tesiste bekçiler dışında kimse bulunmuyor.

PERSONEL SORUNU BÜYÜK

SOMA'da 6 milyon 200 bin TL harcamayla inşa edilen Milli Takımlar Eğitim ve Futbol Okulu kaderine terkedilirken, Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF), maden şehitlerinin çocukları başta olmak üzere, yöre gençliğini spora kanalize edip bölgede futbolu geliştirmek amacıyla kurduğu tesisi antrenör ve personel sorunu yüzünden açamadığı öğrenildi. Tesiste sürekli hizmet verecek bir futbol okulu için minimum 8-10 antrenör ve bir o kadar personele ihtiyaç duyulduğu, TFF'nin ise böyle bir kadrolaşmayı gerçekleştiremediği belirtildi.

BAKANLIĞA DEVRİ GÜNDEMDE

TÜRKİYE Futbol Federasyonu'nun Futbol Menajerleri Değerlendirme Kurulu Başkanı olan Yönetim Kurulu Üyesi Arif Koşar, Soma Milli Takımlar Eğitim ve Futbol Okulu'nun Spor Bakanlığı'na devredilebileceğini söyledi. Aynı zamanda Manisalı olan ve Soma'daki projeyi geliştiren isimlerin başında gelen Koşar, "Tesiste bir takım eksikler var. Henüz tam olarak bitmedi. Mantardan kaynaklanan bir sorun yüzünden sahanın biri yenilendi. Ancak tesisin Spor Bakanlığına devredilmesi gibi bir fikir var. Biz bu tesis yaşasın, başta madenci aileleri olmak üzere Somalı çocuklara hizmet versin istiyoruz" dedi.

YER SEÇİMİ BİLE YANLIŞ

FUTBOLA başladığı Soma'da halen Somaspor'un teknik direktörlüğünü yapan Beşiktaş'ın eski yıldızı Erman Güraçar, sorunun Türkiye Futbol Federasyonu'nun yapısı gereği tesisi işletememesinden kaynaklandığını söyledi. Güraçar, "Burası yapılırken de atıl kalacağını düşünmüştüm. Güzel ve anlamlı bir proje için inşa edildi ama en başta yer seçimi yanlış. Tesis sürekli toz ve duman yayan termik santralle kamyon garajının arasına yapıldı" şeklinde konuştu.

TFF'nin yapısının kulüplerden farklı olduğunun altını çizen Erman Güraçar şöyle devam etti: "Federasyon spor okulu açan, bunun için kadro istihdam eden bir kurum değil. Soma'da 18 bin genç var. Burada 500 kişilik bir spor okulu açmak için ilçede ikamet edecek 20 antrenör, 20 personel lazım. Bu da en az aylık 100 bin TL bütçe demek. Böyle bir bütçe ilçedeki amatör kulüplerde de yok. Zaten yasa gereği burası kulüplere verilemiyor. Proje yapıldı ama faaliyete geçmesi zor."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

---------------------------

TFF Soma Milli Takımlar Eğitim ve Futbol Okulu'ndan genel ve detay görüntü

Tesisin yakınındaki termik santralden detay

HABER: Ergin KARATAŞ/ İZMİR, - KAMERA: Serkan ÖZDEMİR/ SOMA,

=========================================================

Hafif ticari araç motosikletle çarpıştı: 2 yaralı

KOCAELİ'nin Gebze İlçesi'nde hafif ticari araç ile motosikletin çarpışması sonucu 2 kişi yaralandı.

Kaza, Yenikent Mahallesi Gebze Organize Sanayi Bölgesi kavşağında meydana geldi. Hüseyin Türkcan idaresindeki 41 TR 851 plakalı hafif ticari araç ile plakası olmayan motosiklet çarpıştı. Kazada, motosiklette bulunan Hüseyin Kartalkaya ve Halit Özker yaralandı. Olay yerine gelen 112 Acil ekibi yaralılara müdahale etti. Gebze Fatih Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralılar tedavi altına alındı. Polis kazayla ilgili soruşturma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------------

-Olay yerinden görüntüler

-112 Acil ekibinin yaralılara müdahale etmesi

Haber: Haluk TURGUT/GEBZE(Kocaeli), -

=============================================================

Evde çıkan yangında karı-koca yaralandı

TEKİRDAĞ'ın Malkara İlçesi'nde yemek hazırlanırken çıktığı belirtilen yangında 63 yaşındaki Muhammer Bican ile eşi Firdevs Bican, hafif yaralanırken, ev kullanılamaz hale geldi.

Yangın, Malkara'nın Evrenbey Mahallesi'nde Bican ailesinin evinde akşam saatlerinde meydana geldi. Firdevs Bican, evinin önünde ocak üzerinde yemek pişirirken, çıkan kıvılcımlar naylon brandanın tutuşmasına neden oldu. Naylondan alevler kısa sürede eve yayılırken, yaşlı çift yangını kendi imkanları ile söndürmeye çalışırken el ve kollarından yaralandı. Komşuların dumanları görüp Malkara itfaiyesine haber verirken, bir yandan da traktörlere takılı su tankları ile alevlere müdahale etti. İtfaiye ekipleri de 3 araçla müdahale ettiği yangını söndürdü.

Alevleri söndürmek isterken el ve kollarından yaralanan Muhammer Bican ile Firdevs Bican'a bölgeye gelen sağlık ekipleri ilk müdahaleyi yaptıktan sonra hastaneye götürdü. Evin kullanılamaz hale geldiği yangınla ilgili jandarmanın soruşturması sürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------------

-İtfaiye ekiplerinin yangına müdahalesi

-İtfaiyecilerin yangına su sıkması ve çalışması

-Yanan evden detay

-Ev sahibi Bican çiftinden detaylar

-Bircan çiftinin yanan el ve kolları

-Ailenin yanan evlerini izlemesi

-Komşulardan ve çevreden detay

Haber-Kamera: Murat YAYIN/MALKARA(Tekirdağ),

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 17 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement