Dha Yurt Bülteni - 17 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 17

Dolu nedeniyle kokpit camı çatlayan yolcu uçağı Çanakkale'ye acil iniş yaptıLEFKOŞA - İstanbul seferini yapan Türk Hava Yolları'na (THY) ait yolcu uçağının kokpit camı, İstanbul semalarındayken dolu isabet etmesi sonucu çatladı.

28.07.2017 02:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dolu nedeniyle kokpit camı çatlayan yolcu uçağı Çanakkale'ye acil iniş yaptı

LEFKOŞA - İstanbul seferini yapan Türk Hava Yolları'na (THY) ait yolcu uçağının kokpit camı, İstanbul semalarındayken dolu isabet etmesi sonucu çatladı. Kulenin yönlendirmesiyle Çanakkale Havaalanı'na iniş yapan uçaktaki yolcuların sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi. Yolculardan Şakir Bahadır, yaklaşık 2 saat havada kaldıklarını belirtip, "Bir ara, 'herhalde uçak denize inecek dedik" dedi.

Ercan Havaalanı'ndan bugün saat 16.15'te, 183 yolcusuyla İstanbul'a gitmek için havalanan THY'ye ait 'TK 969' sefer sayılı Airbus A321 tipi 'Balıkesir' isimli yolcu uçağı, İstanbul Atatürk Havalimanı'na inişe geçeceği sırada dolu ve fırtınaya yakalandı. Dolunun isabet ettiği uçağın kokpit camı çatladı. Pilot, kulenin yönlendirmesiyle burnunda hasar meydana gelen uçağın yönünü Çanakkale'ye çevirdi. Uçak, Çanakkale Havaalanı'na iniş yaptı.

Yolcuların ve mürettebatın sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi. Yolculardan bir kısmı karayolu ile İstanbul'a giderken, bir kısmının ise Çanakkale'de çeşitli otellerde misafir edileceği belirtildi.

'UÇAK DENİZE İNECEK HERHALDE DEDİK'

Uçaktaki yolculardan 40 yaşındaki Şakir Bahadır, "İstanbul Havaalanı'na yaklaştığımız zaman bize dediler ki; 10 ile 15 dakika arası gecikme olacak. 15 dakika oldu, 20 dakika oldu. Uçak alçalmaya başlar gibi oldu. Ama alçalamadı. Baya bir döndük, türbülansa girdik. Bir ara dedik, 'herhalde uçak denize inecek.' Uçak denize inmedi. Uçağın üzerine baya dolu yağdı. İki saate yakın havada kaldıkö dedi.

KKTC BAKANI HAVAALANINA GELDİ

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Çanakkale'de bulunan KKTC Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova, Çanakkale Valisi Orhan Tavlı ile birlikte havaalanına gelerek, uçağın durumu hakkında yetkililerden bilgi aldı, yolculara geçmiş olsun dileklerini iletti. KKTC Bakanı Berova, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bugün bizi İstanbul'dan Çanakkale'ye burada Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı kamplarda kalan öğrencilerimizi görmek amacıyla gelmiştik. Ancak bu üzücü olayla karşılaştık. Başta Sayın Valim ve ilin tüm yetkilileri bu zara gören uçak ve yolculara yardım etmek için sefer olmuşlar. Biz de Sayın Valimle buraya gelerek uçağın halini gördük. Gerçekten yolcuların çok zor saatler atlattıkları uçaktan ve uçağın üzerindeki hasardan belli. Böyle bin afet durumunda hiçbir yolcunun burnunun kanamadan zararsız bir şekilde Çanakkale'ye inebilmeleri de ayrı bir güzellik. Yolcularımız durumu gayet iyi. Gayet sağlıklılar" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Uçaktan genel görüntü

Uçaktaki hasardan görüntü

Yolculardan görüntü

Yolculardan Şakir Bahadır ile röp.

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova konuşmasından görüntü

Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Mustafa SUİÇMEZ/ ÇANAKKALE,

============================================

Niğde'de iplik fabrikasında yangın

NİĞDE'de bir iplik fabrikasının pamuk deposunda çıkan yangın, maddi zarara neden oldu.

Bor Karayolu üzerindeki Niğde Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan bir iplik fabrikasının pamuk deposunda akşam saatlerinde yangın çıktı. Yangını fark eden çalışanların ihbarı üzerine, olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi. Ekipler, yaklaşık 2 saatlik çalışmayla yangını kontrol altına alıp söndürdü.

Büyük çapta maddi zarara neden olan yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için çalışma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------

Olay yerinden görüntü

İtfaiye ekiplerinin yangına müdahale etmesi

Fabrikadan yükselen dumanlardan görüntü

İtfaiye erlerinden görüntü

Fabrikadan genel görüntü

İtfai araçlarından görüntü

Fabrika işçilerinden görüntü

Genel ve detay görüntüler

Süre: 03'36" - Boyut: 226 MB

Haber-Kamera: Ali KADI/ NİĞDE,

===============================

İzmir'deki orman yangınında 500 hektar zarar gördü (2)

YANGIN KONTROL ALTINDA

İzmir'in Bayındır İlçesi'nde geçen Salı günü çıkan, rüzgarın da etkisiyle yayılıp Ödemiş ve Manisa'nın Turgutlu İlçesi'nde de etkili olan orman yangını, ekiplerin yoğun çabasıyla kontrol altına alındı. Bölgedeki soğutma çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

- Helikopter yardımıyla yapılan soğutma çalışmalarından görüntü

Haber-Kamera: Faruk ÇARK/ BAYINDIR(İzmir),

==========================================

İzmir'de oyun oynayan çocuklar ceset buldu

İZMİR'in Konak İlçesi'nde oyun oynayan çocuklar, metruk bir binada ceset buldu.

Altay Mahallesi 786 Sokak'ta oyun oynayan çocuklar, metruk bir binada, hareketsiz yatan kişiyi görünce ailelerine haber verdi. Ailelerin de ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Gelen sağlık ekiplerinin yaptıkları kontrolde uyuşturucu madde kullandığı iddia edilen kişinin hayatını kaybettiği belirlendi.

Ceset, yapılan incelemenin ardından otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Polis, ölen kişinin kimliğinin belirlenmesi için çalışma başlattı.

Haber: Davut CAN/ İZMİR,

==========================

Genç operatör, otel odasında ölü bulundu

GAZİANTEP'te kepçe operatörü 19 yaşındaki Nurettin Bozaslan, otel odasında ölü bulundu.

Olay, gece saatlerinde İsmetpaşa Mahallesi'nde meydana geldi. Nurettin Bozaslan, bugün konakladığı odadan hiç çıkmayınca otel görevlileri, durumdan şüphelenip polis ve sağlık görevlilerine haber verdi. İhbar üzerine otele gelen sağlık ekipleri girdikleri odada Bozaslan'ın yaşamını yitirdiğini tespit etti. Polis ekipleri de Bozaslan'ın konakladığı otelin yetkililerinin ifadesine başvurdu.

Yapılan incelemelerin ardından Bozaslan'ın cesedi ölüm nedeninin belirlenmesi için otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Haber: Metin Faruk TAMER/ GAZİANTEP,

=====================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 17 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement