Dha Yurt Bülteni-17 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-17

1)DIŞİŞLERİ BAKANI ÇAVUŞOĞLU: KONYA ÜSSÜ ZİYARETİNİ BİZ ZATEN UYGUN GÖRMÜŞTÜK İNCİRLİK'İ UYGUN GÖRMEDİK (1) Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Alman vekillerin Konya Üssü'nü ziyaretine ilişkin bir soru üzerine "Bu ziyaretin önerisini biz yaptık.

11.08.2017 17:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1)DIŞİŞLERİ BAKANI ÇAVUŞOĞLU: KONYA ÜSSÜ ZİYARETİNİ BİZ ZATEN UYGUN GÖRMÜŞTÜK İNCİRLİK'İ UYGUN GÖRMEDİK (1)

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Alman vekillerin Konya Üssü'nü ziyaretine ilişkin bir soru üzerine "Bu ziyaretin önerisini biz yaptık. Burada yasak kalktığı için değil başından beri bu şekilde düşünmüştük bu şekilde öneri yaptık. Şimdi tarihini NATO belirledi ve böyle bir heyet geliyor. Konya'daki NATO Üssü'nde özelikle DEAŞ'a karşı mücadelede değişik ülkelerden NATO müttefiki ülkelerden birimler var. Sadece uçaklar değil askerler de var. Böyle bir ziyareti biz zaten uygun görmüştük. İncirlik'i uygun görmedik. Konya'yı uygun gördük. Sayın Cumhurbaşkanımızın ve başbakanımızın talimatları ile. Alman Parlamentosu'nda PKK'ya destek veren milletvekilleri var. PKK'nın terör listesinden çıkması için çaba sarf eden milletvekilleri var. Bunlar da genellikle sol partilerden. Nasıl bizim CHP'nin içinde DHKP-C, PKK sempatizanı milletvekilleri var. Aynı şekilde orada da sosyal demokratın içinde uç oluyor" dedi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya'da gündeme ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı. Alman vekillerin Konya Üssü'nü ziyaretine ilişkin bir soruya Çavuşoğlu,  şu yanıtı verdi: "Bu ziyaretin önerisini biz yaptık. Burada yasak kalktığı için değil başından beri bu şekilde düşünmüştük bu şekilde öneri yaptık. Şimdi tarihini NATO belirledi ve böyle bir heyet geliyor. Konya'daki NATO Üssü'nde özelikle DEAŞ'a karşı mücadelede değişik ülkelerden NATO müttefiki ülkelerden birimler var. Sadece uçaklar değil askerler de var. Böyle bir ziyareti biz zaten uygun görmüştük. İncirlik'i uygun görmedik. Konya'yı uygun gördük. Sayın Cumhurbaşkanımızın ve başbakanımızın talimatları ile.

O MİLLETVEKİLİ SAÇMALAMIŞ TÜRKİYE'DEN NE GARANTİ İSTEYECEK?

Alman Meclisi'nde Savunma Komisyonu var. Savunma Komisyonu'nun üyeleri gelecek. Değişik partilerden milletvekilleri var. Kendi komisyonları karar verecek milletvekillerine. O Milletvekili saçmalamış. Türkiye'ye gelen Alman sayısı yılda 5 milyonu geçiyor tatil, iş için. Türkiye'den ne garanti isteyecek? Türkiye hukuk devletidir. Kendisi de bir milletvekili dokunulmazlığı vardır. Türkiye uluslararası ve evrensel hukuka saygılıdır. Kendi ülkesi kendisini gönderirse ziyaretini yapar döner. Ama şu bir gerçek ki Alman Parlamentosu'nda PKK'ya destek veren milletvekilleri var. PKK'nın terör listesinden çıkması için çaba sarf eden milletvekilleri var. Bunlar da genellikle sol partilerden.

NASIL BİZİM CHP'NİN İÇİNDE DHKP-C, PKK SEMPATİZANI MİLLETVEKİLLERİ VAR

Nasıl bizim CHP'nin içinde DHKP-C, PKK sempatizanı milletvekilleri var. Aynı şekilde orada da sosyal demokratın içinde uç oluyor. CHP'nin içindekiler ön seçim ile buralara geldiler.  Bunlar var. Söylediğimizde tepki gösteriyorlar ama doğru. Bu tür milletvekilleri Almanya'da da var.

PKK GİBİ TERÖR ÖRGÜTLERİNİN SEMBOLLERİNİN TAŞINMAMASI İÇİN AB NORMLARI OLUŞABİLİR

Şu anda Avrupa'da ciddi bir tartışma var. Bu tartışmalar neticesinde belki AB normları oluşabilir yani PKK gibi terör örgütlerinin sembolleri olan o paçavraların taşınmaması, gösterilmemesi gösteri yapılmaması ile ilgili bir norm oluşabilir. Hatta bir hukuki süreç de başlayabilir. AB'den üst düzey yöneticilerden bilgi aktarıldı bize. Avrupa'nın artık bunlara destek vermemesi gerekiyor."

Görüntü Dökümü

--------------------

-Çavuşoğlu'nun açıklaması

-Detaylar

ANTALYA

========================================================

2)ÜNYE'DE ÇAMLIK PROJESİ TEPKİLER ÜZERİNE İPTAL EDİLDİ

ORDU Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ünye Çamlık'ta kesilen açlar nedeniyle çevrecilerin tepkisini çeken 'Çamlık' projesinden vazgeçtiklerini açıkladı. Başkanın projeyi iptal ettiğini duyan çevreciler ise Çamlık'ta toplanarak mücadeleye devam edeceklerini söyledi.

Ordu'nun Ünye İlçesi'nde bulunan ve Ordu Büyükşehir Belediyesi'ne ait olan Çamlık Mesire alanına yapılacak olan düğün salonu, restoran, bungalov evleri içerin projede inşaat yapımı ve işletmesini içeren ihaleyi kazanan firma, iddiaya göre geçen hafta 15 çam ağacını kesti. Bunun üzerine çevreciler duruma tepki gösterdi. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, dün Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısı'nda konuya değinerek, projeden vazgeçtiklerini açıkladı. Başkan Yılmaz, Ünyelilerin hassasiyetinin kendi hassasiyetleri olduğunu belirterek, "Ünye halkına ayrı bir sevgi ve muhabbetimiz var. Ünyemizin hassasiyeti bizim hassasiyetimiz. Ünye Belediye Başkanımız Ahmet Çamyar'la ve yatırımcı iş adamımızla da görüşerek kamuoyunda yaşanan gelişmeler ve gösterilen hassasiyet doğrultusunda, Çamlık Projesi'nden vazgeçme ve bundan sonra da söz konusu alanda herhangi bir yatırım yapmama kararı aldıkö dedi.Bu açıklama üzerine tekrar Çamlık'ta toplanan çevreciler, Başkan Yılmaz'dan bu açıklamasını Çamlık'ta yapmasını ya da yazılı açıklamada bulunmasını istedi. Ünye Çevre Koruma Derneği Başkanı İrfan Tosun, proje iptaliyle ilgili Büyükşehir Belediyesi'nden yazılı açıklama istediklerini vurgulayarak, "Ben çevre koruma derneği başkanıyım ama bu organizeyi yapan Ünye kent Konseyi'ydi. Burada üyeleri var ama başkan burada yok. Birileri herhalde talimat verdi. Bu çamlığın iptali hakkında yazılı açıklama istiyoruz" dedi.Öğretim görevlisi Ahmet Erkan Birben ise, iptal kararının Çamlık'ta açıklanmasını isteyerek, "Biz Ünyeliler olarak bu çamlığı kimseye kestirmeyiz. Eğer adalet varsa Türkiye Cumhuriyeti Kanunları geçerliyse Kültür ve Doğa Kanunları diye bir kanun var. Sahil ve Hudutlar, Sağlık Genel Müdürlüğü'nün kararı var. Sahilden 200 metre içeriye kadar kimse çubuk dikemez. Oralardan izin alınmamış. Bu çamları dikenlerden Allah razı olsun. Bu çamlar yaşadığı müddetçe biz de bunları yaşatacağız" diye konuştu.Çevreci grup adına açıklama yapan Avukat Veysel İlhan ise, Çamlık'taki ağaçların kaderine terk edildiğini, mutlaka bakımının yapılarak korunması gerektiğinin altını çizdi.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Çamlıkta toplanan çevreciler

-Çevrecilerin konuşmaları

-Detaylar

(SÜRE: 5.14 Dk) (BOYUT: 167.16 MB)

Haber-Kamera: Mücahit GÜREL/ÜNYE (Ordu),

==============================================================

3)SEDYEYE BAĞLANARAK HASTANEYE KALDIRILDI

ZONGULDAK'ın Ereğli İlçesi Gülüç Beldesi'nde alkolün etkisiyle yerde yarı baygın yatan 29 yaşyındaki C.O., hastaneye gitmemek için direnince sedyeye bağlanarak götürüldü. C.O., 4.00 promil alkollü çıktı. Gülüç Beldesi'nde Örencik Mahallesi'nde yerde yatan C.O.'yu görenler polise haber verdi. Polis ekibi, C.O.'nun aşırı alkollü olması nedeniyle 112 Acil Servis'ten yardım istedi. Sağlık görevlileri, alkolün etkisiyle ayağa kalkamayan C.O.'yu sedyeye koymak istedi. Ancak C.O., hastaneye gitmek istemediğini söyleyerek görevlilere tepki gösterdi. Polislerin de yardımıyla güçlükle sedyeye konulan C.O., tekrar inmek isteyince emniyet kemeri ve sargı bezi ile sedyeye bağlandı. Ambulansa taşınarak Ereğli Devlet Hastanesi'ne kaldırılan C.O.'nun 4.00 promil alkollü olduğu belirlendi.

Görüntü dökümü:

--------------------------------

-Polisin C.O.'ya müdahalesi

-Polis ve sağlıkçılara tepki göstermesi

-Sedyeye binmemek için direnmesi

-Sedyeye bağlanması

-Ambulansa taşınması

-Ambulansın gidişi

Süre: 5.43 Boyut: 175 MB

Haber-Kamera: Sinan KABATEPE/EREĞLİ(Zonguldak),

======================================================

4)2 TL'LİK BAĞIŞ, RABİA'YI HAYATA BAĞLADI

HATAY'ın İskenderun İlçesi'nde omirilik kanseriyle mücadele eden 20 yaşındaki Rabia Armutçu, tedavisi için açılan yardım hesabına 2 lira yatıran ve öğrenci olduğunu tahmin ettiği bağışçının yaklaşımının kendisini duygulandırıp, hayata bağlanmasına neden olduğunu söyledi.

Esentepe Mahallesi'nde oturan ve omirilik kanseri nedeniyle yürüyemeyen fanatik Fenerbahçe taraftarı Rabia Armutçu, herkes gibi yürümek koşmak istediğini belirterek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'a seslenmişti. Hatay Valiliği'nin izni ile Rabia Armutçu için yardım hesabı açıldı. Yardımlarla ameliyat ve tedavilerini olan genç kız, yürüyebilmesi için bir süre daha tedavi göreceğini kaydetti.

HAYATIM BOYUNCA UNUTAMAM

Açılan yardım hesabına bağışçılarından adını açıklamadığı bir kişinin 2 TL yatırdığını söyleyen Rabia Armutçu, "Bu para sanırım bir öğrenci harçlığı. Bunu öğrenince çok duygulandım ve daha çok ayağa kalkmak, yürümek istedim. İnanın bunu hiç mi hiç unutmayacağım. Allah'a şükürler olsun ki İskenderun da bulunan hastaneler ve yardımseverlerin, bana yaptığı yardımlar sayesinde ciddi destek gördüm. Ailem yokluk içerisinde, inanıyorum ki bu zor günleri de aşacağız. Bir iki yıl içerisinde yürüyeceğime inanıyorum" dedi.

Görüntü Dökümü

-----------------------

Rabia yatakta yatarken

Rabia ile röp

SÜRE: 2'59"    BOYUT: 134 MB

Haber-Kamera Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN(Hatay),

=====================================================

5)BİNADAN DÜŞEN SIVA VE TUĞLA PARÇALARI KORKUTTU

ZONGULDAK'ta kentin en işlek caddesi Gazipaşa'da tadilat yapılan eski binanın duvarından kopan sıva ve tuğla parçaları kaldırıma düştü. Olayda şans eseri yaralanan olmadı.

Gazipaşa Caddesi'nde zemin katında telefon bayii, üst katları boş olan 5 katlı bina tadilata alındı. Ön tarafına iskele kurulan binanın duvarındaki sıva ve tuğla parçaları koparak, güvenlik önlemi için çekilen brandayı yırtarak kaldırıma düştü. O sırada kaldırımdan geçen 2 kişi, son anda kaçtı. Şans eseri olayda yaralanan olmadı. Bir kişi, yeterli önlem alınmadığı gerekçesiyle tadilatı yapan firmanın yetkilisine tepki gösterdi. Gelen polis ve zabıta ekipleri çevrede önlem aldı. Vatandaşlar karşı karldırıma yönlendirildi. Düşen parçalar temizlendikten sonra binanın önünde kaldırım tamamen yaya trafiğine kapatıldı. Binadaki çalışma da gerekli önlemlerin alınması için durduruldu.

Görüntü dökümü:

-Düşen parçalar

-Vatandaşların kaldırımda yürümeleri

-Vatandaşların tepkileri

-Firma görevlisinin konuşması

-Hafriyatın temizlenmesi

-Polislerin önlem alması

-Bina

-Vatandaşlarla röp.

Dosya adı: zngbına

Süre: (03.53) Boyut: (266 MB)

Haber-Kamera: Durmuş SEVİNDİK/ZONGULDAK,

=================================================

6)ZONGULDAK'TA KURAN KURSU'NDAN BİLGİSAYAR ÇALINDI

ZONGULDAK'ta, Osman Çayırı Hz. Osman Camisi'nin alt katındaki Kuran Kursu bölümündeki bilgisayar ile çekmecede bulunan 400 lira ile dizüstü bilgisayar çalındı.

Terakki Mahallesi Adnan Kahveci Caddesi'nde bulunan Osman Çayırı Hz. Osman Camisi'nin alt katında Kuran eğitimi verilen bölümde pencere camının kırık olduğunu görenler polise haber verdi. Gelen polisin, cami imamı eşliğinde odada yaptığı incelemede çekmecede bulunan 400 TL ile masadaki diz üstü bilgisayarın çalındığı belirlendi. Paranın, kursun ihtiyaçları için cemaatten toplanan para olduğu belirtildi. İçeride parmak izi araması yapan polis, kimliği belirsiz kişi ya da kişileri yakalamak için çalışma başlattı.

Görüntü dökümü:

-Cami

-Kuran Kursu

-Kuran Kursu'nda polislerin inceleme yapması

-Açık pencere

-Tabela

Süre: (01.23) Boyut: (89 MB)

Haber-Kamera: Durmuş SEVİNDİK-Cüneyt ÖZFİDAN/ZONGULDAK,

=======================================================

7)NİLÜFER MÜZİK FESTİVALİ ON BİNLERİ BULUŞTURDU

BURSA'nın merkez Nilüfer Belediyesi'nin düzenlediği ve Türkiye'nin en büyük müzik festivallerinden biri olan Nilüfer Müzik Festivali'nde ilk gün coşku ve eğlence dolu geçti. Binlerce festivalcinin katıldığı Nilüfer Müzik Festivali'nin ilk gününde Can Gox, Gaye Su Akyol, Adamlar ve La Pegatına gibi isimler sahne alarak hayranlarını müziğe doyurdu. Türkiye'de bir kamu kurumunun düzenlediği tek müzik festivali olma özelliği taşıyan Nilüfer Müzik Festivali dün kaplarını müzik tutkunları için açtı. Bu yıl üçüncüsü düzenlenen festivalin ilk gününde on binlerce festivalci Balat Atatürk Ormanı'nda buluştu.Her türden müzikal beğeniye hitap eden zengin sanatçı listesiyle Bursa'nın yanı sıra Türkiye'nin dört bir yanından müzikseverin de katıldığı festivalin ilk gününde üç ayrı sahnede  aralıksız müzik ve eğlence vardı.

Yerli ve yabancı sahnenin son dönem öncü isimlerinin yer aldığı Nilüfer Müzik Festivali'nin ilk gününde açılışı, Türk rock müzik grubu Deer From Space  yaptı. Caz ve blues'u yerel ezgilerle harmanlayan Can Gox'un da sahne aldığı festivalin ilk gününde, son dönem alternatif sahnenin dikkat çeken isimlerinden In Hoodies, bitmek bilmez enerjisiyle Speed Caravan ve ilk solo albümü "Bitsin Bu Deliliköi geçtiğimiz yıl yayımlayan Cihan Mürtezaoğlu dinleyicileriyle buluştu.

Dinamik sahne performanslarının yanı sıra şarkı sözleriyle de kendisine karşılık bulan Adamlar, How Did It All Start ve Dreamed at Dawn albümleriyle yerli sahneye yeni soluk getiren The Away Days, ska ruhundan ödün vermemeyi kendisine düstur edinmiş Vendetta, rock'n roll'un alt türlerini bir araya getirdiği müziğiyle Bubituzak'tan sonra Kerim Arhan da sahne alarak festivalcileri müziğe doyurdu.

Katalonya'nın en popüler müzik grubu Txarango, nevi şahsına münhasır sahnesiyle Gaye Su Akyol, indie-elektronik tarzıyla Glasxs, Katalan rumbası, Latin ritimleri ve ska türlerinin özgün bir şekilde birleştiren La Pegatina festivalcileri coşturdu. Festivalin ilk gününde  kapanışı 70'li yılların psychedelic, funk ve soul şarkılarını tekrar düzenleyen Hey Douglas! yaptı.

DOLU DOLU EĞLENCE

Nilüfer Müzik Festivali alanında, müziğin yanı sıra gün içinde çeşitli atölyeler, etkinlikler ve yarışmalar düzenleniyor. Bu yıl "Sorumlu Üretim, Sorumlu Tüketimö mesajıyla gerçekleşen festivali özgün kılan bir diğer özellik de, festival alanında fast food yiyeceklerin olmaması. Yiyecek stantlarımda özellikle yerel lezzetlere yer verildi. Nilüfer'deki  kadın dernekleri de hazırladıkları yiyeceklerle festivalcilere ev yemeği yeme fırsatı sunuyor.

12 ÜLKEDEN 60 MÜZİSYEN

13 Ağustos'a kadar Balat Atatürk Ormanı'nda devam edecek festivalde, 12 ülkeden 60'ın üzerinde müzisyen sahne alacak. Bu yıl yaklaşık 120 bin kişinin katılımının beklendiği festivalde Duman,  Gevende, İnsanlar, Büyük Ev Ablukada: Fırtınayt, Jakuzi, Hedonutopia ve Flört'ün de aralarında bulunduğu isimlerin yanı sıra saksafonuyla birbirinden farklı projelere imza atan müzisyen İlhan Erşahin de sahne alacak. Festivalin uluslararası isimleri arasında  La Caravane Passe, Chico Trujillo ve 47Soul yer alıyor. Nilüfer Müzik Festivali'nin ilk yıl sahnesinde ağırladığı, festivalcilerden de tam not alan hip-hop, reggae, dub, rock, ska ve balkan ezgilerini birleştiren, gürültücü ve eğlenceli Bosna Hersekli grup Dubioza Kolektiv de bu yıl Makedonya'nın ünlü trompetçisi Dzambo Agusev ile birlikte yeniden hayranları ile 13 Ağustos'ta buluşacak.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-Festivale gelenler

-Detay görüntüler

-Röportajlar

-Konser

-Kamp alanı

BURSA, -

SÜRE 07.35

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-17 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Yüksekova'da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı
    03:20 Yüksekova'da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı

    Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde iftar vakti gökyüzünde dikey şeklinde duran ve sarı bir ışık yayan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı. Esad Tek isimli vatandaş, evine giderken yolda bu ilginç manzarayla karşılaştı ve hızlıca evinin balkonuna çıkarak gökyüzünde duran cismi ve ışığı cep telefonuyla kayıt altına aldı. Cisim bir süre hareketsiz durduktan sonra kayboldu.

  • FTX Kurucusu Sam Bankman-Fried 25 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı
    03:15 FTX Kurucusu Sam Bankman-Fried 25 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı

    Dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri olan FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried, iflas eden firmasının müşterilerini ve yatırımcılarını dolandırmaktan 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Bankman-Fried, yatırımcılara ve borç verenlere yalan söylemekten ve milyarlarca dolarlık kripto para çalmaktan suçlu bulunmuştu. Mahkemede konuşan Bankman-Fried, yatırımcılardan ve çalışanlardan özür diledi.

  • Ayvalık'ta Fabrika İşçilerinin Taşındığı Servis İle Tır Çarpıştı: 9 Yaralı
    02:56 Ayvalık'ta Fabrika İşçilerinin Taşındığı Servis İle Tır Çarpıştı: 9 Yaralı

    Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, TIR ile fabrika işçilerinin taşındığı servis minibüsünün çarpıştığı kazada 3'ü ağır 9 kişi yaralandı. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor
    02:36 Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Bakan Özhakesi, deprem bölgesinde halen 300 binden fazla konut inşaatının devam ettiğini ifade etti.

  • 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi
    02:33 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi

    Türkiye'de gerçekleşecek yerel seçimler nedeniyle 1 Nisan'da okullar tatil edildi. Seçimlerin ardından eğitim kurumlarında temizlik yapılması gerektiği için bir sonraki gün eğitim ve öğretime engel oluşturulmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından valiliklere gönderilen yazıda, eğitim ve öğretimin 2 Nisan Salı günü itibariyle devam edeceği belirtilmiştir.

  • Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu
    02:27 Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Özhaseki, deprem bölgesinde devam eden konut inşaatları hakkında bilgi verdi ve İstanbul'da deprem uyarısında bulundu. Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi.

  • Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü
    02:21 Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü

    Güney Afrika Ulaştırma Bakanlığı, bir yolcu otobüsünün şarampole yuvarlanması sonucu araçtaki 46 kişiden 45'inin hayatını kaybettiğini, 8 yaşında bir çocuğun kazadan ağır yaralı olarak kurtulduğunu açıkladı. Otobüsün, komşu ülke Botsvana'dan Güney Afrika'nın Limpopo eyaletindeki Moria'ya gittiği sırada köprüden uçuruma düştüğü ifade edildi.


Advertisement