Dha Yurt  Bülteni-18 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt  Bülteni-18

Dha Yurt  Bülteni-18

Mardin'de çatışma: 1 uzman çavuş şehit/EKNUSAYBİN ŞEHİDİ MEMLEKETİNE UĞURLANDINusaybin İlçesi'ne bağlı Çalıköy Mahallesi kırsalında, güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Muhammet Arıkan'ın (25) naaşı, Kızıltepe İlçesi İlker Düzova...

18.09.2017 20:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mardin'de çatışma: 1 uzman çavuş şehit/EK

NUSAYBİN ŞEHİDİ MEMLEKETİNE UĞURLANDI

Nusaybin İlçesi'ne bağlı Çalıköy Mahallesi kırsalında, güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Muhammet Arıkan'ın (25) naaşı, Kızıltepe İlçesi İlker Düzova Kışlası'nda düzenlenen töreninin ardından memleketine uğurlandı. Törene şehidin annesi Ümmühan Arıkan, Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Yaman, 70'inci Mekanize Piyade Tugay Komutanı Kurmay Albay Altan Er, Emniyet Müdürü Hasan Onar, AK Parti Mardin Milletvekilleri Ceyda Bölünmez Çankarı ve Orhan Miroğlu, AK Parti İl Başkanı Mehmet Ali Dündar, kurum amirleri, bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve şehidin silah arkadaşları katıldı. Şehit Jandarma Uzman Çavuş Muhammet Arıkan'ın naaşının katafalka konulmasıyla başlayan tören, öz geçmişinin okunmasıyla devam etti. Tören, İl Müftüsü İsmail Çiçek'in dua okuması ile sona erdi. Şehit Jandarma Uzman Çavuş Arıkan'ın naaşı, defnedilmek üzere askeri uçakla memleketi Denizli'ye uğurlandı.

Görüntü Dökümü

--------------------------

-Törenden görüntü

-Naaştan görüntü

-Ailesinden görüntü

-Cenazenin uğurlanması

-Uçağa bindirilmesi

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Nezir GÜNEŞ/MARDİN,

==============================================

Mehmetçik'ten Irak sınırında tatbikat (3)

TATBİKATTA SON DURUM

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin sabah saatlerinde Irak sınırına 1 kilometre mesafedeki Habur Sınır Kapısı'nda başlattığı askeri tatbikat devam ediyor. Günboyu tatbikat kapsamında hareketli olan askeri araçların havanın kararmasıyla birlikte dinlenme pozisyonuna geçtikleri görüldü. Habur Sınır Kapısı'nda Irak'a giriş ve çıkışlar ise normal bir şekilde devam ediyor. Tatbikatın ne kadar süreceği ve askeri araçların arazide ne kadar kalacağı konusunda açıklama yapılmazken, Habur ile Silopi arasında askeri hareketlilik ise devam ediyor. Bu arada Cizre yönünden gelen ve Silopi çevre yolundan Silopi ilçe merkezine yeni askeri bir sevkiyat gerçekleşti. Askerleri taşıyan ve kirpi adı verilen 20 araçtan oluşan konvoy, Haç Konaklama Tesisi'ne gitti. Askerlerin de tatbikat için geldikleri belirtiliyor.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Muhabir anonsları

-Habur sınır kapısından yolundan görüntüler

-Havanın kararmasıyla mevzide bulunan askeri araçlar

-Konvoy halindeki zırhlı kirpi araçlarının geçişi

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ferit ASLAN-Serdar SUNAR/SİLOPİ (Şırnak),

==============================================

Başbakan Yıldırım: Öğrencilerimizi TEOG stresinden kurtaracağız (5)

BALIKLIGÖL'Ü GEZDİ

Başbakan Binali Yıldırım, Şanlıurfa'da kentin simgesi olan Balıklıgöl'ü gezdi. Kutsal olduğuna inanılan balıklara yem atarak dilek tutan Başbakan Yıldırım daha sonra Aynzeliha Gölü'ne geçti. Göl kenarından kahve içen Ordulu bir ailenin masasına oturan Başbakan Yıldırım, fındık fiyatlarını konuştu. Vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan Başbakan daha sonra Dergah Cami'ne geçti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------------------------

Balıklıgöl'ü gezen Başbakan Yıldırım

Balıklara yem atan başbakan

Vatandaşların masasında oturup sohbet etmesi

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ali LEYLAK-Mehmet SEZGİN-ŞANLIURFA-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 162MB

===============================================

İnce'den Rektöre: Ben de genel başkan olamadım, moralimi bozuyor muyum?

YALOVA Üniversitesi'nin akademik yıl açılışında Rektör Vekili Prof. Dr. Cengiz Tomar, "Edinburgh Üniversitesi'nde okudum. Orada hoca olamadım" dedi.  Açılışa katılan CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce,"Hiç canınızı sıkmayın. Bak ben de genel başkan olamadım. Ben moralimi bozuyor muyum?" diyerek Tomar'a takıldı.

Yalova Üniversitesi kampüsünde yeni akademik yılın açılışı nedeniyle tören düzenlendi. Törene Yalova Valisi Tuğba Yılmaz, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Yalova Garnizon Komutanı ve Karamürselbey Eğitim Merkezi Komutanı Tuğamiral Ayhan Gedik, Yalova Cumhuriyet Başsavcısı Yıldırım Özgür ile akademik kadro ve öğrenciler katıldı.

BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ

Yalova Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Cengiz Tomar, yeni akademik yılın buruk açıldığını söyledi. Tomar, "Bugün burada şu anda Diyanet İşleri Başkanlığı görevini devralmış olan Prof. Dr. Ali Erbaş hocamız olacaktı. Ben de dün yurt dışındaydım. Yurt dışında haberim oldu. Hemen uçağa atlayarak buraya geldim. Sayın Rektörümüz, şu anda Diyanet İşleri Başkanımız, burada olamadığından dolayı çok üzgün olduklarını ifade ettiler. Geçen hafta Yalova Üniversitesi'nin bir öğrencisi, Work and Travel Programı kapsamında bulunduğu Amerika'da trafik kazası geçirdi. Yalova Üniversitesi ailesi olarak ailesine baş sağlığı diliyoruz.  Bir öğretim yılına bu şekilde başlamak istemezdik, ama maalesef hayatın olağan akışı içerisinde bu tür şeyler olabiliyor" dedi.

Konuşmasında, üniversitenin yapısal sorunları olduğunu söyleyen Rektör Vekili Tomar, "Şahsen ben de kendimi çok layık görmüyorum bu işe. Ben Edinburgh Üniversitesi'nde okudum. Orada hoca olamadım. Türkiye'mizin seçkin kurumları Boğaziçi'nde, ODTÜ'de, buralarda da hoca olamadım. Belki epey eksik yanım var. Yani Yalova Üniversitesi'nde gelmeyi çok hak etmiyorum belki de ama olsun. Gene de samimiyetle elimden geleni yapacağım. Buraya gelen öğrencilerimizin de bazı sorunlarla karşılaşacağını biliyorum. Elimden geldiğince görevde olduğum müddetçe öğrencilerimizin sorunlarını çözeceğim" diye konuştu.

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman da programda bir konuşma yaparak Yalova Üniversitesi'nin ne yazık ki istenen seviyeye erişemediğini dile getirdi.

MİLLETVEKİLİ İNCE GENÇLERE TAVSİYEDE BULUNDU

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce ise yaptığı konuşmada gençlere tavsiyede bulundu. İnce, "Gençlere bir tavsiyem olacak. Dünyayı değiştirenler; itaat edenler değil itiraz edenlerdir. Kim itiraz etmişse o değiştirmiştir. Hazreti Peygamber, kurulu düzene itiraz etmiştir, onun için değiştirmiştir. Mustafa Kemal Atatürk, emperyalizmin pençesine itiraz etmiştir, onun için değiştirmiştir. Dünyaya bakın, sadece bizim milletimize değil. Bu hep böyledir. Gezegenimizde üç önemli değişim var. Tarım, Sanayi ve İletişim ile Bilişim Devrimi'dir. Her devrim kendi ideolojisini doğurmuştur. Tek tanrılı dinler, Tarım Devrimi'nden sonra ortaya çıkmıştır. Milliyetçilik Sanayi Devrimi'nin bir eseridir. Demokrasi de İletişim ve Bilişim Devrimi'nin ideolojisidir. Ne yaparsanız yapın değiştiremezsiniz. Sorgulayan, eleştiren, itiraz eden bir nesil yetiştirmediğimiz sürece bu topraklarda işimiz zor. Ne yaparsan yap. Müfredatı üç kere değiştir, on üç kere değiştir hiç fark etmez. İnternet var. Sen neyi okutursan okut açar interneti bulur, onu okur" dedi.

"BEN DE GENEL BAŞKAN OLAMADIM"

Rektör vekiline de seslenen İnce, "Hocam üzülmeyin, iyi üniversitelerde hoca olamamışsınız. Bu ülkede Pavarotti'yi konservatuara almadık biz, sesi yetersiz diye. Hiç canınızı sıkmayın. Bak ben de genel başkan olamadım. Ben moralimi bozuyor muyum? Sen niye bozuyorsun?  Yalova'nın kaderi bu demek ki. Hep Kaybedenler Kulübü olmuş demek ki" şeklinde konuştu.

MYANMAR'DAKİ OLAY ENERJİ MESELESİ

Myanmar'da yaşanan Müslüman katliamına da değinen İnce, hükümetin kendisini ve olayları yanlış anladığını ileri sürdü. İnce, "Şimdi olayları doğru okumamız lazım. Tarihin içinde hamaset var mı? Var. Tarihin içinde duygularımızı coşturacak milli şuur oluşturacak bazen hamasi sözlere ihtiyaç var mı? Var ama gerçeklere gözünü kapatıp devekuşu gibi gizlenirseniz 1,5 milyarlık Müslüman alemini 14 milyon Musevi yönetir işte böyle. Çünkü doğru okuyamıyorlar. Myanmar'da bir olaylar oluyor. Ne kadar at gözlüğü ile bakıyorlar olaya. Bunu sorgulayalım dedim. Müslümanları terörist yaptın diye bana çakmaya başladılar. Dediğim şey şudur; olay Budistlerle Müslümanlar arasında bir kavga değildir, olay bu kadar basit değildir. Olay enerji meselesidir. Körfezdeki enerjinin, doğalgazın, diğer kaynakların Çin'e ulaşmasıdır. Çin'e o kaynakların ulaşmasının en kestirme yolu Birmanya'dır yani Myanmar'dır. Aşağıdan geçerse 5 katı mesafeden geçer. Demek ki Çin'in rakibi Amerika, o enerjiyi ucuz almasını istemiyor. Hamasetle 'Vay Müslümanları kesiyorlar', bu kadar basit değil. Ona sesini çıkarıyorsun da Yemen'de her gün Müslümanların üzerine Suudi bombaları atılıyor da neden sesini çıkarmıyorsun?" dedi.

Görüntü dökümü:

--------------------------

-Akademik yıl açılışı

-Rektör vekili konuşma

-Milletvekili Muharrem İnce konuşma

-Yalova Valisi konuşma

Haber: Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA,

Boyut: 176 MB   Süre: 5.31 dk

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt  Bülteni-18 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Serpil Örümcer, yardım konseri öncesi herkese teşekkür etti
    03:09 Serpil Örümcer, yardım konseri öncesi herkese teşekkür etti

    Geçimini sağlamak için fotoğraflarını ve albümlerini satışa çıkarmak zorunda kalan Serpil Örümcer, yardım konseri öncesi herkese teşekkür etti. Kendisine yardım sözünde bulunan ünlü isimlerin zamanla sözlerini unuttuğunu belirten Örümcer, Cem Karaca Kültür Merkezi'nde gerçekleşen konserde izleyicilerle dans etti. Konserde elde edilen gelirlerle Örümcer'in borçları kapatılacak.

  • Tokat'ta yaşanan 4,7 büyüklüğündeki deprem anı güvenlik kamerasında
    03:05 Tokat'ta yaşanan 4,7 büyüklüğündeki deprem anı güvenlik kamerasında

    Tokat Sulusaray ilçesinde meydana gelen 4,7 büyüklüğündeki depremin anı güvenlik kameralarına yansıdı. Belediye Başkanı Davut Kılıç, ilçede herhangi bir olumsuz durumun bulunmadığını açıkladı.

  • Mersin'de iki otomobil çarpıştı: 5 yaralı
    02:59 Mersin'de iki otomobil çarpıştı: 5 yaralı

    Mersin'de kontrolsüz kavşakta meydana gelen trafik kazasında, 68 BT 456 plakalı otomobil ile 34 HJY 494 plakalı araç çarpıştı. Kazada 5 kişi yaralandı. Bölge sakinleri, kavşağa ışık ve kamera sistemi takılması taleplerinin henüz karşılanmadığını belirtti.

  • Tokat'ta 4,7 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi
    02:59 Tokat'ta 4,7 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi

    Tokat Sulusaray ilçesinde meydana gelen 4,7 büyüklüğündeki depremin ardından, Belediye Başkanı Davut Kılıç, herhangi bir olumsuz durumun bulunmadığını açıkladı. Deprem anı güvenlik kameralarına yansıdı.

  • İstanbul'da taksiciler öldürülen meslektaşları için eylem yaptılar
    02:44 İstanbul'da taksiciler öldürülen meslektaşları için eylem yaptılar

    İstanbul'da bir grup taksici, öldürülen taksici Yaşar Yanıkyürek için ve son zamanlarda taksicilere yönelik artan sözlü şiddet ve cinayetleri, kötü şartları protesto etmek için eylem yaptı. Göztepe Köprüsü önünde toplanan taksiciler, Beşiktaş Meydanı önüne kadar konvoy yaptı. Taksiciler, protestoyu sonlandırdıktan sonra yetkililere seslenerek, bu tür olayların yaşanmaması için önlem alınmasını istedi.

  • İstanbul'da taksiciler öldürülen meslektaşları için toplandı
    02:26 İstanbul'da taksiciler öldürülen meslektaşları için toplandı

    İstanbul'da yüzlerce taksici, gasp edilip öldürülen meslektaşları Yaşar Yanıkyürek için bir araya geldi. Taksiciler, Zincirlikuyu Mezarlığı'na cenazeyi getirdi ve güvenlik önlemleri altında basın açıklaması yaptı.

  • Tokat-Sulusaray ilçesinde 4.7 büyüklüğünde deprem
    02:15 Tokat-Sulusaray ilçesinde 4.7 büyüklüğünde deprem

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 4.7 büyüklükteki deprem Tokat, Sivas ve Yozgat'ta hissedildi. Tokat'ın Sulusaray ilçesi Yozgat il sınırına yakın bin noktada saat 01.06'da deprem meydana geldi. AFAD verilerine göre 4.7 büyüklükteki deprem Tokat, Sivas ve Yozgat'ta hissedildi.

  • İçişleri Bakanı: Tokat'ta meydana gelen depremde olumsuz bir durum yok
    02:08 İçişleri Bakanı: Tokat'ta meydana gelen depremde olumsuz bir durum yok

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Tokat'ta meydana gelen 4.7 büyüklüğündeki depremin ardından olumsuz bir durum olmadığını açıkladı. Bakan Yerlikaya, AFAD ve ilgili kurumların saha taramalarına devam ettiğini belirtti ve depremden etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.

  • İstanbul'da Yüzlerce Taksici Meslektaşlarının Ölümü İçin Bir Araya Geldi
    02:05 İstanbul'da Yüzlerce Taksici Meslektaşlarının Ölümü İçin Bir Araya Geldi

    İstanbul'da taksisine aldığı yabancı uyruklu iki şahıs tarafından öldürülüp Sarıyer'de yol kenarına atılan Yaşar Yanıkyürek için yüzlerce meslektaşı bir araya geldi. Taksiciler, Zincirlikuyu Mezarlığı'na hareket ederek cenazeye eşlik etti.

  • Bozüyük'te devrilen tırın sürücüsü hayatını kaybetti
    02:03 Bozüyük'te devrilen tırın sürücüsü hayatını kaybetti

    Bilecik'in Bozüyük ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, Erhan Ç. yönetimindeki tır yol kenarına devrildi. Olay yerine sevk edilen polis, itfaiye, AFAD ve 112 Acil Sağlık ekipleri, sürücünün hayatını kaybettiğini tespit etti.

  • Tokat-Sulusaray ilçesinde 4.7 büyüklüğünde deprem
    01:57 Tokat-Sulusaray ilçesinde 4.7 büyüklüğünde deprem

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 4.7 büyüklükteki deprem Tokat, Sivas ve Yozgat'ta hissedildi. Tokat'ın Sulusaray ilçesi Yozgat il sınırına yakın bin noktada saat 01.06'da deprem meydana geldi. AFAD verilerine göre 4.7 büyüklükteki deprem Tokat, Sivas ve Yozgat'ta hissedildi.


Advertisement