Dha Yurt Bülteni-18 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-18

Karabük'te esnaftan yol tepkisi Karabük'te, yaklaşık 20 esnaf, daha önce park yapılabilen iş yerlerinin önünden geçen bulvarın, dubalar konulup toplu taşıma, ambulans ve itfaiye araçları için servis yolu yapılmasına tepki gösterdi.

13.12.2017 18:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karabük'te esnaftan yol tepkisi

Karabük'te, yaklaşık 20 esnaf, daha önce park yapılabilen iş yerlerinin önünden geçen bulvarın, dubalar konulup toplu taşıma, ambulans ve itfaiye araçları için servis yolu yapılmasına tepki gösterdi.

İl Trafik Komisyonu, 6 ay önce Atatürk Bulvarı'nın yaklaşık 150 metrelik bölümünü dubalarla ayırıp toplu taşıma ve geçiş üstünlüğü bulunan araçlar için servis yolu oluşturdu. İş yerlerinin önüne özel araçların girememesi nedeniyle mağdur olduklarını belirten yaklaşık 20 esnaf, dükkanlarına 'Kapatıyorum' yazısı astı. Bugün bulvardaki esnaflar, 'Sorun değil çözüm istiyoruz', 'Kolaylaştırın zorlaştırmayın', 'Müşterimi geri istiyorum', 'Ekmeğimin peşindeyim', 'Ticaretimizi engelleme', 'Dubalar çözüm değil dert oldu' yazılı dövizlerle toplandı. 'Yolumuzu geri istiyoruz' sloganı atan esnaflar adına konuşan Murat Özkaya, "Ambulans ve toplu taşıma yolu olarak adlandırılan yolun sadece halk otobüslerine hizmet ettiği açıkça görülmektedir. Bu uygulama ana yolu daraltmakta, trafiği sıkıştırmakta, yaya kaldırımını tehlikeye atmaktadır. Özel araçların duraklama yapamaması nedeni ile işyerlerimizi müşteri, toptancı, kargo aracı gibi araçlar uğrayamamaktadır. Kendi aracımızdaki yükleri bile iş yerlerimize indirememekteyiz. Bu uygulama yüzünden iş yerlerinin bir kısmı kapanmıştır, esnafların bir çoğu da kapatmayı düşünmektedir. Çünkü gelirimiz yarı yarıya düşmüştür. Eğer bu 150 metre uzunluğundaki dubalar trafiği çözüme ulaştırıyorsa o zaman biz ruhsatlarımızı iptal edelim, dükkanlarımızı kapatalım. Başka bir yerde iş yeri arayalım. Bir çözüm bulunmasını yetkililerden istiyoruz" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

------------------------------

-Yoldan ve dövizlerden detay

-Esnaf Murat Özkaya'nın açıklaması

Süre: (04.40) Boyutu: (149 MB.)

Haber-Kamera: Bülent DİKTEPE/KARABÜK,

=============================================

Mersin- Adana arası hızlı trenle 25 dakikaya düşüyor

Mersin Valisi Ali İhsan Su, basın mensupları ile tren yolculuğu yaparak Mersin Adana Hızlı Tren Projesi hakkında açıklamalar yaptı. Projenin yapı alt yapısının yüzde 90'ının tamamlandığını açıklayan Vali Su, proje sayesinde Mersin -Adana arasının 25 dakikaya ineceğini söyledi.

Mersin Garı'ndan trene binerek basın mensuplarına hat üzerinde devam eden ve tamamlanan çalışmaları gösteren Su, projenin geldiği noktayı anlattı. Tren içerisinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Su, "Bu hat 67 kilometre. Mevcut trenlerimiz günde 15 bin yolcu taşıyor. Bu yolculuk süresi ise 45 dakika. Yapacağımız hızlı trenle bu güzergahı 25 dakikada kat edeceğiz. Mevcut trenlerimiz 110 kilometre hız yapıyor. Hızlı trenlerimiz ise 160-200 kilometre arasında hız yapacak. Bu güzergahı 25 dakikaya düşürecek. Mersin ve Türkiye açısından çok önemli bir proje. Şu andaki 15 bin yolcu sayısını, hızlı tren hattı ile 50 bine çıkaracağız. Öngörümüz ise 150 bin yolcu taşımak. Bu hattın altyapı çalışmaları yüzde 90 tamamlandı. 198 milyon liralık bir projedir. Bu hat ilerleyen dönemlerde İstanbul, Ankara, Konya, Karaman, Ulukışla, Mersin, Adana ve Gaziantep'e ulaşacaktır inşallah" dedi. Açıklamanın ardından Tarsus İlçesi'ndeki Yenice Lojistik Merkezi'nde duran trenden inen Vali Su, merkezin 2018 yılının ilk yarısında tamamlanıp hizmete gireceğini söyledi. 515 bin metrekare alana sahip lojistik merkezinin 100 milyon TL'lik bir proje olduğunu kaydeden Su, inceleme gezisini şantiyede yetkililerden bilgi alarak tamamladı.

Görüntü Dökümü

------------------------

Tren içerisinden görüntüler

Vali Ali İhsan su ve beraberindeki heyet

Raylar üzerinde çalışan işçiler

Vali Su'nun konuşması

Projenin sunumu

Hızlı Tren Hattı'nın proje görüntüleri

Genel ve detay görüntüler

SÜRE: 05.13  BOYUT: 320.00 MB

Haber-Kamera: İbrahim MAŞE/ MERSİN,

===========================================

Marmaris protokolü gazilerle 'Ayla' filmini izledi

Muğla'nın Marmaris Kaymakamı Celalettin Yüksel ve kamu kurumlarının müdürleri, gazilerle birlikte 'Ayla' filmini izledi.

Marmaris Kaymakamı Celalettin Yüksel, kamu kurumlarının müdürleri, bir Kore gazisi ve diğer gazilerle, 1950'de Kore'de savaşan Türk Astsubay Süleyman Dilbirliği'nin ormanda bulup, 'Ayla' adını verdiği Koreli kimsesiz küçük kızın hikayesinin anlatıldığı 'Ayla' filmini izledi. Kentte yaşayan Kore Gazisi 85 yaşındaki İsmet Karabenli ile ve diğer 7 gazi, araçlarla alınarak sinemanın önünde ilçe protokolü ile buluştu. Kaymakam Yüksel ve gaziler bir süre sohbet etti. Gazilerle hatıra fotoğrafı çektiren protokol üyeleri, hep birlikte filmi seyretti. Kore gazisi İsmet Karabenli, "Marmaris'te şu anda sağlıklı olan tek Kore gazisiyim. Yıllar önceki bu olayı, tekrar yaşadım. Kore Savaşı'nda yaşadıklarım tekrar canlandı. Marmaris Kaymakamı Celalettin Yüksel'e nazik daveti için teşekkür ederim" dedi. Kaymakam Celalettin Yüksel ise, "Gazilerimizle birlikte olmak mutlu etti. Davetimizi kırmayıp gelen gazilerimize teşekkür ederim" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

--------------------------------

Sinema girişinde "Ayla" filmi afişi ile görüntü

Protokol ile gazilerinden görüntü

Kore Gazisi İsmet Karabenli ile röp.

Marmaris Kaymakamı Celalettin Yüksel ile röp.

Sinema içinden genel görüntü

Toplam: 2 dakika 37 saniye189 MB

Haber- Kamera: Ali GÜNDOĞAN/ MARMARİS (Muğla),

===============================================

Engelli yerine park edene ilginç tepki

İzmir'in Konak ilçesinde, vatandaşlar engelli park yerine park edilen bir otomobili not defterleriyle kaplayarak duruma tepki gösterdi.

Kordon'da bulanan ve engelliler için ayrılan park yerine otomobilini park eden bir sürücüye, vatandaşlardan sıra dışı tepki geldi. İzmirliler, sürücüsünün otomobilde olmadığı sırada, ellerindeki renkli yapışkanlı not kağıtlarını otomobile yapıştırdı ve otomobili tamamen not kağıtlarıyla kapladı. Bu tepki, çevredeki vatandaşlar tarafından ilgiyle karşılandı. Otomobilin önünde bol bol fotoğraf ve video çeken İzmirliler, o anları sosyal medya hesaplarında paylaştı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

------------------------------

Otomobilin sosyal medyada paylaşılan cep telefonu görüntüsü

Otomobilin sosyal medyadan paylaşılan fotoğrafı

Haber: Davut CAN/İZMİR,

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-18 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...


Advertisement