Dha Yurt Bülteni-18 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-18

Hisarcıklıoğlu'ndan Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası'na taziye ziyareti TÜRKİYE Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, hayatını kaybeden Zonguldak Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yaşar Tetiker için yönetim kurulu üyelerine taziye ziyaretinde bulundu.

29.12.2017 22:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hisarcıklıoğlu'ndan Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası'na taziye ziyareti

TÜRKİYE Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, hayatını kaybeden Zonguldak Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yaşar Tetiker için yönetim kurulu üyelerine taziye ziyaretinde bulundu.

Bir süredir rahatsızlığı nedeniyle özel bir hastanede tedavi gören Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yaşar Tetiker, önceki gün yaşamını yitirdi. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, bugün Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası'na taziye ziyaretinde bulundu. Hisarcıklıoğlu'nu başkanvekili Serkan Yalçın karşıladı. Yaşar Tetiker'i 1992 yılından beri tanıdığını ifade eden Hisarcıklıoğlu, "O günden bu yana odalar birliği camiası içinde en aktif ve en bilinen başkanlarımızdan bir tanesiydi. Allah makamını cennet etsin. Ne ölüm ne de doğum ikisi de elimizde değil. Onun için hepimizin gideceği yer orası. Allah günahlarını affetsin. Bu dünyada yaptığı hayırları, inşallah öteki tarafta da ona günahlarının kefareti olur. Ereğli Ticaret ve Sanayi odamıza, yönetimine, meclisi ve üyelerine taziyelerimi iletiyorum" dedi.

Görüntü Dökümü

-------------------------------

-Hisarcıklıoğlu'nun karşılanması

-Dua edilmesi

-Hisarcıklıoğlu'nun açıklaması

Haber-Kamera: Sinan KABATEPE/EREĞLİ(Zonguldak),

================================

Çelik işçisi yeni yıla mutlu ve umutlu giriyor

İSDEMİR ve Hak-İş Konfederasyonu arasındaki 26'ncı dönem toplu iş sözleşmesinin Ankara'da imzalanmasının ardından, İsdemir Otobüs Terminali'nde kutlama yapıldı.

İsdemir'de 3 bin 107 işçiyi kapsayan 26'ncı dönem toplu iş sözleşmenin, tarafların anlaşmasıyla sonuçlanması üzerine kutlama düzenledi. Saat 16.00'da vardiya çıkışı çelik işçisi, sendika yönetimi ve İsdemir yönetimi tesis içerisindeki İsdemir Otobüs Terminali'nde (İSOT) bir araya geldi. Ellerinde bayraklarlarla gelen işçiler ve aileleri, İsdemir Genel Müdürü Toker Özcan, Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, Çelik-İş Genel Başkanı Yunus Değirmenci ile Ak Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar'ı çiçeklerle karışladı.

Toplu iş sözleşmesinin hayırlı olmasını dileyen Çelik iş Genel Başkanı Yunus Değirmenci "Sabırla bekleyen siz emekçi kardeşlerime bir kez daha teşekkür ediyorumö dedi.  Bugüne kadar yetkisiz, sorumluluğu olmayan insanların çok şeyler söylediğini belirten Değirmenci şöyle konuştu:

"Uzun görüşmeler sonucunda, imzaladığımız toplu iş sözleşmesiyle, her birinize verilen 3000 TL avansları mahsup ettirmedik. Sizlere 5 Ocak 2018 tarihine kadar ödenmek üzere, en düşük iş grubuna 6000 TL, en yüksek iş grubuna 7500 TL brüt olmak üzere, bağlılık primi olarak, fark aldık. Hepinize helali hoş olsun. Bırakın, cebinize para girmeden aidat almayı, bu paralarınızdan aidat da kestirmedik. Genel müdürümüzle yaptığımız görüşmeler neticesinde, imzaladığımız 2018 dönemi sözleşmesi için, birinci altı ay yüzde 2, 3, 4 ve 5. ve 6 aylarda enflasyon, altıncı 6 ayda enflasyon+2 olarak anlaştık. Bu da sizlere hayırlı olsun. Sosyal yardımlarda, biri hariç, her yıl için, yüzde 16'lardan fazla artışlar sağladık.ö

BAŞIMIZ DİK GELDİK

Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan ise gönül rahatlığı ile toplu sözleşmeye imza attıklarını ve iş güvencesi aldıklarını belirterek şunları söyledi:

" Biz şunu istiyoruz, ekmeğimizi helalinden kazanıp, burada barış içerisinde çalışmak istiyoruz. Bizim bütün hayalimiz buydu. Bu toplu sözleşmeyle bu hayalimizin birinci adımını gerçekleştiriyoruz. Esas sözleşmeyi üç yıl sonra gerçekleştireceğiz. Huzurunuza başımız önde değil, dik olarak geldik. Türkiye'nin şartları, demir çelik sektörünün şartları, ülkemizin ekonomik durumu, dünya krizinin yaşandığı bir dönemde bu toplu iş sözleşmesini başarılı bir toplu sözleşme olarak gönülden imzaladım. Bizi en çok korkutan, endişeye sevk eden şey şudur; bu işletmeden geleceğimizin olmadığına inanmaktır. Çok şükür, yeni dönemde hepimiz bu işletmede geleceğimizi göreceğiz. Bu işletmede hayatımızı inşallah sonuna kadar devam ettireceğiz. Hiç bir arkadaşımız işinden endişe etmesin.ö

Dünyada bir yıl boyuncu hiç kaza yapmamış ilk çelik şirketi olmayı hayal ettiklerini belirten İsdemir Genel Müdürü Toker Özcan da, "Sizlere zarar geldikten sonra dünyanın en çok çelik üreteni olsak bile bir anlamı yok. Yine diğer bir hayalim; hayalimiz şimdi. Akdeniz havzasının en büyük çelik üreticisi olmak istiyoruz. Çok büyük bir iddia ve ben bunu gerçekleştireceğimize olan inancım da tam" dedi.

Görüntü Dökümü

------------------------

İsdemir'de düzenlenen törene katılan işçilerden görüntü

İsdemir Genel Müdürü, Hak--İş ve Çelik-İş yöneticileri ile Milletvekili Orhan Karasaray'ın gelişi

Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı'nın konuşması

Hak-İş Konfederasyonu Başkanı'nın konuşması

- İsdemir Genel Müdürü'nün konuşması

Haber - Kamera: Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN(Hatay),

================================

Bakan Bak, Güneysu'da gençlik merkezi temeli attı (2)

BAKAN BAK, HALI SAHA  MAÇI YAPTI

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Rize'de İl Genel Meclis üyeleri ile halı saha maçı yaptı. Ay yıldızlı forma ile sahaya çıkan Bakan Bak, stres atmak ve spor yapmak için futbol oynadığını belirterek, "Futbol keyif verici, insanları etkileyen bir spor. Spor yapmak dostluklar için çok önemli" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da uzun yıllar futbol oynadığını hatırlatan Bakan Bak, "Cumhurbaşkanımızın santrafor olarak tekniği iyidir. İyi goller atmıştır. Futbolu iyi bilir. Biz de onun yanında yetiştik. Biz de fena değiliz" diye konuştu.

Bakan Bak'ın 2 gol, 2 asistle oynadığı karşılaşma 7-7 berabere sonuçlandı.

Maç sonunda Bakan Osman Aşkın Bak, "Dostluk kazandı, güzel bir maç oldu" diyerek rakiplerinin kondisyona ihtiyacı olduğunu söyledi. Bak, futbolu ile beğeni toplayan Ak Parti Rize İl Başkanı Muhammed Avcı'yı da tebrik etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------------------

-Bakan Bak'In maç öncesi açıklaması

-Maçtan detaylar

-Bakan'In bir pozisyonda hakem yokmu çıkışı (02.30 sıralarında)

-Bakan'ın attığı penaltı golü

-Maç sonu bakanın pozisyona

-Bakan Bak'ın açıklamaları

Haber-Kamera: Muhammet KAÇAR RİZE-DHA

===================================

Kamyon devrildi, tavuklar telef oldu

BOLU'da, bir tavuk firmasına ait kamyon, kontrolden çıkıp devrildi. Kazada, tavuklardan bazıları telef oldu.

Kaza, saat 21.00 sıralarında Bolu- Mudurnu karayolunun Belkaraağaç mevkiinde meydana geldi. Mudurnu yönüne giden Seçkin Gülen yönetimindeki 14 BT 869 plakalı tavuk yüklü kamyon, kontrolden çıkıp devrildi. Şoförün kaza almadan kurtulduğu kazada, kamyonun kasasında bulunan yaklaşık 6 bin tavuk, kafesleriyle birlikte yola savruldu. Tavuklardan bazıları telef oldu. Zarar görmeyen tavuklar, çevredekiler ve tavuk şirketinin personelleri tarafından başka bir kamyona yüklendi.

Kaza nedeniyle trafiğe kapanan karayolu, aracın kaldırılmasının ardından yaklaşık 2 saat sonra yeniden ulaşıma açıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------

-Kaza yapan kamyon

-Tavukların görüntüsü

-Tavukların başka kamyona taşınması

-Yolda oluşan trafik

-Detaylar

Haber-Kamera: Murat KÜÇÜK/BOLU,

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-18 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü
    02:54 Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü

    Bolu'nun Sağlık Mahallesi'nde ailenin damadı, tartıştığı eşi ve 65 yaşındaki kayınpederini bıçaklayarak öldürdü. Olay yerinden kaçan şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Damat, polis ekiplerinin takibi neticesinde kısa süre içerisinde yakalanarak gözaltına alındı.

  • Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı
    02:30 Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı

    Ankara'nın Sincan ilçesinde alkollü bir sürücü, trafik ışıklarında bekleyen araçlara arkadan çarptı. 3 aracın karıştığı kazada 3 kişi yaralandı. Olayın ardından kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.

  • Uşak'ta Minibüs ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Karı Koca Yaralandı
    02:26 Uşak'ta Minibüs ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Karı Koca Yaralandı

    Uşak'ın Fatih Mahallesi'nde meydana gelen kazada, minibüs ile hafif ticari araç çarpıştı. Kazada karı koca yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Yaralıların durumu iyi olduğu belirtilirken, polis ekipleri kazayla ilgili soruşturma başlattı.

  • Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar: Dayanma gücümüzü sonuna kadar kullandık
    01:57 Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar: Dayanma gücümüzü sonuna kadar kullandık

    Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar, Fenerbahçe ile oynadıkları zorlu maçta dayanma güçlerini sonuna kadar kullandıklarını belirterek, penaltı atışlarına kalmasının futbolcuların becerisine bağlı olduğunu söyledi. Mendilibar ayrıca, Avrupa kupalarında yarı finale kalmanın kendisini şanslı hissettirdiğini ve penaltılara bakmadığını ifade etti.

  • Tecno Camon 30 Premier 5G Tanıtıldı: İşte Özellikleri
    01:09 Tecno Camon 30 Premier 5G Tanıtıldı: İşte Özellikleri

    Tecno, Camon 30 serisinin yeni modeli olan Camon 30 Premier 5G'yi piyasaya sürdü. Camon 30 Premier, şık tasarımı ve özellikleri ile dikkat çekiyor. 6,77 inç LTPO AMOLED ekran, 120Hz yenileme hızı, 50 Megapiksel selfie kamerası, MediaTek Dimensity 8200 işlemci, 12GB RAM, 512GB depolama alanı, 5000 mAh pil ve 70W hızlı şarj desteği gibi özelliklere sahip olan cihaz, silver ve black renk seçenekleri ile sunulacak.


Advertisement