DHA YURT BÜLTENİ - 18 - Son Dakika
Güncel

DHA YURT BÜLTENİ - 18

DHA YURT BÜLTENİ - 18

İşçi servisi ile otomobil çarpıştı: 1 ölü, 9 yaralıMERSİN'in Mut İlçesi'nde işçi servisi ile otomobilin çarpışması sonucu, sözleşmeli er Mehmet Ali Eski (25) öldü, 9 kişi yaralandı.

07.03.2020 02:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İşçi servisi ile otomobil çarpıştı: 1 ölü, 9 yaralı

MERSİN'in Mut İlçesi'nde işçi servisi ile otomobilin çarpışması sonucu, sözleşmeli er Mehmet Ali Eski (25) öldü, 9 kişi yaralandı. Hayatını kaybeden Eski'nin Diyarbakır'da görev yaptığı ve izne geldiği öğrenildi.

Kaza, gece saatlerinde Mut- Silifke karayolu Köselerli mevkiinde yaşandı. Diyarbakır'da görev yapan ve memleketine izinli olarak gelen sözleşmeli er Mehmet Ali Eski'nin kullandığı 33 PFG 80 plakalı otomobil, karşı yönden gelen ve fabrika işçilerini taşıyan Galip Mert yönetimindeki 33 U 8102 plakalı minibüs ile çarpıştı. Kazada çok sayıda kişi yaralandı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda sağlık ve polis ekibi sevk edildi.  Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde Eski'nin hayatını kaybettiği belirlendi. Kazada, minibüste bulunan ve yaralanan 9 kişi ise ambulanslarla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

Kaza nedeniyle ulaşıma kapanan yol, araçların kaldırılması sonrası yeniden açıldı. Kazayla ilgili soruşturma sürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: -------------------------------Kaza yerindan görüntüKazaya karışın minibüsAmbulansta yaralılara müdahale edilirken Jandarma olay yerine şerit çekerkenKazaya karışan otomobilSavcı olay yerinde inceleme yaparkenAraç parçaları detay ve genel görüntüler

Haber-Kamera: Murat SÖZERİ/ MUT(Mersin),=============================

Diyarbakır'da silahlı kavga: 1 yaralı DİYARBAKIR'ın Yenişehir ilçesinde, iki grup arasında çıkan silahlı kavgada 1 kişi vücuduna isabet eden kurşunlarla yaralandı.Olay, gece saatlerinde ilçeye bağlı Kooperatifler Mahallesi Kurt İsmail Paşa Sokak'ta meydana geldi. İddiaya göre aralarında husumet bulunan iki grup arasında başlayan sözlü tartışma kısa sürede büyüyerek silahlı kavgaya dönüştü. Olayda ismi öğrenilemeyen 1 kişi vücuduna isabet eden kurşunlarla yaralandı. Haber verilmesi üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. İlk müdahalenin ardından hastaneye kaldırılarak tedaviye alınan kişinin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Polis, MOBESE'den kimliklerini tespit ettiği şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: -------------------------------Olay yerinden detayPolis ekiplerinin çalışmasıZırhlı araçGenel ve detay

Haber-Kamera: Emrah KIZIL/ DİYARBAKIR,=======================================

Evinin önündeki silahlı saldırıda yaralandı ADANA'nın Kozan ilçesinde, evinin önünde kimliği belirsiz kişi ya da kişilerin silahlı saldırısına uğrayan Mehmet Eren (32), ensesine isabet eden kurşunla yaralandı.Olay, gece saatlerinde Şevkiye Mahallesi'nde meydana geldi. Evine giden Mehmet Eren, iddiaya göre kimliği belirsiz kişi ya da kişilerin silahlı saldırısına uğradı. Şüpheli ya da şüpheliler olay yerinden kaçarken, ensesine isabet eden kurşunla yaralanan Eren ise otomobiliyle Kozan Devlet Hastanesi'ne gitti. Burada yapılan ilk müdahalenin ardından Eren, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'ne sevk edildi. Tedaviye alınan Eren'in hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Haber: Ali GÖKDAL/ KOZAN(Adana),==================================

Ruh sağlığı hastanesinde oda arkadaşı, gözlerini oydu (3)BAŞHEKİM DE AÇIĞA ALINDI

Adana'da, Dr. Ekrem Tok Ruh Sağlığı Hastanesi'nde şizofreni hastası N.K.'nın, diğer hasta Sultan Gürner'in gözlerine parmaklarını sokarak, görme yetisini kaybetmesine neden olması olayına ilişkin başlatılan soruşturmada, hastanenin baş hekimi Uzm. Dr. Dilek Altun Varmış'ın da açığa alındığı bildirildi.

Haber: ADANA,=================

Husumetlisi tarafından cadde ortasında tabancayla vuruldu (2)HAYATINI KAYBETTİ

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde cadde ortasında, husumetli olduğu Bülent B. tarafından tabancayla vurularak ağır yaralanan Eyüp Keleş, kaldırıldığı hastanede doktorların tüm çabasına rağmen kurtarılamadı. Polis, olayın ardından kaçan Bülent B.'yi yakalamak için çalışmasını sürdürüyor.

Haber: ZONGULDAK,======================

Mardin'de, HDP İl Başkanı ile birlikte 3 kişi tutuklandı

MARDİN'de, terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 11 kişiden, aralarında HDP İl Başkanı Perihan Ağaoğlu'nun da bulunduğu 3 şüpheli tutuklandı. Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik polis, merkez Artuklu ile Kızıltepe ilçelerinde belirlenen adreslere 29 Şubat'ta eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda adreslerinde arama da yapılan 11 kişi gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden HDP İl Başkanı Perihan Ağaoğlu, HDP eski il başkanı Musa Alkan ve Avukat Ali Kahraman tutuklanırken, 8 şüpheli ise serbest bırakıldı.

Haber: Nezir GÜNEŞ/ MARDİN,

=============================


Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel DHA YURT BÜLTENİ - 18 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Tokat'ta meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki deprem Amasya'da da hissedildi
    18:58 Tokat'ta meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki deprem Amasya'da da hissedildi

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki deprem, komşu il Amasya'da da hissedildi. İçişleri Bakanlığı AFAD tarafından yapılan açıklamaya göre, depremde herhangi bir olumsuzluk olup olmadığı Amasya'da inceleniyor.

  • Bolu'da Yaralı Hayvanlar İçin Tedavi ve Rehabilitasyon Çalışmaları
    18:58 Bolu'da Yaralı Hayvanlar İçin Tedavi ve Rehabilitasyon Çalışmaları

    Bolu'da geçen yıl yaralı veya hasta halde bulunan 206 hayvandan 130'u tedavilerinin ardından doğaya salınırken 9'u hayvanat bahçelerine teslim edildi, çeşitli türlerin bulunduğu 67 canlı ise kurtarılamadı. Yaban hayvanlarıyla ilgili ihbar sayısında artış yaşandığı belirtilirken, iklim değişikliği ve yaban hayvanlarının beslenme alışkanlıklarındaki değişimlerin etkili olduğu ifade edildi. Bolu Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından tedavi ve rehabilitasyon çalışmalarının artırıldığı ve yaban hayvanı ile insan etkileşimlerini azaltmak için projelerin hayata geçirildiği bildirildi.

  • Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Bosna Hersek Adalet Bakanı Davor Bunoza ile görüştü
    18:54 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Bosna Hersek Adalet Bakanı Davor Bunoza ile görüştü

    Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da Bosna Hersek Adalet Bakanı Davor Bunoza ile bir araya geldi. Görüşmede, Türkiye ile Bosna Hersek arasındaki adli işbirliği konularının geliştirilmesi ele alındı.

  • Beyoğlu'nda askeri üniforma ile servis yapan şahıs tutuklandı
    18:54 Beyoğlu'nda askeri üniforma ile servis yapan şahıs tutuklandı

    Beyoğlu'nda bir restoranda askeri üniforma ile müşterilere servis yapan şahıs, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Restoranın iş yeri sahibi ve işletme müdürü serbest bırakılırken, askeri üniformalı şahıs ise 'Türk Milletini, Cumhuriyeti, Devletin Kurum ve Organlarını Aşağılama' suçundan tutuklandı.

  • Sinop'ta düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 3 zanlı gözaltına alındı
    18:53 Sinop'ta düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 3 zanlı gözaltına alındı

    Sinop'ta İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından Boyabat ve Durağan ilçelerinde gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda 3 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonda yapılan aramalarda 85 gram uyuşturucu madde, 10 kök Hint keneviri, 6 gram kenevir tohumu, uyuşturucu kullanma aparatları ve 2 av tüfeği ele geçirildi.

  • Alaçatı Ot Festivali 'Öz'e Dönüş' Konseptiyle Başladı
    18:50 Alaçatı Ot Festivali 'Öz'e Dönüş' Konseptiyle Başladı

    Bu yıl 13.'sü düzenlenen Alaçatı Ot Festivali 'Öz'e Dönüş' konseptiyle kapılarını açtı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ve Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli stantları gezerek vatandaşlarla selamlaştı. Festival, konserler, stantlar, sergiler, söyleşiler, yarışmalar ve yemek yapım atölyeleri ile milyonları ağırlayacak.

  • Adana'da MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması düzenlendi
    18:49 Adana'da MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması düzenlendi

    Adana'da Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması, Nezihe Yalvaç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde gerçekleştirildi. Yarışmaya 57 öğrenci katıldı ve birincilik için ter döktü. Yarışmanın birincisi Nezihe Yalvaç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi oldu. Bölge birincileri, İstanbul'da yapılacak olan büyük finale katılmaya hak kazandı.


Advertisement