Kapıkule'de PCR testi yoğunluğu - Son Dakika
Güncel

Kapıkule'de PCR testi yoğunluğu

Kapıkule\'de PCR testi yoğunluğu

TÜRKİYE'nin yurtdışından hava, kara ve deniz yolu ile gelece tüm yolcular için getirdiği son 72 saatte yapılmış negatif sonuçlu PCR testi zorunluluğu Edirne'den Bulgaristan'a açılan Kapıkule Sınır Kapısı'nda yoğunluk oluşturmaya başladı.

30.12.2020 15:41  Güncelleme: 17:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TÜRKİYE'nin yurtdışından hava, kara ve deniz yolu ile gelece tüm yolcular için getirdiği son 72 saatte yapılmış negatif sonuçlu PCR testi zorunluluğu Edirne'den Bulgaristan'a açılan Kapıkule Sınır Kapısı'nda yoğunluk oluşturmaya başladı.

Türkiye'nin yurtdışından hava, kara ve deniz yoluyla gelenlere, gümrüklerde, koronavirüs tedbirleri kapsamında son 72 saate yapılmış, PCR testi zorunluluğu uygulanmasına dün saat 00.00 itibari ile başlandı. Edirne'den Avrupa açılan Kapıkule Sınır Kapısı'nda da ülkeye giriş yapmak isteyenlere  pasaport kontrolün ardından, gece yarısı, sağlık ekiplerinden oluşan peronda PCR testi negatif ibraz etme zorunluluğuna başlandı. Ülkeye giriş yapmak için gelenler testlerini gösterirken, ibraz edemeyenler 7 gün kendilerini izole edecekleri adresleri kayıt ettirip ülkeye giriş yaptı. Adres veremeyenler ise Edirne İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 7 gün izolede kalmaları için belirlenen yurtlara gönderildi. Burada izolede kalacak vatandaşlar,  son gün yapılacak testleri negatif olmaları sonucunda karantina süreleri bitecek. Testleri pozitif çıkanlar ise tedavilerine başlanacak.KAPIKULE'DE YAĞUNLUK YAŞANIYOREdirne'den Bulgaristan'a açılan ve Avrupa'nın en büyük kara sınır kapısı olan Kapıkule Sınır Kapısı'nda, ülkeye giriş yapmak için gelenler yoğunluk oluşturdu. Araçlarıyla ve otobüslerle yılbaşını memleketlerinde geçirmek isteyen Türk vatandaşlarının yanı sıra Avrupa ülkelerinde yaşayan gurbetçiler çok sayıda farklı ülke vatandaşı ülkeye giriş yapmak için Kapıkule Sınır Kapısı'nı tercih etti. Bu nedenle  PCR testi kontrol noktası olan 107 numaralı peron önünde yoğunluk oluştu. Burada testlerini yaptıranlar ülkeye giriş yaparken ibraz edemeyenler gidecekleri adresleri ibraz ederek ülkeye girişleri sağlandı. Peron önünde uzayan kuyruklarda zaman zaman sıra tartışması yaşandı.Kapıkule'ye ailesiyle birlikte Fransa'dan gelen İlker Uzunlar, PCR testini ibraz edip ülkeye giriş yaptı. Yılbaşını yakınlarıyla geçirmek için İstanbul'a geldiğini söyleyen İlker Uzunlar, "Fransa'dan geliyorum. Yolcuğum güzel geçti, çok şükür. PCR testimi negatif olarak test yaptırmıştım. Bunu ibraz ettirdim. Şu an ailem ve arkadaşlarımla birlikte İstanbul'a gidiyorum" dedi.7 GÜN KARANTİNADA KALACAKLARGezi amaçlı gittiği Bulgaristan'dan dönerek ülkeye giriş yapmak isteyen Ramadan Güney, zorunlu PCR testini ibraz edemediği için 7 gün karantinada kalacağını söyledi. Yılbaşını Balıkesir'deki evinde geçireceğini belirten Güney, "Bulgaristan'dan geliyorum, PCR testi yaptırmadım. Balıkesir'e gidiyorum burada evimde bir hafta evde karantinada kalacağım" dedi. Bulgaristan'ın Kırcaali şehrinden gelen ve PCR testini ibraz edemeyen Ayşe İbrahim'de, "Bulgaristan'a akraba ziyaretine gittim. Bursa'ya  dönüyorum. Burada adres gösterdiğim ve o evde  karantinada kalacağım" diye konuştu.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında başlatılan zorunlu PCR testi, hava, kara ve deniz yoluyla ülkeye giriş yapan yolculara başlatılan uygulamanın Mart ayına kadar devam edeceği belirtildi. Öte yandan zorunlu PCR testi ibraz edemeyen ve karantinayı kabul etmeyenler ülkeye alınmazken, gümrük kapılarında giriş işlemleri iptal edilip, geri dönme hakları bulunuyor.


Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kapıkule'de PCR testi yoğunluğu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement