Dha Yurt Bülteni - 18 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 18

Bolu'da PKK/KCK operasyonu(2)ŞÜPHELİLER ADLİ KONTROL ŞARTIYLA SERBESTBolu'da PKK/KCK operasyonunda gözaltına alınıp adliyeye sevk edilen F.A., Ş.M. ve T.K., adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

16.12.2016 23:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bolu'da PKK/KCK operasyonu(2)

ŞÜPHELİLER ADLİ KONTROL ŞARTIYLA SERBEST

Bolu'da PKK/KCK operasyonunda gözaltına alınıp adliyeye sevk edilen F.A., Ş.M. ve T.K., adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Haber: Murat KÜÇÜK/ Bolu,

================================

Didim'de PKK/KCK operasyonu: 11 gözaltı

AYDIN'ın Didim İlçesi'nde, terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik çok sayıda adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonda, aralarında HDP Aydın İl Başkanı Tamis Akpınar'ın da bulunduğu 11 kişi gözaltına alındı.

Didim İlçe Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Büro Amirliği ekipleri tarafından terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik ilçe merkezinde şafak vakti operasyon düzenlendi. Didim Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen PKK/KCK soruşturması kapsamında, Didim'deki çok sayıda adrese eş zamanlı baskın yapıldı. PKK/KCK talimatları doğrultusunda açlık grevi, oturma eylemi ve terör örgütü propagandası yaptıkları, eylemlere katıldıkları, sosyal medya hesapları üzerinden terör örgütünü ve kanlı eylemleri övücü paylaşımlarda bulundukları tespit edilen S.S. (40), Y.T. (42), A.Z. (65), A.Y. (33), A.P. (59), D.U. (37), K.S. (47), Ö.F.Y. (24), Ö.D. (25) ve Y.E.E. (24) gözaltına alındı. Aynı soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı bulunan HDP Aydın İl Başkanı Tamis Akpınar (57) da Kuşadası'nda yakalandı.

Adreslerde yapılan aramalarda ise 1 adet ruhsatsız tabanca, 3 adet av tüfeği, çok sayıda mermi, üzerinde terör örgütü elebaşı ve teröristlerin fotoğraflarının yer aldığı çok sayıda dergi, kitap ve örgütsel dokümanlar ele geçirildi.

Gözaltına alınan şüpheliler, sorgulanmak üzere Didim İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. Şüphelilerin ifade işlemleri sürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

---------------------------------

Ekiplerin adreslere baskını

Adreslerde ele geçirilen tüfekler

Ele geçirilen malzemeler

Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Ediz VERDİOĞLU/ DİDİM (Aydın),

================================

Hisarcık'ta teröre lanet yürüyüşü

KÜTAHYA'nın Hisarcık ilçesinde teröre lanet mitingi ve yürüyüşü düzenlendi.

Hisarcık Belediyesi'nin organizasyonu ile Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen mitinge çeşitli siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda kişi katıldı. Kalabalık, İstanbul'daki bombalı terör saldırısında şehit olanlar için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu, ardından topluca İstiklal Marşı'nı okudu. Hisarcık Belediye Başkanı Fatih Çalışkan mitingde yaptığı konuşmada terörü lanetlediklerini söyleyerek şöyle dedi.

"Bizler bugün siyasi çekişmeleri, ayrılıkları bir kenara bırakıp ülkemiz ve bayrağımız için, bu cennet vatanda kardeşçe yaşamak için haykırıyoruz; Bizi yıldıramayacaksınız. Bu ülkeye diz çöktüremeyeceksiniz. 15 Temmuz darbe girişimdeki gibi bir olacağız, birlik olacağız ve bu cennet vatanı cehenneme çevirmek isteyen alçaklara en güzel cevabı vereceğiz. Ülkemizin birliğine ve beraberliğine kem gözle bakan, saldıran başta PKK, DEAŞ, FETÖ olmak üzere her türlü terörü, terörü destekleyenleri ve terörden medet bekleyenleri lanetliyoruz."

Yapılan konuşmaların ardından kalabalık Cumhuriyet Meydanı'dan Yenidoğan Mahallesi kavşağına kadar yürüdü. Türk Bayrakları taşıyan kalabalık sık sık 'Polise uzanan eller kırılsın', 'Şehitler ölmez vatan bölünmez', 'Vatan sana canım feda' ve 'Kahrolsun PKK' sloganları attı. Yürüyüşün ardından kalabalık dağıldı.

Görüntü dökümü:

-------------------------

-Belediye Başkanı Fatih Çalışkan'ın konuşması,

- Müftü Mustafa Arda'nın dua okuması,

-Yürüyüşünden çekilen görüntüler bulunuyor.)

Haber-Kamera: Mustafa AKÇAY/ HİSARCIK,(Kütahya),-

=====================================

İstanbul'daki terör saldırısına çekicilerden eylem

UŞAK'ta, bir araya gelen çekiciler İstanbul'da, Beşiktaş ile Bursaspor maçının ardından çevik kuvvet polislerine yönelik düzenlenen bombalı saldırıyı kınamak için eylem yaptı.

Uşak'ta dün çekici ve vinç operatörleri araçlarına binerek, İstanbul'da yaşanan bombalı terör eylemini tur atıp, korna çalarak protesto etti. Eyleme kullandığı çekiciye 2 çekici ve en üstüne de bir otomobili birden sığdırmayı başaran çekici operatörü ilginç görüntüler oluşturdu. Vinç operatörü 13 tonluk yük taşıma kapasitesi sahip olan kurtarıcının üzerine 3 aracı birden yükleyerek ilgileri üzerine çekti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Vinç ve çekicilerin şehir turundan görüntü

Çekicinin üzerinde 2 çekici ve bir otomobilin eylemde ilerleyişinden görüntü

Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Yavuz KUŞDEMİR/ UŞAK,

=====================================

Yakıtı bittiği için yolda kalan kamyona kamyon çarptı: 1 ölü

İZMİR'in Bornova İlçesi'nde, iddiaya göre yakıtı bittiği için yolun ortasında duran ve uyarı lambaları yanmayan kamyona arkadan çarpan kamyon şoförü 43 yaşındaki Fecri Sezer feci şekilde can verdi. Kazanın ardından kamyona yakıt ikmali yapılınca tartışma çıktı.

Kaza, bugün akşam saat 20.30 sıralarında İzmir Çevreyolu Otogar ayrımında meydana geldi. Bornova'dan Aydın yönüne seyir halinde olan ve sürücüsü belirlenemeyen 35 AY 2064 plakalı kamyonun iddiaya göre yakıtı bittiği için yolun ortasında durdu. Uyarı lambaları yanmayan kamyona aynı yöne seyir halinde olan ve nakliyat firmasında 1 hafta önce işe başlayan Fecri Sezer idaresindeki 51 HN 286 plakalı nakliyat kamyonu arkadan çarptı. Kazada kamyon şoförü Sezer hurdaya dönen kamyonun içinde sıkışarak feci şekilde can verdi. Diğer kamyonun sürücüsü ise kaza yerinden kayıplara karıştı. Kazayı gören yoldan geçen sürücüler durumu sağlık, AKS 110 ve polis ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine gelen AKS 110 ekipleri Sezer'i sıkıştığı yerden yaklaşık 1 saatlik çalışma sonrasında çıkarabildi.

KAMYONA YAKIT İKMALİ YAPILINCA TARTIŞMA ÇIKTI

Kaza sonrası hayatını kaybeden kamyon şoförü Fecri Sezer'in cansız bedeni savcının incelemesinin ardından otopsi yapılmak üzere İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı. Bu sırada yakıtı bittiği için yolda kaldığı öne sürülen kamyona firma çalışanları yakıt ikmali yaptı. Bunu gören diğer kamyonun sahipleri duruma tepki gösterdi. Yaşanan tartışmayı polis araya girerek önledi. Kazanın ardından kaçan kamyon şoförünün yakalanması için polis çalışma başlattı. Kazayla ilgili soruşturma sürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

---------------------------------

Kaza yapan araçlardan görüntü

Ekiplerin çalışmasından görüntü

Fecri Sezer'in cesedinin araçtan çıkarılmasından görüntü

Araçların kaldırılmasından görüntü

Genel ve detay görüntü

Haber: Mehmet CANDAN - Kamera: Mehmet GÜNEY/ İZMİR,

=====================================

27 kilo uyuşturucuyu kargoyla gönderdiler

KAHRAMANMARAŞ'ta polisin düzenlediği operasyonda, Diyarbakır'dan kargoyla gönderilen 27 kilo 300 gram esrar ele geçirildi, 1 kişi gözaltına alındı.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Diyarbakır'dan Kahramanmaraş'a kargoyla yüklü miktarda uyuşturcu gönderileceği bilgisi üzerine harekete geçti. Kargo şirketini saptayan polisler, düzenlenen operasyonla bir pakette 27 kilo 300 gram esrar ele geçirdi. Polis, olayla ilgili 24 yaşındaki Ş.Y.'yi gözaltına aldı.

Polisler, ayrıca kentte 38 yaşındaki E.K.'nin adresine düzenlediği operasyonda ise 2 kilo esra ele geçirdi. Olayla ilgili gözaltına alınan K. sorgusunun ardından sevk edildiği adliyede tutuklandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------------------------------

Paketler halindeki esrar

Haber-Kamera: Ömer KOÇ-KAHRAMANMARAŞ-DHA)

=====================================

Doğan Hızlan, Mersin Kenti Edebiyat Ödülü'nü aldı

TÜRKİYE'nin tek kent edebiyat ödülü olan Mersin Kenti Edebiyat Ödülü, yazar ve sanat eleştirmeni Doğan Hızlan'a verildi.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası tarafından verilen Türkiye'nin tek kent edebiyat ödülüne yazar ve sanat eleştirmeni Doğan Hızlan layık görüldü. MTSO Konferas Salonu'nda gerçekleşen ödül törenine MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, Doğan Hızlan, secici kurul üyeleri Sina Akyol, Celal Soycan, Ogün Kaymak, Metin Cengiz ve Cemal Sakallı, sanat ve edebiyat dünyasından birçok davetli katıldı.

Törende seçici kurul adına ilk olarak söz alan Celal Soycan, Mersin Kenti Edebiyat Ödülü'nün Türkiye'de kent adına verilen ilk ve tek edebiyat ödülü olduğunu belirterek, "Bu, Mersin kentine yakışır bir ödül. Çünkü Mersin'in geleneğinde edebiyat var. Biz Mersin'de hem konuşur, hem de birbirimizi dinleriz. Bu birçok bölgede olmayan bir özelliktir. Çünkü birçok yer dinlemeyi bilmez, yalnızca konuşur. Edebiyat ise dinleme bilimidir. Dinlemek edebiyatta çok önemlidir. Bir kitap okurken birisiyle konuşur gibi konuşamazsınız, susmak zorundasınız. Susup dinleyerek kendimizi anlarız. Bu nedenle Mersin ve edebiyat özdeş kavramlardır" dedi.

Ardından söz alan yazar, şair Metin Cengiz ise, Hızlan'ın sanat eleştirmeni yönünü ele alarak, şunları söyledi:

"Eleştirmenlerden tüm yazarlar çekinir, çünkü eleştirinin yüzü soğuktur. Doğan Bey ise kriterleri öyle güzel kullanır ki; kimin üzerine yazıyorsa, adeta kucaklar. O yazılarda edebiyat ve sanata olan sevgisini görmemek mümkün değil. Yargılarını incitmeden söyler."

Yazar Sina Akyol ise Hızlan'ın gazeteci kimliğini anlattı. Hızlan'ın gazetedeki yazılarının köşesinin sınırlarını aştığını kaydeden Akyol, daha çok eğitici, gazete okuma kültürü, sanatı, edebiyatı sevdirme misyonu ile yazılan yazılar olduğunu söyledi.

MTSO Başkanı Aşut da, ödülün Mersin'in kültürel anlamda tanıtımının yanı sıra, hayatını edebiyata adayanların emeklerine saygı amacıyla başlatıldığını dile getirdi. Aşut, amaçlarının sembolik bir ödül vermek olmadığının altını çizerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bana göre Sayın Hızlan'a ödül verilme gerekçesi kendisinin bizi bilgiyle, evrensel değerlerle buluşturması ve dünya insanı olma kültürünü oluşturmasıdır. Belki de daha önemlisi, varlık sebebimiz olan Türkçemize yaptığı katkıdır. Kendisinin Türk Dil Kurumu'nda yıllarca yaptığı görev, onun bu çabasının göstergesidir. Her millet kendi dil kökleri ile düşünür, kendi olgularını anlatmak için yarattığı kendi kelimeleriyle düşünce üretir. Başka milletlerle etkileşimlerin sonucunda her dil birbirinden etkilenir. Bu gayet doğaldır. Ancak, bu etkileşim, kendi dilinin yok olması seviyesine kadar gelirse büyük sorunlar ortaya çıkar. Kendinize ait olmayan bir kelime ile düşünemezsiniz. Eğer düşünce üretemezseniz, felsefede, sanatta, bilimde, hatta inanç dünyanızda bile gelişme gösteremezsiniz. Bu anlamda, felsefede, sanatta, bilimde ilerlemek istiyorsak, önce dilimize, önce hazinemiz olan kelime köklerimize sahip çıkmalıyız."

Bugüne kadar ödül verilirken gözetilen ana kriterin Türk diline ve dolayısıyla düşünce üretme gücüne yapılan kaktı olduğunu vurgulayan Aşut, sözlerini şöyle tamamladı:

"Ülkemizin; dünya, üçüncü bin yıla girerken, hak ettiği noktada olmamasının nedenlerini sadece ihracatta, üretimde, teknolojik gelişmede veya ekonomik faaliyetlerde arayanların aslında tüm bu geri kalmışlıkların nedenlerinin temelinde bulunan ve düşünce üretme becerimizin kaynağı olan 'dilimize' ne kadar sahip çıktığımıza bakmaları gerekir. Başka ağacın meyvelerini kendi ağacınıza takarak meyve ağacı yaratamazsınız. Kendi dil ağacımıza sahip çıkmak zorundayız. Kendi düşüncelerimizi üretebilmemizin tek yolu budur."

'ÖDÜLLENDİRİLMEK ÇOK GÜZEL'

Son olarak kürsüye gelen Doğan Hızlan ise, bugüne kadar hep ödül veren biri olduğunu kaydederek, "Hatırlanmak, unutmamak, ödüllendirilmek çok güzel. Üstelik benim için daha da güzel ve özel, çünkü ben daima jürilerde bulundum. Hep ödül vermeye alıştım. Ödül alınca şaşırıyorum ve tuhaf geliyor. Bu nedenle bugün tuhaf bir duygu yaşıyorum" dedi.

Dilin tüm ülkeler için öemli olduğuna dikkat çeken Hızlan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Dilin önemini biz sadece kendi ülkemizde hissetmiyoruz. Başka yerde o dili kullananların da o dille hitap edildiğini, o dille konuşulduğunda bize ne kadar değer ve önem verdiklerini görüyorsunuz. Bu nedenle önemsiyorum."

Bir kentin edebiyat ödülünün olmasının ve 10 yıldır sürdürülüyor olmasının çok önemli olduğunu işaret eden Hızlan, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bugün benimle ilgili yapılan değerlendirmeler çok önemliydi. Bana önemli sorumluluklar da yükledi. Bundan sonra yazacaklarımda hep bugün söylenenler aklıma gelecek ve daha dikkatli yazıp, bunları hak etmeye çalışacağım."

Bu arada, Mersin Kenti Edebiyat Ödülü geçtiğimiz yıllarda, Nezihe Meriç, Tahsin Yücel, Osman Şahin, Latife Tekin, Leyla Erbil, Ahmet Oktay, Demir Özlü, Metin Cengiz ve Cevat Çapan'a da verilmişti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------------

Doğan Hızlan salona gelirken

Hızlan'ı alkışlayanlar

Doğan Hızlan, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şerafettin Aşut ile birlikte otururken

Salondan genel ve detay

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şerafettin Aşut konuşurken

Doğan hızlan konuşurken

Hızlan'a ödülü verilirken

Törenden genel ve detay

Haber-Kamera: Mustafa ERCAN/MERSİN,

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 18 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Küçükçekmece'de fabrika yangını
    09:24 Küçükçekmece'de fabrika yangını

    Küçükçekmece Mehmet Akif Mahallesi Bahariye Caddesi'nde bulunan bir fabrikada bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. İddiaya göre içeride mahsur kalan işçiler olabilir. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ediyor.

  • Çanakkale'de sahte içki ve kaçakçılık operasyonunda zanlı yakalandı
    09:21 Çanakkale'de sahte içki ve kaçakçılık operasyonunda zanlı yakalandı

    Çanakkale'nin Yenice ilçesinde gerçekleştirilen operasyonda, sahte içki, ayı postu ve doldurulmuş karaca başı ele geçirildi. İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Hıdırlar köyünde bulunan M.B'ye ait eve baskın düzenledi. Operasyonda, 450 litre sahte şarap, 15 litre etil alkol, 1 litre anason yağı, içki damıtma ve arıtma düzenekleri ile ayı postu, doldurulmuş karaca başı ve dağ keçisi boynuzu bulundu. M.B gözaltına alındı ve jandarmadaki işlemleri devam ediyor.

  • Diyarbakır'da gasp çetesi çökertildi
    09:17 Diyarbakır'da gasp çetesi çökertildi

    Diyarbakır'da hırsızlık ve gasp yapan bir çete, polis tarafından yapılan operasyonla çökertildi. Gözaltına alınan 9 şüpheli tutuklanırken, çete üyesi olan bir kişi ise 18 yıl kesinleşen hapis cezası bulunmasına rağmen mutfak dolabında saklanırken yakalandı. Operasyonda suç aleti olarak kullanılan ruhsatsız tabancalar ve mermiler ele geçirildi. Ayrıca çalınan ziynet eşyaları da bulunarak sahiplerine teslim edildi.

  • Yahyalar İlkokulu öğrencileri Düzce Üniversitesi'nde bulunan hayvan müzesini inceledi
    09:15 Yahyalar İlkokulu öğrencileri Düzce Üniversitesi'nde bulunan hayvan müzesini inceledi

    Bahçeşehir Gençlik Merkezi ve Düzce Üniversitesi Genç Ofis işbirliğiyle Yahyalar İlkokulu öğrencileri, Düzce Üniversitesi'nde bulunan Hayvan Müzesi'ni ziyaret etti. Öğrenciler, Orman Fakültesi Herbaryumu, Doldurulmuş Hayvan Müzesi ve Entomoloji Anabilim Dalı Sergisi'ni gezerek hayvanlar hakkında bilgi edindi.

  • 180 milyonluk sazan sarmalı operasyonu: 20 tutuklama
    09:14 180 milyonluk sazan sarmalı operasyonu: 20 tutuklama

    Mersin polisi, bilinen alışveriş sitelerinin kopya linkini üreten, sahte hukuk bürolarından arama ve sazan sarmalı yöntemi ile dolandırıcılık yaparak 180 milyon lira haksız kazanç elde eden çeteyi çökertti. Operasyon sonucunda yakalanan şüphelilerden 20'si tutuklandı. Haksız kazanç elde eden şahısların paraları aklamak için döviz ve altına çevirdiğine ait görüntüler de ele geçirildi.

  • 112 Acil Çağrı Merkezi, Atatürk Anadolu Lisesi'nde eğitimlerine devam ediyor
    09:14 112 Acil Çağrı Merkezi, Atatürk Anadolu Lisesi'nde eğitimlerine devam ediyor

    112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü, acil durumlarda 112 eğitimlerine devam ediyor. Atatürk Anadolu Lisesi'nde gerçekleştirilen son eğitimde öğrencilere acil durum kılavuzu da dağıtıldı. Eğitimlerde, hangi durumlarda 112 Acil Çağrı Merkezi'nin aranması gerektiği ve çalışma sistemi hakkında detaylı bilgilendirmeler yapıldı.

  • İzmir'de 12 yaşındaki kız çocuğunu taciz eden şüpheli yakalandı
    09:14 İzmir'de 12 yaşındaki kız çocuğunu taciz eden şüpheli yakalandı

    İzmir'in Karabağlar ilçesinde, 12 yaşındaki kız çocuğunu taciz ettiği iddiasıyla aranan şüpheli, Bayraklı ilçesindeki adreste kıskıvrak yakalandı. Taciz şüphelisinin sorgulanmak üzere emniyete götürüldüğü öğrenildi.

  • Çanakkale'de Sahte Şarap Operasyonu: 450 Litre Sahte Şarap ve Hayvan Ürünleri Ele Geçirildi
    09:14 Çanakkale'de Sahte Şarap Operasyonu: 450 Litre Sahte Şarap ve Hayvan Ürünleri Ele Geçirildi

    Çanakkale İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Yenice ilçesinde bir evde düzenledikleri operasyonda 450 litre sahte şarap, ayı postu, doldurulmuş karaca başı ve dağ keçisi boynuzu ele geçirdi. Gözaltına alınan şüpheli ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

  • Bayburt'ta Mahalli İdareler Seçimine 59 bin 563 seçmen katılacak
    09:13 Bayburt'ta Mahalli İdareler Seçimine 59 bin 563 seçmen katılacak

    31 Mart'ta yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimine sayılı günler kala Türkiye'nin en az nüfuslu ili olan Bayburt'ta 303 sandıkta 59 bin 563 seçmen oy kullanacak. Bayburt Merkezde 231 sandıkta 47 bin 871 seçmen oy kullanırken, Demirözü ve Aydıntepe ilçelerinde toplam 11 bin 692 seçmen, 71 sandıkta oy atma işlemi gerçekleştirecek.

  • EPDK, deprem etkisiyle ilgili avans ödemelerinin ertelenmesini uzattı
    09:13 EPDK, deprem etkisiyle ilgili avans ödemelerinin ertelenmesini uzattı

    Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilerinin devam etmesi nedeniyle, olağanüstü hal kararı alınan veya afet bölgesi ilan edilen şehirlerde faaliyet gösteren dağıtım lisansı sahibi tüzel kişilerin avans ödemelerinin ertelenmesi kararını uzattı. Karara göre, avans ödemeleri 30 Eylül'e kadar ertelenecek ve bu süre boyunca temerrüt faizi uygulanmayacak.


Advertisement